Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Burgemeester Purmerend stapt uit VVD uit onvrede over partijlijn

  •  
04-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
65 keer bekeken
  •  
Stadhuis,_Purmerend
De burgemeester van Purmerend, Don Bijl, is uit onvrede over de huidige koers van de VVD uit die partij gestapt. Na een lidmaatschap van 50 jaar vindt hij de partij inhoudsloos geworden. “Een visie op de samenleving ontbreekt tegenwoordig vrijwel geheel,” schrijft hij in een brief waarmee hij zijn lidmaatschap opzegt. Bijl beschrijft hoe de VVD in zijn ogen is veranderd van een partij die ook de kwetsbare mensen niet uit het oog verloor, tot een club mensen die doorgeschoten pragmatisme, marktwerking en individualisering belangrijker vindt.
Enkele proefballonnetjes van VVD-Fractievoorzitter in de Tweede Kamer Klaas Dijkhoff doet hij af als ‘In strijd met wet en grondwet.’ Er wordt volgens Bijl door zijn voormalige partij geen antwoord gevonden op “de kennelijke onvrede in onze samenleving. Een samenleving die welvarender is dan ooit, maar waarin de verschillen steeds groter worden.” Eind november zette de burgemeester van Assen, Marco Out, dezelfde stap als zijn collega uit Purmerend. Beide mannen blijven overigens gewoon aan in hun ambt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.