Hugo blijkt wel een erg zwakke leider dat hij zich totaal laat ondersneeuwen door de extreemrechtse tak. Iemand die een college opblaast om met een andere partij te regeren is al onbetrouwbaar. Maar met FvD is dan het woord extreem wel op zijn plaats.
Nee, in Brabant is het CDA groot deel een boeren partij. Als je jouw achterban niet kan helpen vanuit de huidige coalitie, dan ben je het aan je achterban verplicht die coalitie te laten vallen. Zeker als je vanuit een nieuwe coalitie die achterban beter kan bedienen. Als je een centrum partij bent, dan is het dom rechtse partijen uit te sluiten. En nee, de VVD is al lang niet meer de rechtse VVD onder Bolkestein. Als je dat doet, dan wordt je automatisch de rechtsbuiten van een linkse coalitie. Maar als je rechtse partijen mee trekt, dan wordt je de centrale spil in een coalitie die dichter bij jouw partij ligt.Ook sta je in onderhandelingen sterke want partijen aan elke kant van jou weten dat je een alternatief hebt. Slimme pragmatische politiek dus. Politiek waarmee het CDA haar achterban goed mee kan bedienen.
De flexwerker In een politieke wereld waarin je vaak moet samenwerken is wat jij slim pragmatisme noemt meer dommen korte termijn politiek. We zijn toch ook nog steeds niet vergeten wie Rutte1 opblies. De beste man mocht nooit meer meedoen.
Beetje onzin dit. Inge van Dijk (nr. 3 CDA) heeft het proces begeleid in Brabant als voorzitter en was niet alleen verantwoordelijk. Verder heeft zij landelijk FvD expliciet uitgesloten om mee samen te werken. In een interview legde zij ook keurig uit wat het verschil is tussen de FvD afdeling in Brabant en de landelijke partij. Van deze twee journalisten had ik wat meer verwacht dan dit.
"In een interview legde zij ook keurig uit wat het verschil is tussen de FvD afdeling in Brabant en de landelijke partij" En dat is nu precies het probleem. Dat verschil is er namelijk helemaal niet, alleen in het hoofd van Van Dijk.
Tofik Dibi werd ook door GroenLinks afgeserveerd toen hij lijsttrekker wilde worden maar het niet redde. Heb toch het idee dat stevige ambitie bij sommige partijen wordt bestraft, zie ook de lage plaats van Mona Keizer op de lijst van het CDA.
Ik hoorde haar toch met een zekere blijmoedigheid zich schikken in haar lot. Het staat dan wel niet in de Bijbel, what comes up must go down, maar het zou er best ingestaan kunnen hebben. Dat is de boodschap die ik van Richard de Mos (ex PVV) heb gehoord.
Tsja, CDA, maar elke andere partij bepaald zelf de volgorde samen met hun leden op de verkiezingslijst. Niets aan het handje dus.
Natuurlijk bepaalt elke partij dat zelf. Maar de manier waarop zij dat bepalen, en wie er waarom hoe hoog of laag op de lijst komt, dat heeft wel aan hoe die partij in de wedstrijd wil zitten. En dus levert het op een indicatie van hoe slim, of hoe stom, hoe onhandig of hoe asociaal het beleid is dat je te verwachten hebt als je op die partij stemt. En het CDA heeft zich weer tijdig laten kennen.