Joop

Canada gaat buitenlanders verbieden huizen te kopen

  •    •  
08-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1681 keer bekeken
  •  

In Canada zijn de huizenprijzen het afgelopen jaar met meer dan 20 procent gestegen, net als in Nederland. Ook de huren zijn enorm omhoog gegaan. De regering van Justin Trudeau komt nu in actie om de huizenmarkt af te laten koelen en neemt maatregelen om speculatie tegen te gaan.

Zo worden buitenlandse kopers, lees investeerders, de komende twee jaar geweerd en worden eigenaren die hun huis binnen een jaar doorverkopen zwaarder belast. Er zijn uitzonderingen om te voorkomen dat gewone burgers en bijvoorbeeld buitenlandse studenten onbedoeld de dupe worden. Tegelijkertijd wordt het Canadese starters op de woningmarkt makkelijker gemaakt, met onder meer belastingvoordeel.

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (11)

Pater
Pater10 apr. 2022 - 2:55

Buitenlandse investeerders weren en eisen dat kopers langere tijd in het gekochte huis moeten blijven wonen zijn uitstekende maatregelen tegen de krankzinnige winsten op verhuur.

Eric Minnens
Eric Minnens9 apr. 2022 - 10:26

Eerst Gods water over Gods akker laten lopen. En dan, als alle kalveren verdronken zijn, dweilen met de dijken open. In Nederland kunnen we dat ook hoor. Hier heet het: polderen.

Poezenmens
Poezenmens9 apr. 2022 - 9:58

Een van de maatregelen om het neoliberalisme = Hebzucht en egoïsme, wijdverbreid over een groot deel van de wereld, in te dammen, maar het is bij lange na niet genoeg. De globalisatie is volledig uit de klauwen gelopen. Hoofdoorzaak: het neoliberalisme. De ongelijkheid is groter dan ooit. Nog nooit hebben we te maken gehad met zoveel vluchtelingen. Arme landen zijn het meest de dupe.

Paul Spijkers
Paul Spijkers8 apr. 2022 - 22:37

Twee jaar. Dat is toch niks.

Déjà vu
Déjà vu8 apr. 2022 - 21:18

En hierom zitten de Oranjes in Nederland en niet in Canada.

Hernandez
Hernandez8 apr. 2022 - 20:43

Daar zijn ze dan aardig laat mee, aangezien zo'n beetje alle huizen in Vancouver al zijn opgekocht door Chinezen.

5 Reacties
Mohawk2
Mohawk29 apr. 2022 - 7:05

Ze zijn er iig beduidend sneller mee dan Nederland!

Hernandez
Hernandez9 apr. 2022 - 10:45

@Mohawk2 Verschil met Nederland is dan ook dat ze in Canada zeer streng zijn met immigratie, heb je geld of een baan? Dan ben je welkom. Iets wat wij ook zouden moeten doen.

sameoldshit
sameoldshit9 apr. 2022 - 14:54

Hernandez: Hou toch op met die onzin dat het gemakkelijk is om Nederland binnen te komen. Dat soort onzin wordt alleen door extreem rechtse haters nog geloofd en als fakenews verspreid.

Hernandez
Hernandez9 apr. 2022 - 16:40

@Watcher Letterlijk iedereen kan asiel aanvragen, dus ja het is makkelijk.

Mohawk2
Mohawk210 apr. 2022 - 8:30

Beste Nandez, Je lult uit je nek. Nederland en Canada ontlopen elkaar nauwelijks in hun strenge migratiebeleid. Ik spreek uit eigen ervaring want een jaar of 14 geleden heb ik een tijdje een relatie gehad met een Canadese. Zij kon hier ook geen verblijfsvergunning krijgen omdat ze geen, laten we zeggen, "toegevoegde waarde zou hebben voor onze economie" - we zaten als land niet te wachten op iemand met haar kwalificaties (muzikant, dus "arm", weet je wel). Als ze een zware medische opleiding zou hebben gehad, of raketgeleerde was, of een geniale IT'er (etc), was het een compleet ander verhaal geweest. Dan zou subiet de rode loper voor haar uitgerold zijn. Twee keer 90 dagen per jaar met telkens 90 dagen ertussen op een toeristenvisum (= niet mogen werken voor je eigen geld) was het maximale wat haar aan verblijf in Nederland gegund was. En punt twee: ja, iedereen kan dan wel asiel aanvragen in Nederland (in Canada ook), maar tussen asiel aanvragen en asiel krijgen zit een groot verschil - snappie? Dus in het vervolg misschien iets minder snel de alarmistische roeptoeters aan de rechterkant geloven van al dat nieuws dat je volgt? Want misschien klopt het beeld over onze vermeende wijd openstaande grenzen dat ze je voorschotelen wel niet helemaal met de werkelijkheid...