Joop

COA moet geschorste bestuurder terugnemen

  •    •  
10-01-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
albayrak_300_02.jpg
Nurten Albayrak was op non-actief gesteld vanwege verziekte bedrijfscultuur in de asiezoekersopvang ... Gerechtshof: Fouten gemaakt in procedure
Nurten Albayrak mag weer aan het werk als bestuursvoorzitter van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Dat heeft het gerechtshof in Den Haag vandaag bepaald. Albayrak kwam vorig jaar in opspraak, omdat medewerkers hadden gezegd dat zij zorgde voor een angstcultuur binnen het bedrijf. Bovendien zou zij veel te veel verdienen.
Eind september werd Albayral op non-actief gesteld, minister Leers (Asiel en Immigratie) gelastte een onderzoek. In oktober bepaalde een rechter nog dat zij voorlopig geschorst moest blijven. Haar aanwezigheid op het COA zou toen de werkzaamheden te ernstig belemmeren, zo meldt Trouw.
Volgens de NOS zegt het gerechtshof nu dat de raad van toezicht uit het oog is verloren dat het op non-actief stellen van Albayrak een tijdelijke maatregel was. Ze mag op 1 maart weer aan het werk.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (48)

Jantje68
Jantje6810 jan. 2012 - 10:22

Het is goed om vast te stellen dat mensen door de rechter veroordeeld/vrijgesproken worden op basis van feiten en niet door de NOS, ander media en publiek.

KingBenzai
KingBenzai10 jan. 2012 - 10:22

Niet te geloven. En zo zorgen de graaiers voor elkaar dat ze graaien kunnen blijven!

msj_meijerink
msj_meijerink10 jan. 2012 - 10:22

Gelukkig hoeven we (waarschijnlijk) niet lang te wachten op kamervragen aan de minister door de GBL en zijn boevenbende.

yggy
yggy10 jan. 2012 - 10:22

In ieder ander geval bij ongeacht welk bedrijf dan ook was de arbeidsovereenkomst al lang ontbonden vanwege een onwerkbare situatie. Maar ik vrees dat deze VVD-graai-tante gewoon op 1 maart weer aan de slag gaat.

meijerlahn
meijerlahn10 jan. 2012 - 10:22

Voor mij is ze de patjepeeër van het jaar 2011. http://premtime.ntr.nl/2011/12/23/3958/

ValentijnVanAsch
ValentijnVanAsch10 jan. 2012 - 10:22

ja ... ook ik heb een mening ... maar een uitspraak van de rechterlijke macht geef ik nog steeds de voorkeur van de twijfel ... als we dat niet meer zouden respecteren dan is mijn wispelturige ongefundeerde mening maatstaf en dan zijn we slechter af ... dus prima zo!! Wat mijn mening is ?? Met ingehouden woede toch maar gelijk aan die van de rechter.

Bernie2
Bernie210 jan. 2012 - 10:22

Dat wordt een warm welkom.

JanB2
JanB210 jan. 2012 - 10:22

Een gerechtelijke uitspraak die werkelijk nergens op slaat. Het is niet voor niets dat deze mevrouw op non-actief is gesteld, haar aanwezigheid was namelijk belemmerend voor de werkzaamheden. Het was dus niet eens zo dat ze "slechts" niet voldeed, nee ze was een regelrechte spaak in de wielen van de organisatie. Zulke mensen horen gewoon ontslagen te worden. Op de "normale werkvloer" is dat niet anders (daar gaan mensen er al voor minder uit) dus waarom moet er hier voor de zoveelste keer weer een uitzondering gemaakt worden voor de graaiende hogere regionen.

Radius
Radius10 jan. 2012 - 10:22

Ik krijg de indruk dat mevr. Albayrak de dupe is geworden van een media-hetze van de NOS, die zich heeft gebasserd op klokkenluiders, zonder grondig hoor en wederhoor toe te passen. Ook minister Leers heeft voorbarig gereageerd. Voorts heeft de Raad van Toezicht van het COA natuurlijk gefaald in zowel de besluitvorming m.b.t mevr. Albayrak als in hun Governance. Of er nog werkbare verhoudingen overblijven voor haar bij het COA is zeer de vraag. Uiteindelijk zal ze wel met een redelijke vertrekregeling worden overeengekomen. Het is goed dat we in dit land een onafhankelijke rechter hebben, zodat niet de waan van de dag regeert. Nu was het mevr.A, morgen misschien U of ik. In de krant van vandaag wordt morgen de vis verpakt, maar zij zit met de gevolgen en dat moet gecompenseerd worden.

Michiel Online
Michiel Online10 jan. 2012 - 10:22

Een Turk die de bedrijfscultuur van het "Centraal Orgaan opvang Asielzoekers" heeft verpest. Als dat geen tweet van de dag wordt...

3540evernesa
3540evernesa10 jan. 2012 - 10:22

Misschien is deze uitspaak het beste, anders was ze met behulp van de VVD weg gepromoveerd tot burgemeester van een middel grote stad. Dat schijnt in een democrtatie de werkwijze te zijn.

PietMonster
PietMonster10 jan. 2012 - 10:22

Het lijkt me een mooi gebaar als de gouden Benz aan een toegelaten vluchteling gegund wordt zodat die een eigen onderneming starten kan.

ElChe
ElChe10 jan. 2012 - 10:22

Tja vvd. Dat wordt me een joekel van een gouden handdruk. Het blijft klassejustitie in Nederland.

Vincent914
Vincent91410 jan. 2012 - 10:22

Zij heeft een inkomen van 200.000 euro per jaar en deze is voor de JP norm afgesproken. Om zo'n bedrijf te leiden dat constant aan het inkrimpen is en dan weer aan het uitbreiden moet je wel een stevige leider zijn. Dus elke dag kun je ontslagen worden. De kans is dan wel erg groot dat je als eindverantwoordelijke op de hakbijl gaat. Ze is al 7 jaar algemeen directeur en het kan er bij mij niet in dat ze al die 7 jaar niet goed funktioneert. De politiek moet zich eens niet door de waan van de dag laten leiden. Per 1 maart gaat ze gewoon weer aan de slag en binnen 2 maanden praat niemand er meer over. Zij is lid van de VVD maar daardoor ga ik als PVDA lid niet schieten. 2 ton op jaarbasis is een gewoon een goed en eerlijk salaris. Interim directeuren verdienen bijna het dubbele maar hebben vaak daarna weer een jaar geen werk. Ik vind dat onze MP ook 4 ton netto mag verdienen en ministers 2,5 ton. Het zijn honden banen en niet levensverlengend.

msj_meijerink
msj_meijerink10 jan. 2012 - 10:22

Ik vrees met grote vreze dat we de laatste ronde van dit genante moddergevecht nog lang niet hebben bereikt. Maar het laat onverlet dat deze dame toch wat megelomane en narcistische trekjes heeft. Als dienstauto een A8 willen hebben, terwijl je weet dat deze boven de norm zit, net als haar eigen salaris flink opschroeven, duiden hierop. En die angstcultuur kan al best lang al sluimerend bestaan, zonder dat een klokkenluider zijn/haar hoofd boven het gras uitsteekt.

python
python10 jan. 2012 - 10:22

Binnen de waarheidsvinding alles tot op de bodem uitzoeken. Hier klopt veel niet. Teveel glibberige mannekes en vrouwkes in dat clubje.

JoopSchouten
JoopSchouten10 jan. 2012 - 10:22

Zie hier de macht van de media, beeldvorming en achterklap.

frankie50
frankie5010 jan. 2012 - 10:22

Jeroen Pauw: Heeft U die lekkere ordinaire auto nog of niet, die grote waar je lekker morgen... Nurten Albayrak: Waar de meeste ambtenaren in Den Haag in rijden, maar kennelijk valt die bij het COA op, maar nee hij is verkocht tegen heel veel verlies... en dan komt het schadebedrag nog even langs € 30.000,- En zo gaat al dat soort jaloerse tuig die een topinkomen genieten voor 36 uur in de week om met ons belastinggeld, en de mensen met lagere- en middeninkomens het mes op de keel zetten, wanneer gaan jullie oogjes toch eens open.

Joeri2
Joeri210 jan. 2012 - 10:22

Ze mag weer aan het werk. Heel goed, werken voor je loon. Echter, de situatie lijkt mij onhoudbaar. Het lijkt mij het beste d at ze opzoek gaat naar een andere baan. Ze heeft duidelijk geen oog voor de problemen binnen haar organisatie, ze heeft ze gisteren nog allemaal structureel zitten ontkennen. Waar kennen we dat van? Zuipschuiten weten ook niet dat ze een drankprobleem hebben? Ik kan me niet voorstellen dat zij je juiste vrouw op de juiste plek is, het COA heeft gewoon doorgewerkt terwijl ze er niet was, misschien zelfs wel beter.... Dat zegt toch genoeg.

shepu
shepu10 jan. 2012 - 10:22

Nurten Albayrak blaast weer hoog van de toren en probeert daardoor te intimideren, zoals zij in het verleden ook deed. De opmerking bij P&W, dat ze nooit iets over haar functioneren gehoord heeft van medewerkers, had ze beter voor zich kunnen houden. Wacht de resultaten van het onderzoek bij de medewerkers maar af, zou ik zeggen. De nonchalance bij COA over rechtspositionele zaken bestaat nog steeds, nu ook deze schorsing niet terecht blijkt. In de CAO staat (maar die geldt niet voor Nurten, maar wel het BW), dat de werknemer voor 14 kalenderdagen kan worden geschorst en dat deze termijn hoogstens eenmaal met 14 dagen kan worden verlengd. Deze fout had nooit gemaakt mogen worden; zeker niet bij de oud-P&O'er Albayrak. Wordt vervolgd.

python
python10 jan. 2012 - 10:22

Je gaat over de asielzoekers, die met een minimum moeten leven. Dan komt die MADAM, in een lekkere ordinaire auto, die een vermogen kost. Wat moeten die asielzoekers wel niet denken ? Bij ons rijdt de maffia in zo'n auto en/of de dictator. Waar ben ik terecht gekomen ? Als je er wat dieper over nadenkt, "hoe krijgt deze MADAM het verzonnen ?".

mbvanwijk
mbvanwijk10 jan. 2012 - 10:22

Dat mevrouw Albayrak van de rechter weer aan het werk mag bij het COA, is een uitspraak die gerelateerd is aan de gevolgde procedure. Dat doet niets af aan het gegeven dat 1ste slecht management is gevoerd door mevr. Albayrak, 2de een angst cultuur heerst onder mevr. Albayrak. Geen sterk optreden van Pauw & Witteman afgelopen week. Mevr. Albayrak maakt een opmerking dat zij de beslissing heeft genomen in te krimpen. Geen teambeslissing dus maar ook geen vraag op opmerking van P&W. Mevr. Albayrak stelt dat in een organisatie met sterk wisselend werk aanbod, de directeur altijd het mikpunt is. Bij Nedcar staat operationeel management en personeel wel, in het algemeen, zij-aan-zij in turbulente tijden en bij zware beslissingen. Als je vooraf weet dat veel fluctuatie in werkaanbod zal plaatsvinden, waarom neem je daar geen proactieve maatregelen op (bv flexwerkers). Op beide punten geen repliek van P&W. Geen sterk optreden van de Raad van Toezicht. Fijn dat hier politici van verschillende huize in zitten dan hoeft specifieke partij politiek niet aan de orde te zijn. Nu blijkt dat deze RvT gewoon heeft zitten slapen of op zijn minst geen passende actie heeft ondernomen, zou het hun sieren als ze hun jaartoelage van de afgelopen 3 jaar teruggeven. Zij hebben immers geen prestatie geleverd. Zo een actie kan (ik herhaal kan) aanzet zijn om het vertrouwen in de politiek een beetje te herstellen.

JoopSchouten
JoopSchouten10 jan. 2012 - 10:22

Ze kan weer cashen.

2 Reacties
sociaaltje
sociaaltje10 jan. 2012 - 10:22

Ben benieuwd of ze nu ook weer in haar goudkleurige mercedes gaat rondcrossen? :-)

Candide2
Candide210 jan. 2012 - 10:22

Ze kan weer crashen.

hasp52
hasp5210 jan. 2012 - 10:22

"Volgens de NOS zegt het gerechtshof nu dat de raad van toezicht uit het oog is verloren dat het op non-actief stellen van Albayrak een tijdelijke maatregel was." Een administratieve fout van de raad van toezicht dus ? Bewust of onbewust ? VVD'ers onder mekaar denk ik dan.

2 Reacties
Hjalmar Hoort
Hjalmar Hoort10 jan. 2012 - 10:22

Dan denk je ongeveer hetzelfde als Wilders met zijn D66 rechters retoriek.

Joeri2
Joeri210 jan. 2012 - 10:22

Lijkt me niet een bewuste fout, het is een fout van een vvder.

Petertje2
Petertje210 jan. 2012 - 10:22

Vreselijk, wat een land.

1 Reactie
Obbema
Obbema10 jan. 2012 - 10:22

Ja lastig hè, een rechtsstaat.... In wat voor land leven we als rechters op basis van wetten en feiten tot een ander oordeel komen dan bepaalde media. Het moet niet gekker worden.

wvdstraat
wvdstraat10 jan. 2012 - 10:22

http://www.youtube.com/watch?v=7qN-t2hDq00 en verder absurd ! De doorsnee werknemer zou nooit van z'n leven nog ergens aan de bak komen.

1 Reactie
Qizilbash
Qizilbash10 jan. 2012 - 10:22

Deze harde tante heeft, samen met haar collega Hermans, een VVD bolwerk gemaakt van het COA. Saampjes gezellig bestuurders wegpesten en vervangen door VVD'ers. Niet verwonderlijk dus dat ze op haar pootjes is terechtgekomen. Ze handelde precies zoals de VVD dat van haar verwachtte. Logisch dat ze weer verder mag als wanbeleid, vriendjespolitiek en zelfverrijking van VVD'ers wordt onderzocht door VVD maatje Gerd Leers.

Crunchy Frog
Crunchy Frog10 jan. 2012 - 10:22

Of dit een juridisch terechte beslissing is of niet, daar kan ik niet over oordelen. Maar dat hier geen werkbare relatie meer is lijkt me waarschijnlijk.

1 Reactie
JanB2
JanB210 jan. 2012 - 10:22

Hetgeen normaliter een voldoende reden voor ontslag is.

ColorHugo949
ColorHugo94910 jan. 2012 - 10:22

Lang leve de rechtstaat.

1 Reactie
Candide2
Candide210 jan. 2012 - 10:22

Voor iedere advocaat is een procedurefout een inkoppertje.

JoopSchouten
JoopSchouten10 jan. 2012 - 10:22

http://www.glamcar.com/wp-content/uploads/2010/02/Gold-Mercedes-C63-08.jpg

3 Reacties
sociaaltje
sociaaltje10 jan. 2012 - 10:22

De overtreffende trap van blin bling :-)

JanB2
JanB210 jan. 2012 - 10:22

Je hebt hem toch niet zelf gekocht hoop ik.

Hjalmar Hoort
Hjalmar Hoort10 jan. 2012 - 10:22

Ah kijk, een gouden taxi.

rieksenriekie
rieksenriekie10 jan. 2012 - 10:22

iedereen kan door graaien

1 Reactie
JanB2
JanB210 jan. 2012 - 10:22

Precies.

3540evernesa
3540evernesa10 jan. 2012 - 10:22

Het lijkt in Nederland een gewoonte te worden geen recht meer te spreken , maar uitsluitend te kijken of er gevaar voor de rechter door z ijn uitspraak, te verwachten is. Ik ben daarom genijgt te denken dat er bij de rechtbanken de angst regeert, inplaats van vrouwe justitia. Iedereen met een niet Nederlendse naam komt goed weg bij de rechter.

1 Reactie
Qizilbash
Qizilbash10 jan. 2012 - 10:22

Ik heb ook de indruk dat er te veel naar de mogelijke gevolgen van een uitspraak gekeken wordt door de rechters. Ik ben het er alleen niet mee eens dat mensen met een niet-Nederlandse naam daardoor goed wegkomen. Het is eerder andersom. Zie bijvoorbeeld Wilders die vrijgesproken wordt, puur vanwege de mogelijke gevolgen van een veroordeling. In het algemeen loop je sowieso met een niet-Nederlandse naam meer kans om veroordeeld te worden. Dieven met een Nederlandse naam die op grote schaal stelen en frauderen worden een stuk minder vaak veroordeeld als een fietsendief met een niet-Nederlandse naam.

jerryaan
jerryaan10 jan. 2012 - 10:22

Wat een verschrikkelijke bedoening gaat dat worden als ze weer terug is. Ik zou daar voor geen goud met haar willen werken.

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten10 jan. 2012 - 10:22

Ook niet voor 10 kilo belastingvrij?

wvdstraat
wvdstraat10 jan. 2012 - 10:22

Gisteren het inteview bij P&W gezien: De kille arrogantie droop van het scherm af, vermoedelijk is deze mevrouw nog erger dan wat er over naar buiten is gekomen.

1 Reactie
Fransss en Vrij
Fransss en Vrij10 jan. 2012 - 10:22

[ De kille arrogantie droop van het scherm af ] Ik vermoed eerder een domheid; ze doet net alsof er totaal niets aan de hand is en ze heeft zich star aan de regels gehouden en eigenlijk geeft ze de raad van bestuur de schuld. In zo een functie mag je verwachten dat iemand zich vrijwillig aan de balkenende norm houdt. En zeggen dat je 40 uur werkt ipv 36 is lachwekkend voor dat soort functies waar gewoon een salaris staat inclusief overuren. Dan geeft ze haar jaarsalaris op, exclusief 13e maand en vakantiegeld, is dat gebruikelijk? Niet waar ik werk. Of schermen met tevredenheidsonderzoek waar slechts 53% aan heeft meegedaan nu zo verstandig is.... En parkeerplaatsen voor de directie opeisen naast de ingang van het pand is ook uit de jaren 50, ze moet Eckhart Winzen eens gaan lezen. Het beste was nog die man die naast haar zat en keihard zei dat er wél een probleem was, nu en in september.