Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Burgemeester Milaan roept op tot volksopstand

  •  
13-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
giuliano.jpg
'Grote burgerrebellie' moet huidig regiobestuur van Lombardije dwingen af te treden
De burgemeester van Milaan, Giuliano Pisapia, roept in een interview met de krant la Repubblica op tot een ‘grote burgerrebellie’. Hij wil dat de inwoners van Milaan in opstand komen om het regiobestuur van Lombardije tot aftreden te dwingen. Dat meldt onder meer persbureau ANP.
Milaan is de hoofdstad van de rijke Noord-Italiaanse regio Lombardije. Eerder deze week is een gedeputeerde opgepakt wegens banden met de maffia. Ook zijn er eerder talloze corruptieschandalen geweest. Volgens Pisapia hebben de vermeende banden met de georganiseerde misdaad de ‘doodsteek’ toegebracht aan de geloofwaardigheid van de centrumrechtse regioregering.
De gedeputeerde die woensdag werd opgepakt is Domenico Zambetti, lid van ex-premier Berlusconi’s partij PDL. Hij zou stemmen hebben gekocht van de maffia. Volgens het Openbaar Ministerie zou hij de maffia 20.000 euro hebben betaald voor 4000 voorkeursstemmen, waardoor hij in 2010 verzekerd was van een overwinning bij de verkiezingen.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (2)

JoopSchouten
JoopSchouten13 okt. 2012 - 15:50

Een lokale opstand kan werken. In Landsmeer lukte het onlangs ook. Regenteske PvdA-so & VVD-patjepee wethouders gedroegen zich jarenlang als regenten. Zijtraineerde de nieuwe burgemeester haar integere doortastendheid en stuurde haar weg. De bevolking van Landsmeer kwam in opstand en onttroonde deze onderkoninkjes.

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten13 okt. 2012 - 15:50

Corr.: 'PvdA-so & VVD-patjepee wethouders gedroegen zich jarenlang als regenten.'