Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Christelijke school 'betreurt' rondsturen racistische mail

  •  
03-09-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
359 keer bekeken
  •  
Mail school
In een mail aan alle meerlingen waarschuwde het Hoornbeeck College in Kampen, een christelijke ROC, de leerlingen voor de komst van een ‘donkere man’ naar de school.
Beste studenten.
Jullie hebben wellicht gezien dat er een nieuwe schoonmaker is benoemd. Dat is dhr. (naam verwijderd door redactie). (uitspreken als ….) Dat deze man zwart is hebben jullie ook al gezien. Hij komt oorspronkelijk uit Angola (Afrika) maar woont sinds 2000 in Nederland. Hij is getrouwd, heeft vier lieve kinderen, woont in Kampen en is kerkelijk zeer meelevend. Hij is christelijk opgevoed door zijn ouders.
Zoals iedere vader wil hij ook graag zijn gezin onderhouden. Wij hebben hem kunnen benoemen in de functie van interieurverzorger. Hij is daar geweldig blij mee. Wij hopen dat hij zich snel thuis voelt in de school.
Het leek mij goed om dit aan jullie mee te delen. Het is nu eenmaal niet gebruikelijk dat zo’n donkere man wordt benoemd.
Met vriendelijke groet,
De mail werd in maart van dit jaar verstuurd maar gaat nu rond op internet. De school publiceerde zaterdag een verklaring op de eigen site.
“In deze e-mail gaat de locatiemanager in op de benoeming van een allochtone medewerker. Deze e-mail is door hem verstuurd om de nieuwe medewerker een warm welkom te geven. Als Hoornbeeck College begrijpen we dat de e-mail door de onhandige formulering ook voor andere interpretaties vatbaar is en zijn van mening dat het bericht niet verstuurd had mogen worden. We betreuren deze gang van zaken en willen benadrukken dat we iedere vorm van racisme stellig afwijzen.
De betrokken medewerker laat persoonlijk weten dat hij geen negatieve reacties heeft gehad op zijn aanstelling en zich helemaal thuis voelt op zijn nieuwe werkplek.”
De mail, die een inkijk geeft in de witte conservatieve denkwereld, maakt veel geschokte reacties los. Onder andere van SP-Kamerlid Sadet Karabulut:

Meer over:

leven, racisme, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.