Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

CDA kiest met Bontenbal als nieuwe lijsttrekker voor stralende toekomst

  •  
11-08-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3074 keer bekeken
  •  
ANP-451107362

Henri Bontenbal wordt voorgedragen als nieuwe lijsttrekker van het CDA voor de komende verkiezingen. Dat meldt RTL Nieuws op basis van bronnen in Den Haag. Met de benoeming van kerncentraleliefhebber Bontenbal hoopt de partij uit het diepe dal te klimmen waarin het is beland. Het CDA had na de laatste verkiezingen nog 14 zetels, maar heeft er in de laatste Ipsos-peilingen nog maar zes over.

Bontenbal zit sinds vorig jaar in de Tweede Kamer toen er een plek vrijkwam omdat de niet terugkerende lijsttrekker Wopke Hoekstra minister werd. Daarvoor was hij al zo nu en dan vervangend Kamerlid voor zieke collega’s. In de Kamer laat de 40-jarige Bontenbal vooral van zich horen als pleitbezorger van kernenergie. Hij deed verschillende voorstellen om kleine kerncentrales op verschillende plekken in het land te plaatsen.

Vorige maand kondigde Wopke Hoekstra aan niet meer verder te willen als lijsttrekker. Dat is niet heel gek, aangezien onder zijn leiding er van het ooit oppermachtige CDA nauwelijks iets is overgebleven. Dat heeft deels te maken met de manier van omgang met stemmenkanon Pieter Omtzigt die de partij uit werd getreiterd. Donderdag stapte ook partijvoorzitter Hans Huibers op na anonieme kritiek op zijn functioneren.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.