Joop

Charme-offensief

  •  
24-02-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
RTEmagicC_Charme-offensief_01.jpg.jpg
Cartoon over de PVV-verkiezingstournee

Meer over:

cartoon, politiek,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (52)

JoopSchouten
JoopSchouten24 feb. 2011 - 8:48

Verdomd zeg. Zijn lijken zitten helemaal niet in de kast.

PetervanDijk
PetervanDijk24 feb. 2011 - 8:48

Er is toch is wat niet afkoopbaar is met een grote zak geld. De koning van Saoedi Arabie komt er ook wel achter.

mees.
mees.24 feb. 2011 - 8:48

Hoe noem je nou zo iemand,die voor persoonlijk gewin mensen glashard voor de gek houdt en allerlei leugens rondstrooit,leugens over anderen? Ze weten zeer sluw mensen te bespelen,mensen tegen elkaar op te zetten en steeds weten ze zelf heel handig zo te manouvreren dat niemand door heeft dat juist zij de hele handel aan het opstoken zijn. Ze komen er ook steeds mee weg,totdat iemand er achter komt wat voor dubbelrol zo iemand speelt. Ze zijn puur gericht uit op alleen maar eigen gewin. Dat ze mensen echt kapot maken interesseert ze geen lor en dat terwijl ze zich dus wel heel sociaal voordoen.

mees.
mees.24 feb. 2011 - 8:48

Prachtige veelzeggende cartoon weer Adriaan!!!

HenkJohanFaber
HenkJohanFaber24 feb. 2011 - 8:48

Ik begrijp hem niet. Ja PVV is flink aan campange voeren en zegt dat de VVD/CDA te weinig doen. Maar dan nog, begrijp hem niet helemaal of vind hem deze keer egwoon niet grappig. Bij het graf aankloppen voorstemmen? Zijn Henk en Ingrid dan dood, volgens mij zijn ze spring levend (zie omroep max, libelle lezers). Ik begrijp de cartoon niet.

Rechterhand
Rechterhand24 feb. 2011 - 8:48

hahahahaha goeie... nee ik snap hem niet, misschien komt het omdat wilders al is uitgemolken door adriaan

heggenland
heggenland24 feb. 2011 - 8:48

Doet Wilders nu ook al aan grafschennis? Hij moet die tulp laten staan van de laatste overgebleven bloembol uit de hongerwinter.

ErnsTT2
ErnsTT224 feb. 2011 - 8:48

Je moet wel een beetje het nieuws volgen, maar niet getreurd je kunt zijn champagne spotjes waar ie opeens de ideale schoonzoon speelt in de geriatrie via uitzending gemist bekijken, veel plezier... Zo moeilijk is het allemaal niet, even kijken, even nadenken en je snapt het zo, en anders maar even vragen of ze nog een plekje hebben op het schooltje van Wilders :-) (immers word het volwassenen onderwijs weggesaneerd, dus daar kun je niet meer terecht)

Dinho
Dinho24 feb. 2011 - 8:48

Rutte die tijdens deze campagne voor de camera kinderen vraagt wat er binnenkort staat te gebeuren en hun het antwoord uiteindelijk maar influistert. Wilders die bejaarden bijna verzuipt in de koffie en diertjes knuffelt. Je moet wel wat doen om sympathiek over te komen, met als oogmerk zieltjes te winnen. De jeugd heeft de toekomst bij Rutte, maar knijpt ze wel goed uit na de verkiezing. De ouderen kunnen niet zonder PVV, maar mogen na de verkiezing nog een extra dag in hun pamper blijven zitten. Gatverdamme, wat een volksverlakkerij.

Dinho
Dinho24 feb. 2011 - 8:48

Rutte die tijdens deze campagne voor de camera kinderen vraagt wat er binnenkort staat te gebeuren en hun het antwoord uiteindelijk maar influistert. Wilders die bejaarden bijna verzuipt in de koffie en diertjes knuffelt. Je moet wel wat doen om sympathiek over te komen, met als oogmerk zieltjes te winnen. De jeugd heeft de toekomst bij Rutte, maar knijpt ze wel uit. De ouderen kunnen niet zonder PVV, maar mogen na de verkiezing nog een extra dag in hun pamper blijven zitten. Gatverdamme, wat een volksverlakkerij.

Johanna2010
Johanna201024 feb. 2011 - 8:48

De PVV van Geert Wilders heeft dinsdag tijdens Het feest van de democratie in de Melkweg de prijs voor de beste campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen gewonnen. Knap hoor. Zou dat door dat charme offensief komen? bron: elsevier.nl

Frankeren
Frankeren24 feb. 2011 - 8:48

I dont get it.

4 Reacties
Middenmoot
Middenmoot24 feb. 2011 - 8:48

Tja Adriaan is een beetje gefocust op Geert. Humor komt dan ook op de 2de plaats.

SocialDarwinist
SocialDarwinist24 feb. 2011 - 8:48

[quote] I dont get it. [/quote] Die van Geenstijl zijn inderdaad wat simpeler.

Tom Meijer
Tom Meijer24 feb. 2011 - 8:48

"I dont get it." Kunt U dat vertalen?

Tom Meijer
Tom Meijer24 feb. 2011 - 8:48

Altijd al een hekel aan tulpen gehad. Grof, lelijk en snel verlept of uitgebloeid. Veelzeggend dat er een naar GW vernoemd is.

objectivist
objectivist24 feb. 2011 - 8:48

Ah Geert is weer terug! Adriaan kan er maar niet van loskomen. Onze eigen Geertoonist. Ik zou ze bundelen en een boekje van maken. Maar het is inderdaad wel stuitend, hoewel Geert niet anders is dan Cohen als het om campagne voeren gaat. Het enige verschil is de bloem. Tulp of roos.... politici zijn uit op zieltjes. En daar hebben ze alles voor over. De tekening zelf? Wederom te ver gezocht. Blader door de boekjes van Verstraten. Die kan in een oogopslag een verhaal vertellen. Dat zijn meesterwerkjes.

2 Reacties
Harmen2
Harmen224 feb. 2011 - 8:48

Ik heb alle boekjes van Peter en ook hij heeft hele series gemaakt met dezelfde personages. Wilders heeft een charme-offensief ingezet: aait hondjes en poesjes en schenkt koffie bij bejaarden. Lacht als hij in Koffie-Max zit. Kortom: alle reden om even bij stil te staan:)

mees.
mees.24 feb. 2011 - 8:48

Zijn cartoons geven in de geschiedenis anders een mooi beeld weer van de opkomst en de neergang van Wilders. Naast het geschrevene.... Dat u dat niet bevalt zal niemand een zorg zijn

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa24 feb. 2011 - 8:48

Wilders bracht geen geluk voor Israel wat hij graag wenste, Israel was nog nooit zo angstig zoals nu nu de Arabieren met schoenen en stenen hun leiders aan het jagen zijn. De Arabieren kennen Wilders heel goed en door hem worden de Arabieren alleen maar woedend, hun leiders deden niets en zeiden niets over Wilders. Dan moeten zij zelf het doen, denk ik. De betogers in Libie zeiden gisteren: '' wij zijn verlost van amerika en het Westen''.

1 Reactie
Alila
Alila24 feb. 2011 - 8:48

Dus als ik je goed begrijp zijn de betogers in Tunesië, Libië en Egypte de straat op gegaan omdat ze boos waren op Wilders?

[verwijderd]
[verwijderd]24 feb. 2011 - 8:48

Hoe is het toch mogelijk dat Guurt Wilders precies de tulp uitkiest. Hollands symbool????? Het is toch echt een allochtone bloem, geboren in Turkije. Ottomaanse sultans droegen een tulp op hun tulband als symbool. De naam tulp is zo afkomstig van het Perzische woord 'tulipan' wat tulband betekent. Bloem met kopvoddentax?

1 Reactie
OpStand2
OpStand224 feb. 2011 - 8:48

Dat soort details schijnen wel vaker verloren te gaan aan PVV-aanhangers. Die lijken zich blind te staren op hun nauwe beeld van wat 'Hollands' is en alles wat daar niet mee strookt is irrelevant.

[verwijderd]
[verwijderd]24 feb. 2011 - 8:48

Best wel onaardig om mensen uit een bejaardenhuis in Bourtange af te schilderen als lijken. Maar verder vind ik het wel een creatieve plaat.

1 Reactie
mees.
mees.24 feb. 2011 - 8:48

Worden ze vanzelf wel als ze merken wat er in hun portemonnee overblijft na 2 maart

frankie48
frankie4824 feb. 2011 - 8:48

Goede cartoon, hij heeft inderdaad niet zijn eigen graf gegraven, maar die van Henk & Ingrid.

1 Reactie
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa24 feb. 2011 - 8:48

Maar hij leeft wel in lopende graven, grotten en kelders.

maclofty
maclofty24 feb. 2011 - 8:48

Jammer Adriaan, maar ik laat me cremeren en uitstrooien over de Noordzee, want zulk bezoek stel ik niet op prijs ;-((

1 Reactie
FransHoutman
FransHoutman24 feb. 2011 - 8:48

Ach een gezegde luidt:Rotzooi verbrand je en een schat begraaf je.

mees.
mees.24 feb. 2011 - 8:48

Geerts Campagne http://www.nu.nl/column-donderdag/2454124/geerts-campagne.html Haha...Nico Dijkshoorn lust pap van Wilders

1 Reactie
markbosma
markbosma24 feb. 2011 - 8:48

Beetje vergezocht van dinges Dijkshoorn. Lijkt zelfs een beetje teleurgesteld dat alles zo vlotjes loopt bij de pvv. - Moet hij straks potdomme zijn wereldbeeld gaan aanpassen omdat mensen de pvv eigenlijk wel een hele normale partij vinden.

Ruud12
Ruud1224 feb. 2011 - 8:48

Wat een geweldige cartoon. Prima en to the point . Ga zo door Soeterbroek. Waar gaat die cartoon eigenlijk over ?

1 Reactie
Sjaak3
Sjaak324 feb. 2011 - 8:48

Heel fijn dat jij het niet begrijpt. Dan is bedrijging aan de VARA over deze cartoon ook van de weg.

[verwijderd]
[verwijderd]24 feb. 2011 - 8:48

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
keck66
keck6624 feb. 2011 - 8:48

De 'change' die Wilder Henk en Ingrid beloofde, ligt op het kerkhof... maar Wilders voert een charme offensief met bloemen om dit te verbloemen. Zoiets?

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman24 feb. 2011 - 8:48

En ondertussen heeft hij z'n eigen partijcongresbezoekers overgeleverd aan de NCTB: Bezoekers van verkiezingsbijeenkomsten van de PVV zijn, zonder hun medeweten en in strijd met de wet, uitvoerig gescreend op justitiële antecedenten. Dat gebeurde onder regie van de Nationaal Coördinator Terreurbestrijding (NCTb) en met hulp van de PVV, die de gastenlijsten beschikbaar stelde. Het gaat om alle bezoekers van partijbijeenkomsten, van februari 2009 tot de verkiezingen in 2010. Waarschijnlijk ging het bij recente partijbijeenkomsten voor de Provinciale Statenverkiezingen ook zo. De PVV vroeg bezoekers van verkiezingsbijeenkomsten vooraf om hun naam, woonplaats en burgerservicenummer. Zij stuurde de gegevens door naar de NCTb. Volgens privacydeskundigen had de PVV op basis van de Wet bescherming persoonsgegevens moeten laten weten dat de aanhangers met die gegevens zouden worden gescreend op justitiële antecedenten. Hoogleraar strafrecht Ybo Buruma noemt het ook een „ongelukkige ontwikkeling” dat zo een register met partijsympathisanten bij een overheidsdienst is beland. Om het BSN-nummer had de partij niet mogen vragen, zegt hoogleraar recht en informatisering Corien Prins. „Alleen de overheid mag dat.” Ze zegt dat het BSN-nummer ook niet voor dit soort praktijken is bedoeld. (NRC vandaag)

4 Reacties
MacRebennack
MacRebennack24 feb. 2011 - 8:48

Ze hadden meteen openstaande boetes kunnen afrekenen bij de poort, altijd handig zo'n BSN..

snewpers
snewpers24 feb. 2011 - 8:48

Uw commentaar heeft op welke wijze te maken met de cartoon?

BillDuin
BillDuin24 feb. 2011 - 8:48

Zij stuurde de gegevens door naar de NCTb. =================================== Je laat de helft van het verhaal weer weg (uiteraard per ongeluk) dit gebeurd op uitdrukkelijk verzoek van het NCTB.

strikeagain
strikeagain24 feb. 2011 - 8:48

hij regelt de beveiliging in ieder geval goed. was de screening bij het hp artikel niet in orde,nu wel. toen was het niet goed,volgens jullie. nu weer niet. wat il je nou? dat ie neergeknald word? en denk je nu heus dat bij bijv de pvda mensen niet gescreend worden??

Scepticus2
Scepticus224 feb. 2011 - 8:48

Wilders die bloemen brengt bij overleden mensen die uit hun graf kruipen en hihi zeggen?

1 Reactie
rgeurtsen
rgeurtsen24 feb. 2011 - 8:48

Heerlijk... een kort en bondig scenario..

robheus2
robheus224 feb. 2011 - 8:48

Volgens een nog onbevestigd bericht is de PVV bezig een wetsvoorstel in te dienen waarmee elke afbeelding van de PVV leider Wilders voortaan als strafbaar kan worden aangemerkt en ten strengste vervolgd kan worden.

3 Reacties
Dewaarheid
Dewaarheid24 feb. 2011 - 8:48

die is er al , al heel lang!

prbmfranken
prbmfranken24 feb. 2011 - 8:48

Wat een onsportiviteit! Iedereen kletst er maar wat op los en wanneer een tekenaar tijd en moeite bespaart met een pakkende tekening, dan wordt hij meteen met de rug aangekeken. Zie ook reactie Paul de Leeuw. Keep on smiling? Wanneer de PVV niet tegen cartoons kan moeten ze gaan verhuizen naar een Fundamentalistisch Moslimland. Daar heb je meer Opland-haters. Een geintje verscherpt de blikken alleen maar. Cartoonisten kunnen heel samenvattend zijn.

ErnsTT2
ErnsTT224 feb. 2011 - 8:48

Heerlijk, eindelijk TV *zonder* het gekwaak van de Onderbuikspreekpop van Rutte !!!

JeanBaptiste
JeanBaptiste24 feb. 2011 - 8:48

Charme-offensief....? Ik kan bij een foto van De Grote Leider met een poes in zijn armen toch echt alleen maar denken aan Donald Sutherland in Novecento!

1 Reactie
Akira2
Akira224 feb. 2011 - 8:48

... en de poes ziet er ook zo vreselijk gespannen uit ;-) Hieruit blijkt maar weer dat dieren het gevaar feilloos voelen aankomen: het beest wil zo snel mogelijk vluchten...

[verwijderd]
[verwijderd]24 feb. 2011 - 8:48

Ik denk dat Adriaan zich beter bezig kan houden met de Tweede Wereldoorlog. Van deze cartoon begrijp ik niets. Wilders die bloemen brengt naar skeletten die hi hi roepen?? Wilders die op een Angelsaksisch begraafplaats staat? Kiezers die dood zijn?? Op de achtergrond een grote Een?? Een tasje alsof Wilders bij de parfumerie is geweest?? Wie kan mij uitleggen wat dit allemaal is??

1 Reactie
33rinusdewilde
33rinusdewilde24 feb. 2011 - 8:48

Adriaan zou beter een leuke cartoon kunnen maken waarbij de goedlachse heren Ali Khamenei en Mahmoud Ahmadinejad opgewekt de steniging van een "overspelige" vrouw bijwonen. Zou wat dichter bij de realiteit van alledag zijn en ook wat dichter bij de bedreigingen voor Nederland en Europa.

isijoop
isijoop24 feb. 2011 - 8:48

De media hebben het steeds over de PVV als democratische partij. Dit is een misverstand.Het is een eenmansbeweging.De kieswet zegt dat alleen een vereniging zal worden toegelaten tot de kieslijst.Ook hier is bij de PVV geen sprake van.Wat nu?

1 Reactie
FransAkkermans
FransAkkermans24 feb. 2011 - 8:48

De PVV is formeel een vereniging conform de wet. Namelijk een vereniging met twee oprichters, een natuurlijk persoon, Geert Wilders, en een rechtspersoon, de Stichting Groep Wilders. En een lid, Wilders zelf. Statutair heeft hij geregeld dat hij beslist over de toetreding van nieuwe leden. Die komen er dus niet aan te pas. Met deze truc kan Wilders dus zeggen dat hij aan alle wettelijke vereisten van een politieke partij die de Kieswet stelt, voldoet. Zo lang de wet de definitie van een vereniging(minimaal een lid) niet wijzigt, blijft dit zo. Een andere mogelijkheid tegen het fenomeen van de eenlidpartij is een wet op de politieke partijen maken waarbij geregeld is dat burgers die de statuten van de partij onderschrijven, vrij kunnen toetreden als lid. Bij mijn weten is er geen partij die dit voorstaat(?).