Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Charlotte Mutsaers wint P.C. Hooftprijs

  •  
14-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
mutsaers_300.jpg
Belangrijkste literaire prijs voor Vlaamse schrijfster
Charlotte Mutsaers krijgt de P.C. Hooftprijs voor haar verhalende proza.
De Volkskrant citeert uit het juryrapport: 
Zo geduldig als een schilder de materiële wereld beklopt en aftast, zo precies plooit Mutsaers haar teksten rondom concrete voorwerpen als een rok, een dennenappel of een mobiele telefoon. Geen wonder dus dat haar teksten zeer beeldend zijn.” (…) “Haar speelse essayistiek ligt in het verlengde van haar verhalend proza, en vice versa. Al haar werk komt tenslotte voort uit eenzelfde mentaliteit, eenzelfde manier van in het leven staan. En een belangrijk onderdeel van deze levenshouding is de gepassioneerde omgang met de literatuur.
De prijs wordt volgend jaar uitgereikt.
Meer bij de Volkskrant. Zie ook de website van Charlotte Mutsaers en de PC Hooftprijs

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (5)

Marie-Bernadette
Marie-Bernadette14 dec. 2009 - 11:37

Van harte geluk gewenst door een FAN!

denmol
denmol14 dec. 2009 - 11:37

Naast een goed schrijver en kunstenaar ook een bijzonder kleurrijk mens die "out of the box" durft te denken en handelen. Chapeau!!!!

julia
julia14 dec. 2009 - 11:37

Van Harte gefeliciteerd met deze prestigieuze prijs

cassirer
cassirer14 dec. 2009 - 11:37

Ik geniet steeds weer van het werk van Mutsaers en wens haar geluk met deze welverdiende prijs. Maar ik vraag me af waarom een in Nederland geboren, getogen wonende, werkende en uitgegeven auteur simpelweg door het bezit van een appartement in Ostende op slag een Vlaamse schrijfster wordt. Met hetzelfde recht kan ze een Franse schrijfster worden genoemd... Maar haar tentoonstelling in de Veneziaanse Gallerie in Ostende moet iedereen zien!

Joeri2
Joeri214 dec. 2009 - 11:37

Nooit opheffen dat België. Ook dit jaar gaan alle grote culturele prijzen naar dat land. Diep triest toch? Kabinet vol cultuur analfabeten zullen daar voorlopig niets aan gaan veranderen. Nederland is een financieel paradijs, komt allen hier je financieel geluk beproeven, onze cultuur zal je niet in de weg staan want die hebben we geen. Ja in bruikleen van onze buren, die nog even over onze cultuur waken. Dank U Charlotte dat U dat zo fantastisch doet.