Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Carnavalvierders drijven de spot met vluchtelingen

  •  
07-02-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
295 keer bekeken
  •  
carnaval
In Holten besloot de carnavalsgroep CV Masterberen dit jaar deel te nemen aan de optocht met een ‘ludieke’ wagen, met een vluchtelingenboot met de tekst “Wij proberen het vluchtelingenprobleem te bestrijden, voordat ze onze vrouwen berijden.” Aan de boot hing een vlag met de tekst ‘Alaaf Akbar’, in IS-stijl. De organisatie van de optocht vond de teksten ongepast en besloot daarom dat de groep alleen mee mocht doen als ze de teksten zouden afplakken. De vriendengroep achter CV Masterberen is geen officiële carnavalsvereniging.
Carnaval, het Rooms-Katholieke feest dat van oorsprong de vastentijd, een tijd van bescheidenheid, inluidt, is toch vooral een vrijbrief om het eens flink op een zuipen te zetten. Maar alcohol hebben de heren van CV Masterberen niet nodig om de spot te drijven met vluchtelingen. Zoals bijvoorbeeld het inzetten van een IS-vlag om vluchtelingen op de hak te nemen die juist vluchten voor het terreur van de islamistische groep. Of bijvoorbeeld de insinuatie dat vluchtelingen hierheen vluchten om “onze” vrouwen te berijden. En dat terwijl de illusie dat de vrouw überhaupt bezit kan zijn nu juist de basis is van het probleem wat betreft seksueel geweld.
Maar wie denkt dat de enige protesten in de vorm van carnavalvierders zich in Nederland bevinden heeft het mis. Ook in Duitsland lijkt een aantal vierders gedacht te hebben dat het op de hak nemen van hen die vluchten voor geweld en terreur ‘grappig’ zou zijn. Zo rijdt er een ‘Balkanexpress’ in de kleine stad Wasungen rond met de tekst ‘de plaag komt eraan’. De carnavalsdeelnemers zelf waren verkleed als sprinkhanen. In Steinkirchen besloten carnavalsvierders dat het grappig zou zijn om vluchtelingen, die vluchten voor geweld, op de hak te nemen met een gepantserde wagen, waar de tekst ‘vluchtelingendefensie’ en ‘asielpakket III’ staat. Volgens de Duitse Huffington Post bedoelen de carnavalsvierder met de wagen dat vluchtelingen hiermee aan de grens opgewacht dienen te worden.
Schermafbeelding-2016-02-07-om-18.21.40
 
//
 
En dan waren er ook nog de jongeren in Tilburg…
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.