Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte negeerde archiefwet en wiste jarenlang elke dag sms’jes

Landsadvocaat: toestel premier had ruimte voor slechts 20 berichten
Joop

Christelijk leider: 'Duivels actiever omdat Trump doorbraak geloof mogelijk maakt'

  •  
05-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
20012392_165b833eaf_o

© cc-foto: Thomas Hawk https://flic.kr/p/2LyZf

Dutch Sheets , een Amerikaanse evangelist met tienduizenden volgelingen, stelt dat ‘kwade geesten’ zich beginnen te roeren omdat Satan weet dat de christenen in de Verenigde Staten ‘een doorbraak’ beleven dankzij president Trump. Hij vertelt in een video aan gelovigen dat ‘de Heer’ enkele weken geleden duidelijk tot hem sprak “wees gereed, demonen, engelen, krachten, nu het koninkrijk van de duisternis zich gaat manifesteren.” Dat zou blijken uit de protesten tegen Trump maar ook uit de reacties van heersers in Syrië en Noord-Korea. “Ze zijn boos omdat ze weten dat wij gelovigen in een tijd terecht zijn gekomen waarin we doorbraken kunnen boeken.”
Sheets is volgens zijn aanhang een zogeheten ‘intercessor’, een persoon die rechtstreeks boodschappen van god ontvangt om die door te geven aan gelovigen. Als voorbeeld van christelijke doorbraken noemt hij de benoeming van een conservatieve opperrechter. Hoe dat zich overigens verhoudt met de scheiding van kerk en staat, is onduidelijk.
cc-foto: Thomas Hawk

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (29)

Beppy2
Beppy26 mei 2017 - 9:24

Er lopen nu eenmaal meer gekken buiten rond dan dat er in een inrichting zitten

rbakels
rbakels5 mei 2017 - 23:23

Onder de wereldgodsdiensten blinken het christendom en de islam uit door gewelddadigheid. Westerlingen die roepen dat "de westerse cultuur superieur is" realiseren zich niet dat oosterse religies duizenden jaren ouder zijn, en (dus?) wel vredelievend. Het is nu het boeddhistische jaar 2560. Kun je nagaan.

2 Reacties
Django3
Django36 mei 2017 - 13:37

In het judaïsme is het nu 5778. Kun je nagaan. Ouderdom zegt dus helemaal niet over de mate van gewelddadigheid. Maar dat wist u natuurlijk ook wel..

Patrick Faas
Patrick Faas6 mei 2017 - 14:19

"dat oosterse religies duizenden jaren ouder zijn en wel vredelievend." Snap even niet hoe u het ziet. Kunt u wat meer uitleg geven? Over welke religies heeft u het? Ook uw schaal van vredelievendheid is niet te begrijpen. Hoe moet je die toepassen op zoveel diversiteit? Wat vergelijkt u eigenlijk?

Patrick Faas
Patrick Faas5 mei 2017 - 19:54

Sprak God vandaag bij de supermarkt. Hij vond dat sigaretten weer goedkoper moeten worden. Toen ik Hem vroeg naar argumenten daarvoor zei Hij: "omdat Ik het wil." Tja, Gods wil, die heeft geen uitleg of logica nodig. We hebben het maar te doen, dus regel het even. Anders doet Hij misschien weer iets geks met kikkers, insecten of bloed, want zo kinderachtig is Hij wel.

Django3
Django35 mei 2017 - 16:42

Ik vind het eigenlijk wel aannemelijk klinken.. Nee hoor, geintje.

korheiden2
korheiden25 mei 2017 - 14:40

Helaas zijn er in de VS zeer veel godsdienstwaanzinnigen.

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin8 mei 2017 - 6:57

Vertel mij wat!

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen5 mei 2017 - 13:44

Hij heeft 'de Heer' verkeerd begrepen. Het presidentschap van Trump IS het koninkrijk van de duisternis.

1 Reactie
johannn2
johannn25 mei 2017 - 14:34

Jansen, Jij zegt: " Hij heeft ‘de Heer’ verkeerd begrepen." Het is erger. Hij heeft de verkeerde Heer begrepen. Het is zonneklaar (vergeef me de uitdrukking) een Heer van de Duisternis. .

H.Witte
H.Witte5 mei 2017 - 13:14

Lou de Palingboer nummer zo veel.

2 Reacties
johannn2
johannn25 mei 2017 - 14:41

Ik hoor het wel, jij bent niet "in Lou". De visser van paling die een Visser van Mensen werd, naar oud recept. de onstervelijke Lou, die voor de ogen van de mensen dood ging, maar wie .

johannn2
johannn25 mei 2017 - 14:46

= dat was niet de bedoeling = .. maar wie beter ziet dan dat zal met Hem paling eten tot in lengte van dagen. Maar ik geloof nauwelijks meer in paling. .

Derck Walters
Derck Walters5 mei 2017 - 12:06

Dominee Rikko Voorberg als satanische manifestatie? Beetje overdreven. Hooguit irritatie wekkend die de opdringerige evengalisatiedrang van de herders en hun volgelingen oproepen zoals vaak even gedreven politieke activisten ook kenmerkt.

Herr Vorragend
Herr Vorragend5 mei 2017 - 11:45

Godsdienst is waanzin. Altijd en overal. Deze charlatan is daar ook weer een mooi voorbeeld van.

4 Reacties
johannn2
johannn25 mei 2017 - 14:30

Herr, Daar kan ik wel in meekomen. Maar er zijn heel wat gevaarlijker religies dan die godsdiensten. Neem bijv. de algemeen aangehangen religie van de Invisible Hand, die het heil van de algeheel zaligmakende Vrije Markt tot ons brengt, die bezig is de samenhang van onze samenleving uit te hollen. Ook steeds meer overheidsdiensten worden verzelfstandigd of geprivatiseerd en omgebouwd naar dat model. Dát is pas een ondermijnende religie, en zo breed gedragen, en zijn volgelingen geloven er absoluut in. Ik zou ervoor zijn om de scheiding van religie en staat op déze religie toe te passen. Wordt hoogste tijd. .

Cliff Clavin
Cliff Clavin5 mei 2017 - 16:59

@ Johannn (16:30u) - dat heb je perfect neergezet. Ik heb in mijn eigen archief een serie artikelen van gerenommeerde auteurs, uit Duitsland, het VK, en de USA. Het zijn kalme, behoudende mensen, zeker geen linkse activisten (en al waren ze dat, hun teksten zijn solide). Het ongebreidelde kapitalisme, late kapitalisme, of neoliberalisme, dus dat onder hetgeen wij allemaal lijden, heeft alle kenmerken van een zwaar fundamentalistische afgodendienst (heilsleer, sektarische cultus). Men heeft dat prachtig onderbouwd: - de pretentie van economische wetenschappelijkheid is er, maar de hypotheses en argumenten, en de nodige resultaten en bewijsvoeringen, die bestaan helemaal niet; - de vruchten van de cultische praktijk komen nooit binnen afzienbare tijd, je kunt niet eens hun contouren ontwaren - 'ergens in de verre toekomst' zal de vervolmaking en de beloning na al die harde hervormingen en al dat afzien aan alle mensen ten deel vallen; - de sekteleden, die hullen zich het liefst in zwijgen, of ze ontkennen onbewogen dat hun cultus in het echt bestaat, dat de tegenstanders dus spoken zien; - alle reële bewijzen dat hun leer in het echt veel ellende brengt (armoede, kapotte families, psychische nood, verslaving), die worden straal genegeerd, of zelfs geweten aan het 'feit' dat er nog lang niet genoeg van hun ideologie in de praktijk gebracht wordt; - bij kritiek wordt er ook wel gesteld dat de denkbeelden over de 'totaal vrije en ongebonden markten' heel complex en intelligent zijn, dus veeleisend, en dat derhalve niet iedereen de heilzaamheid daarvan kan inzien; men moet het dus maar op gezag van de 'ingewijden' aannemen. In eerste instantie kun je om zoveel geborneerdheid, stupiditeit, en totaal misplaatst en belachelijk imponeergedrag erg lachen (denk aan Bhagwan Shree Rajneesh, aan L. Ron Hubbard van Scientology, en aan andere gecertificeerde idioten). Maar bij nader inzien moet je huilen om al het leed, al de armoede, en al de onnodige sterfgevallen (en moordpartijen in verre oorlogen) die op het conto van het neoliberalisme geschreven moeten worden. Onthoud vooral bij al zulke patiëntenverenigingen: 1. ze willen je geld 2. ze worden je dood.

Molly Sweet2
Molly Sweet25 mei 2017 - 17:13

johannn: en wat te denken van de politieke religies, de dogma's die daarin worden aangehangen en de strijd die er wordt geleverd, tot op het smerige af... Menselijke hypocrisie wordt zelden duidelijker dan wanneer mensen ergens fanatiek over worden. Kijk maar eens heel goed, je hoeft niet ver te gaan.

Minoes&tuin
Minoes&tuin8 mei 2017 - 6:59

Dat noemen ze de vrijheid een ander te (mogen) knechten...

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon5 mei 2017 - 11:44

Een opperwezen dat zijn goedkeuring geeft aanTrump, daar zou ik weinig vertrouwen in hebben. Deze evangelist die beweert een directe hotline met god te hebben, zou naar mijn mening in een dwangbuis moeten worden afgevoerd. En begrijp ik nu goed dat god socialistische leiders, linkse progressievelingen en Assad op een hoop gooit?

1 Reactie
johannn2
johannn25 mei 2017 - 14:16

Hij heeft niet een doorsnee god aan de lijn, heb ik de indruk. Maar het is algemeen bekend, dat Satan zich heel mooi kan voordoen en een heel lieve stem kan opzetten. Dus, wie weet. .

johannn2
johannn25 mei 2017 - 11:34

Citaat: " Sheets is volgens zijn aanhang een zogeheten ‘intercessor’, een persoon die rechtstreeks boodschappen van god ontvangt om die door te geven aan gelovigen " Oftewel in goed bijbelse taal: een profeet, te vergelijken met Elia enz. Citaat: " Hoe dat zich overigens verhoudt met de scheiding van kerk en staat, is onduidelijk." Niet. Hij en zijn gelijken zijn zonder meer voorstanders van een full fledged theocratie. .

2 Reacties
Molly Sweet2
Molly Sweet25 mei 2017 - 13:35

Ach, johannn, daar hebben wel meer fanatieke groepen last van, van die wens om de ganse wereld hun eigen ideologie, geloof of overtuiging op te leggen. Kijk maar eens eerlijk om je heen. Wel eerlijk kijken, he?

johannn2
johannn25 mei 2017 - 14:56

Ach Molly, de ganse wereld is een wonder, en wij zijn daarin nog het meest wonderlijke. Het is niet moeilijk om tenminste dáarin te geloven. .

Hjs2
Hjs25 mei 2017 - 11:09

Straightjacket please... And don,t forget the sedation..

BarendDeVries
BarendDeVries5 mei 2017 - 11:07

En als je Stairway to Heaven achterste voren afspeelt hoor je satanische boodschappen.

Poubelle
Poubelle5 mei 2017 - 10:54

Allemaal een jasje met de mouwen op de rug en een kamertje met zachte wandjes...

Tom Meijer
Tom Meijer5 mei 2017 - 10:39

Dergelijke figuren verafschuwen juist scheiding van kerk en staat. Zeer gevaarlijke lieden.

1 Reactie
Cliff Clavin
Cliff Clavin5 mei 2017 - 14:09

Deze mensen zijn gevaarlijk, Tom, dat is waar - ze hebben in de VS een heel grote aanhang, als je al die fanatiekelingen bij elkaar optelt. Met Trump is nu Betsy DeVos minister van onderwijs geworden, en dat kan op een ramp uitlopen, als ze snel haar idioterieën kan gaan realiseren. Hoe geraffineerd neoliberale godsdienstwaanzinnigen opereren, valt in het volgende stuk te lezen. Eerst steelt men de term 'critical thinking', een uitdrukking die al eeuwen bij de wetenschappelijke praktijk hoort, de sceptische en onderzoekende eigenschap van elk intelligent en redelijk researcher. Die term wekt dus in eerste instantie vertrouwen. Totdat je begrijpt wat DeVos et al ermee bedoelen: https://www.propublica.org/article/devos-education-nominees-code-words-for-creationism-offshoot-raise-concerns Ik teken erbij aan dat 'critical thinking' (in de zin van Kant) ook hoort bij studies als sociologie, psychologie, en antropologie. Zo van: wij laten ons geen oor aannaaien, we gaan zelf eens kijken. Het mag dus geen verbazing wekken dat aartsreactionaire Amerikaanse functionarissen deze studies het liefst willen afschaffen. Er is op dit gebied reden tot heel grote zorg, het is twee voor twaalf. (In ons land haten domme rechtse mensen die gamma-wetenschappen ook als de pest, ze zouden 'ultra-links' zijn. De VVD heeft een onderzoek naar de politieke voorkeuren in onze wetenschap geëist, en gekregen. Dit probleem, in de wereld geholpen door en voor zeer domme en dogmatische mensen, speelt in Amerika, ons land, het VK, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Italië, Nieuw-Zeeland, Australië, Canada - en dan zijn dan de landen waar ik het zeker van weet, en waarvan ik het ook kan aantonen; er zijn er veel meer.)