Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Burgemeester Londen voelt de bui na Brexit al hangen

  •  
03-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
66 keer bekeken
  •  
8295930231_9a3364bffa_z
Een week geleden koos een meerderheid van de Britten er bij het referendum voor om uit de EU te stappen. Wat de uitkomst van dat referendum voor de toekomst van Groot-Brittannië zal gaan betekenen, zal nog moeten blijken. Zo stemde bijvoorbeeld een meerderheid van de Schotten voor een Bremain. Ook in de hoofdstad Londen – waar tevens het financiële centrum zich bevindt – wilde het leeuwendeel van de kiezers bij de EU blijven. In een open brief aan het bedrijfsleven schrijft de Londense burgemeester, Sadiq Khan, nu dat ongeacht de uitkomst van het referendum, Londen zich altijd zal blijven openstellen voor de wereld.
In de brief schrijft Khan dat Londen een van de meest open en dynamische economieën ter wereld heeft. Het is een “wereldwijd opererende financiële hoofdstad” en “een internationaal centrum voor zaken”. Het besluit van het Verenigd Koninkrijk om uit de EU te treden “was niet het resultaat dat Londen wilde”, schrijft hij. “Maar mijn duidelijke boodschap aan onze vrienden uit de hele wereld is dat onze grote stad voor iedereen openstaat […] Londen blijft de succesvolle stad die ze vandaag is. Het blijft de beste plaats in de wereld om zaken te doen en de stad zal altijd handel blijven drijven met de hele wereld, ook met de EU.”
cc-foto: Hernán Piñera

Meer over:

wereld, nieuws, brexit
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.