Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

CIA: geen band tussen dader Orlando en IS

  •  
16-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
orlando
De Amerikaanse inlichtingendienst CIA heeft geen enkele band kunnen ontdekken tussen IS en de massamoordenaar die in Orlando 50 doden en tientallen gewonden veroorzaakte. De dader heeft tijdens de moordpartij zelf het alarmnummer 911 gebeld en gezegd dat hij zijn misdaad opdroeg aan IS. Kort na de aanslag claimde het persbureau van IS de terreurdaad.
IS heeft de gewoonte allerlei aanvallen te claimen, als die passen in hun strategie, ongeacht of ze iets te maken hebben met de dader.
CIA-topman John Brennan verklaarde tegenover een Senaatscommissie dat IS in Irak en Syrië weliswaar verzwakt is door militaire acties maar dat de organisatie nu meer strijders telt dan al Qaida op zijn hoogtepunt. Alleen in Irak en Syrië heeft de groepering al 22.000 strijders. Hij verwacht dat IS nu het in het nauw gedreven wordt meer aanslagen zal gaan plegen buiten het eigen territorium.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.