Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Apenpokken nu ook in Nederland opgedoken

RIVM verwacht snel meer gevallen van mysterieuze ziekte
Joop

CDA blijft last houden van Wilders

  •  
26-08-2010
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Wilders' agenda leidt de komende maanden tot een reeks nieuwe problemen voor CDA
Rutte en Verhagen werken vanaf begin november mogelijk samen met een regeringspartner die veroordeeld is voor het aanzetten tot haat en discriminatie. Duidelijk is dat de eerst komende twee maanden voor veel rumoer gaan zorgen. Een verstandige CDA’er maakt daarom nu aan het begin een heldere keuze: Geen samenwerking – in welke vorm dan ook – met een partij vol veemdelingenhaat.
Wilders noemde CDA-voorzitter Bleker donderdag ‘een enorme zeurpiet’. De PVV-leider voegde er aan toe: “voor alle helderheid: de PVV moet helemaal niks!” Dat laatste is het gevolg van de afspraak die gemaakt is tussen de drie regeringspartijen. CDA en VVD gaven bij de start van de formatie in een verklaring aan dat ze accepteren dat Wilders komende tijd doorgaat met zijn xenofobe en discriminerende uitspraken. Nu al blijkt dat dit een onvermijdelijk recept is voor politieke problemen. En de komende maanden duiken al een reeks nieuwe problemen op.
Het begint al meteen op 11 september. Dan is volgens de NOS het CDA-congres gepland waar over het regeerakkoord wordt gestemd. Dat betekent dat de CDA-leden over de tekst van het regeerakkoord stemmen terwijl Wilders in New York staat om haat te zaaien tegen moslims. In de persverklaring waarmee hij zijn reis aankondigt schrijft Wilders dat hij gaat naar de plaats “waar de islam de ergste misdaad van de afgelopen jaren pleegde”. Hij spreekt bewust generaliserend over ‘de islam’ in plaats van over moslimterroristen. Een gematigde islam bestaat volgens de PVV-leider immers niet. SIOA (Stop Islamization of America), de organisator van het protest in New York gaat nog veel verder. HP/De Tijd schreef daarover: “de oprichter van deze organisatie, roept onder andere op tot moord op moslims.” Bovendien heeft Filip Dewinter van het extreemrechtse Vlaams Belang aangekondigd op 11 september ter ondersteuning van Wilders’ optreden bij SIOA een protest bij de Amerikaanse ambassade in Brussel te organiseren. Dat alles zal in schril contrast staan met het CDA-congres diezelfde dag.
Na terugkomst uit New York kan de extreemrechtse PVV-leider een week later op Prinsjesdag weer gewoon aanschuiven bij de andere regeringspartijen in de Ridderzaal. En op 2 oktober volgt dan alweer de volgend buitenlandse reis. Wilders zal in Berlijn spreken op uitnodiging van CDU-gemeenteraadslid Stadtkewitz. Die uitnodiging was reden voor de lokale fractie van de christendemocraten om Stadtkewitz uit de partij te zetten. De Berlijnse fractievoorzitter van het CDU zei in Die Zeit over de steun van zijn partijgenoot aan Wilders dat ‘voor wie een intolerante houding ondersteunt geen plaats is in de partij’. Opvallend is dat zusterpartij CDA in Nederland de standpunten van Wilders wel ‘accepteert’ en zelfs veel verder gaat door een deal met Wilders te sluiten om te regeren. Dat zal door onze oosterburen niet begrepen worden. De Duitse Minister van Financiën, de christen-democraat Wolfgang Schaüble, zei deze week al dat de opkomst van Wilders een bewijs is dat racisme een probleem is van alle landen. “Tien jaar geleden had niemand zo’n verkiezingsuitslag in Nederland voor mogelijk gehouden.”
Wilders moet na het uitje naar Duitsland op tijd terug zijn in het land want twee dagen later, op 4 oktober, wordt hij al weer verwacht voor de rechtbank in Amsterdam. Hij wordt verdacht van het aanzetten tot haat jegens en discriminatie van moslims, Marokkanen en niet-westerse allochtonen. De zaak gaat de hele maand duren. Op 30 oktober krijgt Wilders steun op straat voor zijn zaak. De extreemrechtse English Defence League (EDL) heeft aangekondigd dan met ruim honderd mensen naar Amsterdam te komen om te demonstreren vóór de PVV-leider. De EDL staat in eigen land bekend om demonstraties met een gewelddadig karakter waar racistische skinheads en voetbalhooligans aan meedoen. De leider van de EDL is veroordeeld voor geweldpleging. Enkele dagen na dit vertoon in de straten van onze hoofdstad doet de Amsterdamse rechtbank uitspraak in de zaak Wilders. Rutte en Verhagen werken vanaf begin november dus mogelijk samen met een regeringspartner die veroordeeld is voor het aanzetten tot haat en discriminatie.
Net als afgelopen weken zullen Rutte en Verhagen regelmatig in geheim overleg bij elkaar blijven komen met Wilders om te onderhandelen over welke plannen zijn autocratische partij wel of niet gaat steunen in de Kamer. En gelijktijdig gaat Wilders in binnen- en buitenland gewoon verder met zijn haatcampagne tegen moslims en allochtonen. Dat zal zeker afstralen op het kabinet.
Het moet daarom voor alle CDA-leden en Kamerleden duidelijk zijn dat de mooie letters van een regeer- of gedoogakkoord waardeloos zijn. De echte politiek wordt wekelijks gemaakt in de achterkamertjes van het Binnenhof en door Wilders op straat en in de media. Duidelijk is dat de eerst komende twee maanden al voor veel rumoer gaan zorgen. Om nog maar niet te spreken over de lange termijn, met Fitna 2 en alle andere incidenten die Wilders wekelijks zal creëren. Een verstandige CDA’er maakt daarom nu aan het begin een heldere keuze: Geen samenwerking – in welke vorm dan ook – met een partij vol vreemdelingenhaat. Dat bespaart het CDA een hoop ellende en is bovendien een verademing voor onze samenleving.

Meer over:

politiek, opinie

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (37)

BillDuin
BillDuin26 aug. 2010 - 10:42

Wederom een herhaling van zetten die balanceren tussen hoop en vrees.

JoopSchouten
JoopSchouten26 aug. 2010 - 10:42

'CDA en VVD gaven bij de start van de formatie in een verklaring aan dat ze accepteren dat Wilders komende tijd doorgaat met zijn xenofobe en discriminerende uitspraken.' Natuurlijk. Ze hebben wat te verdedigen op rechts. Iets wat zelden als voetnoot wordt vermeld in opinistukken als deze is de wens van Rechts het huidige economische systeem in tact te houden. Een systeem dat ze zelf hebben vormgegeven. Ze willen niets anders en ze kunnen ook niets anders bedenken dan wat cosmetische aanpassingen: keihard snoeien om het vergokte geld te compenseren. Volgens mij hebben 'Nederland' verkocht en proberen ze dit onder het tapijt te vegen...

karuna2
karuna226 aug. 2010 - 10:42

Het is vorm van gekte dat VVD en CDA willen samenwerken met Wilders. Het valt eigenlijk niet anders te duiden. Wilders krijgt met zijn regeringsplatform zoveel mogelijkheden. Bijvoorbeeld, hij wordt veroordeeld in november. Dan kan hij dingen zeggen als: ik ben een volksvertegenwoordiger die goed genoeg is om mee samen te werken in de regering en ik word veróórdééld. Dat kan de wet het ontgelden. Dan is de wet natuurlijk de schuld. En zo ondergraaft hij vrolijk de rechtsstaat en krijgt 'het volk' mee. Wordt hij niet veroordeeld, dan zal het gezien worden door 'het volk' als dat hij gelijk krijgt in zijn standpunten, want zo gaat hij dat uitdragen. Doet hij nu al, dan zeker. Tel uit je winst, zijn standpunten en maatregelen zijn dan ook ineens net weer wat meer salonfähig. Fijn ook weer voor de rechtsstaat. In combinatie met de samenwerking van VVD en CDA met Wilders dus al bijna geheel salonfähig. Deze samenwerking is echt zó ontzettend dom. Ik heb er echt geen ander woord voor. Voor Nederland, voor de rechtsstaat en voor de rechtsstaat binnen Europa, want Wilders wordt wel degelijk voorloper en wij dus gidsland in zijn strijd tegen de islam. Ik wil geen doemdenker zijn, maar deze gedachten schieten me te binnen en dus schrijf ik het maar op, maar vrolijk word ik er niet van.

brynnar
brynnar26 aug. 2010 - 10:42

"Opvallend is dat zusterpartij CDA in Nederland de standpunten van Wilders wel 'accepteert' en zelfs veel verder gaat door een deal met Wilders te sluiten om te regeren. Dat zal door onze oosterburen niet begrepen worden." Onze oosterburen hebben een soortgelijk grapje één keer meegemaakt. Ik meen in 1932 of 1933. En eigenlijk om dezelfde reden: om de sociaal-democraten buiten de deur te houden. Het is niet zo gek dat ze vreemd staan te kijken nu hun westerbuurtjes dezelfde fout gaan maken.....

doeidoei
doeidoei26 aug. 2010 - 10:42

De PVV is geen oorzaak maar een gevolg; de poppetjes binnen die partij ook.

Elfje2
Elfje226 aug. 2010 - 10:42

Op het CDA congres geeft iedereen kritiekloos zijn (zolas altijd)toestemming voor een gedoogkabinet met de PVV ondanks de prominenten. Wilders blijft zorgen voor onrust, dus laten we zeggen dat we 2011 weer verkiezingen hebben. De wil om te regeren is sterker dan gezond verstand want dan staat het CDA nergens.

Milieunet
Milieunet26 aug. 2010 - 10:42

Nou ben ik het eigenlijk nooit met Wlders eens, maar dit keer wel. Bleker is een zeurpiet, Verhagen een sluwe vos, die aan z'n laatste kunstje bezig is en Balkenende is klaar als tovernaarsleerling. Mislukt. Wordt hoog tijd dat iemand de conclusie trekt die: een PVC Kabinet moeten we gewoon niet doen.

coutishi
coutishi26 aug. 2010 - 10:42

Goed. Als extreemrechts in dit geval betekent zich weren tegen een domme ideologie dan noemen we het maar extreemrechts. Hoe tegenstanders het noemen maakt mij niet uit. Ik snap niet waarom de "dissidenten" bij het CDA niet gewoon fijn lid worden van de PvdA. Blijkbaar voelen ze zich daar beter thuis.

roelf2
roelf226 aug. 2010 - 10:42

In de slotzin heeft Rene het over "onze samenleving" en daarmee bedoelt Rene zichzelf en gelijkdenkenden. Ofwel: de samenleving dat ben ik (waar hebben we dat eerder gehoord). Lastig zo'n democratie met andersdenkenden.

roelf2
roelf226 aug. 2010 - 10:42

"Uw commentaar is ontvangen en wacht op goedkeuring" Goh!

Florian2
Florian226 aug. 2010 - 10:42

Meneer Danen schiet zoals gebruikelijk met een repeteergeweer op een dood paard. Het zou verrassend zijn als hij eens met wat nieuws zou komen in plaats van deze herhaling van een herhaling. Dit verhaal kennen we nu zo langzamerhand wel!

joshor
joshor26 aug. 2010 - 10:42

Ik vind dit een onduidelijk stukje dat van suggesties en halve waarheden aan elkaar hangt. De schrijver suggereert allerlei moreel kwaad bij de mensen waar hij het kennelijk niet mee eens is maar verschuilt zich vervolgens achter HP/de Tijd wanneer het er op aankomt zijn beschuldigingen te onderbouwen. Hij maakt gebruik van zgn. scare quotes waar hij zegt : " Opvallend is dat zusterpartij CDA in Nederland de standpunten van Wilders wel 'accepteert' ", terwijl het CDA daarentegen juist een "agree to disagree"-afspraak gemaakt heeft. Er zit nogal wat licht tussen het oneens zijn met iets en acceptatie. Maar ja, juist door het gebruik van die scare quotes heeft ie zich dan weer ingedekt. Ik vind het een naar en akelig stukje om te lezen, dat vol met niet onderbouwde suggesties staat en dat daarom niet alleen geen enkel vertrekpunt biedt voor een nadere analyse van wat er in de politiek aan de hand is, maar dat ook geen uitnodiging is om je als lezer eens in de filosofie van de schrijver te verdiepen.

janwillem2
janwillem226 aug. 2010 - 10:42

Het lijkt me heel verstandig om rekening te houden met een vrijspraak van G.Wilders. Vrijheid van meningsuiting, ook al grenst het tegen het ongepaste aan, is tot nu toe nog blijven staan. Zie bv het proces van de COC tegen een voormalig RPF politicus die een opmerking maakte over homoseksuelen en een Imam in Rotterdam die ook een opmerking maakte. Ze werden allebei vrijgesproken, omdat dit viel onder het recht op vrije meningsuiting.

bastianus2
bastianus226 aug. 2010 - 10:42

Ik ben geen fan van Geert. Maar dit soort stukjes zorgt ervoor dat hij en zijn kornuiten niet geheel onterecht het woord "demoniseren" in de mond nemen, en maakt ze eigenlijk sterker (want geniaal in het slachtoffer spelen en de Calimero-rol) dan nodig. Inhoudelijke argumenten graag, geen vage verhalen over andere organisaties die komen steunen, racistische moordenaars die hetzelfde zeiden als sommige PVV-stemmers en weet ik wat voor gezwam.

Gelijkhebber
Gelijkhebber26 aug. 2010 - 10:42

Dane heeft geen verhaal, geen inhoud. Hij verschilt op deze punten niet van Rita Verdonk.

keroman
keroman26 aug. 2010 - 10:42

Als Nederland 'kleur' zou bekennen, iets wat René graag wil dan weet ik niet wat dat oplevert. Als René kleur zou bekennen komt er een soort bruin-achtig rood uit, denk ik. Een eclectisch totalitair gedachtegoed dat gebaseerd is een doffe haat tegen alles wat anders is dan hijzelf. René is exemplarisch voor de bijbels spreuk; " wel de splinter in het oog van de ander zien maar niet de balk in je eigen oog". Vond op internet nog een filmpje met daarin een optreden van onze mensenvriend Damen:http://www.dumpert.nl/mediabase/377821/6031f217/censuur_stasi_rene_danen.html Arme moslims; met zulke vrienden heb Wilders niet nodig!

Gelijkhebber
Gelijkhebber26 aug. 2010 - 10:42

Onbegrijpelijk dat de Joop aan dit soort extremisten de ruimte geeft. Het is kennelijk voldoende als je met enige regelmaat anti-Wildersstukjes produceert. Niemand op de redactie bij Joop neemt de moeite om te goed te kijken waar Danen echt voor staat.

TheGreenMachine
TheGreenMachine26 aug. 2010 - 10:42

Voor iemand die Wilders zo verguist vind ik het hoogst opvallend dat hij de man zo ontzettend veel aandacht geeft. Wilders, Wilders en Wilders; dat is het enige waar Rene Danen over kan schrijven. En dan niet eens iets origineels of met een inspirerende invalshoek: alle droge en klakkeloos opgesomde feiten heb ik in elke krant kunnen lezen of zijn vele malen eerder in een stuk van Rene Danen verschenen. Iets met oude wijn in nieuwe zakken. Draai eens een andere plaat, zei mijn vader dan altijd.

Hanvander Horst
Hanvander Horst26 aug. 2010 - 10:42

De bijeenkomst waar Wilders op 11 september zal spreken, begint om drie uur plaatselijke tijd, zo stelt de uitnodiging http://atlasshrugs2000.typepad.com/atlas_shrugs/2010/08/september-11th-rally-against-the-ground-zero-mosque.html In Nederland is het dan later, ongeveer negen uur in de avond. Laten we zeggen dat Wilders pas na een uurtje aan het woord komt, dan kan hij nog net het late journaal halen. Zo congresseert dan het CDA zonder te weten, wat de gedoger straks gaat zeggen. Daar kun je dan alleen over speculeren en dat zal dan gegarandeerd gebeuren. Fijne sfeer.

1 Reactie
HugoSpanje
HugoSpanje26 aug. 2010 - 10:42

De foto's op de door u aangegeven site spreken voor zich. ........ "Sensivity goes both ways. If you really care, build it elsewhere!" Daar is het wat mij betreft wel mee gezegd. Een vriend van mij zei eens: "Je moet niet lopen kloten over de ruggen van de doden. Een dood mens is een monument en verdient respect".

Bolle2
Bolle226 aug. 2010 - 10:42

Wat is nu uw punt meneer Danen? Dit lijkt namelijk weer sterk op hetzelfde verhaal dat hier op Joop.nl al vaker langs is gekomen onder uw naam. Is het misschien niet makkelijker om gewoon het vorige stuk te kopieren? Misschien is het een goed idee om eerst een rustig de rechtzaak af te wachten ipv nu al hysterisch om je heen te slaan met allerhande toekomstmogelijkheden. Ik ben bijvoorbeeld erg benieuwd naar uw reactie als widlers vrijgesproken wordt. Al kan ik mij er wel een voorstelling bij maken.

3 Reacties
karuna2
karuna226 aug. 2010 - 10:42

Sorry hoor, maar Wilders anticipeert voortdurend op iets wat er helemaal niet is. Hij ziet de islam Nederland overnemen, terwijl daar nu echt helemaal NIETS van klopt. gewoon helemaal niets. Dus Wilders mag doemscenario's over de toekomst rondstrooien en is dan een visionair, maar als iemand anders iets zegt over een nabije toekomst dan moet hij dat eerst maar eens afwachten? Best, zou jij als PVV sympathisant of aanhanger dat dan ook even willen doen als het gaat om de islam? Even ter verduidelijking. Als je niet de islam erbij haalt, zijn de ettertjes, gewoon ettertjes en moeten ze worden aangepakt zoals voetbalvandalen. Niks meer en niks minder.

Habermas
Habermas26 aug. 2010 - 10:42

Danen weer in de bocht: extreemrechts hier, rascisme daar, argumenten, waar? Ik denk dat het CDA wel wat 'last' kan hebben na hun vruchtbare huwelijk met de PvdA...

BillDuin
BillDuin26 aug. 2010 - 10:42

"Dit lijkt namelijk weer sterk op hetzelfde verhaal dat hier op Joop.nl al vaker langs is gekomen onder uw naam" De kop boven dit artikel had ook beter tot zijn recht gekomen als er had gestaan: Danen blijft last houden van Wilders..

[verwijderd]
[verwijderd]26 aug. 2010 - 10:42

"Tien jaar geleden had niemand zo'n verkiezingsuitslag in Nederland voor mogelijk gehouden." Wanneer gaan de dames en heren politici zich nu eindelijk eens afvragen WAAROM zij iemand als Wilders hebben laten ontstaan, welke steken zij zelf hebben laten vallen en waarom mensen massaal voor iemand als Wilders hebben gekozen. In plaats van Wilders maar weer eens als een racist/fascist/xenofoob af te schilderen, kan men zich beter concentreren op het vinden van oplossingen, geen oplossingen om Wilders aan de kant te schuiven, maar oplossingen om te zorgen dat mensen geen reden meer hebben om op Wilders te stemmen...

2 Reacties
rgeurtsen
rgeurtsen26 aug. 2010 - 10:42

Henk-Jan, met jouw statement zeg je eigenlik zoiets als: er zijn criminelen en daar moet je niet over zeuren, je moet de reden wegnemen waarom criminelen jatten, geweld gebruiken, dreigen en wetten overtreden. Dat is erg on-Wilderiaans.

rgeurtsen
rgeurtsen26 aug. 2010 - 10:42

De Europese christelijke partijen zijn strenger tegen extreem-rechts dan het CDA. Maar geloof me, de christelijke partijen in Europa onderscheiden zich slechts van rabiaat rechts doordat ze denken dat ze binden, ze geloven dat echt. Tolerantie is nu van hun.

[verwijderd]
[verwijderd]26 aug. 2010 - 10:42

Rene wen er maar vast aan je linkse multiculti club krijgt de komende 4 jaar geen subsidie meer! KONINGS Zijn we ook eindelijk van je gezeur af want nogmaals Cohen wou graag dat men het kabinet PVV-CDA-VVD werd onderzocht, of niet soms? Jullie wouden het en jullie kregen het!

1 Reactie
Dehnus
Dehnus26 aug. 2010 - 10:42

Is dat een dreigement? Zo klinkt het namelijk wel een beetje. Serieus je kan je mening toch ook een beetje netter formuleren inplaats van zo agressief.

Dragon2
Dragon226 aug. 2010 - 10:42

Ah Danen weer. Copy Paste. Ik ben er inmiddels achter dat ook ik een racist ben. Vroeger zou ik dat een ernstig beledigende typering hebben gevonden. Nu moet ik wel denken: het is kennelijk zo. Welja. Wilders ageert tegen de islam als politieke ideologie. Dat de islam naast een religie een politieke ideologie is is veel voor te zeggen. Maar dat mag niet he? Verder kaart Wilders het falen op velen gebieden van de integratie en de door Danen cs. zo geliefde multi culti samenleving aan. Er zijn in de laatste 20 jaar veel dingen zichtbaar veranderd in Nederland. Veel 'culturen' erbij. Het is geen abctje dat die culturen zomaar bij en naast elkaar passen. Veel mensen willen dat ook helemaal niet. Deze mensen zijn volgens Danen cs. dus racisten. Zoals ik er dus ook een ben. Het zij zo.

1 Reactie
Yggdrasil
Yggdrasil26 aug. 2010 - 10:42

Ah Danen weer. Copy Paste. ========== Zoals ook geldt voor uw eigen bijdragen. Dus u kunt nu het reageren ook wel laten

Florian2
Florian226 aug. 2010 - 10:42

(Wilders doet dit op 2 oktober.....en gaat dan ....op 4 oktober.....en 30 oktober komen er rellen...etc...etc...etc... Gezien de toekomst voorspellende gaven van meneer Danen zou hij ook nog een baan als effectenhandelaar of weerman kunnen nemen mocht Nederland bekent Kleur geen succes worden.....

1 Reactie
paulvandam
paulvandam26 aug. 2010 - 10:42

[Gezien de toekomst voorspellende gaven van meneer Danen zou hij ook nog een baan als effectenhandelaar of weerman kunnen nemen mocht Nederland bekent Kleur geen succes worden..... ] Beste Florian, Het succes van NBK kan worden afgemeten aan de aantallen en soorten volgers van deze meneer Danen in de tijd. Volgens ingewijden is NBK zelfs een paar jaar morsdood geweest. Maar de heer Danen weet steeds weer mensen te porren om achter hem aan te lopen en dan gaat de subsidiekraan weer wagenwijd open. We zullen dus nog heel lang last houden van meneer Danen. De overeenkomst tussen de PVV en NBK is dat het beiden graadmeters zijn hoe het gesteld is met het politieke systeem. Voor de PVV geldt in welke mate de overige partijen er in slagen de door de PVV gesignaleerde problemen, echte oplossingen tegenover kunnen stellen en voor de NBK geldt in welke mate de denkbeelden van marginale linkse groeperingen vat hebben op het huidige politieke gedachtegoed. Groet Paul

Stein2
Stein226 aug. 2010 - 10:42

Dus omdat iemand mogelijk, of hopelijk, veroordeeld wordt, zou hij nu al moeten worden afgeschreven? Dat druist in tegen alles waar de nederlandse rechtstaat voor staat. Is Danen een aanhanger van het principe "guilty 'till proven innocent" ?? Dan is hij net zo'n gevaar voor de rechtsstaat als Wilders. Daarnaast verdraait Danen de waarheid. CDA en VVD hebben bijvoorbeeld nergens aangegeven dat ze het goed vinden dat Wilders in de toekomst xenofobe en discriminerende uitspraken maakt. Uberhaupt moet de rechter nog uitmaken of dit is gebeurd. Vervolgens komt de auteur met een opsomming van foute supporters voor Wilders. Dat zijn er een hoop. Maar toch is dit vreemd. Met de zelfde logica kan ik de heer Danen wegzetten als felle anti semiet, tenslotte liepen er daar genoeg van mee ter ondersteuning van de door hem georganiseerde demonstraties. Je kan iemand niet wegzetten door associaties te maken met zijn meest zieke supporters en fans. Als je een sterk standpunt hebt en mensen wil overtuigen en laten nadenken moet je niet met halve waarhedenen en drogredenen aankomen. Spreek de waarheid en ga uit van je eigen kracht. In dit geval kan je beter de verschillen tussen het CDA en PVV onderstrepen. Maar een roddelblad niveau als dit draagt niets bij, ikzelf ervaar in ieder geval een zekere anti-reactie als ik dit lees. Ik loop in ieder geval niet meer mee bij een demonstratie van NBK, want voor je het weet denkt meneer Danen dat ik ook een anti semiet ben.

1 Reactie
mees.
mees.26 aug. 2010 - 10:42

Er zit een zeer grote kans in dat Wilders met veel uitspraken die hij heeft gedaan niet wegkomt http://www.parool.nl/parool/nl/224/BINNENLAND/article/detail/255999/2009/07/29/Wilders-dichter-bij-straf.dhtml

doeidoei
doeidoei26 aug. 2010 - 10:42

Ik keek zojuist op de site van NBK in de veronderstelling een woeste lijst van onderwerpen en acties tegen te komen waarin NBK een bijdrage levert aan het verbeteren van de wereld, te beginnen in NL. Die bijdrage stelt m.i. nog al teleur, om van het te verwachten resultaat nog maar te zwijgen. Want wat is het geval? Veel meer dan een actie voor het bestoken van de mailbox van CDA politici, de vermelding van een Facebookpagina, het herdenken van de Kristallnacht (al in mei van dit jaar!), iets met trommels op de Dam (ook in mei van dit jaar), de toevoeging in het proces tegen Wilders (ook oud nieuws), komt het niet. NBK wekt op mij de indruk een lege huls te zijn. Mijn conclusie is dat de heer Danen hier zwaar gesubsidieerd zijn bijdragen aan Joop zit te schrijven. Dat zal niet de bedoeling zijn van dit subsidie. Veel meer brengt NBK op dit moment echter niet voor het voetlicht.

1 Reactie
BillDuin
BillDuin26 aug. 2010 - 10:42

NBK is zo goed als dood.