Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bush schiet in eigen voet

  •  
17-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
61 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2016-02-17-om-14.23.41
Republikeins presidentskandidaat Jeb Bush wist dinsdagavond een paar uur lang alle aandacht op Twitter bij rapper Kanye West weg te halen. Bush plaatste een foto op het sociale netwerk van een pistool met daarin zijn naam gegraveerd, begeleid door slechts het woord “America”.
Bush, die op dit moment in de meest optimistische peilingen amper 10 procent van de potentiële stemmen krijgt, deelde de foto nadat hij tijdens zijn campagne een bezoekje had gebracht aan de producent van het wapen. Het leverde vrijwel direct een stortvloed aan reacties op.
Meerdere gebruikers van Twitter wezen Bush fijntjes op de vele doden die het vrije wapenbezit in Amerika veroorzaakt. Alleen al in het jaar 2015 vonden in de Verenigde Staten 372 massaschietpartijen plaats, waarbij 475 doden en 1.870 gewonden vielen. Het totaal aantal doden als gevolg van een schietpartij ligt nog vele malen hoger. President Obama noemde onlangs het aantal schietpartijen een ‘epidemie’.
Niet iedereen reageerde op de foto van Bush met dezelfde bloederige details, veel zagen het als een uitgelezen kans om Bush, die langzaam het lachertje van de presidentiële race aan het worden is, nog eens extra belachelijk te maken.

Meer over:

vs, wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.