Joop

Cao-akkoord maakt eind aan staking vuilnismannen

  •  
15-05-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
RTEmagicC_Han_vd_Horst-Mooiste_jaren_van_Nederland.jpg.jpg

Behoud van koopkracht en werkzekerheid voor gemeenteambtenaren in akkoord vastgelegd

De stakende vuilnisophalers in Amsterdam en Utrecht kunnen weer aan het werk. Na lang onderhandelen hebben vakbonden en de Verening van Nederlandse Gemeenten (VNG) een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor de gemeenteambtenaren.
De vakbonden leggen het akkoord met een postief advies voor aan de leden en lieten weten dat hiermee een einde komt aan de staking van vuilnismannen. Dit meldt het Parool zaterdag.
De belangrijkste punten in het akkoord zijn behoud van koopkracht en werkzekerheid. De ambtenaren krijgen er dit jaar eenmalig 1,5 procent bij, en kunnen een hogere eindejaarsuitkering tegemoet zien. In 2011 stijgen de lonen met 0,5 procent. De cao voor ambtenaren van provincie en waterschappen is nog niet rond.
Lees hier meer

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (11)

Maarten1984
Maarten198415 mei 2010 - 9:52

Ter aanvulling: http://bit.ly/d6BqPa hier het gehele document. Dan kunt u zelf oordelen.

rgeurtsen
rgeurtsen15 mei 2010 - 9:52

Kunnen de heren werkgevers even uitleggen, wat hun oorspronkelijke standpunt is, en wat voor hen in dit principe akkoord onacceptabel was, wat nu ineens wel kan na een flutstaking. Dergelijke bestuurders verdienen van hun democratische controleurs een ongelofelijke 'schup onder de kont'

Irmaatje
Irmaatje15 mei 2010 - 9:52

Sinds de schoonmakersstakingen zijn werkgevers weer bang. De schoonmakers wonnen de eerste ronde, laten wij de strijd voortzetten! Lang leve de schoonmakers!

geejeehaa
geejeehaa15 mei 2010 - 9:52

De gemeenteambtenaren hebben het voor elkaar. Met name handig voor de dikbetaalde beleidsmedewerkers en -adviseurs, de vuilnisophalers hebben de kastanjes voor hen uit het vuur gehaald. Maar ja, van een staking van beleidsmedewerkers merkt natuurlijk ook niemand wat...

b-man
b-man15 mei 2010 - 9:52

Morgenochtend hommage aan de vuilnismannen! http://www.at5.nl/artikelen/41114/hommage-voor-schoonmakers

[verwijderd]
[verwijderd]15 mei 2010 - 9:52

Staken werkt.

1 Reactie
Breedbekkikkker
Breedbekkikkker15 mei 2010 - 9:52

Gepensioneerden, verenigt U. Ook wij, onmachtigen, zijn een bedreigde, hulpeloze, aangeschoten diersoort. Er staat nog maar een enkele weg open:STAKEN !!! Bij de kassa doen wij tien keer langer over het in onze beurs vissen naar kleingeld. "Ik kan geen kwartje vinden." Onze rollator staat hinderlijk in de weg van de winkelwagentjes van snelle, vitale andere klanten. Op de snelweg trappen wij tien keer te vaak op de rem. Van ABS hebben we nooit gehoord. Schrikken geblazen bij de jeugdige bumperklevers. In het Openbaar vervoer vragen we tien keer of dit vervoersmiddel wel naar het Centraal Station gaat om vervolgens met een ongeldige strippenkaart te betalen. Collega-veteranen het bovenstaande is tien keer effectiever dan een beetj vuil op straat.

Maarten1984
Maarten198415 mei 2010 - 9:52

Bespottelijk. Ronduit belachelijk dat er aan deze vorm van chantage gehoor is gegeven. We moeten bezuinigen, maar de ambtenaar weet zich zeker van een verhoogde bodem in de eindejaarsuitkering van 836,- naar 1750,- - Misschien moesten we in de verzorging/opvang/behandeling en reclassering ook maar eens gaan staken.

1 Reactie
ReneeO
ReneeO15 mei 2010 - 9:52

[...] Misschien moesten we in de verzorging/opvang/behandeling en reclassering ook maar eens gaan staken. [...] Vind je het resultaat nu wél of níét belachelijk?

[verwijderd]
[verwijderd]15 mei 2010 - 9:52

Zo... kunnen ze meteen de komende weken fors overwerken om de rotzooi die is blijven liggen op te ruimen. En al die andere ambtenaren? Die kunnen lekker doorgaan met uit het raam staren.

1 Reactie
Yggdrasil
Yggdrasil15 mei 2010 - 9:52

Ach ja. laten we nog weer eens een paar vooroordelen uit de kast halen. Als een ambtenaar knipoogt doet hij één oog open. Waarom heeft een ambtenaar een houten bureau? Hout werkt. Waarom mag een ambtenaar 's-morgens niet uit het raam kijken? Anders heeft hij 's-middags niets meer te doen. Ik dacht dat we die tijd al hadden gehad.