Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Cardi B is helemaal klaar met de shutdown van Trump

  •  
17-01-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
cardi
De langste shutdown uit de Amerikaanse geschiedenis duurt nu al meer dan drie weken, een ramp voor de economie en de nationale veiligheid. Terwijl Trump de overheidsfinanciën gijzelt – naar eigen zeggen, net zo lang totdat hij zijn muur krijgt – krijgen 800.000 mensen geen salaris. Steeds meer van hen worden door de regering van Trump ‘essentieel’ verklaard, wat erop neerkomt dat ze gedwongen moeten werken zonder daarvoor betaald te krijgen. Allemaal mensen met rekeningen, kinderen en hypotheken.
De Democraten doen er alles aan om de shutdown te beëindigen en zouden genoeg stemmen hebben om een voorstel daartoe erdoorheen te krijgen, maar de Republikeinse leider van de Senaat, Mitch McConnell weigert hun voorstellen in behandeling te nemen. Nancy Pelosi, de Democratische Speaker of the House, heeft Trump laten weten dat hij zijn jaarlijkse State of the Union-speech moet uitstellen , of schriftelijk dient aan te leveren, omdat het niet past om het volk toe te spreken over je plannen en prestaties terwijl de overheid plat ligt.
De populaire rapper Cardi B voelt mee met alle ambtenaren die nu al weken niet betaald worden en daardoor in de problemen komen, maar wil niets weten van het frame dat Obama precies hetzelfde zou hebben gedaan. In een virale post op Instagram legt ze uit hoe het zit:
 
 
Een bericht gedeeld door CARDIVENOM (@iamcardib) op 16 Jan 2019 om 2:41 (PST)
De Democratische Senatoren Murphy en Schatz zijn het roerend met haar eens, maar durven er toch niet helemaal aan om een vuilbekkende rapper te retweeten, getuige onderstaande conversatie op Twitter:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.