Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

ChristenUnie en SGP in één eurofractie met extreemrechtse Zweden

  •  
04-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
8128698683_556882f0ac_z
Vanaf vandaag kent de fractie van de Europese Conservatieven en Hervormers (ECH), waar ook de ChristenUnie en de SGP deel van uitmaken, een nieuw lid: de Zweedse democraten. Daarmee komen Nederlandse europarlementariërs in één fractie met een anti-immigratiepartij die in het verleden al eens 500.000 euro ontving van het Franse extreemrechtse Front National.
Zelfs de nationalistische NV-A uit België vond dit te ver gaan en stemde tegen de toetreding van Peter Lundgren en Kristina Winberg, de twee die namens Zweedse Democraten zitting zullen gaan nemen in het Europees parlement. Ook de de Nederlandse europarlementariër Sophia in ’t Veld verbaasde zich over de verwelkoming van extreemrechts in de ECH-fractie. Over de Engelse conservatieven, die in dezelfde eurofractie zitten, zei ze: ‘Tory is wel erg comfortabel in het gezelschap van rechts extremisten, xenofobische en autoritaire clubs die openlijk tegen gendergelijkheid zijn, vrijheid van meningsuiting en LHBT-rechten.’
Cc-foto: R A Pyke
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.