Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Caroline van der Plas is zo heerlijk gewoon

  •  
31-10-2021
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
1429 keer bekeken
  •  
51296350963_004e6699ec_c

© cc-foto: Roel Wijnants

Dat hysterische gedoe over de rampen die ons te wachten zouden staan als we ons niet overgeven aan de linkse hobby’s! Allemaal bangmakerij en paniek zaaien
Ze haalde bij de Kamerverkiezingen op 17 maart maar één zeteltje, maar in de opiniepeilingen is de BoerBurgerBeweging (BBB) uitgegroeid tot de nieuwe Uil van Minerva. De partij zou volgens ’s lands professionele koffiedikkijkers al goed zijn voor zes, zeven, ja, zelfs acht zetels. Meer dan het CDA! Meer dan de ChristenUnie! Meer dan Forum voor Democratie! Hoe lapt Caroline van der Plas, het enige Kamerlid van BBB, dat in vredesnaam?
Het antwoord is simpel: Caroline (twitternaam: Lientje1967) is zo heerlijk herkenbaar voor de brede massa. Zo echt no nonsense. Zo door en door gewoon, weet je wel. Ze is gezellig slonzig en te dik. Ze draagt haar bril in haar haar, net als de buurvrouw als ze even langs wipt voor een kopje koffie. Daags na de verkiezingen stapte ze in een tractor om op het Binnenhof haar gewonnen Kamerzetel te gaan vieren. Dan ben je toch helemáál niet bezig met je imago?
Kortom: Caroline gaat het absoluut maken. Je kunt de krant niet openslaan zonder haar naam in chocoladeletters tegen te komen. En de tv kun je niet aanzetten of ze grijnst je blijmoedig tegemoet. Inmiddels heeft ze deelgenomen aan tal van populaire tv-programma’s, zoals ‘Spaanders’ en ‘De Slimste Mens’ en noem maar op. Ook bij ‘Jinek’ is ze al diverse malen te bewonderen geweest. Met andere woorden: werken aan haar naamsbekendheid (en die van haar partij!) kun je met een gerust hart aan Van der Plas overlaten.
Ook in de Tweede Kamer staat ze uiteraard haar mannetje (pardon: vrouwtje). Ze zegt precies wat de gewone man (vrouw!) wil horen. Namelijk dat het allemaal één grote poppenkast is in Den Haag, waar normale mensen, zoals u en ik en zijzelf, niets mee te maken willen hebben. Dat hysterische gedoe over de rampen die ons te wachten zouden staan als we ons niet overgeven aan de linkse hobby’s! Allemaal bangmakerij en paniek zaaien. Overdrijven! ‘We leven vandaag voortdurend in crisis. De coronacrisis, de biodiversiteitscrisis, de klimaatcrisis, de stikstofcrisis, de wooncrisis. Iets een crisis noemen lijkt tegenwoordig wel dé manier om draagvlak voor een beleid te krijgen.’ Zeg nou zelf: dat zijn toch woorden naar uw hart van deze hedendaagse versie van Boer Koekoek?
De partijnaam BoerBurgerBeweging suggereert overigens dat BBB vooral een boerenpartij is. Maar dat is niet zo. ‘Boeren zijn óók burgers,’ zegt partijvoorzitter Erik Stegink in het AD. ‘Ik sluit niet uit dat we onze partijnaam nog gaan veranderen in de toekomst. Caroline is een hele goede vertegenwoordiger van het platteland. Zo moet je het gewoon zien.’
Voor de concurrentie moet het succes van de BBB een hard gelag zijn. FvD-leider Thierry Baudet, zelf nog maar een dikke twee jaar geleden een niet te kloppen politiek fenomeen, noemde de partij van Van der Plas afgelopen zomer ietwat neerbuigend ‘mainstream rechts’. Ze accepteert volgens hem de bestaande wereldorde en wil die alleen maar een beetje ‘bijschaven’.
Maar die kritiek zal Lientje1967 een zorg zijn. Forum, denkt ze ongetwijfeld, gaat voortdurend gebukt onder ruzies en partijsplitsingen. BBB heeft daarvan totaal geen last. In een fractie met maar één Kamerlid kun je niet eens afscheidingen krijgen. Wel bonje met je eigen club, zoals bij 50PLUS gebeurd is, maar daarvoor bestaat bij BBB toch geen gevaar? Bij de oudjes liep het allemaal niet, maar voor BBB is the sky vooralsnog the limit.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (80)

harmmeijer
harmmeijer2 nov. 2021 - 16:47

Ik moet bij de naam Caroline van der Plas altijd denken aan het lied ‘Annelies van der Pies’ van Brigitte Kaandorp.

Paul250371
Paul2503711 nov. 2021 - 10:47

Een dame die recht toe recht aan een spreekbuis is voor het grootkapitaal. Brengt dus niets goeds voor de gewone man en boer.

MarcoG
MarcoG1 nov. 2021 - 9:51

Werken aan naamsbekendheid van een partij wordt hierboven beschreven alsof het iets eng is. Waar is die kritiek als alle andere partijen dat doen? En is het nu opeens "done" om mensen dik te noemen?

FredD2
FredD21 nov. 2021 - 5:03

Onze progressieve politiek wil de meest progressieve veeteelt ter wereld uit dit land jagen. Dat komt qua milieu dit land ten goede. Dat zeker wel. Echter zal de veeteelt door andere landen worden overgenomen die het over het algemeen gezien niet zo nauw nemen met klimaat en dierenwelzijn. Dat is immers goedkoper. Door de progressieve ideeen zal het klimaat en dierenwelzijn een stuk slechter gaan worden, maar dat is dan buiten de grens en zover kijken de progressieven blijkbaar niet. Dan maar lopen schoppen tegen een vrouw en een partij die dat wel begrijpen, want schoppen tegen zaken die we niet begrijpen doen we nu eenmaal graag.

2 Reacties
Paul250371
Paul2503711 nov. 2021 - 10:45

Als dit al klopt zeg je dus feitelijk dat we het hier maar moeten verneuken omdat het anders erger verneukt wordt.

Joe Speedboot
Joe Speedboot1 nov. 2021 - 12:42

' zal het klimaat en dierenwelzijn een stuk slechter gaan worden' Altijd weer hilarisch te lezen hoe domrechts ineens zogenaamd heel dier- en klimaatvriendelijk wordt als er aan valt te verdienen.

Gerry Jöris
Gerry Jöris1 nov. 2021 - 4:03

Alles wat deze vrouw doet en zegt is van A tot Z bedacht door het pr-bureau dat achter BBB zit. Van haar gestruikel in de kamer (waar zij iedere keer weer een nummer van maakt) tot haar begroeting van de burgers van Nederland bij ieder begin van haar bijdrage tot het debat tot haar gespeelde hulpeloze gedrag.

1 Reactie
MarcoG
MarcoG1 nov. 2021 - 9:34

ah, net als D66 en Groen Links dan.

Jan Man
Jan Man31 okt. 2021 - 18:55

Deze nare vrouw zal er alles aan doen om dierenleed in Nederland in stand te houden. Want weinig welzijnsregels en weinig naleving betekent meer winst voor de bedrijven waarvan zij de belangen behartigt zoals Vion. https://mobile.twitter.com/roosvonk/status/1374287276897894419

Harba Lorifa2
Harba Lorifa231 okt. 2021 - 18:23

Vooralsnog vind ik dat vd Plas t uitstekend doet. In de kamer en in de media.

Ivan61
Ivan6131 okt. 2021 - 13:33

Dat is opmerkelijk dat BBB, Volt en PvdD stijgen in peilingen. Mevrouw van der Plas heeft duidelijke boodschap en dat vinden mensen leuk anders zou zij geen succes hebben. Lijkt mij vanzelfsprekend. Jij hoef niet haar als persoon te bewonderen maar haar succes kan je niet zo maar belachelijk maken omdat deze niet in jouw projectie past.

3 Reacties
Frans Kwakman
Frans Kwakman31 okt. 2021 - 18:16

Ik ben er pas sinds kort achter wat BBB is. Kan mij best wat voorstellenvan de aantrekkingskracht van die partij als je al die vreemde kritiek leest op de inrichting van ons land door lieden die als ze 1 KM buiten de grote stad zijn en dan ineens een postzegel onbebouwd zien, waar dan nog wel een koe op staat. Voor een beetje progressieveling moet dat gerdwijnen en snel ook. Als dat BBB een tegenstem biedt, goed.

Zandb
Zandb1 nov. 2021 - 6:49

Sarajlijla Heel veel mensen vonden dat Hitler een hele duidelijke boodschap had. En omdat mensen dat leuk vonden, kan je dat succes niet zo maar "belachelijk maken.....". Tja. Waarom eigelijk niet. Is een "duidelijke boodschap" dan altijd de moeite waard? (Voor een goed begrip - wel nodig in uw geval. Ik vergelijk van de Plas dus niet met Hitler. Maar ik voer wat u m.i. zegt, consequent door.)

Ivan61
Ivan611 nov. 2021 - 8:37

Frans Kwakman, Dat denk ik ook. De partijen zoals CDA kelderen in de peilingen omdat zij niet begrijpen wat werkelijk speelt en mevrouw van der Plas neemt deze kiezers over. Ik heb ook Volt genoemd. Zij zijn ook nieuwe partij sinds maart en blijven ook stijgen. Naast PvdD is dat enige progressief partij op dit moment. Alle 3 hebben duidelijke boodschap en kiezers waarderen dat.

Marka.
Marka.31 okt. 2021 - 13:21

Caroline is onze eigen polder Sarah Palin, in die fase zitten we hier kennelijk.

4 Reacties
Erik Geven2
Erik Geven231 okt. 2021 - 14:21

Gebaseerd op wat precies?

OlavM
OlavM31 okt. 2021 - 14:26

Inderdaad een markante overeenkomst, al vind ik Palin veel irritanter.

Joe Speedboot
Joe Speedboot1 nov. 2021 - 12:45

'Gebaseerd op wat precies?' Gebaseerd op wat ze net zoals Palin vooral niet heeft: diepgang.

stokkickhuysen
stokkickhuysen1 nov. 2021 - 13:09

@geven Waarom vraag je dit?

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout31 okt. 2021 - 13:19

Komisch genoeg doet ze me altijd denken aan Ma Flodder. Nu nog een sigaar.

8 Reacties
dezeeuwgerard
dezeeuwgerard31 okt. 2021 - 14:10

Hannes:Jij keek toch geen tv? Hoe weet jij nou wie Ma Flodder is?

WiebeI
WiebeI31 okt. 2021 - 15:07

@Hannes Achterhout U bent duidelijk niet behept met vooroordelen. Uw oordeelsvermogen op uiterlijk is waardevrije en onbevangen. U strekt tot voorbeeld

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout31 okt. 2021 - 17:00

dezeeuw; ik was bij de première van de bioscoopfilm en heb ontzettend gelachen.

OlavM
OlavM31 okt. 2021 - 17:07

@ dezeeuwgerard: Misschien gaat Hannes wel eens naar de bioscoop. Ma Flodder is daar al diverse malen in volle glorie vertoond.

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout31 okt. 2021 - 18:11

Jammer dat er zo weinig gevoel voor humor is in deze grimmige tijden.

Gerry Jöris
Gerry Jöris1 nov. 2021 - 4:08

Ik noem haar consequent Annelies van der Pies (sorry Brigitte Kaandorp) maar de associatie met Ma Flodder kan ik ook zeer goed begrijpen. Alles wat zij zegt en doet is volgens mij van A tot Z geregisseerd door het pr-bureau dat achter BBB zit.

dezeeuwgerard
dezeeuwgerard2 nov. 2021 - 15:28

Dit is de eerste keer dat ik het met Hannes eens ben; Ma Flodder de eerste keer in de bioscoop zien was geweldig en humoristisch! Bijna net zo leuk als bijna alles van van Kooten en de Bie..

dezeeuwgerard
dezeeuwgerard2 nov. 2021 - 15:30

Vergissing.. Na het zien van deze van der Plas bij Jinek waar ze vaccinatiewappieverhalen had ben ik het wederom eens met Hannes in de vergelijking met Ma Flodder. Wat een teleurstelling was dat optreden..

Peterrr3
Peterrr331 okt. 2021 - 12:59

Ik lees: "Voor de concurrentie moet het succes van de BBB een hard gelag zijn." Ik heb de indruk dat de schrijver ook bij de concurrentie zit. Wat een zuur verhaal en nergens lees ik een valide argument om NIET op BBB te stemmen.

1 Reactie
Zandb
Zandb1 nov. 2021 - 6:54

Peterrr Er zijn, volgens de schrijver, geen argumenten om op de BBB te stemmen. En juist dat zou dan een (valide) kunnen argument zijn om niet op de BBB te stemmen.

Division Bell
Division Bell31 okt. 2021 - 12:59

Ja, waar zou je je als Randstedelijke progressieveling ook druk om maken het treft toch niet jouw levensonderhoud. De soja voor je vegetarische burger komt toch al uit Zuid Amerika en je boontjes uit Afrika, dus je zal ook geen honger hoeven leiden als de Nederlandse boer verdwijnt. Bovendien kan al die lege landbouwgrond dan mooi volgebouwd worden met zonneweides en windmolens, zodat die niet je uitzicht vanuit je dure appartement in IJburg verzieken. Dat die overgevlogen boontjes niet best voor het milieu zijn zal je een zorg zijn, nog dat ze in Afrika met honger achterblijven, als jouw lokale klimaatambities maar gehaald worden. Normaal waren er volkspartijen als het CDA en de PvdA die compromissen sloten, zodat voor hun achterban die mooie idealen ook haalbaar en betaalbaar waren. Nu staren deze partijen zich echter alleen nog maar blind op de CO2 doelen omdat die nu eenmaal zo in een of ander achterkamertje zijn afgesproken. Menig van hun voormalig kiezer heeft die luxe positie niet, die moet aan het eind van de maand gewoon zijn rekening betalen. En ook al kom je dan uit een idealistisch CDA of PvdA nest, dan wordt het toch wel zeer aantrekkelijk zo niet financieel noodzakelijk om op een partij als de BBB te stemmen.

1 Reactie
WiebeI
WiebeI31 okt. 2021 - 15:04

U typeert hier het linkse NIMBY volk nogal treffend.

dezeeuwgerard
dezeeuwgerard31 okt. 2021 - 12:40

Kortom iemand die aanspreekt blijkbaar. Vervelend he? Gelukkig wat anders als dat hele opgeklopte van acteerwerk bij elkaar hangende tv portret van Kaag en Klaver ... Met z'n eikelpyama.. Dat was echt leuk!

2 Reacties
Pindaklaas
Pindaklaas31 okt. 2021 - 13:03

Inderdaad erg vervelend want ook zij gaat niets veranderen!

Zandb
Zandb1 nov. 2021 - 6:58

gerard Hoeveel ellende "mensen die aanspreken" kunnen opleveren, dat moet u toch bekend zijn. En zeker hoe, ik citeer, "vervelend" dat kan zijn. Waarmee ik niet beweer dat Van de Plas zo iemand is maar we zeggen niet toch ook voor niets dat wie z'n ziel aan de duivel verkoopt 'gezegend' wordt.

WiebeI
WiebeI31 okt. 2021 - 11:37

We kunnen haar toch moeilijk kwalijk nemen dat zij veel mensen voor zich inneemt. Dat is een kwaliteit en dat verdient respect. Onze linkse vertegenwoordigers zijn helaas overwegend zuur, gespeend van relativeringsvermogen en ontberen humor. Ik heb Ploumen, Klaver maar ook bijvoorbeeld Simons nooit op een goede grap of een beetje vrolijkheid kunnen betrappen. Lilian Marijnissen komt nog wel redelijk voor de dag. Dat moet ik rechts dan toch nageven. Er valt te lachen met hun, niet alleen met Vd Plas maar ook met Hoekstra, Wilders en Rutte. Wat is dat toch. In de media is BNN/VARA ijzersterk in humor, maar onze linkse volksvertegenwoordigers zijn zwaar op de hand, zetten aan tot depressiviteit en zwaarmoedigheid en hebben pessimisme tot dagelijks leitmotiv gemaakt. Geen wonder dat ze geen kiezers overhouden. We moeten hopen dat ze ooit weer eens vrolijk worden. Goed voor hen en hun omgeving.

2 Reacties
OlavM
OlavM31 okt. 2021 - 14:22

@ Wiebel: Wiebeltje toch! Het door jou genoemde verschil is echt niet zo moeilijk te verklaren. Linkse mensen zijn (zeer) betrokken bij (ontwikkelingen binnen) de samenleving, en dan met name bij mensen die onderdrukt, uitgebuit, gediscrimineerd, benadeeld enz. worden. Zij strijden voor emancipatie en machtsdeling. Het gaat hun om serieuze kwesties. Rechtse mensen vinden het in het algemeen wel goed zo. Zij willen niet zo veel veranderen, maar alles houden zoals het is zo lang zij daaruit voordeel trekken. Zij verkeren dus in een gemakkelijker positie en kunnen dus best wel (veel) lachen, ook om zaken die talloze andere mensen ellende bezorgen. (Vandaar lachebekje Rutte). Snappez-vous? Dat betekent overigens helemaal niet dat links geen humor heeft. (Maar rechtse mensen houden vaak meer van het minder fijnzinnige, brallerige lullo-soort). Waar het om echt ernstige sociale kwesties gaat is lachen misplaatst.

Zandb
Zandb1 nov. 2021 - 7:03

Wiebel Zie mijn antwoord aan Sarajlijla. In het algemeen kun je zoiets niet stellen: "Mensen aanspreken is een kwaliteit die respect verdient". Hoe mensen overkomen beïnvloedt hun 'succes'. Maar als dat 'overkomen' belangrijker wordt dan de boodschap, is er iets mis, heet je Ploumen of Klaver of Van der Plas.

Marjorie Westriding
Marjorie Westriding31 okt. 2021 - 11:16

Bayers Boerenindustrie Beweging. We hebben meer boeren nodig, die met de natuur meewerken. BBB gaat voor mega bedrijven met managers i.p.v boeren en veel gif en dierenleed! Standaard antibiotica gaat voor problemen in de gezondheidszorg zorgen, net als spuiten met gif voor een parkinson epidemie.

4 Reacties
Erik Geven2
Erik Geven231 okt. 2021 - 11:33

Iets zegt me dat 'Marjorie' nog nooit op een boerderij is geweest en nog nooit een boer gesproken heeft.

Marjorie Westriding
Marjorie Westriding31 okt. 2021 - 18:20

Iets zegt me dat 'Erik" er een handje van heeft om met ongefundeerde oneliners de discussie te verzieken. Wat een armoe aan argumenten. FYI, ik heb vrijwel mijn hele leven op het platteland gewoond en jaren op een boerenerf. De column gaat er over dat Caroline zo gewoon is, en ik weerleg dat. Er staat een heel pr team achter haar. Zij werkt niet voor boeren en burgers maar voor big agro.

Gerry Jöris
Gerry Jöris1 nov. 2021 - 4:15

Zij valt nog wel door de mand met haar maniertjes. Mij overtuigt zij in ieder geval niet. Zij is gewoon het product van het pr-bureau dat achter de BBB zit.

stokkickhuysen
stokkickhuysen1 nov. 2021 - 13:14

iets zegt me dat Marjorie in de roos schiet waar het de heer Geven betreft.

Erik Geven2
Erik Geven231 okt. 2021 - 11:03

Dat is zo grappig hè, de mensen die vroeger links stemden; het oude PvdA electoraat.. die stemmen tegenwoordig allemaal SP, BBB, PVV. De PvdA heeft zo gigantisch lopen falen (en slapen..)

4 Reacties
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland31 okt. 2021 - 11:16

Er zijn gewoon mensen die zich niet voor een tweede keer willen laten naaien .

Gerygrr
Gerygrr31 okt. 2021 - 11:35

Precies, Het platteland ziet, dat de PvdA het sentiment van de bewoners buiten de grote steden niet meer begrijpt. Waar men prima kon samenwerken met de eigen christenen en liberalen, ook op het platteland werkt het idee van trickle down economie prima, is dat laatste om zeep gebracht. Allerlei voorzieningen (en dus banen) verdwenen naar de grotere bevolkingscentra en de boeren, burgers en buitenlui zijn ontevreden. Wie met allerlei mooie deugpraatjes met vingertjes staat te zwaaien krijgt nu op zijn thuiswerkende bord voor de kop. Geef mensen de kans om zelf hun verduurzaamde toekomst uit te stippelen. Circulaire landbouw, afzuigen van CO2 en geen straf op het opwekken van zonnestroom of windenergie.

ton14024
ton1402431 okt. 2021 - 13:47

´´afzuigen van CO2´´ Gewoon een grote stofzuiger in Parijs met een slang aan de Eiffeltoren.

Gerygrr
Gerygrr31 okt. 2021 - 14:05

Afzuigen en zuiveren.

Minoes&tuin
Minoes&tuin31 okt. 2021 - 10:58

Niet van mijn platteland!

Me, myself and I2
Me, myself and I231 okt. 2021 - 10:36

Wat wil je nou eigenlijk zeggen? Ik ben het niet met haar eens? Ze heeft argumenten waar ik niks tegenin kan brengen en dat vind ik stom? Ik vind het stom dat ze zo populair is? Het is een beetje als met Trump. Iedereen vond hem stom, maar hij werd toch president. (En misschien nog wel een keer). Je kan natuurlijk heel boos blijven roepen dat rechts stom is en extreem rechts en dat het allemaal wappies zijn. Maar de aanhang groeit en dat is niet voor niets. Ik ben van huis uit behoorlijk links, maar de laatste jaren wordt ik het gejank over het klimaat, racisme en nu ook corona ook wel behoorlijk beu. Janken zonder oplossingen. Uiteindelijk ben je gewoon bezig om anderen de schuld te geven van problemen waar je zelf de oplossing ook niet voor weet. Ga eens praten met andersdenkenden in plaats van proberen om ze te cancellen of belachelijk te maken.

8 Reacties
ton14024
ton1402431 okt. 2021 - 11:50

Gek hè, wat de een behoorlijk links noemt is voor de ander schofterig rechts.

TERCA
TERCA31 okt. 2021 - 12:28

Nou ja het is volstrekt duidelijk: zij is het bewijs van wat al besproken is: er moeten veel meer middelbaar opgeleide politici naar Den Haag komen. Dat zij vindt dat Haga gelijk heeft om het woningtekort nog commerciëler aan te pakken, dus huisjesmelkerij nog meer ruimte te geven, lijkt mij een blunder van de bovenste plank. Zo zullen er vanzelf nog wel meer komen. Utrecht had ook zo’n amicale vrouwelijke wethouder die met iedereen op straat graag een sjekkie rookte. Inmiddels is ze plotseling van het toneel verdwenen. Zo gaat nou eenmaal, lekker kunnen lullen maar als het op beleid en uitvoering aankomt, is het ineens andere koek.

Breuddwydiwr
Breuddwydiwr31 okt. 2021 - 12:30

Uw reactie bespaart mij veel schrijfwerk.

Peterrr3
Peterrr331 okt. 2021 - 13:02

@Ton, als jij die ander bent, dan zie ik het als compliment om schofterig rechts genoemd te worden.

Marka.
Marka.31 okt. 2021 - 13:23

"argumenten waar ik niks tegenin kan brengen" Welke zijn dat dan?

OlavM
OlavM31 okt. 2021 - 14:11

@ myself and I: [Het is een beetje als met Trump. Iedereen vond hem stom, maar hij werd toch president. (En misschien nog wel een keer).] Hopelijk blijft de wereld dit bespaard. Gelukkig is Lientje van der Plas een minder heftige kwestie.

Eid
Eid31 okt. 2021 - 14:30

@Ton Dus Me is schofterig rechts, dat moeten we zo lezen? Ik denk dat Me precies de Tonnen van deze wereld bedoelt en dat meteen weer wegzetten van anders denkenden dat zijn veel mensen wel kotsbeu.

stokkickhuysen
stokkickhuysen1 nov. 2021 - 13:22

Maar de aanhang groeit en dat is niet voor niets. Waarom is dat dan? Omdat men 'tegen de politiek' is toch? Wat die mensen vergeten is dat zodra ze moeten formuleren waar ze 'voor' zijn (zowel de politieke partijen als de mensen) dan wordt dat allemaal een stuk lastiger. Tegenpartijen kunnen geen beleid hebben. Dat is waarom stemmers op tegenpartijen zichzelf (en helaas ook anderen) in de voet schieten en keer op keer na een paar maanden jaar de boel zien imploderen.

Marjorie Westriding
Marjorie Westriding31 okt. 2021 - 10:22

Nog een aanvulling: ook slachterij Vion en melkobotfabriek Sac zijn klanten van ReMarkable. En de secretaris, penningmeester en campagneleider van BBB zijn medewerkers van dit pr bedrijf. De agro industrie is met BBB de 2e kamer binnengedrongen, en het is m.i luie journalistiek om C. van der Plas als 'gewoon en gezellig' te bestempelen.

1 Reactie
Gerry Jöris
Gerry Jöris1 nov. 2021 - 4:24

Helemaal waar. Blijkbaar kunnen mensen daar niet doorheen prikken, maar ik trap niet in de geregisseerde naïviteit van C. v.d. Plas.

OlavM
OlavM31 okt. 2021 - 10:11

Thierry Baudet vindt Lientje van der Plas dus "mainstream rechts". Daarmee zet hij zichzelf impliciet neer als extreem-rechts. Dat wisten we al wel, maar toch.

Effie2
Effie231 okt. 2021 - 10:09

Politiek bestaat uit belangenclubjes. En die zetten zich voor hun doelgroep in. En BBB is er voor boeren die hún belang zwaarder vinden wegen dan het algemeen belang. En wie de meeste kamerzetels bezet is de baas in democratisch Nederland. ...Het is aan de kiezer.

1 Reactie
Peterrr3
Peterrr331 okt. 2021 - 13:03

Tja, de kiezer stemt nog steeds massaal op VVD. Daardoor is de rest helaas bijzaak...

Eid
Eid31 okt. 2021 - 10:07

Wel een mooie ode, ondanks wat flauwe steekjes, op Caroline, en blijkbaar spreekt het een gewone normale Nederlander wel aan. PvdA moet nog maar zien dat ze 6 zetels halen de volgende keer. Nuchter mens, en een verademing tov die andere mevrouw met 1 zetel, uit de A'damse bubble, die ook een bril heeft maar nu op haar neus, om er vooral intelligent proberen uit te zien, maar niet verder komt dan iedereen (SP) voor rascist uit te maken en toiletten af te plakken met 'genderneutraal'. En dan hebben we het nog niet eens over achterban. Beschamend voor het nivo waar de NLse politiek in verzeild is geraakt. Nee, dan Caroline...

3 Reacties
Minoes&tuin
Minoes&tuin31 okt. 2021 - 12:50

Wat is een gewoon 'normale' Nederlander?

Eid
Eid31 okt. 2021 - 14:20

@minous Mensen die doodmoe worden van die typische Randstadbubble verhalen van mensen die denken dat A'dam en Den Haag, Nederland zijn. Die zich afvragen waarom een Tweede Kamer zich druk maakt over genderneutrale toiletten, en niet in staat is om de gasvoorziening op peil te houden voor een nette prijs; die het raar vinden dat er geen Europese aanpak is van het klimaat, waarbij wij zonodig (?) van het gas afmoeten, Du aan het gas gaat, Du en Belgie stoppen met kernenergie en Fr doodleuk inzet op meer. Maar idd elkaar in de Kamer uitschelden voor rascist omdat je bevattingsvermogen niet verder gaat, dat is pas belangrijk. Beetje helder?

Me, myself and I2
Me, myself and I231 okt. 2021 - 16:06

Uiteindelijk zijn we allemaal de 'normale' Nederlander op het moment dat we geraakt worden door wanbeleid. Het feit dat je in een bubbel zit waarin je, op dit moment, niet geraakt wordt zegt niets. Voorbeelden te over. Kijk maar eens naar de mensen die in zogenaamde progressieve wijken wonen, hoe zij reageren als er een asielzoekerscentrum of wat windmolens worden geplaatst. Dan zijn het opeens ook gewone Nederlanders. Het is heel makkelijk om een verheven mening te hebben als je de negatieve gevolgen daarvan niet ervaart. Ik ben lange tijd boos geweest op PVV stemmers, tot ik eens met die mensen ging praten. Bleken het toch 'gewone' Nederlanders te zijn. Toegeven, er zitten veel mensen tussen die de verkeerde oplossingen bij de problemen bedenken die ze ervaren, maar ja, we hebben een minister van volksgezondheid die hetzelfde doet, dus wie ben ik om daar een oordeel over te hebben. Daarbij zijn de meeste problemen zo complex dat er geen simpele oplossingen zijn.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland31 okt. 2021 - 10:01

Ik kijk geen tv - ik ken die vrouw dus ook amper - een keertje gezien toen ze iets tegen simons zei media moet eens een keer een luis in de pels worden van de macht in plaats van flapdrollen presenteren voor de kijkcijfers - daarom hebben we nu een tweede kamer vol met flapdrollen

Marjorie Westriding
Marjorie Westriding31 okt. 2021 - 9:56

BBB wordt gefinancierd door communicatiebureau ReMarkAble, die als klant bijvoorbeeld Bayer heeft en nog meer grote milieuvernielende spelers in de agrarische industrie. Caroline van der Plas zit er om die belangen te verdedigen, en niet die van de kleine boer of de plattelandsbewoner die van alle kanten met gif wordt bestookt. Er is weinig sponttans aan de acties van deze mevrouw, alles is goed voorgekookt.

4 Reacties
Peterrr3
Peterrr331 okt. 2021 - 13:04

Bij welke politicus is het anders? Is het niet voorgekookt wat ze roepen? Beetje raar om dit één politicus te verwijten, terwijl het gedrag is dat je bij iedereen in de Kamer ziet.

Eid
Eid31 okt. 2021 - 14:25

@Marjorie Ja, laten we het daar eens over hebben, blijkbaar nu ineens een probleem, maar vroeger toen links al vergeven was van de NGO lobbies, toen hoorden we de Marjorie's niet. Wat dacht je van het 'voorgekookte' van Milieudefensie en GL; of die ex directeur van GP bij de PvdA.

Marka.
Marka.31 okt. 2021 - 15:58

@Eid Het is een probleem als jij je profileert als iemand die buiten het systeem staat. Maar Caroline staat helemaal niet buiten het systeem, ze komt helemaal niet op voor de kleine boer. Ze kan nog geen appel van een ei onderscheiden en dat zeg ik als mede-Sallander die haar al twintig jaar kent en die wel in het boerenland woont. Caroline is een slimme ouwehoer die weet op welke knoppen je moet drukken om mensen te raken. Meer is het niet.

Marka.
Marka.31 okt. 2021 - 16:06

Correctie. Met twintig jaar bedoel ik bijna veertig jaar. Soms vergeet ik hoe oud ik ben.

develhunt
develhunt31 okt. 2021 - 9:54

Wat een simplisme, het is niet alleen BBB, politiek is alleen en enkel imago geworden, Jesse Klaver in zijn pyjama met de kinderen op de bank, met opgestroopte mauwen, de Obama look, overal en over iedere stap is nagedacht, Kaag, het is allemaal imago, net zoals Rutte dat is, lachend en vriendelijk en zo menselijk gebleven, en tegelijkertijd zo ver af van de burgers in het land, de afstand is enorm, tuurlijk, er worden soms opiniepeilingen gehouden door 2 vandaag, die zogenaamd representatief zijn voor de meningen in het land, terwijl de echte opinie, een referendum de kop is ingeslagen, een Caroline van der Plas, ze spreekt aan, dat is waar, zegt wat veel mensen denken, maar is dat gelijk populisme?

4 Reacties
KM2
KM231 okt. 2021 - 10:21

Elke partij doet aan populisme, ze zijn allemaal bezig om zo mooi en goed mogelijk uit de verf te komen om stemmen te halen, van (extreem) links tot (extreem) rechts. Een programma dat niemand aanspreekt zorgt voor 0 zetels in de kamer. Populisme is het gevolg van een laag vertrouwen in de politiek en wordt vaak gevoed door een crisis, en daar hebben we de afgelopen jaren, misschien decennia, genoeg van gehad. Populisme is ook geen uniforme stroming en wordt gebruikt met een negatieve lading, is wat ook niet altijd het geval hoeft te zijn, populisme kan ook zorgen voor positieve verandering en is wat mij betreft een loze term aan het worden.

ton14024
ton1402431 okt. 2021 - 10:28

Wacht maar af tot het over de boeren gaat, dan wil ze waar veel mensen niet aan willen denken.

Tom Lucassen
Tom Lucassen31 okt. 2021 - 10:43

Het hele leven is een leugen joh.

Erik Geven2
Erik Geven231 okt. 2021 - 11:34

@Tom Wat weet jij nou van 'het leven' ?

Bouwman2
Bouwman231 okt. 2021 - 9:42

Van Willeke Alberti werd dat gezegd: die Willeke is zo natuurlijk, dat is gewoon onnatuurlijk. Nou dat kun je van die mevrouw Van der Plas niet zeggen, dat ze zo natuurlijk is. Die vrouw is het type mens waarmee je dus het bezuurt als je met er in contact komt. Die vrouw heeft met recht nog ouderwetse voorwielaandrijving.

1 Reactie
Eid
Eid31 okt. 2021 - 10:09

@Bouwman Voorwielaandrijving geeft hele fijne auto's, dat dan weer wel.