Joop

China en VS willen toch bindend klimaatakkoord

  •    •  
17-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Platter_300.jpg

Zondag zei de Amerikaanse klimaatonderhandelaar Michael Froman nog dat in Kopenhagen alleen een politiek akkoord kon worden bereikt

De Verenigde Staten en China willen dat volgende maand de klimaattop in Kopenhagen uitmondt in een wereldwijd akkoord dat meteen functioneert. Dit zei de Amerikaanse president Barack Obama dinsdag na gesprekken met de Chinese president Hu Jintao tegen journalisten.
‘Ons doel is niet een gedeeltelijk akkoord of een politieke verklaring, maar een akkoord dat alle aspecten in de onderhandelingen beslaat en onmiddellijk in werking kan treden’, aldus Obama.
Zondag zei de Amerikaanse klimaatonderhandelaar Michael Froman nog dat Obama in twee stappen naar een klimaatverdrag wilde toewerken in Kopenhagen. Daar kon alleen een politiek akkoord bereikt worden, waarna later een juridisch bindend verdrag kon worden opgesteld.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

boogey55
boogey5517 nov. 2009 - 8:27

Het bewustzijn waar Henk Schäfer het terecht over heeft, lijkt op het "hebben-hebben-hebben-bewustzijn." Helaas is dat nog steeds, ook na de crisis, niet failliet. De paniek over de crisis verstomt, maar de crisis is toch een beetje een zegen geweest voor het milieu. En hoewel er mensen zijn die het milieu te duur vinden om te beschermen, is het natuurlijk zo dat het het enige is waar alle mensen op aarde afhankelijk van zijn. De V.S. lijkt om, nadat Europa heeft getoond dat het en hoe het mogelijk is er rekening mee te houden. Of Cina om gaat zal pas duidelijk zijn in Kopenhagen. Op den duur zal het wel lukken. Van mij mag het een cent kosten, anders is de kans dat het ons duur te staan komt.

[verwijderd]
[verwijderd]17 nov. 2009 - 8:27

Nou jongens en meisjes, trek je portemonnee maar alvast.

1 Reactie
Lucid2
Lucid217 nov. 2009 - 8:27

"Nou jongens en meisjes, trek je portemonnee maar alvast. " Dat is niet altijd een slechte zaak. Bioindustrie bijvoorbeeld is debet aan een groot deel van de vervuiling. In Nederland wordt deze sector flink gesubsidieerd. Niets mis mee om mensen die willen lijkenvreten, daar zelf voor te laten betalen, liefst met een flinke CO2 tax op iedere biefstuk. Of: De portemonnee is de plek waar het bewustzijn van het gros van de Nederlanders zich bevindt en dus de aangewezen plek om mensen aan te spreken.