Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

CDU’er wil dat Bayern München Mazraoui ontslaat vanwege berichten oorlog, El Ghazi al op non-actief

  •  
18-10-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2888 keer bekeken
  •  
mazraoui

Het CDU-Bondsdaglid Johannes Steiniger roept Bayern München op om Noussair Mazraoui te ontslaan. De in Nederland geboren Marokkaanse international plaatste afgelopen weekend op Instagram verscheidene berichten waarin hij de kant van Palestina koos, schrijft Voetbal International. Op X, dat beter nog gewoon Twitter zou kunnen heten, roept Steiniger ook op om Mazraoui het land uit te zetten.

FSV Mainz 05 heeft ondertussen Anwar El Ghazi op non-actief gesteld. De aanvaller, die in Nederland onder meer uitkwam voor Ajax en PSV en nog altijd bij die laatste club onder contract staat, sprak zich afgelopen weekend op Instagram ook uit over de oorlog. In een verklaring noemt Mainz de berichten van El Ghazi “niet te tolereren”.

Voetbal International schrijft: “El Ghazi ontbrak dinsdag tijdens de groepstraining en werkgever Mainz liet weten dat de aanvaller op die dag in gesprek zou gaan met de clubleiding. Aanleiding van dat gesprek waren enkele posts van El Ghazi op social media, waarin hij steun betuigde voor Hamas en Palestina. Inmiddels zijn de berichten op de Instagram van El Ghazi verwijderd.

Ondertussen heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Gérald Darmanin, stervoetballer Karim Benzema op de uiterst rechtse zender CNews beschuldigd van banden met de moslimbroederschap, schrijft het AD.

De ex-spits van Real Madrid, winnaar van de Ballon d’Or 2022, was het onderwerp van discussie bij CNews nadat hij zich zondag als eerste Franse voetballer had uitgesproken over de terreuraanslag van Hamas. Op X, het voormalige Twitter, sprak de gewezen spits van Lyon en Real Madrid zijn steun uit aan het Palestijnse volk in het conflict met Israël. ,,Al onze gebeden voor de inwoners van Gaza, die opnieuw het slachtoffer zijn van deze onrechtvaardige bombardementen, waarbij geen vrouwen of kinderen worden gespaard.”

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (42)

Scheef ehh ninger
Scheef ehh ninger20 okt. 2023 - 12:18

Mazraoui wordt niet gestraft voor zijn uitlatingen. Hij blijft gewoon bij de selectie. Hij heeft overigens wel spijt voor zijn uitlatingen. Ik vermoed dat zijn mening wel dezelfde zal zijn, maar hij snapt ook wel dat hij als vooraanstaande voetballer beter geen olie op het vuur moet gooien.

Pater
Pater19 okt. 2023 - 3:43

Duitsland is absurd aan het doorslaan, de moord op 6 miljoen joden in WO II zal nog wel even hun politiek over Israël en de Palestijnen bepalen. Von der Leyen van de EU is gelukkig binnen de EU teruggefloten.

michellekepen
michellekepen19 okt. 2023 - 1:29

Opvallend dat 'men' zich hier wel over El Ghazi uitspreekt, maar niemand de moeite heeft genomen, te achterhalen wat deze voetballer gepost heeft.... - "Vom Fluss bis zum Meer, Palästina wird frei sein" Wordt gebruikt om Israël van de kaart te wensen, zonder dit hardop te zeggen. - El Ghazi zet Israel éénzijdig weg als agressor. Sterker nog, de Hamas-terreur verzwijgt hij volledig! - in een intussen verwijderde posting verwijt El Ghazi Israel 'Fake News, AI-generierte-Propaganda en Genozid'. Eén van de oprichters van de werkgever(!) van El Ghazi, Mainz, was de Joodse Eugen Salomon. In 1942 vergast..... (meerdere Duitse kranten als bron)

4 Reacties
Jozias2
Jozias219 okt. 2023 - 7:24

@michelle Die uitspraak is zeker bekend. Maar volgens in ieder geval de Nederlandse rechter is deze legaal en zet dus niet aan tot haat noch discrimineert deze. Op zich iets wensen voor het Palestijnse volk betekent misschien iets voor de Israëlische staat maar niet automatisch de bewoners van het grondgebied.

Zandb
Zandb19 okt. 2023 - 7:49

michelle Zelfs als de verwijten aan El Ghazi terecht zouden zijn en hij er werkelijk zo'n eenzijdig standpunt op na zou houden - Wat natuurlijk niet zo is: Hij komt nota bene van Ajax! - dan zou iemand die het in een zelfde soort zin het opneemt voor de Israëlische plannen om koste wat het kost Hamas te vernietigen ook ontslagen moeten worden. Ik zie meer in serieus nemen, bevragen en bekritiseren en pas dan, wanneer je helemaal zeker bent dat hij joden naar het leven staat, ontslaan en vooral aangifte doen.

michellekepen
michellekepen19 okt. 2023 - 13:50

Jozias2, Mijn boodschap is in de eerste plaats: velen hier hebben zich hier een mening aangemeten, maar NIEMAND heeft de moeite heeft genomen om te achterhalen wat El Ghazi zoal verstuurd heeft. Niemand! Opvallend. En veelzeggend. Geen idee wat de Nl'se rechter hier mee te maken heeft. Ook geen idee wat een eventuele Duitse strafrechter hier per se mee van doen heeft. Tenzij je wil beweren dat de grenzen die een werkgever (niet voor niets door mij benadrukt!) kan opleggen, volledig bepaald worden door het strafrecht. Maar dat is niet zo. Dat weet jij net zo goed als ik. Ik hoop dat verdere (dus onder dit artikel) discussie over El Ghazi, niet op aannames (wat er verstuurd zou zijn) zullen stoelen, maar in ieder geval op wat hij daadwerkelijk verstuurd heeft. Naast wat ik aangevoerd heb, is er overigens nog meer, waaronder afbeeldingen. --- als 'bonus' voor jou, als (recht)liefhebber, zonder dat ik daar verder over in discussie wil treden: https://www.tagesschau.de/inland/regional/rheinlandpfalz/swr-fall-el-gahzi-geht-arbeitsrecht-vor-meinungsfreiheit-100.html

Jozias2
Jozias219 okt. 2023 - 19:08

@michelle Ik had in andere media wel de zin van de rivier tot de zee gelezen. Natuurlijk gaat het niet alleen om het strafrecht maar een werknemer die op social media een niet strafbare uiting doet die niets met zijn werk te maken heeft lijkt me geen normale reden voor ontslag. Daarnaast wordt er meer dan een arbeidsrechtelijk conflict gesuggereerd. Door de opmerking dat hij het land uitgezet zou moeten worden. Los van het feit dat ze daarmee feitelijk hetzelfde zeggen als el ghazi zelf zei.

henk-alexander
henk-alexander18 okt. 2023 - 22:42

Onze oosterburen hebben nu eenmaal het patent op 'Berufsverbot'.

FelixFlex
FelixFlex18 okt. 2023 - 20:06

"waarin hij de kant van Palestina koos", daar is natuurlijk niets mis mee. Het probleem is dat hij het geweld van Hamas verheerlijkte. Zelfs de NOS rapporteert dit nu...

1 Reactie
Zandb
Zandb19 okt. 2023 - 7:51

Felix En wat dan te zeggen van die mensen die het geweld van Israël begrijpelijk * vinden? * In dit verband kun je natuurlijk al snel van 'verheerlijken' spreken.

Scheef ehh ninger
Scheef ehh ninger18 okt. 2023 - 19:21

Ik ben het eens met de auteur van dit artikel… X had beter nog Twitter geheten. Wat Mazraoui betreft ben ik het volledig met deze geweldige voetballer oneens. De vraag naar zijn ontslag is ridicuul. Iedereen heeft het recht in onze westerse maatschappij om zijn mening te geven zolang deze niet oproept tot haat of geweld. De inwoners van Gaza zijn inderdaad het grootste slachtoffer van deze oorlog. Niet alleen van de Israëlische bombardementen, maar vooral ook door de beestachtige manier waarop Hamas tekeer is gegaan en zich verschuilt achter de eigen bevolking wat de trigger is geweest voor deze niets ontziende bombardementen. Wo moeten hopen dat dit snel stopt. Ik vrees echter het ergste. Dat gaat ons ook raken.

1 Reactie
Zandb
Zandb19 okt. 2023 - 7:53

Polarisario Wanneer je het een prima zaak vindt, dat Hamas en/of Israël de zaak maar met geweld moet oplossen, dan roep je wel op tot geweld en impliciet, wanneer het je dan om Palestijnen of joden gaat, tot haat.

Arjan Fernhout
Arjan Fernhout18 okt. 2023 - 18:11

In de oog om oog, tand om tand toestanden agv een 19e eeuws kolonisatie-project waar Internationaal Recht en de huidige oorlogswetten niet tellen, wordt een gruwelijke bezetting geconfronteerd met een gruwelijke aanval die vervolgens gebruikt wordt om een gebied etnisch te zuiveren wat in het westen een vervolg krijgt door een cultureel/etnische zuivering. Gelijk deze voetballers werden in de VS drie bekende ''archors'' bij MSNBC ontslagen omdat het moslims zijn: MSNBC reportedly suspends three Muslim anchors amid Hamas-Israel conflict https://www.tbsnews.net/hamas-israel-war/msnbc-suspends-three-muslim-anchors-amid-hamas-israel-conflict-719002 Niet omdat deze rare dingen vertelden, maar om een aantal waarheden te voorkomen: https://twitter.com/dannyshawcuny/status/1712839341465010266 (Velshi On Israeli-Palestinian Conflict: The Right To Exist Goes Both Ways | MSNBC https://www.youtube.com/watch?v=gKkjPtleWEU)

Sonic2
Sonic218 okt. 2023 - 11:28

Mazraoui heeft een afwijkende mening en dat mag klaarblijkelijk niet. Dat moet je eerst in drievoud schriftelijk indienen bij de "rechtse" gedachten politie. Voordat je afwijkend mag doen en denken. Gimli is waarschijnlijk even aan het lunchen, want die heeft er ook geen probleem mee dat afwijkende meningen hier meteen ontslag betekenen. Maar het betreft in dit geval de "foute" mening. En dan hoor en lees je de nep rechtse "vrijheidsstrijders" nergens

3 Reacties
Willem D2
Willem D218 okt. 2023 - 11:46

Hij steunt Hamas en dat is een terroristische organisatie volgens de EU. De Palestijnen mag hij wel gewoon steunen.

Sonic2
Sonic218 okt. 2023 - 15:58

In het artikel staat dat hij de kant van Palestina kiest. En ook in het artikel in de VI kan ik niet opmaken dat hij voor Hamas kiest. Misschien heeft u een aanvullende bron. Hij zegt er in een artikel bij HLN nog bij dat hij alle vormen van terrorisme verafschuwt. Dus verklaar je nader. Misschien kent u bronnen die ik niet ken

LaBou
LaBou 18 okt. 2023 - 16:57

@sonic: volgens sommige reaguurders zijn, in navolging van Israëlische uitlatingen, alle palestijnen terroristen. Dat maakt het makkelijker om moordpartijen op touw te zetten

Ben  Liberaal
Ben Liberaal18 okt. 2023 - 10:59

voetbal en politiek ... een brandbare mix

3 Reacties
IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk18 okt. 2023 - 12:48

Deze reactie is verwijderd

Sonic2
Sonic218 okt. 2023 - 19:50

@ IkhebaltijdGelijk U neemt het dag in dag uit op voor "rechtse" partijen, dus u bent wel de allerlaatste die het over moraal mag hebben. En er andere over mag kapittelen. Eerst even fatsoenlijk afstand doen van Wilders/ Baudet/ Trump/ AFD/Front National. Voor dat u het over "moraal" gaat hebben, want dat is vanuit uw toetsenbord natuurlijk gigantisch hypocriet. De FIFA heeft in al haar "wijsheid" voor Qatar gekozen. Dat was niet het Nederlandse elftal. Stupide en dom populisme van u.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk21 okt. 2023 - 11:00

Deze reactie is verwijderd

Sachs
Sachs18 okt. 2023 - 10:50

In Duitsland wordt solidariteit met de Palestijnen al jaren onderdrukt. Een aantal voorbeelden op een rijtje: https://rightsforum.org/nieuwe-oproep-tot-ontslag-van-duitse-antisemitisme-paus/

Norsemen
Norsemen18 okt. 2023 - 10:49

Dat wat er nu allemaal gebeurt is het logisch gevolg van dat zowel de Palestijnen als Israëliërs leven onder het juk van van extreem rechts.

7 Reacties
Marcus A.2
Marcus A.218 okt. 2023 - 12:32

Als hamas extreem rechts is, waarom hebben zoveel 'linksen' dan moeite om hamas te veroordelen?

stokkickhuysen
stokkickhuysen18 okt. 2023 - 12:36

Precies, maar de Israelische bevolking heeft daarvoor gekozen, de Palestijnse bevolking wordt het opgedrongen.

MG1968-2
MG1968-218 okt. 2023 - 14:17

@Marcus A.2 Noem ze eens marcus. Wijs ze eens hier op deze site aan die Hamas niet veroordeeld hebben... Iedereen marcus.. iedereen veroordeeld Hamas en al zeker in combinatie met hetgeen de 7e plaats vond. Je gaat gewoon niet kunnen hardmaken wat je beweert. Andersom heeft rechts alhier wel moeite met die andere terroristische actor van dit moment (en afgelopen decennia) te veroordelen. Dat terrorisme mag. Dat handelen wordt onder gejuich ondersteund. Het rechts hier in ons land is anti-moslim. Ook het extreem rechts. Het extreem rechts dat tevens antisemiet is houd dat wijselijk binnenkamers (alhoewel af en toe een glimp naar buiten komt).

Norsemen
Norsemen18 okt. 2023 - 14:35

@Marcus Wat een domme onzin. Ik ken helemaal niemand op links die maar enige moeite heeft om Hamas te veroordelen.

linksert
linksert18 okt. 2023 - 17:13

Wat Marcus doet is typische zionistische agitatie en propaganda. Alles om terechte kritiek op de zionistische schurkenstaat de mond te snoeren.

stokkickhuysen
stokkickhuysen18 okt. 2023 - 17:57

En weer noemt Marcus ze niet, die 'linksen'.

Sonic2
Sonic218 okt. 2023 - 19:55

@ Marcus A.2 Waarom moet links altijd door de hoepel van krankzinnig rechts springen? Waarom? Wordt er ook maar 1 PVV'er gevraagd om afstand te doen van Bush in Amerika en zijn inval in Irak. Of wordt er van 1 PVV"er gevraagd om afstand te doen van Trump zijn aanhangers bij de aanslag op het Capitool? Wordt dat gedaan? U weet zelf ook wel dat niemand er voor is dat honderden onschuldige mensen worden vermoord. Elke suggestie dat er mensen zijn die dit( op links) prachtig vinden is ranzig. Elke like die je "verdiend" is vunzig en ranzig. En volslagen onterecht. De duimpjes brigade op deze site( allemaal nep rechts naar mijn mening) is ook intens zielig. Je mag best een conflict uit meerdere perspectieven bekijken. En ook vanuit het 1948 perspectief. En dan ben je niet direct een antisemiet en Hamas aanhanger. Het valt me enorm tegen dat zo'n walgelijke reactie zoveel likes kan opleveren. De commentsectie gaat schrikbarend achteruit hier.

Eric Minnens
Eric Minnens18 okt. 2023 - 9:47

Laat dat toch. Laat iedereen vrij over dit onderwerp spreken. Zolang er maar geen Holocaust-ontkenning of Nazi-symbolen (e.d.) aan te pas komen, die wettelijk zijn verboden. Cancel elkaar niet meteen, vlieg elkaar niet direct in de haren. Of je dat namelijk wél of niét doet... de som is altijd Zero/gelijk. En wat heb je nou liever, een zero-sum waarbij alle rust wordt bewaard, of een som waarbij de emoties de pan uit vliegen?

6 Reacties
MG1968-2
MG1968-218 okt. 2023 - 10:07

"Cancel elkaar niet meteen" Ongenoegen uitspreken in combinatie met een beargumenteerd moreel oordeel is iets links. Dat wordt abusievelijk door rechts als cancelen door rechts neergezet die zelf wel de daad bij het woord voegen en direct gevolg geeft aan de eigen opvattingen. Dat is cancelen. Het steunen van Hamas of Israël is een keuze gericht op het daadwerkelijk fysiek cancelen van mensen. Beide keuzes zijn extreem rechts. "Laat iedereen vrij over dit onderwerp spreken. " Ik zal me uitspraken tegen iedere vorm van extreem rechts. Aldaar. En Hier. Vrij spreken in de zin van 'mag spreken': ja natuurlijk. Maar onweersproken daar doe ik niet aan mee. Ook niet als afwisselend de toorn van de één (de hamasaanhanger) en de ander (de Israel cheerleaders) over mij heen krijg. De kern zit in het afkeuren van beide. Overigens treft in mijn denken de meest machtige partij een bijzondere verantwoordelijkheid. Het is de enige die de sleutel in handen heeft tot doorbreken van de eigen dynamiek. Maar dat staat los van de walging die ik voel ten opzichte van beide.

Eric Minnens
Eric Minnens18 okt. 2023 - 10:39

@MG "Maar onweersproken daar doe ik niet aan mee. Ook niet als afwisselend de toorn van de één (de hamasaanhanger) en de ander (de Israel cheerleaders) over mij heen krijg." Je hoeft van mij niks onweersproken te laten. Maar mijn comment ging nu juist over de 'toorn' van jouw tegenstander. Mijn oproep is aan haar/hem. Laat die toorn achterwege. Nergens goed voor, alleen voor nog meer polarisatie. Gebruik gewoon argumenten, i.p.v woorden als "O, vind jij dàt, nou lekkere jongen ben jij..." En wat Mazroui betreft, laat hem gewoon zijn mening zeggen zonder hem meteente cancelen. Wellicht kun je er zelfs nog een beetje begrip voor opbrengen, gezien zijn achtergrond. Zeg dat je het niet met hem eens bent, met de redenen waarom. [Ik besef dat ik me vast ook wel eens schuldig maak aan opgewonden bewoordingen (bijv. ad hominems), ik schets dan ook een ideaalbeeld.]

DanielleDefoe
DanielleDefoe18 okt. 2023 - 11:24

Ongeremd emotioneel reageren is ook niet mijn ding.

Sonic2
Sonic218 okt. 2023 - 11:32

@MG1968-2 Nee dan Johan Derksen. Die mocht niet eens zeggen dat hij een kaars in de vagina van een vrouw had geduwd. Dat is normaal altijd een groot pluspunt voor werkgevers. Die vinden het altijd fantastisch dat ze personeel kunnen werven die kaarsen in vagina's stopt. En bij dates zul je er ook mee scoren. Nee even serieus. Wat er met Derksen gebeurde( en bij veel rechts radicalen gebeurt) is dat ze cancellen verwarren met de gevolgen dragen van extreem stupide uitspraken. Off topic: Trouwens even een tip voor de redactie. In Volendam werden asielzoekers beschoten vanuit een auto. Zullen vast geen PVV intellectuelen zijn.;)

MG1968-2
MG1968-218 okt. 2023 - 14:18

@Jozias "ze cancellen verwarren met de gevolgen dragen van extreem stupide uitspraken. " Goed verwoord! Het klopt volledig.

MG1968-2
MG1968-218 okt. 2023 - 14:23

* jozias = sonic Deze fout maak ik niet voor het eerst. En er zijn maar twee letters overlappend. En beide namen hebben ook privé een totaal ander connotatie voor mij. En hier op deze site verhoud ik me toch totaal anders tot jullie twee. Naja.. sorry. Voor een luchtige noot in deze barre tijden: https://www.youtube.com/watch?v=s9DMUnhfOQo

Zandb
Zandb18 okt. 2023 - 9:10

Het is maar hoe je het bekijkt. Vele mensen beschouwen Israël als een 'organisatie' die gebruik maakt van terreur. Maar ik heb niet het idee, dat Bayern die mensen zou willen ontslaan, die het dan voor dat terreur bedrijvend Israël op zouden nemen.

1 Reactie
MG1968-2
MG1968-218 okt. 2023 - 9:55

Nou. Exact. Dat. Twee terroristische actoren. Niet maar ééntje. Ook hier op deze site is het (bekijk de likes) om één partij te ondersteunen, En eerlijk gezegd. Zie ik er géén probleem in de Palestijnen te ondersteunen evenmin als ik er een probleem in zie me achter de Israëli te scharen. Beide bevolkingen verdienen vrede in plaats van terroristische vertegenwoordiging.

Vuurrood
Vuurrood18 okt. 2023 - 9:08

Is men in Duitsland zover afgezakt dat je alleen de mening van je werkgever mag verkondigen anders wordt je buitengesloten en ontslagen? Maakt een Duitse CDUer uit wat de gangbare mening van mensen in Duitsland dient te zijn? Was het CDU-Bondsdaglid Johannes Steiniger ook maar zo principieel tegen de meningen van extreem rechts in Duitsland! Datzelfde geldt overigens ook voor de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Gérald Darmanin.

Dehnus
Dehnus18 okt. 2023 - 9:03

Nah Meneer Timmerman, u gaat het niet worden deze verkiezingen. Dankzij Hamas, Israël haar framing van Moslims en terroristen zoals die in Brussel, gaat rechts lekker helemaal los met trommelen op den onderbuik. Dat worden weer 4 jaar VVD, met BBB, JA21 en andere CDA kliekjes zoals dat. We gaan weer, jammer genoeg, een kneiter rechtse regering krijgen. Iets wat al deze groepen goed uitkomt. Een Hamas teert op reactionaire tegenstanders en Likud is er ook blij mee, en ga zo maar door. De Islamitische minderheden kunnen hun borst weer nat gaan maken, want de ellende en racisme gaat weer hun kant opkomen.

Ouru
Ouru18 okt. 2023 - 8:44

Wat mij betreft niets mis mee als voetballer van Arabische oorsprong zich uitspreken in het publieke domein, zou wel voor mij sterker overkomen als zij zich ook zouden uitspreken over de Arabische koningen en Presidenten die hun eigen volkeren onderdrukken en tiranniseren.

2 Reacties
Jozias2
Jozias218 okt. 2023 - 9:10

@ouru Steun voor de Palestijnen, Palestijnse zaak of kritiek op Israël niet natuurlijk. Steun voor hamas als terroristische organisatie ligt wat anders.

Sonic2
Sonic218 okt. 2023 - 20:01

Alsof Nederlanders ( vooral op rechts) dat massaal doen bij ons verleden of het heden. Ik ken geen "rechtse' Nederlanders die zich uitspreken over Pinochet. Of over de wantoestanden in Amerika en al helemaal niet over Israel. Alleen links en moslims moeten van alles veroordelen. Van alles afstand van nemen. En mogen vooral niet hypocriet zijn. Want dat is "rechts" namelijk ook nooit. Ik raad moslims aan om van niets en niemand afstand te doen. Je doet het voor ultra rechts toch nooit goed. En het is allemaal schaken op het schaakbord van mensen waar je het toch nooit goed bij doet. Er zit ook iets racistisch in. Je moet keer op keer bewijzen dat je aan de goede Westerse kant staat. Keer op keer van alles moet je afstand doen. Keer op keer moet je je politiek uitspreken. Zelfs in landen waar je nog nooit gewoond heb. Alles wat hier van der Plas, Wilders, Baudet stemt en Trump gedoogd moet eerst maar eens zelfs zich uitspreken tegen die mensen. En ook afstand nemen. En dan ook flink. En dan pas mag je je uitspreken over Arabische mensen.