Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Campagne voeren met de VVD: mensen stemmen toch wel op ons

  •  
20-11-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1853 keer bekeken
  •  

De flyeraars van de VVD hoeven zich deze campagne niet bovenmatig in te spannen, zo laat het VPRO-programma Plakshot zien. “Mensen stemmen toch wel op ons”, zo is de ervaring van VVD-vrijwilliger Roel Maalderink. De mensen op straat geven hem gelijk.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (16)

Sententia
Sententia20 nov. 2023 - 18:43

Uit onderzoek is inderdaad gebleken, dat VVD-ers erg trouw aan hun partij zijn, en... De VVD-stemmer is meestal een redelijk oude, hoogopgeleide (maar ook vaak laagopgeleide), werkende man. De PVV-stemmer is meestal een laagopgeleide werkeloze. De GroenLinks is meestal een jonge, redelijk hoogopgeleide vrouw. De PvdA-stemmer is meestal een stokoude. De D66-stemmer is meestal een redelijk jonge hoogopgeleide.

1 Reactie
vdbemt
vdbemt21 nov. 2023 - 8:27

Dat is vast een zeer wetenschappelijk onderzoek door ........jou.

Abma
Abma20 nov. 2023 - 14:23

De VVD is natuurlijk een probleem. Maar stompzinnig volk dat niet kan onderscheiden tot welke ellende VVD heeft geleid. Dit volk praat je zo het neo Facisme aan. Maak de borst maar nat.

Zandc
Zandc20 nov. 2023 - 13:45

Dat rijke mensen/gezinnen ongegeneerd uit puur eigenbelang toch wel op de VVD stemmen is logisch. De VVD heeft immers de rijke bovenmodale tevreden Nederlander meer dan uitstekend bediend. Met subsidies voor de eigen woning, elektrische auto etc. die alleen voor de rijken toegankelijk zijn. En ook steeds lagere belasting op hoog (gezins) inkomen en hoog vermogen in de eigen woning/onderneming etc. Waar de arme helft van Nederland het moet doen met toeslagen voor hoge huur, zorg e.d. om niet onder het bestaansminimum te zakken. En de VVD kreeg daarvoor in de diverse kabinetten de steun van CDA, PvdA, D66, CU en vanuit de oppositie zelfs onvoorwaardelijk van GL. Om de aldoor groeiende kloof tussen arm en rijk te keren is de keus op 22 november gelijk een stuk minder moeilijk. Op hoop van zegen. Maar alles beter dan WEER stemmen op die partijen waarvan je weet dat ze je na WEER in de kou laten staan. Letterlijk en figuurlijk.

4 Reacties
Gerygrr
Gerygrr20 nov. 2023 - 14:14

Daarbij gaan alle lonen al die jaren omhoog met hetzelfde percentage. En de belastingschijven aan de onderkant zijn voor iedereen gelijk. Waar de vaste laten gewoon voor iedereen gelijk zijn…..

Robbin_T
Robbin_T20 nov. 2023 - 14:49

@Zandc "Om de aldoor groeiende kloof tussen arm en rijk te keren is de keus op 22 november gelijk een stuk minder moeilijk. Op hoop van zegen." Daar is de aldoor groeiende kloof weer. Die kloof die al jaren niet groeit maar eigenlijk zelfs kleiner wordt. https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/48/vermogensongelijkheid-opnieuw-gedaald

vdbemt
vdbemt20 nov. 2023 - 15:13

@Gerygrr. "Daarbij gaan alle lonen al die jaren omhoog met hetzelfde percentage." Je bedoelt: bij de overheid al die jaren steeds weinig tot niets. En in sommige sectoren steeds veel? "En de belastingschijven aan de onderkant zijn voor iedereen gelijk." En wat wil je hiermee zeggen? Dat het eerlijk is? Is het eerlijk dat bijv. zij die niet boven de laagste belastingschaal uitkomen, geen huis kunnen kopen. En zij die boven de hoogste uitkomen met HRA extra geld overhouden (hoe meer je verdient, hoe meer je extra overhoudt) en daarmee makkelijker hun koophuis kunnen houden. "Waar de vaste laten gewoon voor iedereen gelijk zijn…..". Werkelijk?????

Volrin
Volrin20 nov. 2023 - 17:05

"en vanuit de oppositie zelfs onvoorwaardelijk van GL." Pure polemische onzin.

Van Tax
Van Tax20 nov. 2023 - 12:42

Niet gek toch? VVD is als als enige partij nog enigszins progressief rechts. D66 en CDA hebben zichzelf gedecimeerd. Een stem op de PVV is een verloren stem. Een stem op PvdA Groenlinks is een keuze voor een enorme belastingverhoging en dat ziet de middenkiezer ook niet zitten. Blijft over NSC of BBB, nieuw, onzeker en voornamelijk CDA geluid. Als je het zo benaderd is het niet gek. Ook nog eens kan op de eerste vrouwelijke premier!

1 Reactie
Panthera
Panthera21 nov. 2023 - 7:53

Beste Van Tax, U bedoeld met de groep middenkiezers waarschijnlijk de mensen met een middeninkomen! U mag mij aan de hand van het verkiezingsprogramma van GL/PvdA wel laten zien hoe een enorme verhogingen van belastingen bij de middeninkomens ten opzichten van bijv. de lagere- of hogere inkomensgroepen er in hun programma uitziet. En het mooie is dat je het verkiezingsprogramma kunt laten voorlezen. https://groenlinkspvda.nl/verkiezingsprogramma/

Robbin_T
Robbin_T20 nov. 2023 - 11:55

Blijkbaar doe je volgens veel mensen dan toch iets goed als VVD.

1 Reactie
vdbemt
vdbemt20 nov. 2023 - 15:16

Dat is een open deur. Het is wel verontrustend (tenminste: als je oog hebt voor de medemens) dat dat mensen zijn die geen donder geven om een ander, de samenleving en om de leefomgeving.

Ben  Liberaal
Ben Liberaal20 nov. 2023 - 11:38

Dat de linkse media zich nu zelfs inzetten voor VVD propaganda is wel uniek te noemen maar verdient in mijn ogen navolging ! Elke stem telt immers, ook al ben je al de grootste.

1 Reactie
vdbemt
vdbemt20 nov. 2023 - 15:21

Deze reactie vind ik moeilijk te peilen. Het zou satirisch kunnen zijn. Wat Plakshot natuurlijk ook is. Alleen ik verwacht dat niet van jou. Beter tekenend kan het niet zijn dat jij dit VVD-PROpoganda vindt.

Kuifje3
Kuifje320 nov. 2023 - 11:21

Van de drie stabiele middenpartijen is het CDA door eigen falen nagenoeg verdwenen en heeft de PvdA (de partij voor de werkende Nederlanders) zich overgegeven aan het activistische Groen Links. Voor de gemiddelde Nederlander blijft zo ongeveer maar één partij over. Noem maar een onderwerp en bijna alle partijen op links en rechts komen met ideeën die alleen maar problemen veroorzaken of de polarisatie verergeren. Wijzend naar elkaar vergeten ze dat de problemen zich blijven opstapelen. Ik vind de VVD een vreselijke nare partij, maar als ik kijk naar onderwerpen als belasting op spaargeld of erfbelasting, of als ik kijk naar migratie en nog veel meer onderwerpen waar de gemiddelde Nederlander wordt belaagd door de flanken dan snap ik heel goed dat de VVD zich geen zorgen hoeft te maken.

2 Reacties
Sententia
Sententia20 nov. 2023 - 16:46

Deze reactie is verwijderd

Sententia
Sententia20 nov. 2023 - 16:46

De oude, traditionele partijen hebben veel moeten inleveren, maar er is niks stabiels en degelijks voor terugkomen. Mensen kiezen liever voor het veilige, vertrouwde, geen al te ingrijpende veranderingen. En de grote ideologische strijd is al lang achter de rug, het liberalisme heeft gewonnen. Het beleid is de ene keer wat sociaal-liberaler, de andere keer wat conservatief-liberaler. Niemand zit nog te wachten op een stelletje streng-religieuzen of neomarxisten. Wat je hoogstens ziet, is een opleving van het nationalisme, als gevolg van de aanwezigheid en komst van de vele moslims.