Joop

Cadeautje van je ouders en grootouders

  •    •  
22-07-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
5954 keer bekeken
  •  
image3
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

Wient
Wient22 jul. 2022 - 9:02

De boodschap is juist, maar om dat te benoemen als een cadeautje van je ouders en grootouders….. Het is dan wel een cartoon, maar deze spreekt met zijn titel wel van de splinter in andermans oog en niet van de balk in het eigen oog. Alsof de generatie van vandaag zo verantwoord consumeert en handelt om zijn zomers koel te houden. De titel als commentaar op een opiniestuk zou bedreigend en discriminerend kunnen worden genoemd. In strijd met Joop’s spelregels en reden om te schrappen. Besef dat wij zelf ook bezig zijn om, met wat wij denken dat gewoon normaal, verantwoord leven is, het cadeautje te creëren voor onze eigen kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen en... Hoe dat er uit gaat zien en of ze daar blij mee zullen zijn?

1 Reactie
Pietje Puk139
Pietje Puk13922 jul. 2022 - 14:10

Dat hoef je niet te vragen. Dat kan ik je zo ook wel op een briefje geven. Zo gauw het mis gaat en er 6 tot 9 meter zout water in de Randstad loopt, zijn de mensen die daar wonen niet meer blij. En de mensen in de hoger gelegen delen van Nederland, waar de klimaatvluchtelingen uit de Randstad naar toe zullen vluchten, tenminste als ze het overleven, zullen ook niet zo blij zijn. Nog voor dat dit scenario optreedt, zal Bangla Desh totaal overstroomd zijn en zullen grote delen van Afrika en Zuid-Amerika zo heet zijn geworden dat geen enkel zoogdier dat overleeft. Met dank aan alle tuig in de politiek dat zich de afgelopen halve eeuw heeft laten omkopen door de grote oliemaatschappijen. Je begrijpt wel wie ik bedoel.

Ranonkel2
Ranonkel222 jul. 2022 - 8:09

Laat die heerlijk warme zomers maar komen! Best een fijn kado.

2 Reacties
LaBou
LaBou 23 jul. 2022 - 5:51

Ik kan helaas niet zeggen wat ik écht vind van dit soort domme opmerkingen.

Jopie666
Jopie66623 jul. 2022 - 9:52

Totdat zout kwelwater alles dood in de Randstad en de stijging zeespiegel voor de kust weer verdubbeld naar 6 mm per jaar. Wat een vooruitblik hé voor je kindjes. Maar blijf lekker struisvogeltje spelen en aub en je kinderen nergens voor inenten hé.