Joop

China stelt ambitieus doel voor vermindering CO2-uitstoot

  •  
26-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_WenJiabao_WorldEconomicForum_300.jpg
China heeft zich een ambitieus doel gesteld in de de vermindering van CO2-uitstoot. Het Aziatische land wil in 2020 veertig tot vijfenveertig procent minder uitstoot hebben dan in 2005. De VS streven naar een vermindering van 17 procent over dezelfde periode, zo werd woensdag bekend. De Chinese premier Wen Jiabao gaat naar de Klimaattop in Kopenhagen, waarop ook de Amerikaanse president Obama aanwezig zal zijn. Tot nu toe hebben ongeveer 65 regeringsleiders en staatshoofden toegezegd dat ze erbij zullen zijn. (Foto: Flickr CC World Economic Forum)

Meer over:

nieuws, groen,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

Frederikus2
Frederikus226 nov. 2009 - 8:54

Al die zogenaamde afspraken over vrijwillige CO2 vermindering die verschillende landen (niet alleen China) afgeven, komen bij mij niet erg betrouwbaar over. Hoe controlleerbaar is dat? UN afspraken om geld te doneren voor opbouw van een bepaald land of regio, leveren meestal ook maar een fractie op van wat eerst afgesproken is.

Nicci2
Nicci226 nov. 2009 - 8:54

Henk heeft helemaal gelijk. Toen het Journaal dit onderwerp bracht waren mijn oren direct gespitst toen ik de nieuwslezer hoorde zeggen dat China de groei van CO2 uitstoot gaat verminderen. Ze laten het wel oplopen. Als ik het goed heb heeft India een soortgelijk standpunt ingenomen. Wel begrijpelijk. Laat eerst de traditionele vervuilers de zaken op een rijtje krijgen.