Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

CDA-leider Buma ergert zich aan gespleten tong Rutte

  •  
17-02-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Schermafbeelding-2016-02-17-om-12.57.52
Mark Rutte draagt tegengestelde boodschappen uit in het vluchtelingendebat sinds Nederland voorzitter is van de Europese Unie. Dat zegt CDA-leider Sybrand Buma in een interview met Nu.nl. Buma vindt dat de premier daarmee moet stoppen.
‘Rutte moet het Nederlands belang dienen en niet met twee duimen omhoog door Europa reizen om de Grieken en de Turken te vriend te houden,’ aldus Buma die zich aan de gespleten tong van de premier ergert.
"Hij is het jaar begonnen met de mededeling dat binnen zes tot acht weken er een significante daling van het aantal vluchtelingen richting nul te zien zal zijn. Vorige week zei hij in een debat dat het aantal inmiddels terug is naar enkele honderden per dag en nog tijdens dat debat bleken die cijfers niet kloppen. Vervolgens zegt hij vrijdag op tv: “Ja, dat had je zo niet moeten opvatten. Ik bedoelde niet richting nul”"
Uitspraken die volgens Buma geheel in lijn zijn met de loze verkiezingsbeloftes van Rutte.
"Dan heb ik het over zijn 1000 euro voor de burger, geen derde steunpakket voor Griekenland of zijn belofte uit 2006 dat Turkije nooit zal toetreden tot de EU. Voor Rutte is regeren een permanente verkiezingscampagne geworden."
Diezelfde instelling hanteert de premier nu in zijn inbreng in de vluchtelingendiscussie. Volgens Buma bedient Rutte zich van onrealistische retoriek, waar uiteindelijk niemand beter van wordt.
"Wees dan eerlijk over de instroomcijfers zodat we ons daar op kunnen voorbereiden en noodopvangvoorzieningen niet nodig zijn. Gemeenten en inwoners weten dan waar ze aan toe zijn."

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.