Joop

CDA-fractie senaat trekt zich niets aan van Buma

  •  
20-11-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
buma.jpg
Poging van CDA-leider om nivellering in senaat te blokkeren mislukt ... CDA-senator: Wij doen wat wij willen in Eerste Kamer
CDA-leider Sybrand van Haersma Buma heeft niets te zeggen over wat de fractie in de Eerste Kamer doet. De CDA-fractie laat zich niet instrueren door de partijleider. Dat heeft CDA-senator Gerrit Terpstra tijdens de Algemene Financiële Beschouwingen, die maandag en dinsdag in de Eerste Kamer plaatsvinden, laten weten.
Terpstra nuanceert nu de uitlatingen van Buma en roept in herinnering dat het CDA wel vaker nivelleringspolitiek heeft gesteund: 
Wij zijn niet zomaar voor nivellering, of zomaar tegen. Je moet kijken wat de effecten van nivelleren zijn […] Er is nog nooit zo genivelleerd als tijdens het Kabinet Rutte I. Dat was voor de SP zelfs aanleiding om in de Eerste Kamer het belastingplan te steunen. Wij zaten toen zelf in dat kabinet.
En op blinde volgzaamheid hoeft Buma niet te rekenen:
We hebben als CDA een groot verleden, waarin we [als Eerste Kamer-fractie] niet altijd automatisch deden wat de Tweede Kamer deed.
Als hij zelf niet zo duidelijk was geweest, had ik hem in het debat gevraagd of de CDA-fractie in de Eerste Kamer soms een nieuwe woordvoerder had. Het zou staatsrechtelijk ook onjuist zijn geweest, als hij zomaar Buma was gevolgd.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (15)

bruces
bruces20 nov. 2012 - 11:28

Heeft dat CDA nog niet in de gaten dat hun vlaggeschip een baggerschuit is.

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods20 nov. 2012 - 11:28

++ CDA-fractie senaat trekt zich niets aan van Buma ++ >> Yes!! Dat zal hem leren, die onbetrouwbare opportunist!

meijerlahn
meijerlahn20 nov. 2012 - 11:28

De judassenpolitiek van Verhagen is voor hem een tikje te hoog gegrepen. Te doorzichtig.

vriest
vriest20 nov. 2012 - 11:28

Het blijkt maar weer dat zelfs je eigen partijgenoten je verraden .Maar dat kun je verwachten bij het cda .Ja buma zwitch over bij de vvd houden ze je de hand boven het hoofd .

Klapschaats2
Klapschaats220 nov. 2012 - 11:28

Het CDA krijgt een kans in de schoot geworpen de CDA visie op de samenleving in zeer korte tijd te profileren. Gratis, en alles ten koste van de regerende partijen. Grijp die kans zou ik zeggen, maar overdrijf het niet in NL landsbelang. Dus exit deze nivelleringsplannen en daarvoor in de plaats zeer milde.

karelkoning
karelkoning20 nov. 2012 - 11:28

Jezus nam van de rijken en gaf het aan de armen leerde ik vroeger maar daar moet je bij het 'moderne' CDA kennelijk niet meer mee aankomen... Kennlijk vindt de Tweede Kamerfractie het huidig zetelaantal nog teveel want door dit soort bemoeienissen zal dat zeker niet stijgen...!!

Centurion2
Centurion220 nov. 2012 - 11:28

"Het zou staatsrechtelijk ook onjuist zijn geweest, als hij zomaar Buma was gevolgd." Hoezo? .... Oh wacht, Frank de Grave... pfff.

Reinaert de Vos
Reinaert de Vos20 nov. 2012 - 11:28

Vet lullig voor Buma. De communicatie gaat nu al mis. Best moeilijk, oppositietje spelen.

williamthomas
williamthomas20 nov. 2012 - 11:28

Dat soort leiders vacuüm krijg je wanneer je niet in staat geweest bent een sterke charismatische leider te kiezen. Buma is een goeie vent met veel kennis en een goeie verbale kracht maar hij mist voldoende charisma op dit zinkend schip om de nog overige bemanning in zijn gareel te houden. Alleen al dit journalistieke feit weer gaat alweer die partij stemmen kosten. Waar geen eenheid binnen een partij heerst is averij onvermijdelijk.

[verwijderd]
[verwijderd]20 nov. 2012 - 11:28

Echte vrienden in de politiek? Als ze de kans krijgen, dan kruipen ze in je haar.

1 Reactie
lembeck
lembeck20 nov. 2012 - 11:28

... kruipen ze in je haar... Netjes gezegd, hoor. :-))). Maar helemaal mee eens.

Charta46
Charta4620 nov. 2012 - 11:28

Het is logisch dat Buma geen vrienden heeft, hij maakt alleen maar bombarie en vergeet voor het gemak zijn eigen handelen in Rutte1. Hij was toen een groot voorstander van samengaan met de PVV, daar hebben we na zijn verkiezingsnederlaag nooit meer iets van gehoord. Ook bij de langstudeerboete was hij eerst voor, echter tijdens de studenten manifestatie was hij opeens tegen zelfs de studenten vertrouwden hem toen niet. Voor het gemak was hij echter "vergeten" alternatieve dekking ervoor te leveren. Andere partijen neemt hij in dat geval op hoge toon de maat.

1 Reactie
Lookingforwardto2013
Lookingforwardto201320 nov. 2012 - 11:28

Misschien moet er binnenkort gewoon een nieuw CDA leider of leidster komen die niet besmet is vanwege die onzalige 1 1/2 jaar lang samenwerking met die vreselijke *verdeel en heers* PVV maar in ieder geval geen Mona Keijzer (die kennelijk op haarzelf gestemd heeft op 12 september: oh mijn God!) a.u.b. en wat mij betreft mag die dominee die nu voorzitter is van deze partij z.s.m. ook vertrekken! Alle drie (Buma, Keijzer en Peetoom) kunnen natuurlijk altijd bij het grote CDA burgemeester-banencarrousel aanschuiven als ze willen natuurlijk en wat betreft Buma misschien kan hij burgemeester worden ergens in Friesland waar hij oorspronkelijk vandaan komt (van een prominente Friese familie nota bene als ik goed gelezen heb ergens). Wie weet bij een compleet schone lei opnieuw beginnen binnenkort met een nieuwe leider of leidster kan het CDA eventueel nog gered worden!!!

Meta Foor
Meta Foor20 nov. 2012 - 11:28

dan ben je wel een lousy loosing politiek partytje als er gekozen moet worden tussen niks en nul: spies en buma zo is t evolutie leven ... oude partijen zoals PSP, GL , CDA, Trots, Hero ... verdwijnen en PVV, 50+ , PvdD stomen op ... t wachten is op een jingerenpartij en een alochtoniere die de vvd en pvda wegduwen de lolbroekpary Dom66 zal helaas altyd wel blyven bestaan zolang de drank niet op de bon is

1 Reactie
meijerlahn
meijerlahn20 nov. 2012 - 11:28

;-)))) Ondaks de spellingcongtrolle heb je er wel een zootje van gemaakd.