Joop

COA staat 'op instorten', asielzoekersorganisatie ziet geen oplossing meer

  •    •  
29-07-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
7287 keer bekeken
  •  
ANP-451931147

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) staat op instorten. Dat schrijft NRC. In aanmeldcentrum Ter Apel zit een op de drie medewerkers ziek thuis, maar ook op andere locaties vallen bovengemiddeld veel mensen uit. Ondertussen heeft de asielorganisatie zo’n duizend vacatures openstaan.

Door heel Nederland is het ziekteverzuim binnen het COA 9 procent, dat is twee keer zo hoog als het landelijk gemiddelde. Het COA heeft een jaar geleden al alarm geslagen bij het ministerie van Justitie en Veiligheid omdat de opvang ‘onder de menselijke maat dreigde te raken voor zowel bewoners als voor medewerkers’. Sindsdien is de situatie alleen nog maar verslechterd. 

De grootste knelpunten voor het COA zijn ten eerste de achterstanden bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), waardoor asielzoekers maanden en soms jaren langer dan nodig in asielzoekerscentra verblijven. Wanneer een verblijfsverzoek wordt ingewilligd, kunnen de asielzoekers vaak alsnog nergens heen, omdat gemeenten minder woningen beschikbaar stellen dan is afgesproken. Het COA vangt op dit moment 43.000 mensen op. Daarbij gaat het niet om Oekraïense asielzoekers, zij worden apart door de gemeenten opgevangen. Daar zijn zelfs nog vierduizend opvangplekken vrij, omdat gemeenten weigeren vluchtelingen uit andere landen op te vangen. 

De afgelopen weken sliepen honderden asielzoekers noodgedwongen buiten in het gras bij het aanmeldcentrum in Ter Apel, onder meer door een tekort aan bedden. Eerder deze maand verbleven in een nacht zelfs 250 tot 300 asielzoekers buiten. VluchtelingenWerk Nederland noemde het een ‘triest dieptepunt’.

Het COA laat nu tegenover NRC weten dat het niet meer mogelijk is nog langer aan de wettelijke taak te voldoen, oftewel het ‘op humanitaire wijze’ opvangen van asielzoekers. Door het gebrek aan personeel, de hoge werkdruk en de lange werkdagen, zegt het COA geen oplossing meer te zien voor de situatie. 

Deze week riepen vijf maatschappelijke organisaties Mark Rutte op om de leiding te nemen bij het oplossen van de crisis in de asielopvang. De 'hartverwarmende opvang voor tienduizenden Oekraïners' laat zien dat dit mogelijk is, schreven UNICEF Nederland, UNHCR Nederland, de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde, het Nederlandse Rode Kruis en VluchtelingenWerk: 'Ons land laat toe dat gevluchte kinderen nog meer beschadigd raken'. Premier Mark Rutte is op vakantie.

Meer over:

asielzoekers, coa
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (112)

Olav Meijer
Olav Meijer30 jul. 2022 - 10:52

[.....Oekraïense asielzoekers, zij worden apart door de gemeenten opgevangen. Daar zijn zelfs nog vierduizend opvangplekken vrij, omdat gemeenten weigeren vluchtelingen uit andere landen op te vangen.] Dit laatste is m.i. schaamteloze discriminatie. Het is een dieptreurige situatie, die is ontstaan doordat de regering feitelijk nog steeds weigert de absolute prioriteit aan de vluchtelingen- en asielzoekersproblematiek te geven die ze verdient. De Rutte-kabinetten hebben m.i. heel lang op de "Verelendungstoer" gezeten, d.w.z. de situatie zo slecht laten worden dat er een afschrikwekkend effect vanuit zou gaan. Een faliekante misser, zodat we nu met de gebakken peren zitten. En Rutte laat zich nog steeds niet uit zijn tent lokken.....

3 Reacties
Marri2
Marri230 jul. 2022 - 14:30

"....dit laatste is schaamteloze discriminatie .." Helaas onjuist : is uitvloeisel van een EU richtlijn waaraan ook NL zich gecommitteerd heeft https://eur-lex.europa.eu/legal-content/NL/TXT/HTML/?uri=OJ:L:2022:071:FULL&from=EN

Jopie666
Jopie66630 jul. 2022 - 15:51

Oekrainse oorlogsvluchtelingen zijn geen asielzoekers en het zijn Europeanen die gevlucht oorlogsgeweld van de oorlogszuchtige dictator Poetin. Verder niet zeiken daarvoor en hopen dat er geen 1 miljoen komen naar Europa als Oekraïne de oorlog verliest.

∆
30 jul. 2022 - 17:18

@Marri Altijd leuk om weer een enthousiaste EUfiel te zien! [Helaas onjuist : is uitvloeisel van een EU richtlijn waaraan ook NL zich gecommitteerd heeft.] Is het mogelijk dat deze EU-richtlijn (onbedoeld) een discriminerende uitwerking heeft? Of de Nederlandse interpretatie ervan? Het een sluit het ander niet uit.

Oki Doki
Oki Doki30 jul. 2022 - 10:51

Er worden ieder jaar toch wel meer huizen gebouwd dan dat er asielzoekers naar Nederland komen, inclusief nareizigers. Hoe kan het dan dat er steeds minder huizen beschikbaar zijn? Zoveel kinderen hebben Nederlanders nu ook weer niet.

5 Reacties
Jopie666
Jopie66630 jul. 2022 - 15:53

Er wordt in veel gemeenten al 30 jaar geen nieuwe sociale woningen meer gebouwd in Nederland en er zijn er ook verkocht en ja dan zijn er geen woningen meer, die betaalbaar zijn qua huur of prijs.

Salama.
Salama.30 jul. 2022 - 15:54

Ik weet de aantallen niet precies maar volgens mij willen ze 100.000 huizen per jaar bouwen. Dat wordt lang niet gehaald, om diverse redenen. De bevolking van dit land is in de eerste helft van 2022 al met ruim 100.000 gegroeid, alleen door immigratie. Daar zullen ook gezinnen tussen zitten dus het is niet 1 immigrant = 1 huis, maar het wordt wel heel krap allemaal. Hoe ze dit nu concreet denken op te lossen is mij totaal een raadsel.

RechtdoorZee93
RechtdoorZee9330 jul. 2022 - 15:59

Er zijn ook andere groepen immigranten

Oki Doki
Oki Doki30 jul. 2022 - 21:16

Ja, jullie hebben gelijk, als je de Oekraïners meetelt dan zijn er dit jaar 200.000 vluchtelingen het land binnengekomen. Zoveel huizen zijn er niet gebouwd.

DanielleDefoe
DanielleDefoe30 jul. 2022 - 22:28

Het aantal "benodigde" woningen is boterzacht. Je kunt net zo goed 18 miljoen door 2 delen.

Marri2
Marri230 jul. 2022 - 10:47

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Break on through
Break on through30 jul. 2022 - 9:44

Ja lieve mensen, ook dit is Nederland. Decennialange afbraak aan alles wat "geld van de belastingbetaler" kost. Jawel. Nederland is weinig meer dan een onmenslijk gemanagede bv waar alleen de belangen van de allerrijksten (meestal ergens aan de ander kant van de planeet) meer tellen dan onze gezamenlijke, menselijke, waarden. Dat je mensen op de vlucht opvangt bijvoorbeeld en dat je na de opvang de voorzieningen daartoe ook gewoon in tact houdt voor de volgende golf aan vluchtelingen i.p.v. het iedere keer op te doeken en weg te bezuinigen "want oh,oh,oh het geld van de belastingbetaler"..... Maar begin eens bij jezelf. Hou eens op om op rechtse en/of populistische partijen te stemmen. Zorg dat de VVD weer gewoon de marginale driezetelpartij is, zoals het hoort. En dat het CDA opgegaan is in de dan 4 zetels tellende SGP. Dat Geert Wilder, Terry Baudet, Eerdmans en van der Plas zijn geïmmigreerd naar hun grote Fuhrer en financier Rusland. Omdat ze hier geen poot meer aan de grond krijgen en de beveiliging van hen ook weinig meer is dan een gebruikt kogelvrijvest zonder helm. Kortom, denk eens na voordat je je stem uit brengt. Als je dat al doet....

1 Reactie
Jansen7
Jansen74 aug. 2022 - 18:34

Het nadeel van de Fuhrer erbij halen is dat veel mensen niet meer nadenken over de oorzaken van de woningnood, maar een waas voor hun ogen krijgen: alles is de schuld van de stemmer die op de VVD en CDA stemt. Maar dat is precies de reden dat de (vaders en moeders) van woningzoekenden rechts gaan stemmen: linkse argumenten komen toch vaak neer op de "Tweede Wereldoorlog" en het gemene rechts, terwijl rechtse politici in vergelijking met die mensen dan juist veel beter uit de verf komen. Rechtse mensen gaan echt inhoudelijk op het probleem in (ze erkennen hun fouten maar geven ook aan dat klimaatmaatregelen en migratie belangrijke aspecten zijn), en dat zorgt ervoor dat in elk geval de VVD al jaar op jaar de verkiezingen wint en de linkse partijen bij elkaar genomen een duidelijke minderheid zijn en blijven.

TeeJee2
TeeJee230 jul. 2022 - 7:10

Hier is al enige tijd voor gewaarschuwd, en nu komt de harde werkelijkheid even aankloppen bij de politiek die hier van weg wenste te kijken. Dat UNICEF meent dat de eenmalige opvang van Oekrainers zich laat vertalen naar een structurele methodiek slaat nergens op. De gemeentes lopen ook op hun laatste benen, hebben de mensen en locaties niet, laat staan de kennis en kunde. Zie bijv. de jeugdzorg, wat ook bij gemeentes over de schutting is gekieperd. We hebben al meerdere problemen in dit land, met het predikaat 'crisis', en daar kunnen we deze nu aan toevoegen. Wellicht moeten we onder ogen komen dat we niet zo geweldig zijn als we graag denken of willen zijn. Een goed asielbeleid voor minder mensen is beter dan zo aanprutsen met het leven van velen.

Jansen7
Jansen729 jul. 2022 - 21:42

VVD, CDA en D66 zijn werkgeverspartijen die al vanaf de 'jaren ' 60 meer arbeidskrachten in huis willen halen. De linksstemmende mensen werken (al dan niet direct) in dienst van de overheid, dus die merken pas als een van de laatsten in de samenleving dat je geld maar een keer kunt uitgeven (en dat je niet eindeloos geld kunt bijdrukken)

pahan
pahan29 jul. 2022 - 18:49

Basis proceskennis leert dat je niet meer in moet nemen dan je aankan. Dit komt niemand ten goede, en breekt nu dan uiteindelijk ook de mensen op die hun stinkende best staan te doen.

5 Reacties
∆
29 jul. 2022 - 22:01

Of er wordt -in dit geval- gezorgd voor voldoende personeel om de hoge werkdruk te verlagen en de lange werkdagen te verkorten. Basis proceskennis leert dat daarmee je capaciteit kunt aanpassen, zodat je het aankunt.

Mr Ed
Mr Ed30 jul. 2022 - 11:10

"Of er wordt -in dit geval- gezorgd voor voldoende personeel om de hoge werkdruk te verlagen en de lange werkdagen te verkorten. Basis proceskennis leert dat daarmee je capaciteit kunt aanpassen, zodat je het aankunt." Je kunt je capaciteit wel aan willen passen, maar als je geen mensen kunt vinden wordt dat moeilijk. Zoals je kunt lezen staan er duizend vacatures open.

∆
30 jul. 2022 - 13:54

@Ed Er staat ook dat er voor Oekraïense asielzoekers apart zelfs nog vierduizend opvangplekken vrij zijn, omdat gemeenten weigeren vluchtelingen uit andere landen op te vangen. Er is dus meer capaciteit mogelijk, dan aan het COA wordt gegund.

pahan
pahan30 jul. 2022 - 16:34

@Dingetje, Lees eens een krant: Er is geen personeel. Slimmere opmerking zou zijn de uitgang gewoon wijd open zetten, maar dan slapen ze ergens anders buiten. Er zijn namelijk ook geen woningen.

DanielleDefoe
DanielleDefoe31 jul. 2022 - 9:17

Er zijn ook steeds minder studenten die voor een talenstudie waaronder Nederlands kiezen en docenten Nederlands als tweede taal zijn een schaars goed. Er zijn zo'n 250 vacatures voor Nt2 docenten.

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout29 jul. 2022 - 16:37

Uiteraard is de problematiek rondom nieuwkomers hier op Joop als suikerstroop voor hórdes bruinelementair rabiaatrechts, dat hier gratuite wil komen shoppen, omdat het altíjd al gelijk eiste te krijgen omtrent verschil in beschaving tussen goddeloze zwartjoekels uit de rimboe en gelovige witmensen achter de Poolse grens.

7 Reacties
Marri2
Marri229 jul. 2022 - 18:57

Prachtig nederlands gebruikt u ! Compliment !

Marri2
Marri229 jul. 2022 - 21:29

Prachtig Nederlands , maar inhoudelijk slaat het natuurlijk nergens op . Maar dat wist u natuurlijk zelf ook al

Mokker
Mokker30 jul. 2022 - 6:35

Ach Hannes, het is pure zwakte dat onze overheid geen moeilijke keuzes durft te maken. Uw taalgebruik zou ik willen overigens willen omschrijven als potsierlijk.

DanielleDefoe
DanielleDefoe30 jul. 2022 - 8:59

"purple prose"noemen de Angelsaksen het .

spelregeltoerist2
spelregeltoerist230 jul. 2022 - 10:57

Zelden zulke reactionaire humbug gelezen. Is er wellicht nog een klein gedeelte van uw rede die héél misschien enige empathie zou kunnen opvatten voor de onderkant van onze samenleving die op meerdere terreinen moet concurreren met deze nieuwkomers? Ik zou het taalgebruik ook als “archaïsch” willen omschrijven maar dit geheel terzijde.

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout30 jul. 2022 - 19:20

De angstsynthese van kromlijnig rechts volume, omwille van het Vaderland! Paraat met vlag en wimpel! Spijts wat er mis bleek naderhand. Het Volksbewustzijn knaagt soms simpel.

Karl Proudhon
Karl Proudhon30 jul. 2022 - 20:44

Tja, hoewel het een rood nest zou zijn, lijkt BNN-VARA inderdaad wel een pleisterplek voor verongelijkt rechts dat met veel ketelmuziek verhaal wil komen halen; en dat zich desondanks ongehoord voelt, spijts de gastvrijheid die het hier met gulle hand wordt geboden. Men zou haast denken dat BNN JOOP veel te goedgeefs is voor de voortdurende stroom rechtsradicale ruis die zich hier een permanent spreekgestoelte denkt te hebben bemachtigd.

PVDB2
PVDB229 jul. 2022 - 16:08

Het is eerder VVD beleid. Wat je niet nodig hebt nu kan je op bezuinigen en sluiten. Terwijl je weet dat het binnen een paar jaar weer kan gebeuren dat je het nodig. Of het nu een organisatie is om COVID-19 op tijd te tackelen, klimaat, stikstof of vluchtelingenbeleid. We weten dat er al mee twee maten gemeten werd. Dat clubjes als de VVD (en minder het CDA) als de dood is dat de kiezer naar de populisten lopen en daardoor electoraal verlies kan leiden. Het gaat niet om mensen, het gaat om of we nog de grootste zullen zijn. Dat de achterban, de vermogenden en grootbedrijf er geen schade mee lopen, de rest kan bijna doodvallen. Er wordt al lang geadviseerd om meer te bouwen van huizen (en in welk segment; achterban o.a. projectontwikkelaars) Men belaste liever de corporaties. Geen doorstroming, geen huis. Geen werk, want men mocht het lang zelf uitzoeken. Zelf betalen. Waar genoeg cowboys gebruik van maakte om ze leeg te plukken. Beleid. Geen vaste verblijfplaats (na tijdelijke verblijfsvergunning terug na COA), geen doorstroming. De komende 20 jaar zal je menig jongeren die nu naar school (zou moeten kunnen) nodig hebben voor de arbeidsmarkt, de maatschappij (AOW/pensioenbijdrage), zorgsector. Zorgkosten zullen veel meer stijgen dan opvang. Daar zou je nu al veel mensen kunnen gebruiken die al jaren aanwezig zijn. Kijken naar wat men wil en kan. Focus minder op taal en diploma's. Het gaat de ouders om hun kinderen. Maar gooit het over de heg (gemeente) dan zelf wat te doen.

3 Reacties
GeenProbleem
GeenProbleem29 jul. 2022 - 20:46

' Daar zou je nu al veel mensen kunnen gebruiken die al jaren aanwezig zijn. Kijken naar wat men wil en kan. Focus minder op taal en diploma's. ' Wat?? Het toetsingseisen verlagen om die mensen toch maar aan het werk te krijgen? Heb je zelf niet in de gaten hoe krankzinning dat idee is?

Gimli1955
Gimli195529 jul. 2022 - 20:47

Zoals ik al vaker gezegd heb. De kosten worden gesocialiseerd en geminimaliseerd en de baten worden geprivatiseerd en gemaximaliseerd. De verdeel en heers tactiek door de ellende ergens anders neer te gooien dan waar je zelf verantwoordelijk voor bent, het doorschuiven, wegkijken, ontwijken en bagatelliseren is actief beleid geworden sinds een jaar of 40. Het kaartenhuis is heel voorzichtig opgezet, maar het blijft een kaartenhuis en het is nu zo groot en uitgebreid dat het rampzalig is wanneer het ineenstort. Met het huidige neoliberale systeem met onuitputtelijke groei van schulden is het niet de vraag of, maar eerder wanneer het instort. De huidige overheid incluis regering probeert alle ballen in de lucht te houden, zodat ze niet op het kaartenhuis neerkomen. Ervaringen uit het verleden zijn een zekerheid voor de toekomst, en de verwachting dat onze civilisatie het eeuwige leven heeft, is door de ineenstorting van andere hoogstaande civilisaties weersproken. Het enige probleem is dat het nu een globaal probleem is, en in het verleden redelijk lokaal gebeurde. De aanwijzingen worden steeds duidelijker en daarom hebben steeds meer mensen een unheimisch gevoel van rampspoed. Storingen in het energie net, financiële service, watervoorziening, klimaat en milieu problemen, belastingdienst, jeugdzorg, tekorten aan voorraad medicijnen, verzorgingsmaterialen ziekenhuizen, OV problemen, chronische tekorten personeel in vele plekken, ineffectieve reorganisatie NP.

DanielleDefoe
DanielleDefoe31 jul. 2022 - 9:27

De diplomavergelijking kan beter ook zonder eisen te laten vallen. Dat gaat wel even duren maar het is jammer als een Oekraïense psychoog tomaten gaat plukken ipv getroubleerde kinderen te behandelen. Vooral als die kinderen alleen Oekraïens spreken.

Satya
Satya29 jul. 2022 - 15:22

Ik wil graag afscheid nemen van een aantal lieve reageerders, denk dat ze zelf wel weten wie ook jou Eric M, inmiddels is de censuur op Joop zo hevig dat ik alles wat ik denk moet afzwakken en op eieren loop. Goed recht van de redactie maar dit is niet leuk meer, dan zeg ik liever niets en ga de strijd met extreemrechts wel anders aan. Vvmu is voor minderheden van essentieel belang, hopelijk word de redactie eens wakker, toch behoren jullie ook tot degenen aan wie dit afscheid gericht is. Dit bericht heb ik met groot verdriet geschreven, vond reageren altijd een leuke iets om verveling tegen te gaan en me te verzetten tegen de extreemrechtse ontmenselijking. De conservatieve revolutie is op herhaling, weer worden mensen bestreden op dezelfde basis. Één van m'n favoriete nummers. "Too many words on the tip of my tongue and I can never figure out, when to speak when to Shout when to shut up when to knock myself out I need a brainwash, grey matter bath I need all the clutter thrown in the trash I need a brainwash 'cause I'm a loon So could you please throw my head in a tub I Could really use a cerebral scrub wash Away what I know, it's an over-rated frontal lobe Expensive thrills, sexual perversity, are always filling My mind, mixed with guilt 'cause bombs over Dresden are kinda bringin' me down" https://youtu.be/hQn35n3Zvjw

23 Reacties
LaBou
LaBou 29 jul. 2022 - 18:08

Dat is jammer Satya, maar realiseer je wel dat er diverse reaguurders zijn hier die dit bericht met gejuich zullen ontvangen want ze hebben je de mond weten te snoeren.

RechtdoorZee93
RechtdoorZee9329 jul. 2022 - 20:44

Het is een opiniepagina en idealiter zou je er vrijuit - binnen de kaders - opinies moeten kunnen delen. Ben het met je eens het dat soms op eieren lopen is. Zo nu en dan denk ik ook wel eens van hmm dat was toch best een milde en gematigde reactie. Ik begrijp je gevoel.

Gimli1955
Gimli195529 jul. 2022 - 21:02

@satya Jammer dat je afscheid neemt, ben het niet vaak met je eens, maar je bijdragen zijn altijd waardevol. Voor wat het waard is, heb ik hetzelfde gevoel, alsof ik me moet inhouden en mijn bijdragen niet geplaatst worden, terwijl ik niet snap waarom. Ik ben benieuwd of deze geplaatst wordt. Ik ben ook een tijdje weggeweest, ik verzet me juist voor het gemak waarmee "links" andere meningen en standpunten als "extreem rechts" wegzet. Het is in mijn ogen een manier om de discussie dood te slaan of uit de weg te gaan. Als reageerders mij extreem rechts noemen, hebben ze het niet goed begrepen. Ik liep al SP folders toen de SP nog een kleine lokale fractie in Leidschendam was en in de gemeenteraad wilde komen in begin '80 er jaren. Ik ben 4 jaar opvolgend raadslid geweest en 6 maanden gekozen raadslid, die ik moest opgeven door een fikse burnout. Daarnaast actief als bestuurslid in de vakbond en zowel OR en MR lid incluis voorzitterschappen. Wel altijd kritisch geweest op mijn eigen functioneren en over mijn standpunten. Macht corrumpeert en absolute macht corrumpeert absoluut. Ik mis op Joop steeds meer inhoudelijk debat, het vervalt vaak in beschuldigingen en name calling. Ik heb daar geen oplossing voor, het is waarschijnlijk ook de tijd van polarisatie en een gebrek aan een alternatief en perspectief. Er is geen uitzicht op betere tijden, zoals ooit wel was. Er was een idealistische strijd voor verbetering mogelijk en dat mis ik. Het ga je goed en wie weet. Sterkte

∆
29 jul. 2022 - 21:37

Slaap er nog een nachtje over, Satya. Overweeg om even afstand te nemen (of tijdelijk te minderen). Jouw stem en mening vind ik relevant en biedt de broodnodige tegenwicht aan guurrechts. On topic. De opvang van Oekraïense vluchtelingen heeft aangetoond hoeveel er mogelijk is, mits daar de wil voor is. Laat je overtuigen door goede argumenten, maar niet intimideren, ontmoedigen of de mond snoeren. Daarmee doe je jezelf tekort en mensen, zoals ik, die jou graag vanaf de zijlijn volgen. Dat het COA geen oplossing meer ziet voor de situatie met asielzoekers, door het gebrek aan personeel, de hoge werkdruk en de lange werkdagen wijst pijnlijk uit hoezeer er juist linkse steun nodig is.

DanielleDefoe
DanielleDefoe29 jul. 2022 - 22:16

Jammer dat je je laat wegjagen Satya.

PGS
PGS30 jul. 2022 - 5:28

Spijtig om te lezen dat je vertrekt vanwege censuur vanuit de redactie. Ik weet er zelf alles van hoe het is om zo op je woorden te moeten letten om vervolgens weer gecencureerd te worden. Ongetwijfeld zouden wij nooit over alles eens kunnen zijn. Maar persoonlijk houd ik wel van mensen die een andere mening hebben dan ik want daar kan ik alleen van leren om hun standpunten te kunnen begrijpen zonder daar mee eens te zijn. Het is jammer dat je besloten heb te vertrekken. Het gaat je goed.

Mokker
Mokker30 jul. 2022 - 8:44

Jammer Satya. Wel met je eens dat de moderatie van deze site soms moeilijk te doorgronden is, en er regelmatig berichten worden geweigerd die op het eerste gezicht aan alle forumregels voldoen.

spelregeltoerist2
spelregeltoerist230 jul. 2022 - 11:01

Zag inderdaad dat de laatste tijd jouw comments regelmatig werden weggehaald en vervangen door de mededeling dat het niet meer mogelijk was te reageren. Jammer dat je er de brui aan geeft maar ik snap het wel. Er zijn echter voldoende andere platformen die je met open armen zullen ontvangen.

Olav Meijer
Olav Meijer30 jul. 2022 - 11:20

@ Satya: Jammer als je echt wegblijft, Satya. Jouw vaak pittige reacties hadden een heel eigen stempel. Je zal gemist worden, en naar ik dnek, ook door sommigen die het niet altijd (geheel) met je eens waren, maar wel met je in discussie gingen. Zelf heb ik ook wel eens een voor mij onbegrijpelijke kwalificatie van "niet voldoen aan de spelregels" gehad. Soms bleek een minieme aanpassing afdoende. Laat je je daardoor niet ontmoedigen! Denk er nog eens over na en wellicht bedenk je je. Want jouw eigen stem is heel waardevol.

DanielleDefoe
DanielleDefoe30 jul. 2022 - 11:49

Vroeger waren bijdragen zichtbaar voor ze weg werden gemodereerd. Dat mis ik wel.

Salama.
Salama.30 jul. 2022 - 16:00

Ik reageer ook bijna nooit meer sinds de migratie van de website. Iedere keer moet ik weer inloggen (nergens voor nodig, op de site Tweakers waar ik ook een account heb blijf ik altijd ingelogd), en mijn reactie verdwijnt meteen in een zwart gat na verzenden. Het is me te veel gedoe. Er zijn leukere dingen te doen dan reageren op Joop en maar afwachten of het getypte ooit wordt gepubliceerd.

Satya
Satya30 jul. 2022 - 16:26

Allen door jullie reacties heb ik besloten een time out te nemen, ga op vakantie en zal daarna kijken of ik verder wil en kan. Labou Het gaat mij om moderatie, te streng na vernieuwen site, ik begrijp dat het geen scheldpartijen moeten worden maar het is nu wel erg streng. Rdz Ik heb het in het verleden opgenomen voor de vrijheid van rechtse reageerders hun mening te geven, het vrije woord is mij zeer dierbaar. Ik dank je voor je reactie. Gimli Dank voor je reactie. Ik vind dat jij een te groot belang geeft aan de stem van de onderbuik en die brengt geen vooruitgang. We zijn een economie nodig waar de mens de leidende factor is en niet de lijdende factor voor de economie. Danielle We hebben onze conflicten gehad, misschien verrast het je maar je bent wel een inspirerende persoon. Je honger naar kennis werkt aanstekelijk, dank daarvoor. Driehoek Dank je, ik zal er in mijn vakantie over nadenken. Fijn te horen dat er ook mensen zijn die me waarderen. Het is inderdaad onwil, er zijn oplossingen die ons wat luxe zullen kosten maar geen welvaart. Het is onbegrijpelijk dat mensen liever mensen bestrijden ipv migratie redenen. Het ontstellende is is voor mij dat ik de rechtse argumenten tegen migranten het eerst terugvindt bij David Irving en Kevin Macdonald. Liever de aandeelhouder van Shell verrijken ipv je medemens helpen, ongelooflijk.

Satya
Satya30 jul. 2022 - 16:37

Pgs Dank je voor je reactie. Ik heb om die redenen die jij noemt het hier voor rechtse meningen opgenomen, niet omdat ik ze leuk vond of deel maar omdat het leerzaam kan zijn en je in gesprek elkaar in ieder geval voor mens ziet. Daarnaast is er in gesprek ook kans elkaar met argumenten te overtuigen. Ben een grote tegenstander van censuur, tenzij het puur haat is en geweld maar gesprek moet juist gestimuleerd worden. Gevoeligheid mag rekening mee gehouden worden, dat is fatsoen maar niet door censuur. Mokker Ik denk dat de huisregels veel beter moeten worden uitgeschreven en een woordenlijst met woorden die verboden zijn. Vind trouwens dat de huidige moderatie gesprek in de weg staat en daarmee ook de mogelijkheid tot elkaar begrijpen. Ik ben zeker van de goede bedoelingen van de moderatie maar denk dat ze nu doorslaan, het is na vernieuwen site erger geworden. Misschien kan de redactie hier eens met zijn reageerders in debat gaan. Zou dat toejuichen, jullie mogen me altijd mailen, zoals jullie weten sta ik ook open voor kritiek op mij en ook bereid tijd in het platform joop te steken zoals bleek na vernieuwen site toen er van alles niet doorkwam. Ik denk dat een platform als dit zijn reageerders ook wel nodig is. Ik doe slechts suggesties, eigenlijk wil ik jullie niet missen. Misschien ben ik sentimenteel maar ik heb best wat met jullie en mijn mede reageerders.

Satya
Satya30 jul. 2022 - 16:46

Spelregel Ik hoop nog een beetje op beweging bij de redactie. Het is kennelijk een gedeelde ervaring. Ik neem tijdens mijn vakantie de tijd om te beslissen of ik nog zal reageren. Olav Ik dank je voor je lieve woorden. Ik denk er nog over na. Ben ook vakantie nodig. Salama Het blijkt dus een meer voorkomende ervaring na de vernieuwde site. Het is jammer als je tijd in iets steekt en je meeste reacties worden geweigerd. Hopelijk denkt de redactie na, ik denk dat de reageerders onderdeel van Joop zijn. Dat inloggen is inderdaad ook een dingetje. Redactie Veel wijsheid gewenst. Al mijn kritiek is met respect en opbouwend bedoeld. Ik begrijp dat jullie de uiteindelijke stem hebben maar Hopelijk een klein beetje beweging met jullie. Iedereen een fijne zomer gewenst, hopelijk toch wel tot ziens, maak nu jaren deel uit van dit platform en jullie horen toch een beetje bij mij.

∆
30 jul. 2022 - 18:51

Dank voor jouw reactie, Satya. Geniet van de zomer en je rust! ☀️😊

DanielleDefoe
DanielleDefoe30 jul. 2022 - 22:37

Satya nee ik ben niet verbaasd. Je was eventueel erg kwaad maar nooit rancuneus. Neem vakantie en hopelijk verbetert de moderatie zich in de tussentijd.

EricDonkaew
EricDonkaew31 jul. 2022 - 5:59

@Satya ------------------------ Iemand ongemotiveerd voor 'racist' uitmaken kan als laster worden opgevat en daar kan een opiniesite eventueel last mee krijgen. Maar neem een voorbeeld aan Heintje Davids, die kwam ook steeds weer terug. Voor jou nog maar de tweede keer, volgens mij.

Paul Spijkers
Paul Spijkers31 jul. 2022 - 6:22

Satya. Soms is het is best mogenlijk rond de censuur te lopen als je een beetje kijkt waarop ze reageren, en soms lijkt het wat bot en arbitrair. Er lijkt wel verschil in te zitten.

Meta  Foor
Meta Foor31 jul. 2022 - 7:57

@Satya, ik had precies hetzelfde... al voor de ''websitecookiechange''. Troost je met die gedachte.

Eric Minnens
Eric Minnens31 jul. 2022 - 9:24

@Satya "inmiddels is de censuur op Joop zo hevig dat ik alles wat ik denk moet afzwakken en op eieren loop." Schokkend Satya! Ik wist niet dat het bij jou zo erg was. Ben er dan ook niet op gefocust, omdat het mij nooit overkomt. Ik weet uit onze onderlinge discussies , maar ook uit die van jou met anderen, dat jij soms flink van leer kunt trekken. De redactie vond dat blijkbaar weleens te ver gaan. Heel vervelend, met name omdat over deze censuur geen communicatie mogelijk is. Al was het maar met een soort rubrieksaanduiding als # onterecht ad hominem # gebruik van scheldwoorden # gebruik van vieze woorden # laaghartige beschuldiging # seksistisch taalgebruik # en verzin er zo nog maar een paar Zodat je tenminste een beetje weet waar je aantoe bent. Het is sowieso jammer dat je op deze site nergens met de redactie in discussie kunt. Ik begrijp dat ze het druk hebben. Maar ook over jou vertrek zou ik bijvoorbeeld graag een reactie van de redactie zien. Het blijkt in deze draad dat jij namelijk, ondanks alles, nogal wat fans of volgers hebt, die het niet altijd met je eens zijn, of zelfs zwaar oneens, maar die jouw reacties toch zeer waarderen. Jij bent onderdeel van het gezicht van Joop, en dat zou de redactie zich toch moeten realiseren, en daar wat woorden aan moeten wijden. Ik ben laat in mijn reactie, omdat ik bij toeval in deze draad terecht kwam, ik had dit topic helemaal overgeslagen. Maar ik ben trots en blij dat je mij met name hebt ge(1500)

Eric Minnens
Eric Minnens31 jul. 2022 - 9:39

(vervolg) ... dat jij mij met name hebt genoemd, zeker in combinatie met het woordje lieve (niet speciaal voor mij, maar voor ons allemaal, zeker in dit stukje draad), een aanduiding die ik omgekeerd geloof ik nooit bij jou heb gebezigd, maar één keer moet de eerste keer zijn, dus bij deze: Blijf, lieve lieve lieve Satya!! 😘

Juppé🎗
Juppé🎗1 aug. 2022 - 13:54

@Satya. Blij dat je dit gaat heroverwegen. Hopelijk hoeven we je niet te missen. Van mij mag het ook wel wat vrijer. Een goede en nuttige vacantie gewenst. @Danielle. Er zijn hier mensen waarvan de berichten onmiddellijk worden geplaatst, die worden dan kennelijk later weleens verwijderd. Die status heb ik vanzelfsprekend nooit bereikt en dan wordt iets gewoon niet geplaatst. Soms verbaast mij dat niet en een enkel keer zal het ook wel eens in cyberspace zijn verdwenen zijn verdwenen Zo gaat het vermoed ik.

DanielleDefoe
DanielleDefoe1 aug. 2022 - 22:26

Juppé🎗 er is een kleine club mensen waarvan de berichten onmiddellijk/ongemodereerd worden geplaatst. Er zijn wel verdwijningen in cyberspace met een vermoedellijk technische oorzaak bijgekomen.

Pietje Puk139
Pietje Puk13929 jul. 2022 - 14:48

"Deze week riepen vijf maatschappelijke organisaties Mark Rutte op om de leiding te nemen". Maar jongens, luister nou eens. Liberalisme, de ideologie waar de VVD voor staat, heeft nou juist als KERNPUNT dat de overheid zich alleen met politie en leger moet bezig houden. Alle andere zaken moeten door een onderneming worden geregeld. Als die onderneming (COA) wordt betaald door Den Haag, dan blijft het nog steeds een onderneming. Ik snap niet waar die columnisten al die tegenstrijdigheden vandaan halen. Het zelfde geldt voor een asielzoeker die mag blijven. Hij krijgt geen les in onze taal, maar moet dat zelf regelen en betalen. Hij krijgt geen gratis onderwijs in een beroep waar veel vraag naar is, zodat hij de een of andere vacature in kan vullen. Hij krijgt alleen een uitkering en een flatje. Dat is liberalisme. Zo weinig mogelijk overheidsbemoeienis met burgers en al helemáál niet met het bedrijfsleven. Maar..........dat willen jullie toch?

3 Reacties
GeenProbleem
GeenProbleem29 jul. 2022 - 20:44

'Het zelfde geldt voor een asielzoeker die mag blijven. Hij krijgt geen les in onze taal, maar moet dat zelf regelen en betalen. Hij krijgt geen gratis onderwijs in een beroep waar veel vraag naar is, zodat hij de een of andere vacature in kan vullen. ' Waar haal je de docenten vandaan? Die zijn er namelijk niet, die docenten.

PGS
PGS30 jul. 2022 - 5:40

Nee, dat is niet wat ik wil. Ja, zo min mogelijk overheidsbemoeienis. Maar blijft van je gezondheidszorg en onderwijs af met marktdenken. Een land met hoge beschaving hoort een goede gezondheidzorg te hebben die voor iedereen betaalbaar is. En het onderwijs is er om te investeren in de jeugd want die zijn onze toekomst. Maar het liberaal denken denkt alleen maar in kostenefficientie en niet in lange termijnsdenken. Ik heb het altijd wereldvreemd gevonden waarom asielzoekers geen taalles krijgen vanaf dag 1. Op mijn werk zie ik hetzelfde terug komen: er zijn nu hoog opgeleide Oekrainiers die het simpelste werk krijgen te doen. Want de leidinggevenden willen geen tijd investeren om bv een vertaling te maken van diverse stappenplannen. Want "wij weten niet hoe lang die mensen hier blijven." Investeren in mensen is altijd gezien als onnodige kosten. Als dit niet een direct voorbeeld is van liberaal efficient denken, dan weet ik het niet.

Armoedegrens
Armoedegrens30 jul. 2022 - 9:18

Nou ja, met die toevoeging, dat een liberale overheid honderden miljoenen aan belastinggeld naar de multinationals gooit, anders kan er blijkbaar niet ondernomen worden. Het liberalisme is één grote joke.

Satya
Satya29 jul. 2022 - 13:22

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Noordermeer2
Noordermeer229 jul. 2022 - 12:41

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Noordermeer2
Noordermeer229 jul. 2022 - 12:41

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Noordermeer2
Noordermeer229 jul. 2022 - 12:41

Wat ik altijd mis bij partijen als Vluchtelingenwerk is een opgave van wat volgens haar een maximale instroom kan zijn. Inmiddels zijn vrijwel alle grote steden voor meer dan 50% bewoond door immigranten. En nu komen er dus jaarlijks vele tienduizenden bij. Dat moet gefaciliteerd worden. Moet dat uitgebreid worden tot 100.000 per jaar, of 200.000, of 500.000 of een miljoen? Er zijn genoeg mensen in Afrika en Azië die hier naartoe willen dus als je het faciliteert is die aanwas van 1.000.000 per jaar echt geen probleem. Vind Vluchtelingenwerk dat we dat dan maar moeten gaan regelen of is er een maximum?

1 Reactie
TheunT
TheunT29 jul. 2022 - 18:22

Vanaf de 2de generatie houd het immigrant zijn eigenlijk wel op. Cultuur heeft vooral iets met innerlijk te maken, niet uiterlijk.

Rick Hofland
Rick Hofland29 jul. 2022 - 11:53

Wat ik mis zijn journalistieke artikelen over hoe het er nu echt aan toe gaat in de opvangcentra en ook wat er zich allemaal voor mensen zich aan komen melden. De gepolariseerde media aan de linkerkant maakt graag reportage van asielzoekers die geen mens met een hart zou willen afwijzen en ter rechterzijde wordt een beeld geschetst alsof er alleen maar IS strijders zich aan komen melden. Het enige wat ik erover weet komt van vrienden van mij, een stel dat elkaar heeft leren kennen begin dit milenium in een opvang locatie in mijn woonplaats. De ene vanuit een West Afrikaans land de ander uit een Oost Afrikaans land, samen een zoon gekregen die beste vriend werd van de mijne en zo is de vriendschap tussen de ouders ontstaan. Het beeld dat zij mij schetsen is dat het 20 jaar geleden al alles behalve een fijne plek was in een opvangcentrum, heel veel agressie, drank en drugs gebruik, vrouwen die alleen waren konden zich niet vrij bewegen buiten hun kamer. Dit was 20 jaar geleden al zo en is waarschijnlijk alleen maar erger geworden. Volgens mijn vrienden is er een groep van circa 30 procent die echt op de vlucht zijn en heel blij zijn met de kans op een nieuw bestaan in Nederland, dan is er een groep van 40 procent die eigenlijk economische migrant zijn, bijna allemaal met een half bij elkaar verzonnen verhaal inclusief leeftijd om maar een status te krijgen. En dan is er een flinke groep van 30 procent die niets te zoeken heeft als vluchteling, veel half criminele types.

develhunt
develhunt29 jul. 2022 - 10:52

We kunnen linksom of rechtsom praten, maar de veel te hoge dagelijkse instroom, busladingen vol voornamelijk jonge mannen, is een onhoudbaar concept geworden, tel daarbij op dat er bijna niemand wordt uitgezet, het wel een jaar duurt voordat een vluchteling zijn eerst gehoor krijgt, men ongelimiteerd beroep kan aantekenen tegen een negatieve beschikking, veilige landers die voor ontzettend veel problemen zorgen niet terug gestuurd worden naar de landen waar ze vandaan komen, men is bang voor diplomatieke conflicten met die landen, er geen huizen zijn voor statushouders die jarenlang zitten te verpieteren in de azc,s, dat is het resultaat van jarenlang naïef beleid, men moet eens durven benoemen waar de echte problemen zich voordoen. Dat is niet het gebrek aan opvangplekken, het land zit vol met coa locaties, maar aan de ongelimiteerde instroom die nooit lijkt te stoppen totdat het putje overloopt en uiteindelijk verstopt raakt.

Sam V
Sam V29 jul. 2022 - 10:33

Ik ben benieuwd wat de oplossing wordt zolang de beperking van de instroom niet aangepakt wordt. Uiteindelijk zal het overgrote deel onderdeel worden van de Nederlandse maatschappij. Dan maakt meer tijdelijke opvangplekken weinig uit. Ze zullen uiteindelijk naar een permanente plek moeten en moeten gaan bijdragen aan de maatschappij. Beide zaken die maar niet willen lukken in Nederland. Zijn we al zo dat we het voorbeeld van de sociaaldemocraten in Denemarken kunnen volgen?

Jopie666
Jopie66629 jul. 2022 - 10:05

Alles aan de markt overlaten en alles kapotbezuinigen. Zie hier de resultaten. Rechts geeft nu de vluchtelingen en armen de schuld uiteraard. Ik zeg al jaren dat de boel gaat instorten in neo liberaal Nederland en dit is pas het begin hoor. Mijn advies zorg voor een wapenvergunning en ik ga er lekker naar kijken met een biertje aan de zijkant hoe Nederland gaat instorten. Nederland verdient niet beter. Proost van een oud militair.

2 Reacties
badgast
badgast29 jul. 2022 - 12:40

Right. Ik snap niet helemaal wat dat oud militair zijn ermee te maken heeft. Zeggen dat de boel gaat instorten helpt ook niet veel. Dat is "zaken benoemen". Zaken benoemen zonder oplossingen te suggereren en te promoten - al dan niet via je favoriete facebook pagina, politieke partij of desnoods vakbondsvergadering (AMFP? MARVER? KVMO?) gaat ook niet helpen. Let wel, dit is niet bedoeld als een aanval op jou. Mopperen bij de koffie-automaat is de eerste stap. Maar pas als we het verhaal een of meer stappen verder helpen, komen we tot aanpak van de problemen. Anders blijven je maten gewoon CDA, VVD en misschienzelfs FvD stemmen zonder te beseffen dat ze zichzelf daarmee in de voet schieten.

PGS
PGS30 jul. 2022 - 5:42

"Zorg voor een wapenvergunning". Nee dank je. Ik heb totaal geen behoefte dat dit land nog meer op Amerika gaat lijken.

Ejoth
Ejoth29 jul. 2022 - 9:43

“Het COA vangt op dit moment 43.000 mensen op. 43.0000. Denk nu eens rationeel in plaats van idealistisch. Er is geen manpower, geen plaats en te hoge werkdruk welke tekort aan manpower op termijn verhoogd. In een gezond bedrijf zouden andere keuzes gemaakt worden. Maar keuzes hebben invloed op de verkiezingen….helaas

Bert van der Neut
Bert van der Neut29 jul. 2022 - 9:17

Je moet de instroom beperken een andere oplossing is er niet. Het draagvlak om elk jaar 100.000 mensen op te vangen is er niet.

4 Reacties
badgast
badgast29 jul. 2022 - 12:47

Tja. Het feit dat Bert geen andere oplossing ziet betekent niet dat er geen andere oplossing is. Dat nog afgezien van het feit dat we nog niet in de buurt van 100.000 asielzoekers per jaar komen. Al jaaaaaaren niet. En het feit dat verblijfsvergunningen voor asielzoekers vaak voor beperkte tijd zijn (https://www.cbs.nl/nl-nl/cijfers/detail/82027NED ).

JasDon
JasDon29 jul. 2022 - 16:30

Badgast, je refereert zelf naar cijfers die de 90k aantikken voor Corona. Ondertussen weten we dat het weer stijgende is. Dus 100k is misschien een overdrijving, maar niet ver van de waarheid.

Gaitj
Gaitj29 jul. 2022 - 17:54

@Jasdon. Sinds 1 januari zijn er in Nederland 195.000 immigranten het land ingekomen, dat is vier keer zoveel als in dezelfde periode in 2021. Zie: https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2022/30/bijna-120-duizend-inwoners-erbij-in-eerste-helft-2022

Bert van der Neut
Bert van der Neut29 jul. 2022 - 19:08

Badgast het is simpel, als het bad overloopt dan moet je de kraan dicht draaien.

Dehnus
Dehnus29 jul. 2022 - 9:12

Na jarenlang centra sluiten en een bouwstop voor woningbouw verenigingen (want:"SCHEEFWONEN!" en "CONCURENTIE PRIVATE HUUR!!"), zitten ze nu in de problemen. En het word uitgebuit door fascistjes om lekker te rellen. Nou leuk jongens 25 jaar rechts. Fortuijn zou tevreden zijn. :( (Net zoals ze de Melkertbaan de grond in hebben geboord, die toch voor behoorlijk wat gemeentes een functie vervulden. Van fietsenstalling tot schoonmaak en onderhoud :( . Maar ook dat is nu lekker geprivatiseerd naar de "handige jongens met bureautjes") - Moppert maar weer een dag weg -

1 Reactie
RechtdoorZee93
RechtdoorZee9329 jul. 2022 - 15:18

Ik denk niet dat Fortuyn blij geweest zou zijn met Rutte 2,3 en 4.

Mokker
Mokker29 jul. 2022 - 8:40

Als een systeem overbelast wordt, is het misschien handig te toevoer een beetje te temperen? Bijvoorbeeld mensen uit veilige landen - die vaak weinig kans hebben asiel te krijgen - zouden de aanvraag veilig vanuit hun thuisland schriftelijk kunnen doorlopen.

6 Reacties
Volrin
Volrin29 jul. 2022 - 11:55

"Bijvoorbeeld mensen uit veilige landen" Het hele veilige landen concept, zoals Nederland uitvoert is onzin. In die lijst zitten meerdere landen waar cel- of ergere straffen op homoseksualiteit staan bijvoorbeeld.

badgast
badgast29 jul. 2022 - 12:51

Werkelijk? Rusland heet een veilig land te zijn. Stel dat Navalny ontsnapt uit Мелехово. Hij wil asiel aanvragen in Nederland. Dat moet hij maar per post doen vanuit een onderduikadres in Новосибирск? Laat naar je kijken.

RechtdoorZee93
RechtdoorZee9329 jul. 2022 - 15:29

@badgast, Naja dit is een van de redenen dat het systeem op instorten gaat. De bestuurlijke elite blijft de maximale positie eisen. Iedereen het recht op een asielaanvraag en elke aanvraag moet zeer zorgvuldig behandeld worden ongeacht de aantallen. Nu is het dus aan het ontsporen. Er zal vast een enkele politieke vluchteling zitten tussen al die duizenden nepasielaanvragen van Maghreb asielzoekers. Echter, we hebben niet de capaciteit om het eindeloos in aanvraag te nemen. De maatschappelijke last van deze groep is erg groot. Het is tevens ook niet onze verantwoordelijkheid om alle lasten van de wereld te dragen.

GeenProbleem
GeenProbleem29 jul. 2022 - 16:02

@thomas Dus? Je pleit voor onbeperkte migratie?

EricDonkaew
EricDonkaew30 jul. 2022 - 1:59

@Eshuis: In die lijst zitten meerdere landen waar cel- of ergere straffen op homoseksualiteit staan bijvoorbeeld. ---------------------------- Dit argument raakt kant noch wal, of zijn dit weer 'feiten' voor jou? Het echte feit is dat de Maghreblanden - waar haast alle veiligelanders vandaan komen - officieel niet gelden als dusdanig anti-LHBTI dat vluchten om deze reden gehonoreerd wordt met een verblijfsvergunning. Los daarvan is ongeveer 5% van de mensen LHBTI en dat percentage zal voor de migranten evenzo gelden. Kortom, je verzint ter plekke argumenten om veiligelanders hier een status te geven. Zeg dan gewoon dat je voor onbeperkte immigratie in Nederland bent, dan is alles meteen duidelijk.

DanielleDefoe
DanielleDefoe2 aug. 2022 - 9:36

Navalny zou een klassieke politieke vluchteling zijn. Toch keerde hij ook na zijn vergiftiging vrijwillig terug naar Rusland.

Wjc72
Wjc7229 jul. 2022 - 8:35

Misschien moeten we maar eens een tijdelijke immigratiestop inlassen, uitgezonderd voor mensen die moeten vrezen voor hun leven uit welk land dan ook Nederland loopt volledig vast, en dit leidt tot schrijnende toestanden, mensen die buiten moeten slapen etc. . Dit zal op deze linkse site wel geen populaire mening zijn, maar het is wat het is, zo kunnen we iig niet verder

1 Reactie
Jopie666
Jopie66630 jul. 2022 - 10:15

Als Rusland de oorlog wint in Oekraïne dan komen er 1 miljoen Oekrainse vluchtelingen naar Nederland. Een goede overheid bereid zich daar al op voor. Waarom heeft Duitsland met bijna 1 miljoen Oekrainse vluchtelingen al geen problemen en wij wel? Nederland is gewoon een achterlijk land. We kunnen niets meer. Andere landen hebben noodtoestand afgekondigd. Wij slapen verder. Geen vluchtelingen opvangen, geen mensen uitzetten, niet bouwen, geen problemen oplossen en ga maar verder. Alles staat op instorten in Nederland. We hebben veel vacatures maar ook 1,4 miljoen mensen in uitkeringen. Onze overheid heeft totaal geen zicht meer op wie in uitkeringen zit en wat ze kunnen. Tijd dat links de problemen eens gaat oplossen of aanpakken erger dan de huidige rechtse kliek kan het niet worden. Maar van mij mag rechts aan de macht blijven, dan ga ik lekker vanaf de zijkant kijken hoe de boel gaat instorten. Proost en nu lekker naar de schietvereniging.

Ivan61
Ivan6129 jul. 2022 - 8:34

Gelukkig komt COA vooruit en maakt duidelijk wat onze regering niet doet. Rutte en co zeilen op chaos, wordt wakker mens en zorg dat zij opstappen.

1 Reactie
Armoedegrens
Armoedegrens30 jul. 2022 - 9:33

Het is misschien fout om te denken, maar ik zou liever zien dat COA z'n mond hield. De instanties vertellen de politiek tegenwoordig wat er moet gebeuren. En dan denkt het volk weer: waar is die sterke leider. De VVD heeft willens en wetens dit land in een fascistische draaikolk gestort.

Superbowl
Superbowl29 jul. 2022 - 8:29

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Hann63
Hann6329 jul. 2022 - 8:29

Misschien is het handig om aan de voorkant eens te stoppen met het binnen halen van asielzoekers. Door eerst eens de achterstand weg te werken, kunnen we in de toekomst eens verder kijken. En misschien is het Deens model iets voor Nederland. De instroom is daar zeer beperkt...... Dus het werkt wel....... We leven , inmiddels, met 18miljoen op een postzegel. En dat worden er nog meer.

3 Reacties
Volrin
Volrin29 jul. 2022 - 11:56

"We leven , inmiddels, met 18miljoen op een postzegel" Een postzegel dat voor het overgrote deel uit landbouw en veeteelt bestaat. Dus dat idee dat Nederland te vol is, is onzin.

Ejoth
Ejoth29 jul. 2022 - 12:30

Wat is volgens jou te vol Thomas ?

DanielleDefoe
DanielleDefoe29 jul. 2022 - 12:37

Helaas kende Nederland vergeleken met de buurlanden een explosieve naoorlogse bevolkingsgroei.

Doomsdayshaman
Doomsdayshaman29 jul. 2022 - 8:09

"Volgens deskundigen houdt het COA zich niet aan het EU-Grondrechthandvest. Hierin staat dat Europese lidstaten menselijke waardigheid moeten bieden en beschermen, ook aan asielzoekers. Asielzoekers hebben recht op huisvesting, kleding en voedsel óf een financiële vergoeding. „Als je mensen op een stoel of buiten op de grond laat slapen voldoe je daar niet aan”, zegt Karen Geertsema, docent migratierecht aan de Radboud Universiteit." Ik mis getallen of moeten we hierdoor onbeperkt "vluchtelingen" opvangen?

3 Reacties
badgast
badgast29 jul. 2022 - 13:08

1. De verdragen aangaande de opvang van vluchtelingen hebben geen limiet over de hoeveelheid vluchtelingen. 2. Je mag zonder enig probleem het verhaal van de vluchtelingen controleren en dan naar bevind van zaken permanent asiel geven, tijdelijk asiel geven of asiel afwijzen. 3. nu de lijst genummerd is, heb je nu genoeg getallen binnen?

GeenProbleem
GeenProbleem29 jul. 2022 - 16:01

@badgast Daar is helemaal geen draagvlak voor in de samenleving, bovendien zijn er geen leraren, is er geen zorgpersoneel en ook geen huizen. 128.000 mensen in één half jaar erbij is onhoudbaar en onwenselijk.

komputerhulp
komputerhulp29 jul. 2022 - 20:15

„Als je mensen op een stoel of buiten op de grond laat slapen voldoe je daar niet aan” We hebben tig ambtenaren die dik betaald worden en ook op hun stoel zitten te slapen.

tinekea2
tinekea229 jul. 2022 - 8:05

Immigratie beperken, beperken, beperken....!!!!!

1 Reactie
Satya
Satya29 jul. 2022 - 13:19

Westers parasiteren stoppen. Denk je bijzondere rechten te hebben?

HenryHansen
HenryHansen29 jul. 2022 - 7:59

In het artikel staat ook dat oa intimidatie en bedreigingen niet bijdragen aan een veilig werkklimaat. Dus maak nu eens werk van het terugsturen van kansloze asielaanvragers uit veilige landen. Onder druk van het stopzetten inreisvisa werken deze landen echt wel mee (zie Denemarken).

2 Reacties
Volrin
Volrin29 jul. 2022 - 11:56

"Dus maak nu eens werk van het terugsturen van kansloze asielaanvragers uit veilige landen." Behalve dat veilige landen dus niet veilig zijn. Meerdere landen op de lijst criminaliseren homoseksualiteit bijvoorbeeld.

korheiden
korheiden29 jul. 2022 - 15:27

@Thomas : Er zijn inderdaad vele landen waar het voor homo's niet veilig is. Toch denk ik dat ons land, zelfs al zouden we erin slagen de boeren te saneren, niet onbeperkt vluchtelingen kan opvangen. Je kunt wel stellen dat ons land zelfs met 18 miljoen niet vol is. Maar wanneer is dat punt dan wel bereikt? Met 30 miljoen? Of nog meer? Er zal over de asielstroom moeten worden nagedacht. De bevolkingsaanwas in landen als Nigeria, Pakistan, India enzovoorts is zo enorm, dat kunnen we niet aan.

spelregeltoerist2
spelregeltoerist229 jul. 2022 - 7:50

Het wordt tijd de gemeentes te verplichten asielzoekers op te nemen. Ik stel voor om bij gebrek aan woonruimte sporthallen en evenementenhallen die er in ruime mate voorhanden zijn in dit land hiervoor te gebruiken.

3 Reacties
Ejoth
Ejoth29 jul. 2022 - 12:33

Goed idee. Misschien ook de Amsterdam Arena ? ZiggoDome. Amsterdam RAI.

Hann63
Hann6329 jul. 2022 - 12:56

En wat ga jij doen als de indoor competitie weer starten? Ze er uit gooien of stoppen en de indoor verenigingen maar opheffen? En de evenementen maar stop zetten? Deze hallen zijn niet bedoeld om deze mensen op te vangen, wel heel tijdelijk, zeg 2 maanden, maar daarna zou je ze in oude kazernes kunnen plaatsen....

RechtdoorZee93
RechtdoorZee9329 jul. 2022 - 15:23

En dan? Als je het artikel gelezen hebt had je gezien dat er ook problemen met personeelstekorten zijn. Je kan niet eindeloos mensen in sport en eventhallen zetten. Ook zij kunnen dan niet doorstromen want er zijn geen woningen. Daarnaast is er niet genoeg personeel om het draagbaar te houden in al die hallen.

Leman
Leman29 jul. 2022 - 7:44

Beetje Kafka dit. Iedereen ziet het probleem maar de leider van het land is op vakantie en onderneemt niets. 1. Bewust beleid om asielzoekers af te schrikken. resultaat: Het werkt niet. Omdat sommige gemeenten de deuren wijd openzetten voor statushouders en hun van alles en nog wat beloven blijven de mensen maar komen. 2. Dictaat uit Brussel die veronderstelt dat het dichtbevolkte Nederland met de grootste woningcrisis sinds de 2e WO elk jaar honderdduizenden vluchtelingen, asiel en gelukzoekers onderdak kan aanbieden. 3. Oplossing: Niemand meer toelaten. VOL = VOL 4. Oplossing: Een 2e Ter Apel openen en de asielzoekers zelf laten werken bij de opvanglocaties. Via social media en via de NOS wereldkundig maken dat Nederland meer mensen kan opvangen en dat iedereen welkom is. 5. Nederlanders stimuleren om te emigreren om woningen beschikbaar te krijgen voor statushouders

4 Reacties
Superbowl
Superbowl29 jul. 2022 - 11:21

Punt 5 lijkt me een goeie. Voor de juiste stimulans (zeg 6mln) pak ik morgen nog het vliegtuig

Volrin
Volrin29 jul. 2022 - 11:58

"1. Bewust beleid om asielzoekers af te schrikken. resultaat: Het werkt niet. Omdat sommige gemeenten de deuren wijd openzetten voor statushouders en hun van alles en nog wat beloven blijven de mensen maar komen." Nee, dat heeft meer te maken met het feit dat het afschrikken nog altijd minder erg is dan de situatie waar veel van deze mensen vandaan komen. "Dictaat uit Brussel die veronderstelt dat het dichtbevolkte Nederland met de grootste woningcrisis sinds de 2e WO" Dit is een kwestie van bouwen, niet ruimte. Het overgrote deel van Nederland bestaat uit weilanden, niet steden/woningen.

DanielleDefoe
DanielleDefoe29 jul. 2022 - 13:53

Emigreren is een goed idee. Maar familie is al weg. Hopelijk hebben degenen die beslissen over ruimtelijke ordening minder primitieve ideetjes dan weilanden volbouwen. https://www.architechcompany.com/site/nederland-is-lelijker-geworden-de-laatste-jaren/

DanielleDefoe
DanielleDefoe29 jul. 2022 - 13:54

maar=mijn

Joop  den Uil
Joop den Uil29 jul. 2022 - 7:32

Overheid en burgemeesters zullen het ook niet meer weten. Dit is de aanloop voor een algeheel pardon, en daarna de COA's herinrichten en reorganiseren.

Karingin
Karingin29 jul. 2022 - 7:19

Rutte moet nou eens oprutten met z'n sloopkogel

4 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe29 jul. 2022 - 7:47

De personeelstekorten zullen de komende jaren naar verwachting oplopen en niet alleen bij het COA.

Panthera
Panthera29 jul. 2022 - 8:26

Beste DanielleDefoe, Op die bewering zou ik niet teveel geld inzetten als ik U was.

Karingin
Karingin29 jul. 2022 - 10:26

Ja dat zal best een probleem zijn Daan, maar deze ellende staat daar los van. Het asielbeleid is moedwillig krakkemikkig op álle fronten, ze wíllen gewoon geen ordentelijke toestand want stel je voor dat we voor softies worden aangezien. Maakt niet uit wat het kost, als iedereen maar horendol wordt. Dus wordt er met mensen gesleept, burgemeesters gebeld, bewoners boos, personeel valt massaal uit, de rechtszaken stapelen zich op, enzovoort - deze chaos is geen ongelukje

DanielleDefoe
DanielleDefoe29 jul. 2022 - 11:39

[deze ellende staat daar los van. ..] Dat zou ik niet durven beweren al kan ik een eind met je meegaan. Niet iedereen is geschikt of bereid dit werk te doen, al helemaal niet als er alternatieven zijn. In Ter Apel was het AZC ooit een uitkomst omdat een andere belangrijke werkgever was weggevallen. Momenteel trekt in heel Noord-Nederland de werkgelegenheid weer aan.

RechtdoorZee93
RechtdoorZee9329 jul. 2022 - 7:19

Er wordt door veel mensen al lang uitgesproken over de noodzaak het hele systeem drastisch te hervormen. Ondanks dat het systeem inmiddels echt zo lek als de Titanic is en de ijsberg definitief in zicht is blijven de regering en andere stakeholders stoïcijns doorgaan. Overigens, gezien het aantal vacatures in Nederland moet je ook wel echt voor het COA willen werken. "omdat gemeenten minder woningen beschikbaar stellen dan is afgesproken" Met alle respect maar ik vind dit een gemene sneer naar gemeenten. Ten eerste wordt er helemaal niets afgesproken. Gemeenten krijgen een taakstelling opgelegd en daar moeten ze het mee doen. Daarnaast is iedereen op de hoogte van de groeiende woningnood in Nederland. Deze taakstelling gaan keer op keer omhoog terwijl het aantal beschikbare woning afneemt en er groeiende vraag is. De gemeenten doen hun best maar ze kunnen niet toveren. Er zijn ook nog andere urgenten en niet urgenten die ook ergens moeten wonen namelijk.

Panthera
Panthera29 jul. 2022 - 7:15

De politiek is op zoek naar een oplossing voor de achterstanden bij de IND, nou dan weten wij burgers het wel weer, het wordt weer tijd voor een generaal pardon. Dus inwoners van die prachtige probleemwijken in ons land, bereid uw zich maar voor op de maatschappelijke cohesie die er op het Binnenhof in Den Haag wel schijnt te bestaan.

Phantom3
Phantom329 jul. 2022 - 6:51

De toestroom is te groot om dit netjes te kunnen afhandelen. Misschien kunnen andere landen ook eens iets meer gaan doen.