Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Clinton heeft de nominatie al op zak met nog 6 staten te gaan

  •  
07-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
winnary
Hillary Clinton heeft de vereiste 2.383 gedelegeerden binnen en daarmee kan de Democratische kandidatuur voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen haar niet meer ontgaan. Dat constateren de Amerikaanse zender CNN en persbureau AP na telling van het aantal afgevaardigden dat Clinton bij de voorverkiezingen behaalde en navraag bij de zogenoemde superafgevaardigden. De uitslagen van de voorverkiezingen in Californië, Montana, News Jersey, New Mexico, North Dacota en South Dakota vandaag, zou ze dus al niet eens meer nodig hebben.
Tegenkandidaat Bernie Sanders noemt de conclusies ‘voorbarig’:
"Clinton heeft niet genoeg voldoende afgevaardigden en zal die ook niet verzamelen om zo een nominatie te verzekeren. Het zal afhangen van de superafgevaardigden, die niet zullen stemmen voor 25 juli en bovendien nog van mening kunnen veranderen."
De kans dat een groot aantal superafgevaardigden op het laatste moment toch nog voor Sanders kiest, is echter zeer klein. Volgens persbureau AP rest Clinton alleen nog de nominatie formeel te aanvaarden op de partijconventie in juli in Philadelphia.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.