Joop

CDA-campagne getroffen door overspel-affaire Jack de Vries

  •  
11-05-2010
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
590 keer bekeken
  •  
devries_300.jpg
[Update 00:25] Reacties: 'Dit leidt onherroepelijk tot aftreden' ... Staatssecretaris had liefdesrelatie met ondergeschikte
De onthulling gisteren door RTL Boulevard dat demissionair staatssecretaris Jack de Vries uit huis is gezet door zijn echtgenote wegens overspel, betekent een klap voor de CDA-campagne.
In een verklaring stelt De Vries dat hij een stap terug doet in zijn campagne-activiteiten. De Vries, de meest bedreven spindoctor van Nederland en de man die gezien wordt als de drijvende kracht achter Balkenende, speelt een cruciale rol in de campagne. Zo schuift hij wekelijks aan in het programma De Wereld Draait Door. De Vries, die een verhouding had met zijn adjudant, verklaart op de site van Defensie:
“In reactie op de berichten in de media zou ik kort willen aangeven dat er inderdaad al enige tijd sprake is van problemen in mijn privésituatie en dat ik al enkele weken uit huis ben. Dat dit nu op deze wijze naar buiten is gekomen betreur ik, vooral voor mijn gezin en naaste omgeving. Ik erken dat de oorzaak is gelegen in een relatie op de werkvloer. Om die reden is al eerder besloten deze werkverhouding te beëindigen. Ik wil de komende tijd gebruiken om te zoeken naar een goede oplossing voor onze privésituatie. Ik hoop dat dit wordt gerespecteerd. Om die reden zal ik een stap terug doen in mijn media- en campagneactiviteiten. Wel zal ik mijn werk als demissionair staatssecretaris voortzetten.”
De terugtrekking betekent een nieuwe tegenslag voor het CDA in een campagne die toch al beheerst wordt door VVD en PvdA. In de peilingen is het CDA door de concurrenten voorbij gestreefd. De partij wordt gepeild op 27 zetels tegen 41 die het CDA nu heeft.
Correctie 20:10 De Telegraaf werd onjuist aangemerkt als bron van onthulling, dat was natuurlijk RTL Boulevard (met dank aan Mees, zie reactie hieronder). 
Update 00:25 Buiten het Haagse circuit rijzen vragen over het functioneren van De Vries, die bovendien nummer 15 is op de CDA-kandidatenlijst voor de komende verkiezingen, zo meldt de Volkskrant. Oud-minister van Binnenlandse Zaken Bram Peper (PvdA):
De Vries zou er goed aan doen af te treden. Hij was chantabel en draagt kennis van staatsgeheimen. Hij is kwetsbaar geweest voor buitenlandse mogendheden en heeft in Nederland zijn gezag verloren. (…) Onze inlichtingendiensten vinden dit niet fijn. Zij hebben De Vries als een veiligheidsrisico voor de staat beschouwd. Dit leidt onherroepelijk tot zijn aftreden.”
Expert op het gebied van inlichtingendiensten Bob de Graaff maakt hetzelfde punt. In Den Haag ging gisteren het verhaal dat de relatie in kleine kring al een half jaar bekend was. De Graaff: “Een dag kan al te veel zijn, maar een half jaar zeker.”
Ook de militaire vakbonden plaatsen vraagtekens bij het aanblijven van De Vries. Wim van den Burg van de Algemene Federatie voor Militair Personeel (AFMP):
Het gaat om de geloofwaardigheid. Uitgerekend De Vries tamboereert op normen en waarden en het gezin als hoeksteen van de samenleving. Deze staatssecretaris is aangeschoten wild en daar kunnen wij geen zaken meer mee doen.
Zijn collega Jean Debie van de bond VBM/NOV vraagt zich af of De Vries zich heeft gehouden aan de regels die voor zijn eigen personeel gelden. Een gedragscode bepaalt dat iemand die een relatie begint met een collega daarvan melding moet maken.  
RTEmagicC_3668058212_c7d959cd7f.jpg
CC-foto: FaceMePLS

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (79)

ReneeO
ReneeO11 mei 2010 - 14:02

Het CDA wil niet ingaan op zijn buitenechtelijke relatie. Gaat de partij namelijk niets aan... Hoezo het gezin als hoeksteen van de maatschappij...? Hoezo normen en waarden...? :))))

Charta46
Charta4611 mei 2010 - 14:02

Dit is de eerste keer dat ik hem niet zie lachen!!!!

vaclavklaus
vaclavklaus11 mei 2010 - 14:02

Ik was benieuwd of het hier zou verschijnen. In principe is het een prive zaak en hoeft zijn werk hier niet onder te lijden. Aangezien het om Jack de Vries gaat, dus het CDA, is het de vraag of het er niet mee te maken heeft. Het gezin is de hoeksteen van de samenleving ;-) Maar ook CDA'ers zijn gewend aan overspel en scheidingen. Ik denk niet dat het veel effect zal hebben op de verkiezingen.

Bernie2
Bernie211 mei 2010 - 14:02

Altijd vervelend als een CDA defensiespecialist & ex-staatssecretaris de loop van zijn kanon in buitenechtelijke zaken steekt. Voorlopig moraalridder zonder paard, ondergedoken op een of andere kazerne wegens uit huis gezet door verongelijkte vrouw. Het CDA mag hopen dat deze potente mannetjesmaker chef Balkenende niet al te veel terzake geïnspireerd heeft, anders volgt spoedig een nieuwe bekentenis. Afijn, de VOC lijn van het CDA krijgt nu een heldere koers en als het meisje laatst al loos was, heeft Jack haar uiteindelijk gevonden.

Pjotrs
Pjotrs11 mei 2010 - 14:02

Gaat Wilma Nanninga nu ineens politieke invloed krijgen? Hoeveel ranziger wil je het hebben?

Yggdrasil
Yggdrasil11 mei 2010 - 14:02

Ha fijn, een lekker sappig schandaal. We want more

Pietertje2
Pietertje211 mei 2010 - 14:02

Daar gaat de vetrouweling en spindoctor van het CDA. Denk dat dit het CDA zeer zeker niet in de koude kleren gaat zitten.

meijerlahn
meijerlahn11 mei 2010 - 14:02

Hij woont tijdelijk in een kazerne, Moet hij nu ook huur betalen in deze kazemat?

Lieke Meester
Lieke Meester11 mei 2010 - 14:02

Heb het verhaal niet eens gelezen , de kop zegt al alles , Schandalig dat dit er bij wordt gehaald , wat een vies spelletje , ik moet kotsen . Goedkoop , bagger. meer woorden kan ik even niet vinden . Jack de Vries, goed politicus

shoarmabakker
shoarmabakker11 mei 2010 - 14:02

Ik denk dat de Vries achter de schermen nog wel wat werk verzet voor de campagne. Verder zijn dit soort privézaken niet interessant en is het een zwaktebod dat dit in de media uitgebreid wordt besproken.

bobbono
bobbono11 mei 2010 - 14:02

Jack de Vries was dus niet alleen een draaikont tijdens zijn werk maar dus ook privé. Hij als man komt er natuurlijk weer mee weg (de vrouw is een sloerie natuurlijk !) door zich nu een beetje als een aangeslagen schooljonhetje te gedragen, maar hij heeft gewoon een scheve schaats gereden. In zijn positie is de scheidslijn tussen prive en werk al helemaal erg dun, dus dit is inderdaad niet echt een voorbeeld volgens de normen & waarden van het gristelijke cda. Hoe spint hij zich hier nu weer uit.

paulvr2
paulvr211 mei 2010 - 14:02

Het spijt me maar ik heb wat minder meegevoel met deze meneer. Hij heeft zo vaak onder de gordel geslagen als het ging om het kleineren en verslaan van mensen die niet dei enorme bedragen over hebben voor moordtuig als de JSF vliegtuigen en onze bezetting van Irak en Afghanistan. Het in twijfel trekken van de integriteit van hen die het op morele gronden niet akkoord gingen met zijn standpunten is iets wat je beter niet kunt doen als je zelf dingen doet die het daglicht niet verdragen.

Massimo2
Massimo211 mei 2010 - 14:02

De van Christelijke huize afkomstige en met een gestolde glimlach uitgeruste staatssecretaris die er nimmer voor terugdeinsde om politieke tegenstanders een mes in de rug te steken is vreemd gegaan. Hij heeft het mes deze keer anderszins aangewend. Voor het CDA is het gezin de hoeksteen van de maatschappij, ook al zijn de dames en heren politici zo goed als bijna nooit thuis. Met de moraal en de waarheid nam de staatssecretaris het toch al nooit zo nauw, evenals zijn collega Maxime Verhagen. Altijd vreemd gevonden dat De Vries in de Wereld draait door gratis zendtijd kreeg. Complimenten voor zijn echtgenote die hem, als ik de media mag geloven, buiten de deur heeft gezet. Laat hem daar maar staan, mevrouw. De minnares wordt overgeplaatst. De staatssecetaris daarentegen mag staatssecretaris blijven. Dat is klassiek beleid. Dat eeuwige verdoemde bijbelse zwakke vlees toch!

heggenland
heggenland11 mei 2010 - 14:02

Het is voor Telegraaf-lezers weer smullen: laten we hier om iemands privéleven niet te veel woorden gebruiken.

degewoneman
degewoneman11 mei 2010 - 14:02

Een aantal reageerders hier spreken, min of meer, hun afkeer uit over dit onderwerp op JOOP. Ik vind wel degelijk dat dit besproken dient te worden en niet louter een privezaak is. - Deze JSF-adept is geruime tijd potentieel chantabel geweest, - De relatie betrof een militaire ondergeschikte, - Deze ondergeschikte is met spoed overgeplaatst. Dus los van de puur morele vraagstelling zijn er nog wel enkele zaken waar je vraagtekens bij kan plaatsen.

rebel2002
rebel200211 mei 2010 - 14:02

Wel oordelen over de anderen , Normen en Waarden debat. Als deze poilitci zelf iets hebben gelden er ander waarden. Balkende is LAF in zijn uitspraken hij had / moet daad bij woord voegen . Onchristelijk handelen is dit !!! De Vries moet zelf natuurlijk opstappen je blijft van je eigen mensen af.maar ja hypocriet als de vries is zal wel mogen blijven...

EenBeetjeNuanceGraag
EenBeetjeNuanceGraag11 mei 2010 - 14:02

Goh wat jammer nu moeten we de diepgravende analyses van Jack de V. missen... (maar niet heus) Zoals vanmorgen in De Pers stond: Hit the road Jack!

mees.
mees.11 mei 2010 - 14:02

"De onthulling vanochtend door De Telegraaf dat demissionair staatssecretaris Jack de Vries uit huis is gezet door zijn echtgenote wegens overspel, betekent een klap voor de CDA-campagne" Was niet door de Telegraaf... de onthulling kwam van RTL Boulevard.

DikBrix
DikBrix11 mei 2010 - 14:02

Het gaat niet alleen om een privé zaak waar iedereen buiten hoort te blijven, maar ook om een CDA-staatssecretaris die deze baan heeft gekregen als 'spindocter' van JPB, met zijn normen en waarden verhaal. Dat maakt het smakelijk. En ook nog eens bij defensie, waar hiërarchie de basis van alle denken vormt en dus relaties tussen meerdere en mindere extra uit den boze zijn. Dat mag gewoon niet, punt. Ik kan mij daarom voorstellen dat deze privé zaak toch breed wordt uitgemeten, hoezeer ik daaraan een hekel heb, vooral aan het noemen van naam en toenaam van de dame in kwestie. Die doet er niet toe. Typerend voor CDA en vooral JPB dat De Vries gewoon kan aanblijven, niks aan de hand. Maar stel nu eens dat een majoor als leidinggevende van compagnie X het bed had gedeeld met zijn adjudant? Dat zou intern nooit zijn afgedaan als 'privé'.

KeesMaf
KeesMaf11 mei 2010 - 14:02

Hoezo privé? Geen sprake van. Een politicus die in staat is zijn eigen vrouw te bedriegen en het zijn kinderen aandoet dat die hierover op school worden aangesproken, zal vast niet zoveel moeite hebben met liegen en bedriegen op andere terreinen, waaronder de politiek. Jack moet dus gewoon opstappen. Ik heb wel te doen met de vrouw en kinderen, ik hoop dat zij met rust worden gelaten door de pers.

cormol
cormol11 mei 2010 - 14:02

Vrouwelijk personeel van Defensie heeft de afgelopen twee jaar minder met seksueel ongewenst gedrag te maken gekregen. Ook worden vrouwelijke militairen minder gepest. Dat blijkt uit een periodiek onderzoek onder ruim tweeduizend militairen naar ongewenst gedrag binnen Defensie, dat staatssecretaris van Defensie Jack de Vries (CDA) maandag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. ? {2 september 2008 ? laatste studie ? komt om de twee jaar uit] Hiermee is aangetoond dat de positie van staatssecretaris De Vries onhoudbaar is geworden, want helaas is het geen privé-aangelegenheid dat hij aanblijft. Hij was immers als werkgever in een dusdanige positie dat sprake was van een gezagsverhouding. Daarnaast moet hij het voorbeeld geven aan het toch al kwetsbare militair personeel. Uiteraard heeft hij recht op een privéleven, maar dan eerst ontslag nemen en dan mag hij wat mij betreft doen wat hij wil. Eerst dan is sprake van een privésfeer waar de heer Balkenende, om opportunistische redenen, de mond vol van heeft. Over normen en waarden gesproken.

Tippex
Tippex11 mei 2010 - 14:02

Jack de Vries...de man van 'U draait en u liegt' Vreemdgaan is ook een vorm van draaien en liegen!! Tsja...de piemol regeert uiteindelijk, zelfs bij deze hoeksteen :-)) (Gniffel gniffel)

FerryvanMaanen
FerryvanMaanen11 mei 2010 - 14:02

Jack ..... strike and out !

ColorHugo949
ColorHugo94911 mei 2010 - 14:02

Zou Jack nu ook te verleiden tot zijn een andere politiek?: Wegblijven uit Afghanistan, geen JSF, geen ontwikkelingshulp met afweergeschut. Dan heeft Nederland er wat aan.

a.doorgeest
a.doorgeest11 mei 2010 - 14:02

Begint Jack de Vries in de voetsporen van de roemruchte prins Bernhard te treden? Wie zal het zeggen. Bernhard had de Starfighter-penningen nodig om zijn eigen hofhouding te kunnen betalen. Jack de Vries is op het JSF-dossier zo krankzinnig vasthoudend geweest, dat bij hem wellicht een vergelijkbare financiële planning een rol speelt. Is allemaal niet waar natuurlijk, maar de gedachte zou zomaar in je op kunnen komen. Verder zijn dit soort akkefietjes natuurlijk volstrekt vergeeflijk: God schiep de vrouw in vol ornaat en de meeste van hen zijn mooier dan mooi. Bovendien is het vlees zwak. Kan gebeuren dus. Misschien van kerk veranderen, er zijn - met name in de VS - kerken waar meerwijverij nog steeds is toegestaan. Nix aan de hand dus. En wel geestig om uitgerekend in een kazerne onder te duiken. Hoe slecht moet je het thuis gehad hebben om uitgerekend daar je toevluchtsoord te zoeken?

EenBeetjeNuanceGraag
EenBeetjeNuanceGraag11 mei 2010 - 14:02

De mensen die dit hier als een beetje roddel en achterklap afdoen zijn naief en dienen eens goed naar de update te kijken. Dit was kennelijk al een half jaar bekend! Dat betekent dat op zijn minst Balkenende en van Middelkoop er van wisten. Mevrouw De Vries weet het kennelijk pas enkele weken... De moraalridders in het kabinet hielden het schuins gemarcheer van Jack onder de pet. Ipv hem te manen dit thuis ook netjes te regelen. En een staatssecretaris die juist bij defensie buiten de pot piest. Dit is de meest hiearchisch ingestelde organisatie van nederland! De Vries moet gewoon aftreden! Dit is geen intern CDA probleem zoals het nu wordt beschouwd. Van de CDA-lijst kan hij helaas niet meer.

roher
roher11 mei 2010 - 14:02

kan je het zo samenvatten: op kantoor is het niet poetsen maar lullen maar naar buiten toe is het precies andersom.

ratio2
ratio211 mei 2010 - 14:02

Enige wat mij relevant lijkt is de mogelijke chantage. Ik herinner me recent een zaak van een korpschef bij de politie, was het niet in Zeeland, die zijn aanstelling niet kreeg vanwege een soortgelijk probleem. Hetzelfde zou volgens mij zeker moeten gelden voor een bewindspersoon op Defensie.

Pollux2
Pollux211 mei 2010 - 14:02

Naast een hoeksteen kunnen altijd wat losse voegjes zitten

Homayoon
Homayoon11 mei 2010 - 14:02

Staatssecretaris had liefdesrelatie met ondergeschikte. De ondergeschikte is overgeplaatst ! Jack moet nadenken ! Ik vind dat de ondergeschikte moest blijven en "Hit the road Jack" .

Opinius
Opinius11 mei 2010 - 14:02

Vreemd gegaan wordt er ,en bij de eerste bouwt men meestal samen je carriere op,en een tweede gaat er mee aan de haal. Zo ging het en zo gaat het zo ging het altijd uit en zo ging het altijd aan en zo zal het altijd gaan. Met dit verschil dat je in dergelijk geval als vrouw voor het hele nederlandse volk open bedonderd werd. En die grisssten knepen een tijdje het oog daartoe dicht ,voor zover ze die ooit open hebben gehad .

Simbro
Simbro11 mei 2010 - 14:02

Typisch, dat de persoonlijke assistente van de staatssecretaris 'adjudant' wordt genoemd. Het blijft toch soldaatje spelen op het ministerie van defensie. Zouden Van Middelkoop en De Vries als ze het ministerie binnen gaan ook snel een uniform aantrekken ?

ringo012
ringo01211 mei 2010 - 14:02

Het is best lekker hoor, vreemdgaan. Niemand die hier zijn commentaar klaar heeft, heeft boter op zijn hoofd???

GroteGeest
GroteGeest11 mei 2010 - 14:02

And his wife sang: ' Hit the road Jack, and don't you come back no more, hit the road Jack and don't you come back no more!

ReneeO
ReneeO11 mei 2010 - 14:02

[...] Naaste collega minister Van Middelkoop (Defensie) vindt dat er ?onvoldoende redenen zijn om niet door te gaan? voor De Vries. ?We moeten het niet groter maken dan het is.? Maar ook de CU-bewindsman vindt dat het ?aan hem zelf is om te beoordelen of hij in functie blijft.? [...] Ik sta versteld van hoe progressief onze christenbroeders op eens kunnen zijn als het om een van hen gaat... hahaha Eh... Middelkoop, wat moet er niet groter gemaakt worden dan het is... dat raketje van Jack?

janenalleman
janenalleman11 mei 2010 - 14:02

hij had beter moeten weten en wie zijn gat verbrandt.........

Pietertje2
Pietertje211 mei 2010 - 14:02

Volgens mij heeft Jack de Vries te vaak naar een andere Jack gekeken. http://www.youtube.com/watch?v=CUvg7Empjfg&feature=related

RobvanderHilst
RobvanderHilst11 mei 2010 - 14:02

Zelfs de meest gehaaide spindoctor (wat Jack de Vries tot nu toe is geweest) wordt op enig moment door de werkelijkheid - een 'vervelende' werkelijkheid waarin hij nota bene zelf de hand in heeft gehad - ingehaald. Ook een lesje voor slim-sluwe tactici.

griezelina
griezelina11 mei 2010 - 14:02

Typisch story, weekend, prive, en nog meer van die tandarts wachtkamer lectuur, Laten we ons niet met andere zijn zaken bemoeien . We gaan toch niet amerikaanse toeren uithalen hier in HOLLAND is wel. We hebben met deze man zijn prive niets te maken dat gaat alleen zijn vrouw aan en de dame in kwestie.

EStoppel
EStoppel11 mei 2010 - 14:02

Spindoktertje spelen?

Pieroparo
Pieroparo11 mei 2010 - 14:02

Nederland op zijn smalst! Lekker elkaar beoordelen en veroordelen! Wat voelt dat toch heerlijk he?! Het is natuurlijk véél makkelijker naar een ander zijn 'splinter' te kijken dan naar je eigen 'balk'. Ik neem aan dat iedereen hier met kritiek op Jack de Vries geheel zonder zonde is? Want inderdaad (nr 8 en 12): Wie zonder zonde is werpe de eerste steen! En het zou inderdaad een 'mooie boel' worden als alle vreemdgangers in Nederland ontslagen zouden worden. Je moest eens weten van iedereen! Ik denk dat net als bij zo ontzettend veel mensen niets menselijks de Vries vreemd is. En natuurlijk is het heel verdrietig voor alle betrokkenen, maar wat hebben buitenstaanders die alle ins en outs niet eens kennen hiermee te maken? Heb toch een beetje respect voor die man zijn privéleven. Hij werkt immers al niet meer samen met zijn adjudant en heeft denk ik al genoeg bagger over zich heen gekregen. Het enige waar hij mijns inziens op beoordeeld kan worden is op zijn werk. Maar ja, mensen kijken liever naar de problemen van een ander dan naar hun eigen drek! En pfff, chantabel! Wie zegt dat hij zich had laten chanteren. Er wordt hier door de verkeerde mensen naar een stok gezocht om de hond te slaan. Hij is goed in zijn werk en daardoor een doorn in het oog van een aantal mensen. Het komt bepaalde politici en de militaire vakbond natuurlijk heel goed uit. Deze hele afaire wordt gewoon op een hele laffe manier gebruikt om de Vries te lozen. Nee, dat is 'fair play' hoor. Lekker hypocriet!

sirsanne
sirsanne11 mei 2010 - 14:02

Onbegrijpelijk waar mensen zich mee bemoeien, laat een ieder in zijn waarde, misschien is het eindelijk iemand in het cda die een echt mens blijkt te zijn.

ColorHugo949
ColorHugo94911 mei 2010 - 14:02

Jack de Vries was chantabel door zijn affaire met een ondergeschikte en heeft niet het Defensieprotocol gevolgd. Pijnlijke privékwestie. Losse normen en waarden passen een prominente CDA spindoctor niet. Einde oefening voor Jack. De morele normen en waarden van Jack en het CDA: oorlog voeren met G20 oogmerk, op kosten van de belastingbetaler en risico van Jan soldaat en Afghaanse burgers vind ik zowiezo dieptriest. Een Atlantische knecht of speculant van schijnveiligheid minder.

[verwijderd]
[verwijderd]11 mei 2010 - 14:02

Nou en? Laat die man privé lekker doen wat hij wil. Dat lost hij ook privé maar weer op.

2 Reacties
Paradox2
Paradox211 mei 2010 - 14:02

Niet een brilliant spindokter in zijn gezin dus.

rgeurtsen
rgeurtsen11 mei 2010 - 14:02

Ja ja, jij reageert net zo als de redactie van Joop.nl. Net zolang verzwijgen tot het niet anders kan. Dat is onverstandig alfa-mannen gedrag. Dit soort zaken zijn inderdaad privé, maar niet als je op je werk in een ander potje roert. De ondergeschikte heeft een andere functie gekregen... wat dan hoe wordt voorkomen dat zij schade leidt. Tweede reden waarom het niet privé is... het privé domein is in de waarden en normen campagnes van CDA en het geharrewar van, voorheen, Bos, en momenteel, Dijsselbloen en Marcouch types. Men wil andere achter de voordeur kunnen aanspreken op gedrag en opvoeding... en mannetjes die geen emotionele band aankunnen en het haantjes gedrag in het publieke domein niet kunnen scheiden van hun eigen gedrag in werk en privé, dat is een ernstig probleem van hypocrisie.

Peter502
Peter50211 mei 2010 - 14:02

Wat mij intrigeert is de uitdrukking "liefdesrelatie". Volgens mij heeft hij buiten de deur gesnoept. "Liefdesrelatie" suggereert nog iets hoogstaands. Wellicht heeft het CDA campagneteam nog een laatste keer van Jack's diensten gebruik gemaakt ? Misschien dat dit het signaal is dat het CDA begrijpt dat een gezin wisselend van samenstelling kan zijn ?

2 Reacties
dodec
dodec11 mei 2010 - 14:02

Waarom zou vreemdgaan niet liefdevol kunnen zijn? Het is achterbaks tegenover de partner, dat wel, maar iemand kan nou eenmaal meer liefde voelen voor een minnaar of minnares dan in het huwelijk zelf. Niet alle vreemdgangers zijn seksmaniakken.

lucialilith
lucialilith11 mei 2010 - 14:02

Leuk! Een soort Jenga met onze hoeksteen.

Milieunet
Milieunet11 mei 2010 - 14:02

Gezin - Hoeksteen Samenleving toch?

1 Reactie
Pjotrs
Pjotrs11 mei 2010 - 14:02

Nee, de molensteen.

JoopSchouten
JoopSchouten11 mei 2010 - 14:02

Het blijft een opmerkelijk feit. Deze 'matennaaier' is ingekwartierd op een kazerne met een grote lege verzamelplaats en heeft nu dus nóg meer vrijheid schuin te marcheren. De bofferd.

1 Reactie
tm2000
tm200011 mei 2010 - 14:02

Schuin te marcheren op een legerplaats? Woordspelingen blijven leuk. Ik had iets in de trant van: een christen die een legermeisje leuk vindt, daar helpt geen schietgebedje tegen.... vind jouwe eigenlijk leuker. :)

vanessa2
vanessa211 mei 2010 - 14:02

Het valt op hoe krachtdadig echtgenotes zijn in het demissionair verklaren van hun echtgenoot ten opzichte van de tijd die wij er voor nodig hebben hem als staatssecretaris demissionair te maken.

1 Reactie
MarcoB2
MarcoB211 mei 2010 - 14:02

Hahaha... en gelijk heeft ze!

Maarten1984
Maarten198411 mei 2010 - 14:02

Roddel en achterklap. Spijtig dat Joop.nl hier aan meedoet.

2 Reacties
ReneeO
ReneeO11 mei 2010 - 14:02

Wat is de roddel? En wat is de achterklap? Is het allemaal niet waar? Wordt er iets gedaan achter zijn rug?

geejeehaa
geejeehaa11 mei 2010 - 14:02

't Is relevant omdat de staatssecretaris van Defensie door de affaire chantabel is geworden, terwijl die affaire kennelijk al lang bekend was.

FransGerard2
FransGerard211 mei 2010 - 14:02

Ik begrijp deachterliggende hypocrisie niet echt. Een openlijke darkroombezoeker zou wel premier van Nederland hebben kunnen worden, maar een staatssecretaris met een buitenechtelijke relatie in een sexueel promiscu land als Nederland vormt een veiligheidsrisico !? Net als bij de hype rond de pedoschandalen blijkt hoezeer het "Westen" nog in de knoop zit met de gevolgen van haar eigen sexuele revolutie. In mijn woonland Indonesia zou men hierover zeggen: "Agak aneh, sih !" ("Tamelijk merkwaardig, toch !") Of speelt hier het feit dat de desbetreffende Stas een CDAer is de -verzwegenb- hoofdrol ? Is zijn politieke kleur de "hoofdzonde" ??

2 Reacties
tm2000
tm200011 mei 2010 - 14:02

Voornamelijk het openlijke karakter is het verschil. Als je een geheime affaire hebt die je niet naar buiten wilt hebben dan ben je (schijnbaar) chanteerbaar. Als iemand er openlijk voor uitkomt de donkere kamer te bezoeken dan kunnen mensen hem daar op afrekenen of niet, maar in elk geval niet chanteren dat hij zijn beleid moet aanpassen anders brengen ze het naar buiten.

ReneeO
ReneeO11 mei 2010 - 14:02

[...] Een openlijke darkroombezoeker zou wel premier van Nederland hebben kunnen worden, maar een staatssecretaris met een buitenechtelijke relatie in een sexueel promiscu land als Nederland vormt een veiligheidsrisico !? [...] Ben nieuwsgierig. Wie is die openlijke darkroombezoeker die premier zou hebben kunnen worden? En wat bedoel je met seksueel promiscue land? Dat Nederland open is over seksuele vraagstukken, betekent nog niet dat het promiscue is, dacht ik... voor zover 'een land' überhaupt promiscue kán zijn. Dat er wat gegiecheld wordt om Jack de Vries is logisch, omdat het CDA de partij is die het patent denkt te hebben op normen en waarden is, en het gezin de hoeksteen van de samenleving predikt. Verder zal het mij persoonlijk worst wezen, maar coryfeeën van dergelijke partijen zouden zélf eens wat minder moralistisch moeten doen.

omaoeverloos
omaoeverloos11 mei 2010 - 14:02

Och, zolang Henk en Ingrid maar niet vreemdgaan.... Gaat verder nergens over, volgens mij gaat de helft van Nederland wel eens vreemd met de andere helft, dus waar hebben we het over. Gaan we nu verder alle politici dagelijks, of liever nachtelijks, schaduwen om te zien met wie ze tussen de klamme lappen kruipen of gewoon over tot de orde van de dag? Trekt die spruitjeslucht vanzelf wel weer weg.

4 Reacties
ReneeO
ReneeO11 mei 2010 - 14:02

[...] Trekt die spruitjeslucht vanzelf wel weer weg. [...] Jakkes, Mw. Oeverloos! Spruitjeslucht tussen klamme lakens... Nou, dat zou bij mij alle zintuigen doen verliezen. hahahaha...

mees.
mees.11 mei 2010 - 14:02

Domme opmerking.... Als je een veiligheidsrisico wordt door je gedrag op je positie is er wel even wat anders aan de hand. Laat de Vries vreemdgaan zoveel als hij wil,tientallen keren per dag en met wie hij maar wil,interesseert me geen bal......maar in de positie die hij bekleed heeft hij te snappen dat dat niet kan,hij had uit zichzelf het moeten melden en meteen zijn positie op moeten geven. CDA heeft een half jaar geweten dat dit speelde,geweten dat hij chantabel was en dat er een veiligheidsrisico speelde (kennis van staatsgeheimen). Onbegrijpelijk en wat een dubbele moraal. Jack de Vries---->"U naait en u bent niet eerlijk"

Klaas2
Klaas211 mei 2010 - 14:02

---[Gaat verder nergens over, volgens mij gaat de helft van Nederland wel eens vreemd met de andere helft, dus waar hebben we het over. ]--- Downplayen noemen ze dat op geenstijl met een lelijk doch doeltreffend anglicisme. Kijk, jij en ik vinden dat het onbelangrijk is, en velen anderen ook. Maar dit geldt niet voor alle Nederlanders. Veel mensen vinden dit vreselijk. En die mensen hebben ook stemrecht en kunnen weglopen bij het CDA, richting CU of SGP, of zelfs nog verder. Daarom moet jack De Vries aan de kant worden gezet, hij kost het CDA een paar procent electoraat als hij blijft, en die paar procent kan het verschil maken tussen regeren en oppositie, want dat hangt aan een zijden draadje bij het CDA.

paulvr2
paulvr211 mei 2010 - 14:02

Nou, wel wanneer mensen zich baseren op hun geloof en ons dan hun regels door de strot willen duwen op basis van dat geloof. Dan mag je minimaal toch wel eens vragen of ze zich zelf aan die regels houden. Als ik het goed begrijp is meneer De Vries heel erg zijn best aan het doen zoveel mogelijk van de Tien Geboden aan zijn laars te lappen. Zoiets mag best vermeld worden. Het is niet zoveel anders dan wanneer bijvoorbeeld Jan Marijnissen of zijn opvolger zou worden betrapt op het stiekem bezitten van een miljoenenkapitaal op de Kaaiman Eilanden of zo. je mag mensen best meten aan de ideologie die ze zelf kiezen te verbreiden.

dooper
dooper11 mei 2010 - 14:02

Wat mij bezighoudt in deze zaak is: waarom woont die man in een kazerne? Normale mensen zoeken in soortgelijke omstandigheden toch een hotelletje? Is dit goedkoper? Wie betaalt zijn verblijf? Kan elke bewindsman bescherming zoeken in legertehuizen? Vreemd gaan veel zaken als je vreemd gaat.....

1 Reactie
EenBeetjeNuanceGraag
EenBeetjeNuanceGraag11 mei 2010 - 14:02

Je moet goed de kop lezen. Als staatssecreatis van Defensie heeft hij weet van staatsgeheimen. Zo iemand dient goed beveiligd te wonen. Kazernes zijn over het algemeen beter beveiligd dan hotels...

ringo012
ringo01211 mei 2010 - 14:02

Mensen, laat die man lekker wippen met een ander, allleen gaat het niet. Schommelen wel!

1 Reactie
SirCharles
SirCharles11 mei 2010 - 14:02

Nee hoor, heb geen boter op mijn hoofd doch ben wel blij dat ik niet chantabel ben.

[verwijderd]
[verwijderd]11 mei 2010 - 14:02

Vreemd eigenlijk. De Vries gaat vreemd met zijn 'adjudant'. Het gevolg; de adjudant wordt overgeplaatst. De emancipatie is nog ver te zoeken in het leger c.q. het CDA.

2 Reacties
Opinius
Opinius11 mei 2010 - 14:02

precies ,..mijn mening,daarnaast was zij getrouwd? alleen al deze gang van zake in dergl moraal orde scheppende gedoe (m.b.t. enkel haar overplaatsing) geeft het victoriaanse-patriachale karakter maar weer eens weer op de politieke werkvloeren van het cda. niet nieuw onder de horizon.

StevenGeurts
StevenGeurts11 mei 2010 - 14:02

Nou ja, ik kan me voorstellen dat de adjudant van een staatssecretaris makkelijk over te plaatsen is dan een staatssecretaris zelf...

[verwijderd]
[verwijderd]11 mei 2010 - 14:02

Als hij geen gristen politicus was geweest dan was er niets aan de hand. Maar ja god houdt niet van vreemdgaan. Hij had beter misdienaartjes kunnen betasten. Voor de rest lijkt hij mij een goed militair

1 Reactie
ringo012
ringo01211 mei 2010 - 14:02

Recht voor zijn euh raap Greet.

[verwijderd]
[verwijderd]11 mei 2010 - 14:02

D'r was toch ook een cda-billenknijper? Goh,... kom niet op de naam. Jack zal wel als cda-pin-up in de analen worden bijgeschreven. Toch geen ramp,...er zijn er wel meer de sigaar geweest.

1 Reactie
ReneeO
ReneeO11 mei 2010 - 14:02

Ja, dat was Lubbers, moest om die reden het veld ruimen bij Hoge Commissariaat voor de vluchtelingen, maar was toen geen CDA official meer, alleen nog coryfee. ;)

roher
roher11 mei 2010 - 14:02

Naar mijn weten ga je nog altijd stiekem vreemd. En meestal betreft het dan dat een man die naar een prostitué gaat; vrouwen zitten meestal geld te verdienen. Dat er zoveel gekke dingen op de werkvloer zouden gebeuren zoals hier gesuggereerd wordt zou ik eigenlijk niet weten. Soms denk je weleens waarom trekt de baas dat jonge meisje nou steeds voor? En dat kan voor hard werkenden collegae vaak een doorn in het oog zijn voor de werkverhoudingen, de boel kan zelf ontploffen als er onnatuurlijke promoties aan vast zitten. Als je gesnapt wordt moet je gewoon op de blaren zitten. En wat ik ook niet begrijp is dat je er tijd voor hebt? Als je overvolle agenda's hebt en de sociale omgeving als zakelijk en to the point wilt laten functioneren dan staat je hoofd toch niet naar deze dingen. Wat je er wel uit kan leren is dat hoeveel rapporten je ook onder ogen voorgelegd krijgt en allerlei argumenten aandraagt ter ondersteuning voor wenselijk gedrag en maatschappelijk omgangsvormen dat je dan nog eens twijfelt of je het allemaal wel gedifferentieerd goed ziet. Maar echte liefde kan door niks en niemand een strobreed in de weg gelegd worden en dan wil je nog wel over een heleboel dingen heen walsen.

1 Reactie
ReneeO
ReneeO11 mei 2010 - 14:02

[...] En wat ik ook niet begrijp is dat je er tijd voor hebt? [...] Maar het is toch in een wip gebeurd? ;-)