Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Chaos op Schiphol door wilde staking platformpersoneel van KLM

  •  
23-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1057 keer bekeken
  •  
ANP-447491154

Op de drukste dag van de mei-vakantie heeft het platformpersoneel van de KLM het werk neergelegd. De werknemers zijn volgens een woordvoerder van de FNV "woedend" vanwege "de slechte arbeidsvoorwaarden, enorme werkdruk en het plan om afhandelingsactiviteiten deels te gaan uitbesteden". De wilde staking is geen actie van de FNV maar de vakbond heeft er wel begrip voor. Donderdagavond ontving het personeel een mail dat een deel van het werk wordt uitbesteed aan bagage-afhandelaar Viggo.

De chaos op de luchthaven is zo groot dat Schiphol reizigers oproept weg te blijven. Tientallen vluchten zijn geannuleerd en de vertrekhallen staan vol met wachtende passagiers. De stakers eisen een gesprek met KLM-directeur René de Groot. De FNV zegt eventueel te willen bemiddelen.

De stakende medewerkers lijden onder een zeer hoge werkdruk omdat er te weinig personeel is. Dat komt volgens hen door de slechte arbeidsvoorwaarden. De KLM bestrijdt dat maar zegt in gesprek te zullen gaan.

Update 13:15

De staking is beëindigd. Volgens de FNV om de veiligheid van de reizigers niet in gevaar te brengen. De KLM zou geen toezeggingen gedaan hebben.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.