Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Bye, Karen': mondkapjesweigeraar onder luid applaus uit vliegtuig gezet

  •  
08-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
74 keer bekeken
  •  
Een Amerikaanse vrouw is onder luid applaus van de overige passagiers uit een vliegtuig gehaald, omdat ze weigerde een mondkapje te dragen aan boord. Het incident vond plaats in een toestel van Frontier Airlines dat op het punt stond van Cincinnati naar Tampa te vliegen.
Een medewerker van de luchtvaartmaatschappij attendeert de vrouw er kalm op dat ze verplicht is de gezichtsbescherming te dragen en dat het afzetten van het mondkapje betekent dat ze van boord moet. ‘ Thanks asshole ’, is simpelweg het antwoord van de vrouw, die daarop geen tweede kans krijgt alsnog een mondkapje op te zetten. Nadat beveiligers aan boord komen en de koffer van de vrouw uit het vliegtuig halen, verlaat uiteindelijk ook de vrouw zelf het toestel, tot hoorbare grote vreugde van de andere passagiers. Een van hem werpt de vrouw nog een ‘ bye, Karen ’ toe.
Een woordvoerder van Frontier heeft laten weten dat de luchtvaartmaatschappij volledig achter de verwijdering van de vrouw uit het toestel staat: ‘Mondkapjes zijn noodzakelijk wanneer je met ons vliegt. Dat maken we heel erg duidelijk bij het reserveren, tijdens het inchecken, bij het boarden en ook nog eens aan boord van het vliegtuig’.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (33)

Peter Stans
Peter Stans10 dec. 2020 - 13:48

Uitstekend. Weg met zulk soort lamlendig volk.

KimVo
KimVo9 dec. 2020 - 1:02

Deze persoon was op de hoogte van de voorwaarden toen ze het vliegtuig boarde. Omdat ze aan boord weigerde aan de afspraken te voldoen werd ze terecht gevraagd te vertrekken, met meeneming van haar bagage. Ik zou denken dat na het vertrek van een passagier voor veiligheidsredenen alle bagage en ook het vliegtuig cecontroleerd moet worden op achtergelaten bagage waarin mogelijk bijvoorbeeld explosieven. Dat zou dan betekenen: iedereen uitstappen, alle handbagage uitladen, het vliegtuig controleren. Dat geeft enorme overlast voor iedereen, en een enorme schadepost: gemiste luchthavenslots, personeelskosten, verloren tijd en gemiste aansluitingen en extra kosten voor de passagiers. Als medepassagier zit je niet hierop te wachten, maar zou je wel een veiligheidscontrole moeten eisen. Terroristische aanslagen komen uit allerlei hoeken, het is enorm raar dat iemand willens en wetens boekt en board en toch niet meevliegt.

1 Reactie
Ryan2
Ryan29 dec. 2020 - 13:19

Tja, niks nieuws dat sommige mensen een onvoorspelbaar gedrag vertonen. Zo iets komt tegenwoordig op de voorpagina, terwijl het eerder een normaal verschijnsel is. Vroeger deed men er niet zo moeilijk over. \hoppa, wegwezen.

Thuiszitter
Thuiszitter8 dec. 2020 - 23:39

Moest vandaag ook mondkapje opdoen maar had er geen bij mij, vergeten. Niemand zei er wat van en kon rustig mijn gang gaan. De mazzel dat ik geen handhaver tegen het lijf liep. ik had de vluchtroute al bepaald.

Ryan2
Ryan28 dec. 2020 - 21:50

Tja, het blijft massahysterie. Mondkapjes zijn niet relevant, en ZEKER niet in een vliegtuig! Je kan net zo goed een petje opzetten met de tekst.. BLIJF UIT MIJN BUURT! Want daar gaat het eigenlijk om. Afstand houden. Tja, maar dan moet je ook niet gaan vliegen. Rare toestanden!

3 Reacties
DenFlexwerker
DenFlexwerker9 dec. 2020 - 7:54

Zelf heb ik mijn twijfels maar ik ben geen viroloog. Verder ben ik overtuigd dat een slecht beleid beter is dan geen beleid of iedereen maar doet wat die goed acht, met of zonder kennis van zaken. Daarom draag ik dat stomme mondkapje.

Dave Velzen
Dave Velzen9 dec. 2020 - 21:39

Ja hoor het is wetenschappelijk bewezen dat 1 persoon in een vliegtuig heel veel mensen kan besmetten. Met mondkapjes zijn er het hooguit maar een paar en geen 20. Het leuke is dat dit laatste al is gebeurd. Maar ik weet zeker dat er zodadelijk landen komen, vliegtuig maatschappijen die willen dat je een uur voor instappen effe een sneltest doet en positief jammer voor jou dan. Niet willen jammer dan. Het worden slechte tijden voor ikke, ikke en de rest kan stikken figuren. Vooral omdat het systeem dat dit heeft veroorzaakt dan wel bevorderd op zijn laatste benen loopt.

Ryan2
Ryan210 dec. 2020 - 13:59

Dave Velzen 9 december 2020 at 22:39 Ja hoor het is wetenschappelijk bewezen dat 1 persoon in een vliegtuig heel veel mensen kan besmetten. Met mondkapjes zijn er het hooguit maar een paar en geen 20. Het leuke is dat dit laatste al is gebeurd -------------- Kijk, dat bedoel ik nou. Het werkt dus niet. Hooguit een paar.. Haha

Thuru
Thuru8 dec. 2020 - 17:14

Overigens vraag ik me af bij lange vluchten hoe ze dat doen. Met eten en drinken moet zo mondluier toch even af en kan men zowiezo besmet worden zelfs als men gelooft dat zo een luier helpt.

3 Reacties
Ecclesia
Ecclesia8 dec. 2020 - 22:11

Weet niet wat er normaal uit uw mond komt, maar om dat een luier te gaan noemen...

JanDuine2
JanDuine28 dec. 2020 - 22:19

Tijdens het eten en drinken mag het masker even af. Daarna gewoon weer dragen, geen enkel probleem!

Loebkesman
Loebkesman8 dec. 2020 - 23:31

“ Tijdens het eten en drinken mag het masker even af” Juist. Het virus houdt zich dan ook even gedeisd.

[verwijderd]
[verwijderd]8 dec. 2020 - 16:33

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
Loebkesman
Loebkesman8 dec. 2020 - 17:32

“ Zonder vaccinatiebewijs geen (vul maar in)” Als je hier blij mee bent dan sta je echt aan de verkeerde kant.

Ecclesia
Ecclesia8 dec. 2020 - 16:14

Ironische is dat ze niet 'voor gek' willen lopen met een masker. Maar juist zonder masker sta je tegenwoordig voor gek. Ironische is dat ze 'geen schaap' willen zijn, maar juist een schaap zijn door misleiders te volgen (de welbekende YT kanalen met name). Hoe ver moet je wel niet zijn om pertinent een mondmasker te weigeren, nadat je wellicht honderden euro's aan een vliegtuigticket hebt uitgegeven? Dat je nog 'stiekem' zonder kapje probeert te vliegen door braaf naar binnen te komen met kapje en daarna af te doen (of uit protest de neus vrij laat), is tot daaraan toe. Een normaal weldenkend mens doet bij de eerste waarschuwing toch maar een mondkapje voor, zelfs als je er tegen bent. De logistieke nachtmerrie voor jezelf om uit een vliegtuig gebonjourd te worden, een ticket voor niets te hebben betaald, en mogelijk voor de rest van je leven op een bepaalde lijst te komen staan? Jeetje...

Dave Velzen
Dave Velzen8 dec. 2020 - 15:43

Prachtig dit. Zal wel een domme Trump stemmer zijn.

3 Reacties
Loebkesman
Loebkesman8 dec. 2020 - 17:33

Typische dom linkse conclusie

Ecclesia
Ecclesia8 dec. 2020 - 22:12

Loebkesman, Kwestie van statistiek. Venndiagram van Trump stemmers (NL: Baudet stemmers) en mondkapje weigeraars heeft een grote overlapping. M.a.w. geen domme conclusie.

Loebkesman
Loebkesman8 dec. 2020 - 23:30

“ Trump stemmers (NL: Baudet stemmers) ” Het gaat ook maar door. Wauw

DiederikZeeman
DiederikZeeman8 dec. 2020 - 15:22

Ik krijg bijna heimwee naar de tijd dat rechtse mensen hun mond vol hadden over "regels zijn regels" en "regels gelden voor iedereen". De principes van dit soort volk blijken inmiddels flinterdun. Demonstreren vonden ze maar onzin. Totdat ze zelf hun zin niet kregen. Toen mocht op eens de snelweg geblokkeerd worden voor een lullig kinderfeest, of mochten zielige klaagboeren met hun tractoren het complete verkeer in de war schoppen.

3 Reacties
henkdevries9
henkdevries98 dec. 2020 - 19:34

Lekker hè? Dat generaliseren

White Knight
White Knight8 dec. 2020 - 20:06

Ik heb heimwee naar de tijd dat linkse mensen geloofde in persoonlijke vrijheid en een liberale partij niet probeerde om het volledige leven van mensen te controleren.

LaBou
LaBou 9 dec. 2020 - 7:42

" Ik heb heimwee naar de tijd dat linkse mensen geloofde in persoonlijke vrijheid en een liberale partij niet probeerde om het volledige leven van mensen te controleren." Waneer was dat dan? Want ik kan me zo'n tijd niet herinneren.

Leontrotsky
Leontrotsky8 dec. 2020 - 15:22

Vliegen moet zowiezo verboden worden, alleen in noodzakelijke gevallen (familiebezoek, vluchten voor honger, ellende en klimaat of voor echt zakelijke vluchten).

3 Reacties
adriek
adriek8 dec. 2020 - 19:05

De meeste zaken die je noemt zijn niet noodzakelijk weten we sinds corona-zoom-meetings. Blijven vluchtelingen-vluchten over.

White Knight
White Knight8 dec. 2020 - 20:07

Vluchtelingen worden het best opgevangen in de eigen regio. Bovendien is met alleen vluchtelingen als publiek geen vliegmaatschappij in stand te houden.

Peter Stans
Peter Stans10 dec. 2020 - 13:49

Er gaan echt geen vliegtuigen vliegen voor familiebezoek (hoe wou je dat trouwens controleren?)

Mokker
Mokker8 dec. 2020 - 15:03

Terecht, maakt niet uit of je in de maatregelen gelooft, maar als je zo nodig in deze periode wil vliegen ga je akkoord met de voorwaarden en weet je dat een mondkapje verplicht is.

5 Reacties
Thuru
Thuru8 dec. 2020 - 15:28

Alleen is nu de vraag of zo een mondluier wel helpt ook omdat je nog steeds ziet dat aantal besmette mensen stijgt en stijgt ondanks plicht. Toch maar zweden model proberen.. Los daarvan even in het algemeen, kan men de ontheffing zelf printen en invullen dus die ontheffingsbewijs slaat ook nergens op omdat iedereen dat kan doen, ook als dat niet gewenst zou zijn. Misschien dat bij vliegtuig wel een verklaring van arts nodig is, dat zou wel kunnen.

DaanOuwens
DaanOuwens8 dec. 2020 - 18:03

@ Thuru Jij schrijft: Alleen is nu de vraag of zo een mondluier wel helpt Dat is slechts heel beperkt. Neemt niet weg dat in situaties waar mensen dicht op elkaar komen een reeds bemette persoon het minder snel zal overdragen aan anderen. Dat door het Rivm al aangetoond. Dus er is ook een antwoord op die vraag. En je schrijft: .. ontheffingsbewijs slaat ook nergens op omdat iedereen dat kan doen, ook als dat niet gewenst zou zijn De samenleving is niet hufterproof. De meerderheid wil dat niet omdat dan de persoonlijke vrijheden in het gedrang komen. Dus hufters kunnen inderdaad vrijelijk een dergelijke ontheffing printer. Meer fatsoenlijke mensen doen dat niet. Overigens ben ik zelf wel een voorstander van maatregelen tegen hufters. Ik zou iemand die weigert een mondkapje op te zetten of zie een dergelijke ontheffing zelf maakt verder uitsluiten van alle vliegverkeer. Ik vind dat je hufters ook als hufter moet behandelen. Anders ontstaat er maar ongewenste verwarring.

LaBou
LaBou 8 dec. 2020 - 18:05

Wat is dat zwedenmodel? Want Zweden schijnt de laatste tijd meer en meer dezelfde maatregelen te nemen als de rest van Europa.

adriek
adriek8 dec. 2020 - 19:08

"Alleen is nu de vraag of zo een mondluier wel helpt..." Dat is geen vraag, het is allang bekend dat deze schaamlapjes alleen, heel misschien, iets helpen als ze correct gebruikt worden. In de praktijk dus hooguit 0.0007 procent. Maar de grootste schreeuwers hebben hun zin gekregen en onze sufkoppige leiders hebben in arren moede maar een wetje geschreven in de hoop iets op te lossen (gebeurt vaker zonder succes dan met).

Thuru
Thuru9 dec. 2020 - 1:36

@DaanOuwens Er zijn weldegelijk mensen die in een uitzonderings positie zijn en waar zo bewijs voor moet zijn. Alleen moet dat niet worden uitgeprint, maar aangevraagd worden bij de arts vind ik. Die kan bekijken of zo bewijs wel of niet terecht is en indien terecht ook afgeven.