Joop

CDA-Statenlid: 'Stem op oppositie!'

  •  
26-02-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Yasar Vural wil Nederland verlossen van 'haatzaaiende PVV'
CDA-statenlid in Zuid Holland, Yasar Vural, roept kiezers op bij de Provinciale Statenverkiezingen op 2 maart vooral niet op het CDA, de VVD op de PVV te stemmen. Vural wil Nederland verlossen van het kabinet dat samenwerkt met ‘zieke geest’ Geert Wilders. Vural is niet de eerste die oproept vooral niet op zijn partij te stemmen.
Op zijn website beschrijft het Statenlid Geert Wilders als ‘een zieke geest, die kwade doelen nastreeft’. Om te voorkomen dat dit kabinet, met gedoogsteun, een meerderheid in de Eerste Kamer zal krijgen, roept Vural kiezers op vooral niet op de VVD, het CDA of de PVV te stemmen. Hij hoopt dat 2 maart dan een ‘tweede bevrijdingsdag’ zal worden. “Hans en Hasan gaan samen aan de slag om Nederland van de Ondergang te redden.”
Ook oud-minister Pieter Winsemius (VVD) riep kiezers eerder op om woensdag te stemmen op een oppositiepartij.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (34)

Maastricht2
Maastricht226 feb. 2011 - 12:32

Zal Verhagen blij mee zijn.

ErnsTT2
ErnsTT226 feb. 2011 - 12:32

Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald, zoals ook Hannie van Leeuwen al zei: http://altijdwat.ncrv.nl/pagina/overheid-moet-altijd-schild-zijn-voor-zwakke

eeweew
eeweew26 feb. 2011 - 12:32

Misschien dat hierdoor meer CDAers die dit al heel lang denken maar niet durven te zeggen hun mond open doen.

Reinaert de Vos
Reinaert de Vos26 feb. 2011 - 12:32

Ongelooflijk toch en bij het CDA en de VVD blijft het stil.

Bakoe
Bakoe26 feb. 2011 - 12:32

Het CDA wordt in de eerste kamer gedecimeert, dat blijkt uit alle peilingen. Vandaar ook de onrust. CDA stond vroeger garant voor invloed, baantjes, ons kent ons, en alle mooie dingen die de machtsbasis met zich meebracht. Niet de PVV zorgt voor onenigheid, maar het verdwijnen van de machtsbasis. Prima, 1 regenten partij gesloopt, nog 1 te gaan.

msj_meijerink
msj_meijerink26 feb. 2011 - 12:32

ZEGT 'T VOORT!

Charta46
Charta4626 feb. 2011 - 12:32

Zo zie je maar, er zitten nog wel enkele verstandige mensen bij het CDA!

Yggdrasil
Yggdrasil26 feb. 2011 - 12:32

Mooi

HugoSpanje
HugoSpanje26 feb. 2011 - 12:32

Een werkelijk briljante oproep van meneer Vural. "Stem op de oppositie". Of dat gaat werken? De kretologie uit de mond van meneer zoals een "tweede bevrijdingsdag" vind ik niet bijzonder geslaagd. Er valt in Nederland niets te bevrijden, dat hebben zeer dappere mensen voor zijn tijd al gedaan. Enne ..... nog veel succes toegewenst bij het CDA meneer Vural.

Maanlander2
Maanlander226 feb. 2011 - 12:32

Zijn website is uit de lucht. Wat jammer. http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Binnenland/article/detail/570537/2011/02/26/Website-kritisch-CDA-Statenlid-uit-de-lucht.dhtml

JoopSchouten
JoopSchouten26 feb. 2011 - 12:32

CD wat?

Amarinde
Amarinde26 feb. 2011 - 12:32

Deze meneer schrijft op zijn website dat wat het CDA dit weekend massaal op straat van CDA-ers te horen kregen. Wij stemmen geen CDA, Geen VVD en al helemaal geen PVV.

matrix2
matrix226 feb. 2011 - 12:32

Yasar Vural is niet bij machte om in te zien dat dit slechts in het voordeel van de PVV werkt. Het is een bevestiging voor CDA-ers die open staan voor de PVV. Strategisch een onvergeeflijke fout.

1 Reactie
kalimero2
kalimero226 feb. 2011 - 12:32

Een tijdtje geleden,vond men ook strategische om ,ADOLF te steunen weet je nog! maar nu spreekt iedereen schande van,ook de PVV! De moslims die bestaan gewoon op aarde, en moet je mee leeren leven! maak je geen ilusies dat die uit te roeien zijn!

Han7746
Han774626 feb. 2011 - 12:32

Die mafkees is een Turk van oorsprong? Laat hem eerst eens z'n muil open doen over dat fijne Klein Azie, dat nog steeds de armeense genocide niet erkent.

1 Reactie
MacRebennack
MacRebennack26 feb. 2011 - 12:32

Hij kan zich tenminste beschaafd uiten, daar heb jij blijkbaar moeite mee..

Voice
Voice26 feb. 2011 - 12:32

Gaat u vooral zo door Yasar Vural, daarmee gaat u stemmen binnen halen. Niet dus. Wat is uw eigen kracht? Wat wilt u bewerkstelligd krijgen in uw provincie? Hebt u een oplossing of een voorstel, waardoor PVV kiezers, niet meer op de PVV stemmen? Wel? Dan zal de PVV zeer snel decimineren. Niet? Maar wel oordelen, dan zal de PVV alleen maar groter worden. Schreeuwen en verdoemen is een reactie om aandacht. Daar is Fortuijn mee begonnen en zet de PVV door. Doet de PVV het niet en de problemen waardoor Fortuijn en Wilders zo groot werden worden niet onderkent en aangepakt, dan zal er naar de PVV, weer een andere persoon danwel partij opstaan, die die problemen aankaart. Ik stem absoluut geen PVV, want deze partij is imo "links" en hun Islam punt is imo kolder. Ik stem zeker wel VVD, want ik als ondernemer van een klein bedrijf, wordt geen dief van mijn eigen portemonnee, door op links georienteerde partijen te stemmen. U bent als CDA lid onafhankelijk, dus u kunt roepen wat u wilt, maar ik betwijfel of het verstandig is wat u doet. Het laat alleen maar zien hoe versplinterd het CDA is met betrekking tot dit kabinet. Voor linkse sympathisanten zal het als muziek in de oren klinken, wat u hier oppert, maar deze mensen zullen na de verkiezingen als, en ik zeg als het CDA dan gedecimineerd is, niet op u gaan stemmen. Wat u doet is de partij meer kapot maken dan helpen. Van mij mag u, - er is imo helemaal niets verloren als de coalitie met gedoogpartner niet de meerderheid haalt - het is alleen doodszonde voor het CDA. Mijn ouders zijn van oorsprong CDA stemmers, mijn vader heeft voor het eerst op de VVD gestemd de laatste verkiezingen en nu weet ie het nog niet, omdat er zoveel tegenstrijdige berichten uit het CDA kamp komen. De vraag die mijn vader zich stelt is; waar staat het CDA voor? Wat vinden ze belangrijk, wat is hun toekomst visie? Hoe staan ze mbt ouderenzorg, gooien ze hun collega's uit de besturen die aan vriendjespolitiek hebben gedaan? Waar is dat waarden normen verhaal? Zie bijv. Eurlings, de Vries, Balkenende enz.. Hetzelfde voor velen bij de PvdA, met mensen als Barth, Kok, Herfkens en Bos bij dezen onder de noemer sociaal. Nee, mensen voelen zich genaaid door deze partijen, mooie woorden maar bij deze mensen komt er niet veel bij of gaat er zelfs af op het einde van de rit. Mensen voelen zich bedonderd, door politici met hun mooie praatjes en hun verhevenheden als sociaal en fatsoen moet je doen. PvdA- ers en CDA-ers, Gl-ers en D66-ers in voorgaande tijden, waren dat wat ze uitdraagden, nu zijn politici meer het promotie mannetje of vrouwtje van de beweging of partij, maar vangen ze wel flink geld en hebben niets met datgene wat ze promoten. Wel met de mond, maar niet met hun doen en laten. Daar walgen mensen van en daarom denk ik dat veel mensen op de PVV stemmen. Ik zou zeggen doe er iets aan.

1 Reactie
ElChe
ElChe26 feb. 2011 - 12:32

Frustratie bij vvd-ers!

[verwijderd]
[verwijderd]26 feb. 2011 - 12:32

Typisch 5de colonne gedrag.

2 Reacties
ElChe
ElChe26 feb. 2011 - 12:32

Ik dacht dat het idee over de 5e colonne uitgestorven was met de val van de muur, maar het leeft dus bij sommigen nog.

MacRebennack
MacRebennack26 feb. 2011 - 12:32

Zo kennen we de ware PVV forist, vrijheid van meningsuiting zolang ze het met de PVV eens zijn..

objectivist
objectivist26 feb. 2011 - 12:32

Et tu brutus. Hoogverraad en toch bij je partij blijven. Dat kan natuurlijk niet. Ga je schamen CDA'er. Maar goed, dat moet zijn hele partij dus de man is in goed gezelschap. Een bonte verzameling andersdenkenden die alleen de hang naar macht als bindmiddel hebben.

1 Reactie
Charta46
Charta4626 feb. 2011 - 12:32

[Hoogverraad en toch bij je partij blijven] Je hebt zeker nog nooit van de vrijheid van meningsuiting gehoord. Hoogverraad is nogal dogmatisch wat je stelt, de man heeft gewoon zijn mening gegeven. Jammer dat je daar geen respect voor kan opbrengen. Absurd om dit hoogverraad te noemen! Ben je Winsemius en Veerman alweer vergeten, die zeiden hetzelfde!

hlok1
hlok126 feb. 2011 - 12:32

hoe kan het cda van deze man verlost worden?

2 Reacties
harrykidee
harrykidee26 feb. 2011 - 12:32

Dat zou zonde zijn.

Joaquim
Joaquim26 feb. 2011 - 12:32

Hoe kan het CDA verlost worden van een derde van zijn kritische leden en stemmers? Gewoon op de verkiezingen wachten want de partij top heeft het met Wilders op een akkoordje gegooid.

[verwijderd]
[verwijderd]26 feb. 2011 - 12:32

Met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig.. Typisch voorbeeld van moslim met verborgen agenda in Nederland. CDA doet er goed aan voortaan kritischer te zijn bij de aanstelling van haar vertegenwoordigers. En zich niet meer te laten ringeloren door lieden, die geen enkel partij- en landsbelang dienen.

1 Reactie
Joaquim
Joaquim26 feb. 2011 - 12:32

Wat een totaal belachelijke reacties hier! De verborgen agenda van onze moslim raadsleden is... Het redden van het CDA! Ja, verschrikkelijk dat ze zo iets afschuwelijks tegen Nederland willen doen. Bijna net zo erg als die Christenen die ook het CDA willen redden. Gelukkig dat we onze Maxime hebben die Nederland van het CDA probeert te verlossen. Misschien kunnen we hem wel ere lid maken van de PVVD.

[verwijderd]
[verwijderd]26 feb. 2011 - 12:32

Dus deze yasar heeft een andere agenda dan de CDA-agenda. Ik ben benieuwd of we nog te weten komen wat zijn agenda is.

1 Reactie
objectivist
objectivist26 feb. 2011 - 12:32

Ontslagen worden met wachtgeld?

JoWe62
JoWe6226 feb. 2011 - 12:32

Ach ja, zijn voortbestaan als statenlid zal wel in gevaar komen. Nou ik denk dat hij het nu wel helemaal vergeten kan.

1 Reactie
FrenkMahon
FrenkMahon26 feb. 2011 - 12:32

--Ach ja, zijn voortbestaan als statenlid zal wel in gevaar komen.-- U had een vooruit ziende blik. Zijn website is uit de lucht en zijn mailbox zit vol met bedreigingen van de Partij voor Volk en Vaderland, afgekort PVV. En niet alleen het statenlid maar ook zijn familie loopt gevaar.

TanjaC2
TanjaC226 feb. 2011 - 12:32

Inmiddels is de website van mijnheer niet meer bereikbaar en is hij van de kieslijst gehaald. Krijg je ervan als je je eigen club een mes in de rug probeert te steken.

1 Reactie
clara51
clara5126 feb. 2011 - 12:32

Je moet de feiten niet verdraaien. Hij is niet van de kieslijst gehaald, hij stond op die van de vorige verkiezingen. De NRC berichtte er vanochtend over: http://www.nrc.nl/nieuws/2011/02/27/website-kritisch-cda-lid-offline-kandidaat-van-kieslijst-gehaald/?utm_campaign=nieuwsbrief&utm_source=email