Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Bye, bye!

Boris Johnson treedt af, kan zich nu volledig richten op carrière als clown
Joop

Clinton vs. Trump

  •  
10-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
160610 USA elections

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (23)

Ulltrafox
Ulltrafox11 jun. 2016 - 8:09

Clinton verbrand niet alleen biljetten Ze verbrand ook bewijsmateriaal, zoals vele e-mails. Ik vermoed dat de keuze van Wall Street en de macht van de media weer de doorslag gaat geven en vanaf dat moment zou het goed zijn als we als Nederland dam maar gaan beginnen met het bouwen van ondergrondse schuilkelders voor de burgerbevolking. In plaats van de waardeloze JSF s hadden ze het geld beter daaraan kunnen besteden.

Albert Einstein
Albert Einstein11 jun. 2016 - 7:13

Van Trump is het tenminste zijn eigen geld.

4 Reacties
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen11 jun. 2016 - 7:53

Helemaal niet, het is het geld van ruim 3500 mensen die hem aanklaagden omdat ze nog geld van hem tegoed hebben. Trump wordt rijk door duur te verkopen en inkopers niet te betalen. http://www.usatoday.com/story/news/politics/elections/2016/06/01/donald-trump-lawsuits-legal-battles/84995854/

itsme3
itsme311 jun. 2016 - 8:54

Gezien de manier hoe hij daar in sommige gevallen is aan gekomen is dat een kwestie van definitie

Dick3
Dick311 jun. 2016 - 13:09

Tja, in deze wereld kom je ook niet ver met de waarheid spreken en je aan de regels houden. Liegen bedriegen, hebben hebben en nog meer hebben. Desnoods over lijken gaan. Dan bereik je wat.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen21 jun. 2016 - 19:46

Zo zie je maar weer, een oude vos verliest zijn streken niet. Vandaag blijkt dat Trump het geld dat zijn aanhang sort om hem POTUS te maken doorsluist naar zijn ondernemingen. http://docquery.fec.gov/cgi-bin/forms/C00580100/1079423/

trotsopnederland
trotsopnederland11 jun. 2016 - 6:08

Het verbranden van geld tijdens de campagne valt allemaal in het niet bij de waanzin van geldcreatie door Obama. Laten we maar hopen dat Trump zijn campagne geld goed besteed is en hij orde op zaken gaat stellen.

6 Reacties
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen11 jun. 2016 - 7:51

Trump heeft privé meermaals bail-outs van wahabistische Saudi's nodig gehad. Dat is de normale orde die de VS wacht onder Trump.

arjenZH
arjenZH11 jun. 2016 - 9:12

Trump, dat is toch de man die: 1. Mexico wil dwingen te betalen voor een muur tussen Amerika en de VS; 2. Voor een volledig inreisverbod voor Moslims is in de VS; 3. Beweert dat de onlangs overleden opperrechter Scalia is vermoord; 4. Beweert dat de vader van Ted Cruz betrokken was bij de moord op Kennedy; 5. Dat op de trouwring van Obama staat "dat er geen andere God dan Allah" is; 6. Dat de Hawaiiaanse ambtenaar die het geboortecertificaat van Obama controleerde vermoord is; 7. Dat de opwarming van de aarde een fabeltje is dat wordt verspreid door de Chinezen; 8. Vaccinatievan jonge kinderen resulteert in autisme; 9. De federale rechter die de klacht die de Trump University behandelt een bevooroordeelde Mexicaan is (hij is geboren in de VS!) en ervan zal lusten als Trump gekozen zal worden als President. En jij hoopt werkelijk dat deze GEK president wordt van de VS?? Je bent medeplichtig vriend.

Rootman2
Rootman211 jun. 2016 - 13:40

@ ArjenZH Kun je nagaan hoe erg de keuze voor mrs Clinton is wanneer intelligente Sanders stemmers voor deze ´GEK´ kiezen. Naast politieke incorrectheid, bescheiden dossierkennis en populisme blijft er bij Trump in elk geval een redelijke kans op niet nòg meer escalatie, wurgverdragen en grote oorlogen. @ Gerbie: dat is al de normale orde in de VS en in het VK (daarom hopelijk een Brexit).

trotsopnederland
trotsopnederland11 jun. 2016 - 18:42

Trump, dat is toch de man die: 1. Mexico wil dwingen te betalen voor een muur tussen Amerika en de VS. Wat een vreselijk goed plan is want illegale Mexicanen veroorzaken veel problemen en moorden er lustig op los. Mexico is een drugs staat en het lijkt mij heel logisch dat je daar een muur tussen wil; 2. Voor een volledig inreisverbod voor Moslims is in de VS. Zolang we niet weten wat er aan de hand is. Ik zou er ook voorstander van zijn zolang er elke dag uit naam van Mohammed tientallen moorden gepleegd worden; 3. Beweert dat de onlangs overleden opperrechter Scalia is vermoord. Klopt die is ook vermoord.; 4. Beweert dat de vader van Ted Cruz betrokken was bij de moord op Kennedy. Dat lag een stuk genuanceerder, het was een reactie op een aanval van Cruz, te makkelijk om dat uit de context te trekken; 5. Dat op de trouwring van Obama staat “dat er geen andere God dan Allah” is. Leugen, heeft hij nooit gezegd; 6. Dat de Hawaiiaanse ambtenaar die het geboortecertificaat van Obama controleerde vermoord is. Uitspraak ken ik niet.; 7. Dat de opwarming van de aarde een fabeltje is dat wordt verspreid door de Chinezen. Het is ook een fabeltje, of het nu door de chinezen verteld wordt of de linkse lobby, is en blijft een fabel; 8. Vaccinatievan jonge kinderen resulteert in autisme. Kan me niet voorstellen dat een intelligente man als Trump dit vind, zolang u gaan bewijs aanlevert, zie ik dit ook als een leugen; 9. De federale rechter die de klacht die de Trump University behandelt een bevooroordeelde Mexicaan is (hij is geboren in de VS!) en ervan zal lusten als Trump gekozen zal worden als President. De rechter is een actief lid van Mexicaanse verenigingen om behartigd de Mexicaanse belangen. Hij heeft Mexicaanse ouders en moet nu gaan oordelen over een rechtszaak die door 8 andere rechters is afgewezen wegens geen grondslag. En u vind dat onafhankelijke rechtspraak? Get real? .

Grozny
Grozny11 jun. 2016 - 20:19

@trots Hij denkt dat massa vaccinaties(dus meerdere vaccinaties tegelijk geven) autisme kunnen veroorzaken. Heeft hij 10tallen keren op zn twitter vermeld. Hij zei het zelfs nog tijdens een debat een paar maanden geleden. Zijn hele voorstelling van hoe vaccinaties gebeuren is redelijk komisch. Hier een paar twitter citaten van hem. " When a little baby that weighs 20 pounds and 30 pounds gets pumped with 10 and 20 shots at one time, with one injection that’s a giant injection" "If I were President I would push for proper vaccinations but would not allow one time massive shots that a small child cannot take - AUTISM." "I'm not against vaccinations for your children, I'm against them in 1 massive dose.Spread them out over a period of time & autism will drop!" Voor als je denkt dat dit enige wetenschappelijk onderbouwing heeft, dat heeft het niet. Geeft alleen maar meer risico op ziektes. http://www.scientificamerican.com/article/delaying-vaccines-increases-risks-with-no-added-benefits/ Citaat trump mbt obamas ring "Why does Barack Obama's ring have an arabic inscription? http://bit.ly/VMN6Vn Who is this guy?"

arjenZH
arjenZH12 jun. 2016 - 8:39

@trotsopNederland Blijkbaar is niet alleen Trump niet helemaal goed bij zijn hoofd, maar ook een deel van zijn aanhangers. Het is echt te verschrikkelijk voor woorden wat je uitkraamt. Of je bent gewoon een heel bang mannetje. Bang van Moslims, Mexicanen. Lekker alles over 1 kam scheren, discrimineren. Echte mannen laten zich niet afschrikken door een paar Moslimterroristen. Je laat je gewoon bang maken door engerds zoals Wilders en Trump. Griezelig gewoon die angstige bange mannen.

Poezenmens
Poezenmens10 jun. 2016 - 21:12

Money is the root of all evil.

1 Reactie
richarrd
richarrd10 jun. 2016 - 22:26

Misschien zijn de mensen degenen die niet met geld om kunnen gaan, en heeft het geld zelf part noch deel aan wat voor probleem dan ook, en is het eigenlijk niets meer of minder dan een gemakkelijk betaalmiddel.

Grozny
Grozny10 jun. 2016 - 20:49

Als je feitelijk juist wilt zijn. Moet clintons berg heel wat groter zijn. Trump gaat helemaal niet zo veel geld ophalen. Trump denkt dat hij het niet nodig heeft. De infrastructuur laat hij door de RNC betalen en de ads heeft hij niet nodig, denkt hij, omdat hijzelf genoeg media aandacht krijgt. Trump zei zelf heel stoer als het moet dan geef ik een miljard uit aan mijn campagne, maar hij heeft maar 150 miljoen in cash en obligaties. En hij weet dat de kans dat hij wint erg klein is, dusja waarom zoveel geld uitgeven. In alle polls staat clinton nu al +3 en deze polls gebruiken verkeerde samples waardoor er veels te weinig dems en/of veels te veel reps in zitten. Met als gevolg dat clinton wss +10 of meer voorstaat.

7 Reacties
Marcella Rijen
Marcella Rijen10 jun. 2016 - 21:34

En dan is Clinton nog niet eens door de FBI opgepakt. Wie weet wat voor invloed dat zal gaan hebben.

Rootman2
Rootman210 jun. 2016 - 22:30

Clinton kan op een deel van de Sanders kiezers rekenen, maar waar gaat ze ander electoraat vandaan halen? De anti Trump kiezers heeft ze al achter haar, en voor de rest zit niemand (behalve haar al bestaande aanhang) op haar te wachten. Campagnebudget of niet. Trump zou traditionele thuisblijvers kunnen mobiliseren, en misschien een deel van de gekleurde kiezers. Daar zit dus wel potentiele groei, vooral omdat de debatten en speeches van Trump erg vermakelijk zijn om naar te kijken. Dat garandeert ook gratis publiciteit.

Grozny
Grozny10 jun. 2016 - 23:30

@rootman Er zijn niet genoeg witte boze mensen om trump te kunnen laten winnen. Vooral niet in de staten waar het nodig is. Ja clintons nummers zijn verschrikkelijk, maar trumps nummers zijn slechter. Trumps enigste kans is op een max negatieve campagne, aangezien hoe negatiever de campagne hoe minder vrouwen ect.. stemmen. En die stemmen disproportioneel op clinton. @jan De fbi pakt haar niet op. De fbi geeft een advies en dan moet obamas regering kiezen of ze haar willen vervolgen of niet. Wat grappig is tijdens de rechtszaak vorige week waar 2 mensen van clinton vragen moesten beantwoorden kreeg je deze cijfers "I don't recollect"-------------------------58 times. "I don't know"----------------------------180 times. "I don't recall"-----------------------------89 times. "I don't have a memory"----------------36 times. "I don't have a specific memory"-----22 times “Objection” to questions---------------284 times Dit was van cheryl mills clintons chief of staff, een andere aide kwam uit op het dubbele aantal. De clinton campagne en state department en DOJ proberen nu ook koste wat kost de immuniteitsdeal die clintons server it persoon gemaakt heeft met de FBI niet openbaar te laten worden. Maar nu heeft vandaag de obama regering voor het eerst toegegeven dat er een crimineel onderzoek naar clinton loopt itt wat clinton al maanden claimt. Ook is er vandaag een mail regeleased door state die classified van gemarkeerd. Weer itt wat clinton al meer dan een jaar claimed. Ook zijn er in mails vandaag duidelijke quid pro quo deals naar voren gekomen. http://www.realclearpolitics.com/video/2016/06/10/abcs_brian_ross_do_newly_released_clinton_emails_show_quid_pro_quo.html

naraga
naraga11 jun. 2016 - 0:30

@Rootman Trump kan echter ook op een deel van de Sanders kiezers rekenen dus daar wint Clinton geen terrein mee.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen11 jun. 2016 - 7:45

[En dan is Clinton nog niet eens door de FBI opgepakt. Wie weet wat voor invloed dat zal gaan hebben.] Maar Trump is al wel meermaals aangeklaagd en we weten hoe dat verliep. Als er iets van onpartijdigheid bestaat bij de FBI dan mag zij in het geval dat ze wordt aangeklaagd (wat nog niet zeker is) hetzelfde doen als wat Trump deed bij zijn aanklachten voor Trump Uni, geld storten in de herverkiezingskas van de aanklager, case closed. Of Trump dat ook mag voor de ruim 3500 recente klachten van mensen die nog geld van hem tegoed hebben is nog niet duidelijk.

Grozny
Grozny11 jun. 2016 - 9:57

@gerbie Dat hebben de clintons al meermalen gedaan. Ze hebben meer dan een halve ton moeten betalen aan verschillende vrouwen die bill aangerand heeft. Daarnaast een crimineel FBI onderzoek ligt een graadje hoger dan die rechtszaken van trump.

Rootman2
Rootman211 jun. 2016 - 16:27

@ Grozny: oudere vrouwen, bejaarde feministen en loyale minderheden met grijzende slapen stemmen op haar. Plus wat stemmers uit angst, maar dat is geen grote motivator. De jongere vrouwen moeten niets van haar hebben en zullen thuisblijven, op Jill Stein stemmen of misschien zelfs op Trump. Dat hangt sterk van zijn campagne en running mate af. ´The least worst´ is een beetje achterhaald aan het worden. Het is aan Trump om de apathische Amerikanen die nooit stemmen te mobiliseren. Daar zijn er héél veel van, en als iemand dat zou kunnen is het Trump. Dan kan het nog wel eens een landslide worden!