Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Apenpokken nu ook in Nederland opgedoken

RIVM verwacht snel meer gevallen van mysterieuze ziekte
Joop

Burgemeester Veenendaal vergelijkt regenboogvlag met IS-vlag

  •  
05-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
regenboogvlag
Een voorstel voor een extra vlaggenmast in de gemeente Veenendaal is getorpedeerd door de burgemeester met een wel heel ‘bijzonder’ argument. Dat meldt de Veenendaalse Krant.
Het SP-amendement voor een extra vlaggenmast voor bijzondere vlaggen werd ingediend om gedurende de Vredesweek (17-25 september) de Vredesvlag te kunnen hijsen, maar VVD-burgemeester Wouter Kolff vindt het overbodig daar een vijfde aan toe te voegen. Het verzoek van de raad om op ‘coming out dag’ de Regenboogvlag op het gemeentehuis te hijsen kon de burgervader nog net verkroppen, om daar vervolgens aan toe te voegen:
"Maar we gaan nu niet ieder verzoek honoreren. Je moet je toch niet voorstellen dat we hier de vlag van Islamitische Staat hebben wapperen."
Noot van de redactie : hoewel de heer Kolff er met bovenstaande uitspraak vanuit lijkt te gaan dat solidariteit betuigen met LHBTI-liefde of de vlag hijsen voor de vrede een opstapje is naar het verheerlijken van extremistische terreurorganisaties, is ons tot op heden niets bekend van IS-brievencampagnes aan kleinburgermeesterlijke gemeentes met de vraag of ze alstublieft hun vlag willen voeren.
Cc-foto: torbakhopper

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (19)

Nick Ros
Nick Ros5 jul. 2016 - 21:32

De PIRATENVLAG mocht ook al niet.

Mark Gh
Mark Gh5 jul. 2016 - 16:45

Zoals ik het lees stelt hij simpelweg dat het vlaggen met bijzondere vlaggen een uitzondering moet zijn, niet de standaard. Daarin heeft hij gewoon een punt.

Aldus Mei
Aldus Mei5 jul. 2016 - 16:38

Ik raad de burgers van Veenendaal aan een regenboogvlag aan te schaffen en die op iedere dag dat de gemeenteraad vergadert buiten te hangen.

BasVV
BasVV5 jul. 2016 - 12:23

Ik zie het probleem niet. De burgemeester geeft gewoon een grens van het toelaatbare aan.

1 Reactie
Zandb
Zandb5 jul. 2016 - 13:57

En waarom Bas, is een regenboogvlag dan niet toelaatbaar? Wat is het verband met IS?

[verwijderd]
[verwijderd]5 jul. 2016 - 12:19

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
Frans Akkermans
Frans Akkermans5 jul. 2016 - 18:13

De burgemeester hoeft niets uit te leggen want de gemeente gaat niet over het feit dat het verdrag al met ingang van 1 januari werd toegepast. Afgesproken werk.

voxpopuli2
voxpopuli25 jul. 2016 - 12:09

Mag deze vlag wel ? http://www.protestantsekerk.nl/actueel/Nieuws/nieuwsoverzicht/Paginas/Protestantse-Kerk-is-grootste-onbekende-organisatie-van-Nederland.aspx

1 Reactie
Zandb
Zandb5 jul. 2016 - 14:05

vox: De gemeente houdt zich aan het vlaggenprotocol. En honoreert geen verzoeken van belangengroepen. Stel dat ook IS verzoekt om een vlag te laten wapperen ......

msj_meijerink
msj_meijerink5 jul. 2016 - 12:04

Jaja, de gristenen van de eenighe waerachtige gristelijke kerk hebben de waarheid in pacht. Dus is het zo!

1 Reactie
Zandb
Zandb5 jul. 2016 - 14:06

Wat ik er weet, heeft het daar maar heel weinig mee te maken.

Frank Lenssen2
Frank Lenssen25 jul. 2016 - 11:47

Het is geen vergelijking van homoseksuelen en lesbienen met jihadisten - de brave Kolff greep naar een meer, um, 'buitengewone' vlag van een al even buitengewone club belangenbehartigers om een zekere beperking aan te geven. Dat mag. Van mij mag hij zelfs (om het gelijk naar zich toe te trekken) een ongewenste vlag aanvoeren. Zie ik geen spitsburgerdom in, en zelfs geen misplaatste grap, hoewel anderen daar anders oven mogen denken. Nou ik erbij stil sta: hangt de EU-vlag er so wie so al? En wat denken (in)activistisch ingestelde Jopers daarvan?

1 Reactie
Zandb
Zandb5 jul. 2016 - 14:09

Frank: De motivering is dat de gemeente niet wil nadenken over verzoeken van "belangengroepen" - zoals IS bijvoorbeeld, ik noem maar wat - tot de vlag wapperen van een publiek gebouw .

ratio2
ratio25 jul. 2016 - 11:42

Hoezo vergelijkt de burgemeester hier de regenboogvlag met de IS vlag? Hij accepteert de regenboogvlag, maar stelt dat er wel grenzen zijn. Als voorbeeld noemt hij het meest absurde idee, een IS-vlag. Ik zie hier geen vergelijking tussen de IS-vlag en de regenboogvlag in. Als hij nu de regenboogvlag had geweigerd met als redenering dat ze toch ook niet de IS vlag zouden ophangen, dan had de kritiek wel hout gesneden, maar nu volgens mij niet. Als ik de nieuwsberichten mag geloven liep hij vorig jaar zelf mee in een 'Rainbow Walk'. En dan zou hij nu zo homofoob zijn dat hij IS en de regenboogvlag als equivalent beschouwt? Dat zou gek zijn.

1 Reactie
truusbeek2
truusbeek25 jul. 2016 - 12:15

en zo is het!

Machielse93
Machielse935 jul. 2016 - 11:17

Rare vergelijking, maar inderdaad je kan moeilijk elk verzoek honoreren.

1 Reactie
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen5 jul. 2016 - 13:48

Zou er meer dan1 verzoek zijn dan?

voxpopuli2
voxpopuli25 jul. 2016 - 11:15

En daarom ook in Veenendaal, nix18, geen drank, geen drugs, geen religie..:-) Religie maakt kortzichtig en dom, dat blijkt maar weer

1 Reactie
Zandb
Zandb5 jul. 2016 - 14:12

vox; nogal een domme reactie als u niet kunt hard maken dat dit ook maar iets met religie te maken heeft. Geen religie maakt ook dom en kortzichtig, blijkt maar weer?