Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GGD: drie weken quarantaine na contact met apenpokkenpatiënt

Advies geldt als voorzorgsmaatregel
Joop

Cijfers: Boosters werken, vooral ongevaccineerden belanden op ic

  •  
19-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
359 keer bekeken
  •  
ANP-442554742

© SCHIPHOL - Gevaccineerden zitten in de wachtruimte na het ontvangen van de boosterprik. Mensen moeten een kwartier wachten na hun boosterprik, voordat ze de vaccinatielocatie mogen verlaten.

In december en januari zijn er slechts negen coronapatiënten op de intensive care beland die een boosterprik hadden gehaald. Daar tegenover staat dat er in diezelfde periode maar liefst 1.187 ongevaccineerde ic-patiënten bijkwamen. Dat meldt de Volkskrant op basis van nieuwe cijfers van het RIVM. Coronapatiënten op de ic zijn in twee derde van de gevallen niet gevaccineerd.
Van de coronapatiënten op de gewone verpleegafdelingen is zo’n 47 procent gevaccineerd, op de intensive care is dat krap 33 procent. Bij gevaccineerden in het ziekenhuis gaat het in veel gevallen om mensen met onderliggende aandoeningen. Opvallend is dat de gemiddelde leeftijd van ongevaccineerde coronapatiënten daalt. Driekwart van hen is jonger dan 70 jaar, op de intensive care is dat zelfs 82 procent. Daartegenover staat dat de gevaccineerde coronapatiënten overwegend 70-plussers zijn: van de in totaal 161 opgenomen coronapatiënten met een boosterprik, was 80 procent ouder dan 70 jaar.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (60)

Winterdepressie
Winterdepressie20 jan. 2022 - 11:40

Onduidelijk artikel. Staat niet geboosterd zijn nu gelijk aan ongevaccineerd zijn? Wat is de daadwerkelijk "breakdown" tussen totaal ongevaxxed, 1 Jansen, 2 MRNA prikken en gevaxxed + booster? Ik geloof niet dat het zo binair meer is.

11 Reacties
Duralex
Duralex20 jan. 2022 - 13:07

Beetje jammer dat de VK niet even zelf echt naar de cijfers kijkt. Rivm: - Op 1 december is 3% geboosterd op 18 december 11,7% - Boosters werken pas na 7 dagen Dan is er nog een tijd tussen besmetting en ziekte verschijnselen en tussen verschijnselen en ziekenhuisopname - samen 1 week - En de IC opnames, nog weer 5 dagen vertraagd - Begin december was de instroom in de ziekenhuizen veel hoger dan eind december Dat er dan extreem weinig boosterbeschermden in het ziekenhuis lagen in heel december is niet zo heel gek. We zijn gewoon extreem laat gaan boosteren. En gelukkig kwam Omicron om de gevolgen van te laat zijn nog wat te beperken. Maar effect van boosters kan het zeker niet geweest zijn, want er waren extreem weinig mensen in het ziekenhuis in december die ten tijde van besmetting al beschermd hadden kunnen zijn door een booster. Het aandeel van de totale bevolking beschermd door een booster is pas significant nadat de opnames al heel fors zijn gedaald en kunnen dus niet verklarend zijn. wensdenken?

vdbemt
vdbemt20 jan. 2022 - 15:44

Wat is er onduidelijk aan? Tweederde van de 1187 ic-patienten in genoemde maanden is niet gevaccineerd. Dat is grofweg 800. Totaal zijn er nog ca anderhalf miljoen niet gevaccineerd. De kans op IC is met 800 op anderhalf miljoen nietgevaccineerden aanzienlijk groter dan met 400 op 15 miljoen gevaccineerden. De leeftijd van ic-patienten, ongevaccineerd, daalt ook nog eens. De kans om ondanks de booster op de ic te belanden is in deze maanden uiterst gering gebleken. Slechts 9. Er is toch niets binair nodig om duidelijk te hebben dat vaccineren en boosteren helpen.

Winterdepressie
Winterdepressie20 jan. 2022 - 18:04

@vdbemt, Ik kan niet ver genoeg naar achteren buigen om die cijfers te interpreteren als "boosters helpen", want dat kan je er simpelweg niet uit destilleren zonder buitengewoon buitenissige aannames te maken. Leg dan gewoon eens uit hoe de specifieke Omikron cijfers anders zouden zijn zonder booster? Ik denk niet dat dat kan.

vdbemt
vdbemt20 jan. 2022 - 19:07

@winterdepressue. Je hoeft er noch fysiek noch qua verstand lenig voor te zijn om 2 gegevens te combineren ( 1 - omikron heerst en 2 - slechts 9 geboosterden op ic) tot de conclusie dat boosteren helpt.

Paul Spijkers
Paul Spijkers20 jan. 2022 - 22:27

Dat de inhoud en bevindingen niet totaal zijn wil niet zeggen dat het artiekel onduidelijk is. Ook staat er helemaal niet dat niet geboosterd zijn nu gelijk is aan ongevaccineerd zijn. Het laat gewoon een stel metingen zien. Die laten zien dat volle vaccinatie nodig is, vooral nog recente, en daarna een booster, maar dat sommige zwakkeren en ouderen, vooral die nog zonder booster, af en toe nog steeds de pineut zijn.

JanB2
JanB221 jan. 2022 - 8:21

Staat niet geboosterd zijn nu gelijk aan ongevaccineerd zijn? Waarschijnlijk wel. De effectiviteit van de vaccins neemt af in de tijd. De eerste vaccinatiecampagne is alweer bijna van een jaar geleden.

Molly Veenstra
Molly Veenstra21 jan. 2022 - 10:11

@depressie - 'Staat niet geboosterd zijn nu gelijk aan ongevaccineerd zijn? ' Het oorspronkelijke artikel uit de Volkskrant waar hier naar wordt verwezen maakt wel een onderscheid tussen ongevaccineerd, twee maal gevaccineerd maar niet geboosterd en ten slotte volledig gevaccineerd met booster. Om dat te kunnen lezen moet je een abonnement nemen omdat de (uitstekende) artikelen van Maarten Keulemans achter de betaalmuur zitten. Voor niet-abonnees, een citaat uit dit artikel: 'Afgelopen anderhalve maand belandden er in totaal 11 duizend coronapatiënten in het ziekenhuis. Van hen was 53 procent ongevaccineerd, 42 procent gevaccineerd en 1,5 procent geboosterd. Op de intensive care werden bij elkaar 1.807 coronapatiënten opgenomen. Ruwweg tweederde van hen was niet gevaccineerd. Een op de drie was wel gevaccineerd en slechts een half procent was net geboosterd, blijkt uit de nieuw vrijgegeven cijfers.' Trek zelf je conclusies maar.

vdbemt
vdbemt21 jan. 2022 - 10:55

In aanvulling op Molly. 53% ongevaccineerd en 42% gevaccineerd zit allebei een beetje in de buurt van 50%. We stellen dat voor het gemak even gelijk in 'n'. Dan hebben we n(o), voor de ongevaccineerden, en n(g) voor de gevaccineerden. De groep ongevaccineerden is inmiddels 10 maal kleiner dan de groep gevaccineerden, en TOCH liggen er praktisch evenveel in het ziekenhuis. Een poging een beeld te geven aan de kansvergelijking. De kans dat een ongevaccineerde in het ziekenhuis belandt, is n(o) op: nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn De kans dat een gevaccineerde in het ziekenhuis belandt, is n(g) op nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn Conclusie??

Wie schrijft die blijft
Wie schrijft die blijft21 jan. 2022 - 15:55

@vdbemt Conclusie: Mensen die gezond leven zijn eerder geneigd om zich te laten vaccineren. Of: Ongezonde mensen konden het vanwege gezondheidsredenen niet opbrengen om naar de vaccinatielocatie te komen

Winterdepressie
Winterdepressie21 jan. 2022 - 17:05

@vdbemt, "Conclusie" Vooralsnog dat jij wetenschappelijke notatie niet snapt. Verder niets.

vdbemt
vdbemt22 jan. 2022 - 11:22

@Winterdepressie. Sneu. Maar je kan er waarschijnlijk zelf niets aan doen. Daarom is het zo sneu.

Herr Vorragend
Herr Vorragend20 jan. 2022 - 10:32

En hoeveel 2 x gevaccineerden zonder booster zijn er de afgelopen tijd op de IC belandt ? Ik heb m'n booster genomen maar met de kennis van nu zou ik het niet meer doen'. Ook gezien de bijwerkingen. Van m'n eerste 2 Astra's totaal geen last gehad. Van de booster met Moderna behoorlijk ziek geweest.

3 Reacties
rvb2
rvb220 jan. 2022 - 14:13

Soms heb je bijwerkingen, dat hebben alle vaccins. Als een vaccin nooit bijwerkingen heeft, dan heeft het ook geen werking.

RaymondenJoop
RaymondenJoop20 jan. 2022 - 20:15

Dat is de belangrijkste vraag op dit moment. En dan nog de vraag waarom er nog niet massaal serologisch getest kan worden. Prikken zal u!

JanB2
JanB221 jan. 2022 - 8:26

Ook gezien de bijwerkingen. Die zg. bijwerkingen zijn niet zelden een geval van aanstelleritis: https://www.mdr.de/wissen/jede-zweite-nebenwirkung-bei-corona-impfungen-eingebildet-covid-impfstoffe-102.html Ze zijn er, de mensen die forse bijwerkingen ervaren en zelfs behoorlijk ziek worden van de vaccinatie's. Maar dat is een kleine minderheid (bijv. mensen met een immuunsysteem dat niet helemaal (of helemaal niet) top is). De rest stelt zich aan. Op een enorm irritante manier.

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*20 jan. 2022 - 9:57

Hallo. Prikken prikken prikken. Daarna bye bye wat betreft Covid-19. Een fijne dag.

Wie schrijft die blijft
Wie schrijft die blijft20 jan. 2022 - 8:12

De kans is groot dat deze mensen het laatste restje delta zijn die al wat langer in het ziekenhuis liggen. Daarbij opgeteld de mensen die voor iets anders in het ziekenhuis liggen, maar die toevallig ook besmet zijn met omicron. Dat is geen gekke gedachte aangezien de WHO zelf heeft aangegeven dat binnen 4 tot 8 weken (waar er inmiddels al 3 van voorbij zijn) minstens de helft van de Europeanen met omicron in aanraking komen. Enfin, het laatste restje angstporno en vaccindrang. Leuk voor de mensen die nog een keer even willen benadrukken dat de uitweg vaccinatie is, totdat het straks niet meer zo is. Een laatste strohalm voor hen die tegen beter weten in toch nog hopen dat we overgaan op 2G of vaccinatieplicht. Ik zou zeggen, geniet er van. Ik schat nog een week of vier voor het RIVM zal toegeven dat vaccinatie op dit moment niet meer zinvol is.

4 Reacties
stokkickhuysen
stokkickhuysen20 jan. 2022 - 11:59

Als je altijd 'het is tien voor twaalf' zegt, komt er een punt dat je gelijk hebt. Doorprikken met de lange adem zullen we maar zeggen. Het scenario zonder vaccinatie wordt npooit besproken door de schrijvers / blijvers van deze wereld.

Wie schrijft die blijft
Wie schrijft die blijft20 jan. 2022 - 15:05

@stokkickhuysen Nou, niet helemaal waar. Kijk je naar Zuid Afrika, waar bijna niemand gevaccineerd was, gaat het helemaal niet zo slecht, als je bijvoorbeeld met Spanje vergelijkt. https://ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?zoomToSelection=true&time=2020-03-01..latest&uniformYAxis=0&pickerSort=asc&pickerMetric=location&Metric=Vaccine+doses+and+confirmed+deaths&Interval=7-day+rolling+average&Relative+to+Population=true&Color+by+test+positivity=false&country=ZAF~ESP

stokkickhuysen
stokkickhuysen21 jan. 2022 - 13:34

Niet helemaal waar. Neem de demographics mee, en dan zie je dat bedide bevolingen een volleidg andere samenstellingh hebben waar in jouw data geen onderscheid wordt gemaakt. Laat wetenschap over aan wetenschappers. ga niet shoppen, dat heeft niet zoveel zin en je draagt bij aan het verspreiden van misinformatie

Wie schrijft die blijft
Wie schrijft die blijft21 jan. 2022 - 16:03

@stokkickhuysen Dat is precies wat ik bedoel. Natuurlijk is elke situatie anders, maar de overheden roepen alleen maar "Vaccineren" en "Iedereen". Dit soort verschillen bewijst domweg dat dit niet klopt. Want als iedereen gevaccineerd moet worden, dan zouden zaken als demografie, klimaat, algemene gezondheid, etc helemaal niet uit moeten maken. Maar dat maakt het wel. En je hoeft echt geen wetenschapper te zijn om inmiddels de conclusie te kunnen trekken dat wanneer je onder de 60 bent, gezond, sportief, voldoende vitamine D, K en Selenium binnenkrijgt je een te verwaarlozen risico loopt op ziekenhuisopname. Je hoeft ook geen wetenschapper te zijn om te concluderen dat vaccineren van de hele bevolking niet helpt. Het verschuilen achter het dogma "je bent geen wetenschapper" wordt zo langzamerhand ook een soort godsdienst. Maar uiteindelijk gaat het om wat waar is, niet om wie het zegt.

Robin Heyerdahl
Robin Heyerdahl20 jan. 2022 - 0:04

Ok, dus met de cijfers van vandaag: gevaccineerd: 100 IC, 417 verpleegafdeling - 517 totaal ongevaccineerd: 200 IC, 470 verpleegafdeling - 670 totaal Schokkend. Natuurlijk nog niets in de Nederlandse berichtgeving over mensen die voor iets anders in het ziekenhuis liggen en toevallig ook corona bleken te hebben? Niet eng genoeg.

7 Reacties
Juppé🎗
Juppé🎗20 jan. 2022 - 8:29

« Schokkend. »……inderdaad, nog steeds. U geeft het wel impliciet aan, maar de mensen die met Corona in het ziekenhuis liggen en niet door Corona tellen grotendeels mee met de gevaccineerden dus het ligt nog duidelijker. Bovendien is hier in Frankrijk de lig duur voor ongevaccineerden behoorlijk hoger en dat bepaalt het aantal ziekenhuis dagen. Zal in NL ook wel zo zijn. Als een substantieel deel van de ongevaccineerden wel gevaccineerd was geweest was net als hier de hele lockdown niet nodig geweest en konden we al achterstallige operaties uitvoeren. Des te vreemder dat er zo met 2G wordt getalmd, het zou de animo voor de boosters ook vergroten.

rvb2
rvb220 jan. 2022 - 9:46

Niet relevant genoeg. Een patient met corona wordt nog steeds afgezonderd, en benodigde operaties worden zoveel mogelijk uitgesteld tot corona genezen is.

Robin Heyerdahl
Robin Heyerdahl20 jan. 2022 - 16:02

Hallo Juppé, Ja, maar de ongevaccineerden daar zijn natuurlijk extra ziek door het emmerder! :P Voorzover mij bekend heeft Frankrijk minder gevaccineerden (2 of 3 keer) of heb ik het mis? Dat het verblijf in het ziekenhuis langer duurt voor een ongevaccineerde is mij nieuw of is dat puur omdat er meer op de IC liggen? Als u een link heeft, graag, ik heb sowieso weinig zicht op wat Frankrijk doet behalve emmerder... Hallo rvb, Eens met uw eerste stelling. Ik kan het niet goed volgen dat operaties uitgesteld worden. Oh, tijdens het typen heb ik hem toch, het gaat om de operatie bij de besmette persoon zelf. Die had ik ook nog niet gehoord, waar kan ik dat terugvinden?

Juppé🎗
Juppé🎗20 jan. 2022 - 16:29

Ja « emmerder »…..geen woorden voor een president maar het moest een keer. Dat gezanik over tweedeling ; er is trouwens boven 12 jaar maar 7 procent helemaal ongevaccineerd, dat zou het dubbele zijn geweest zonder die Pass. De groep mensen die volledig is gevaccineerd en zich aan vrijwillige aanbevelingen houdt vanwege hun eigen gezondheid, die van naasten of de algemene gezondheidssituatie is 2 a 3 maal zo groot. Daar hoor je de kamerleden in NL niet over. Hier overzicht Frankrijk https://covidtracker.fr/vaccintracker/. U moet wel vinkje op boven 12 jaar zetten om het met NL ennD te vergelijken.

Robin Heyerdahl
Robin Heyerdahl20 jan. 2022 - 20:57

Oh, wauw, dat zijn er inderdaad een stuk meer, ik zat er ver naast. De tracker is verder wel erg, eh, sec... Ik zie zelf alleen af en toe beelden van een protestactie in Parijs. Is er een artikel dat u aan kan raden met een sfeeranalyse? En dat over de duur van de opname had ik ook nog niet gevonden?

Juppé🎗
Juppé🎗21 jan. 2022 - 9:42

« Oh, wauw, dat zijn er inderdaad een stuk meer, « …..we zitten nog niet op het niveau van Spanje en Italie laat staan Portugal, Robin. Uitgesplitste cijfers over de lig duur heb ik nog niet gevonden. Het komt uit een uitleg van Véran over het verschil tussen de cijfers over instroom en gemiddelde bezetting. Dat kwam omdat gevaccineerden eerder weg waren. Tja sfeer analyse, LeMonde is de betrouwbaarste krant, hier La Provence. Verder gaat het ook hier op de scholen ook moeizaam en klagen ouders en docenten. Goed dat ze open blijven uit sociaal oogpunt, maar veel klassen vallen uit ondanks testen. Omicron giert er toch doorheen. Een levend bewijs dat 1G niet gaat werken.Horecasector en Cultuur hier ook ontevreden. Veel mag open met de Pass, maar met de huidige besmettingen en volle ziekenhuizen is er een grote groep zoals wij die toch niet komt. Maar ze mogen open dus krijgen geen compensatie. Nederlanders en Fransen zijn heel verschillend, maar klagen kunnen ze als de beste. Zodra de eerste voorjaarsdagen komen en er weer plaats is in de ziekenhuizen halen we de klandizie op de terrasjes wel in.

Robin Heyerdahl
Robin Heyerdahl21 jan. 2022 - 15:52

Ah ja, dat is wel schrijnend als de steun wegvalt maar ook het volk te bang is... Eén van m'n vrienden hier had net een jaar voor corona zijn kroeg verkocht en was toen een bistro begonnen. Steun ging op basis van inkomsten uit het verleden maar die had hij dus maar voor een jaar en dan slaan ze op een gegeven moment ook gewoon de deur dicht. Ik denk dat we nog een hoop terrasjes zullen moeten pakken om te compenseren. Goed, ik zal Le Monde eens bekijken, merci!

Green boots
Green boots19 jan. 2022 - 21:47

Zonder een onderverdeling te maken in Delta en Omicron is dit artikel niet relevant. Delta is inmiddels zo goed als weg, er is een matige opkomst onder volwassenen voor de boosterprik, maar desondanks zakken de ziekenhuiscijfers sterk terwijl de besmettingen hoger zijn dan nooit tevoren. Het aandeel Omicron kan niet hoog zijn en de noodzaak voor een vaccin is hiermee dan ook weg, zeker voor de niet-risico groepen.

1 Reactie
lmgikke
lmgikke20 jan. 2022 - 9:36

wow, dat is nogal een boute conclusie. Wellicht komt de lage ziekenhuisopname juist omdat 85% al twee keer gevaccineerd is?

Jozias2
Jozias219 jan. 2022 - 21:13

En dat bewijst weer het nut van 2g.

4 Reacties
rvb2
rvb220 jan. 2022 - 9:43

Het bewijst het nut van vaccinaties en boosters. Over nut, effectiviteit en proportionaliteit van 123G kan nog steeds getwist worden.

Jozias2
Jozias220 jan. 2022 - 12:50

@rvb Zolang er heel veel mensen zijn die zich gaan laten vaccineren als ze anders niet meer naar de kroeg of mcdonalds kunnen is dat al het eerste effect. Daarnaast is het effect dat op bepaalde plekken waar een hoog risico is op besmetting alleen mensen komen waarbij besmetting nauwelijks tot ziekenhuisbestuurders zal leiden. Dus als de ongevaccineerden binnen blijven raken ze niet besmet en gaan ze niet naar het ziekenhuis.

rvb2
rvb220 jan. 2022 - 13:19

@Jozias: Er zullen genoeg vaccinatieweigeraars zijn die dan gewoon niet gaan, zoals ik (gevaccineerd en met booster) ook niet naar plaatsen ga waar de QR code gecontroleerd wordt. Ik zie meer in een verplichte vaccinatie, en ben tegenstander van het corona toegangsbewijs. Binnen blijven doe ik in ieder geval niet.

Jozias2
Jozias220 jan. 2022 - 19:47

@rvb Het gaat er niet om dat iedereen zich laat vaccineren. Als er iemand echt principieel is en zich in zijn flatje opsluit: prima, doe zal de zorg niet over belasten. Maar als van die 1,5 miljoen mensen er 500.000 zijn die minder principieel zijn en wel een vaccinatie nemen als ze anders niet op vakantie, naar het café of naar de mc donalds kunnen dan heeft dat een groot effect.

Breuddwydiwr
Breuddwydiwr19 jan. 2022 - 21:04

En toch weet nog niemand iets van/over covid-19 en de rest van de familie. Het mooiste van dit alles vind ik toch alle theorieën van iedereen inclusief de deskundigen. Ik geniet daar als tot nu toe overlever van dit virus van. Het lijkt verdorie wel alsof dit virus een eigen leven leidt en daarmee ben ik medeplichtig aan de kern van mijn eigen verhaal, 'Het mooiste van dit alles vind ik toch alle theorieën van iedereen inclusief de deskundigen'.

Hernandez
Hernandez19 jan. 2022 - 21:01

'Opvallend is dat de gemiddelde leeftijd van ongevaccineerde coronapatiënten daalt. Driekwart van hen is jonger dan 70 jaar, op de intensive care is dat zelfs 82 procent. ' En hoeveel van die personen heeft obesitas of onderliggend lijden?

12 Reacties
Middenman
Middenman20 jan. 2022 - 8:07

Bij de gevaccineerden het merendeel, bij de ongevaccineerden veel minder.

lmgikke
lmgikke20 jan. 2022 - 9:34

Het moet en zal de enigenverantwoordelijkheid zijn van de patiënt. Zijn ze niet op leeftijd, dan moeten ze wel onderliggend lijden hebben. Je punt? dat je zieke mensen aan hun lot over wilt laten? dat als iemand obesitas heeft die persoon mag overlijden? eigen schuld? of dat je egocentrisch bent en niets wilt doen voor een ander?

stokkickhuysen
stokkickhuysen20 jan. 2022 - 12:02

Ah Hernandez met zijn kijk op hoe gelijk we nu precies zijn. Degoutant.

Hernandez
Hernandez20 jan. 2022 - 13:16

@Imgikke 'Je punt? dat je zieke mensen aan hun lot over wilt laten? dat als iemand obesitas heeft die persoon mag overlijden? eigen schuld?' Nee, je legt me woorden in de mond. Je projecteert. Ik wil alleen maar duidelijk maken dat COVID helemaal niet zo gevaarlijk is voor jonge gezonden mensen maar wel degelijk gevaarlijk is voor mensen met onderliggend lijden en oudere mensen. Net zoals dat de griep voor die mensen gevaarlijk is.

stokkickhuysen
stokkickhuysen20 jan. 2022 - 15:34

Vraag aan hernandez Je weet toch dat er mensen zijn met obesitas en diabetes en andere zaken waar ze niks aan kunnen doen? Waarom dan iedere keer die 'eigen schuld' benadering door over obesitas te beginnen. Kom zelf eens met data door. Wie stelt bewijst.

Hernandez
Hernandez20 jan. 2022 - 18:34

@Stockkick 'Kom zelf eens met data door. Wie stelt bewijst.' Daar ga ik niet in mee, kan me nog wel herinneren dat je tegen mij zij dat ik zelf maar het Mueller rapport moest lezen omdat ik stelde dat de samenwerking tussen Trump en de Russen een verzinsel van de DNC was. 'Je weet toch dat er mensen zijn met obesitas en diabetes en andere zaken waar ze niks aan kunnen doen?' Tuurlijk, die mensen zijn er; echter zijn die mensen wel degelijk in de minderheid. De meeste mensen zijn gewoon te dik omdat ze te veel eten en te weinig bewegen.

stokkickhuysen
stokkickhuysen20 jan. 2022 - 20:59

@Hernandez Ik geef je het brondocument en dan wil je dat ik je ga voorlezen?? Dan neem je zelf niet de moeite je te informeren omdat de beschuldigde zegt wat er niet in het raport staat? Maar vooruit: begin hier: '5. June 9, 2016 Meeting at Trump Tower' blz. 110 dat dit report: https://www.justice.gov/archives/sco/file/1373816/download Ik ga de link die jij mij zonder problemen kunt sturen toch ook zelf lezen?

Hernandez
Hernandez21 jan. 2022 - 8:25

@Stockkickhuysen 'Ik geef je het brondocument en dan wil je dat ik je ga voorlezen?? Dan neem je zelf niet de moeite je te informeren omdat de beschuldigde zegt wat er niet in het raport staat?' Ik verwacht zelfs dat je me de passage quote waarin staat dat Trump actief met de Russen heeft samengewerkt, maar die quote kun je niet geven want die passage bestaat niet. Maar beinvloeding van Rusland om de Amerikaanse democratie te ontregelen is er natuurlijk WEL geweest, het zou raar zijn als de Russen dat niet zouden doen. https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/hcp/clinical-care/underlyingconditions.html https://www.rivm.nl/en/coronavirus-covid-19/risk-groups https://nos.nl/artikel/2392369-gevaccineerd-en-gezond-dan-nauwelijks-kans-op-ziekenhuisopname-vanwege-corona 'Driekwart van de Nederlandse ziekenhuizen reageerde op deze tweede rondvraag van de longartsen. Samen namen ze in de onderzoeksperiode, die twee weken beslaat, 69 patiënten met covid-19 op hun verpleegafdelingen op die al minstens twee weken volledig gevaccineerd waren. Bijna driekwart van hen leed ook aan andere ziekten. Vier van de vijf patiënten waren ouder dan 60 jaar. Ruim een kwart van de gevaccineerde patiënten die toch met covid-19 werd opgenomen in het ziekenhuis, had voor zover bekend geen andere ziekte.'

stokkickhuysen
stokkickhuysen21 jan. 2022 - 10:43

Ah Hernandez persoontje wordt langzaamaan duidelijk. niet gelezen, maar toch weet hij wat er in staat.

stokkickhuysen
stokkickhuysen21 jan. 2022 - 10:50

Ook nog van belang: https://medium.com/@dojalumni/statement-by-former-federal-prosecutors-8ab7691c2aa1

Hernandez
Hernandez22 jan. 2022 - 12:42

@J Ik zou even stilzitten als je geschoren wordt, of gewoon met quotes komen; kan ook.

Hernandez
Hernandez22 jan. 2022 - 12:45

@J Kom nou toch, anonieme medewerkers van de DOJ die hun verhaal doen op 'Medium'?? Jij hebt alle hoop gevestigd op het onderzoek van Mueller, en toen die uitkomst niet helemaal was zoals jij hoopte ben je er in blijven geloven. Gaslighting.

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde19 jan. 2022 - 20:31

'Waarom zouden we een booster nemen als de eerste 2 prikken al uitgewerkt zijn?' Tja, waarom zou je eten als je honger hebt. Gelukkig kwamen de cijfers niet uit. Omdat we ingrepen.

Thuiszitter
Thuiszitter19 jan. 2022 - 20:31

Benieuwd wat reaguurder “geitenbreier” hierop heeft te zeggen want volgens zijn of haar idee zijn mensen die de booster hebben genomen een groupie van de farmaceutische industrie .

Geert6
Geert619 jan. 2022 - 18:52

Nog meer cijfers. We weten nu toch na 2 jaar Corona, dat alles wat het OMT, RivM en Ab Osterhaus hebben voorspeld niet is uitgekomen. Waarom zouden we een booster nemen als de eerste 2 prikken al uitgewerkt zijn?

6 Reacties
Robert Follon
Robert Follon19 jan. 2022 - 20:16

Je 2 prikken zijn nooit helemaal uitgewerkt, ook T-cel immuniteit wordt erdoor opgewekt. En een booster werkt prima.

itsme3
itsme319 jan. 2022 - 20:25

Om dezelfde reden als dat je een autogordel draagt. Zorgen dat de klap minder hard aankomt.

Ik weet het wel
Ik weet het wel19 jan. 2022 - 20:44

Heb je het stuk ook doorgelezen?

Juppé🎗
Juppé🎗19 jan. 2022 - 20:51

« Waarom zouden we een booster nemen als de eerste 2 prikken al uitgewerkt zijn« …..booster is een ongelukkige naam, het is een reminder voor het geheugen van je immuunsysteem. Als je over iets veel weet, maar je hebt het er lang niet over dan vergeet je het ten dele. Praat je er dan met iemand over of lees je over zoiets een boek dan schiet veel je weer te binnen. Blijkt ook uit dat onderzoek.

Hernandez
Hernandez19 jan. 2022 - 21:03

@Itsme '1. you need at least 3 seatbelts to be fully belted, plus a new seat-belt every six months. 2. Your seat-belt doesn't work if the car next to you doesn't have one. 3. Without a proof of seat-belt card, you might lose your job and be excluded from normal, everyday life.'

rvb2
rvb220 jan. 2022 - 7:14

Voorspellen is voor waarzeggers, in de wetenschap zijn er verwachtingen. En die zitten er wel eens naast, zeker als er nieuwe factoren bijkomen zoals mutaties. Bij de volksgezondheid ga je dan uit van een worst case scenario, die vaker niet helemaal uitkomt. Daar is niks mis mee.