Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Canadezen demonstreren vóór meer vluchtelingen

  •  
22-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
266 keer bekeken
  •  
In Canada gaan mensen ook de straat op voor de vluchtelingen, maar in tegenstelling tot protesteerders in Europa willen zij er meer in plaats van minder. Terwijl Europese landen een deal sluiten met Turkije dat mensenrechten schendt, zette de immens populaire Canadese premier Justin Trudeau de toon door met open armen 25.000 ontheemden met open armen te verwelkomen.
Trudeau deed een verkiezingsbelofte over het hervestigen van Syrische vluchtelingen. Van de 25.000 die nu zijn aangekomen, zal meer dan de helft hun kosten gedekt krijgen door de overheid in hun eerste jaar en de rest wordt ondersteund door particuliere groepen of een combinatie van beide, maar Canadezen vinden dat er nog meer mensen binnengehaald kunnen worden. Aditya Rao van  Refugees Welcome Canada  protesteerde met tientallen anderen met spandoeken op de trappen van het parlementsgebouw
"De aantallen die we nu hebben, zijn echt een druppel op een gloeiende plaat. Er zijn miljoenen mensen ontheemd. Daarom moeten we onze regering pushen meer vluchtelingen te accepteren."
De vrijwilligersaantallen zijn zelfs hoger dan het aantal mensen dat binnenkomt. De minister van Immigratie John McCallum zegt tussen de 280.000 en 305.00 permanente verblijfsvergunningen te willen geven. Ook kan Europa volgens hem veel van Canada leren.
"Ik ben denk ik de enige immigratieminister ter wereld die het verwijt krijgt te weinig Syrische vluchtelingen op te nemen.Een deel van de vluchtelingen hier wordt door particulieren gesponsord. Op die manier is er directe betrokkenheid en leren inwoners de vluchtelingen ook echt kennen"
Bekijk de Nieuwsuur-uitzending over Canada vanaf minuut 10.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.