Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Canadese held komt opnieuw in actie en arresteert schreeuwende activist

  •  
27-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Kevin Vickers werd in 2014 wereldberoemd toen hij als hoofd beveiliging een terrorist die het Canadese parlement aanviel koelbloedig uitschakelde en zo meer slachtoffers wist te voorkomen. Inmiddels is hij benoemd tot Canadees ambassadeur in Ierland. Daar woonde hij donderdag een officiële herdenking bij voor de 125 Britse soldaten die zijn omgekomen bij de Paasopstand uit 1916 toen het tot een gewapend treffen kwam tussen de Britse koloniale heerser en Ierse vrijheidsstrijders. Een demonstrant verstoorde schreeuwend de plechtigheid. Vickers, een oud lid van de beroemde Royal Mounted Police, bedacht zich opnieuw geen moment, voerde de man af en droeg hem over aan de politie.
Overigens was de onaangedane kalmte waarom hij in 2o14 alom geprezen werd, slechts uiterlijk schijn vertelde hij later bij zijn huldiging. “Ik had die nacht moeite om de slaap te vatten en werd wakker om half zes. Ik huilde. Het was het eenzaamste moment uit mijn leven.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.