Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte negeerde archiefwet en wiste jarenlang elke dag sms’jes

Landsadvocaat: toestel premier had ruimte voor slechts 20 berichten
Joop

Burgemeester Londen: Bush moet worden gearresteerd

  •  
19-11-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Johnson_300.jpg
Facebookers willen dat Bush' memoires in de crime afdeling komt van de boekwinkel
‘Wanneer Bush zijn memoires gaat promoten in de UK zou hij Texas wel eens nooit meer terugzien.’ Dat zegt Boris Johnson, de burgemeester van London in een opiniestuk in The Telegraph. Bush die in zijn boek zegt martelpraktijken als waterboarding volkomen legaal te vinden, zou volgens Johnson in de boeien geslagen moeten worden.
Johnson maakt de vergelijking met de Chileense leider Pinochet die er van werd beschuldigd 3000 politieke tegenstanders te hebben gemarteld en vermoord. “Natuurlijk, er wordt ons verteld dat dit scenario onwaarschijnlijk is. Maar dat dacht Augusto Pinochet ook en in tegenstelling tot Pinochet maakt Bush geen geheim van wat hij heeft gedaan.”
Van alle 43 presidenten die Amerika heeft gehad is Bush de enige die marteling een geoorloofde praktijk vindt om criminelen tot een bekentenis te dwingen. Hij beweert zelfs dat hij daardoor vele Amerikaanse en Britse levens heeft gered. Johnson vindt die uitspraak onzin.
Het is niet te verenigen met de Amerikaanse grondwet of de VN-conventie tegen marteling. Bovendien is er geen enkel bewijs dat Bush er in is geslaagd wat hij zelf beweert. Waterboarding werk niet en het zorgt niet voor het loskrijgen van waardevolle informatie. Het redt geen levens. […] Bush had er goed aan gedaan de woorden van Abraham Lincoln te onthouden die in 1863 zei: “De noodzakelijkheid van het leger, betekent niet dat wreedheid toegestaan is.
CBS News zegt dat critici net als bij de memoires van Tony Blair, het boek van Bush het liefst parkeren in de criminaliteitsafdeling van de boekwinkels. Ze hebben een Facebook groep ‘Reshelve Bush Book Decision Points into True Crime section’ aangemaakt. De pagina telt al ruim 1000 leden.

Meer over:

wereld, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (11)

Unknown2
Unknown219 nov. 2010 - 11:34

ik zeg DOEN!

omaoeverloos
omaoeverloos19 nov. 2010 - 11:34

Bush heeft zich, zo heb ik uit betrouwbare bron vernomen, met enige getrouwen teruggetrokken in een grottencomplex in de Rocky Mountains. Een video-opname waarin hij aangeeft dat de wereld nog niet van hem af is, wordt momenteel door de zender Fox-News geanaliseerd. Eeen woordvoerder wist al te vertellen dat de video "waarschijnlijk echt" genoemd kon worden. Een contingent Afghaanse Al Quaida commando's kamt het gebied momenteel uit, maar tot op heden nog zonder succes.

BATikker
BATikker19 nov. 2010 - 11:34

De titel van dit artikel is misleidend - dit heeft Johnson niet geschreven. Hij schrijft dat Bush tijdens een bezoek aan Europa wel eens gearresteerd zou kunnen worden. Hij noemt voor het gemak niet het land waar dit zou kunnen gebeuren. Dat lijkt me heel verstandig, een burgemeester van een bevriende natie kan en mag zich nooit zo uitdrukken. Het boek zelf is overigens een aanrader; een interessante en goed geschreven kijk achter de schermen tijdens 1 van de moeilijkste periodes uit de Amerikaanse geschiedenis.

JAWEH
JAWEH19 nov. 2010 - 11:34

Wie zou het lef hebben om deze man dan te arresteren ? Niemand toch. Dan volgen er meteen economische sancties van de USA en dat wil niemand... Komt Bush uberhaupt Amerika wel uit?

1 Reactie
HenryH
HenryH19 nov. 2010 - 11:34

Economische sancties? Denk dat je eerder een CIA moordcommando op je af krijgt.

[verwijderd]
[verwijderd]19 nov. 2010 - 11:34

Burgemeester Londen wil dat Bush wordt gearresteerd. Hij kan zoveel willen. Mijn hemel, alweer 'zo eentje' doe zich inlaat met roeptoeteren en proefballonnetjes. Get real, mr. Johnson, ít's never gonna happen.

1 Reactie
Joeri2
Joeri219 nov. 2010 - 11:34

Och dat zeiden ze ook van Londen straat tax, die heeft hij ook gewoon ingevoerd. als ik Bush was zou ik me niet meer in Londen laten zien, Johnson is in Londen gewoon de baas van de politie. Wat mij wel opvalt aan die Johnson is dat hij als rechtse rakker wel gewoon bij z'n principes blijft, daar kunnen heel wat Nederlanders ( ook uit Limburg ) nog een voorbeeld aan nemen en wat van leren.

mees.
mees.19 nov. 2010 - 11:34

Bush is niet alleen een oorlogsmisdadiger hij heeft met zijn club zijn beleid ook de wereld aan de financiele afgrond gebracht....iedereen moet daar nu voor boeten en meneer loopt vrij rond

1 Reactie
Yggdrasil
Yggdrasil19 nov. 2010 - 11:34

Bush past naadloos in het groepje, Milosevich, Mladic,Karadzic en Charles Taylor. Plus nog een aantal misdadige regeringsleiders die nog in functie zijn.

maclofty
maclofty19 nov. 2010 - 11:34

Boris Johnson, is en blijft een toneelspeler, bovendien wil hij (denk ik) graag weer herkozen worden. Dit doet het goed bij de kiezers.

1 Reactie
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen19 nov. 2010 - 11:34

Klopt, toneelspeler, en dit ligt goed bij de kiezer. Behalve dat heeft Johnson ook nog eens gelijk.