Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Remkes: boerencrisis reikt veel verder dan stikstof

Bemiddelaar noemt eerste overleg zonder protestboeren "buitengewoon constructief"
Joop

Bunq-klant aangevallen om regenboog-betaalkaart

  •  
08-08-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bunqbetaalkaart
Een klant van bunq is in India aangevallen omdat hij betaalde met de regenboog-betaalkaart van de Nederlandse internetbank. Dat schrijft de oprichter van bunq, Ali Niknam, in een bericht op Medium. “We zijn geschokt en woedend.”
Bunq werd op de hoogte gebracht van de aanval door de reisorganisatie van de klant. “We zijn nu in gesprek met hen om te kijken hoe we onze gebruiker het beste support kunnen bieden. We hebben begrepen dat hij zich nu in het ziekenhuis bevindt”, laat Bianca Zwart van bunq desgevraagd weten.
Niknam schrijft in zijn bericht dat de bank af en toe de suggestie krijgt om een ander, ‘minder gay’ ontwerp te kiezen voor de betaalkaart. “Alsof homo zijn op de een of andere manier slecht zou zijn.” Volgens Niknam staan de kleuren voor “het geluk en het plezier dat mensen associëren met het zien van de regenboog”.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (17)

Oki Doki
Oki Doki9 aug. 2019 - 9:55

Het zijn niet eens de kleuren van de regenboog. De volgorde van de kleuren is niet hetzelfde en er ontbreken kleuren.

poeslief
poeslief9 aug. 2019 - 9:32

Hmmmm bijzonder. https://nl.wikipedia.org/wiki/Geslachtsverhouding Zou juist verwachten dat juist in een land als India homoseksualiteit onder mannen uitkomst zou bieden.

1 Reactie
Oki Doki
Oki Doki11 aug. 2019 - 12:39

Voor de hele wereld eigenlijk wel inderdaad, ik ben het daar zeker wel mee eens.

frankie48
frankie488 aug. 2019 - 16:25

Als je weet welke gevoelens de kleur rood bij mensen kan oproepen, dan begrijp je werkelijk niet waarom die kleur is gebruikt.! Maar een absurd voorval natuurlijk.

Satya
Satya8 aug. 2019 - 15:14

Verschrikkelijk. Ik vraag me wel af waarom je dat in India doet maar goed dat zal wel niet mogen. Heel veel sterkte voor deze man, de wereld heeft een lange weg te gaan. India, als je een voorbeeld wilt waarom je geen fvd of pvv moet stemmen.

8 Reacties
Gefaald
Gefaald8 aug. 2019 - 15:51

Makelaars in Den Haag (Nederland) raden homo's en lesbo's af om een huis te kopen in bepaalde wijken, vanwege grote risico's voor hun veiligheid. Ook de realiteit anno 2019.

Djahe
Djahe8 aug. 2019 - 18:42

Mijn zoon woont in Kanaleneiland, zeg maar Klein Arabië in Utrecht. Hij is jong, hij is homo, en hij drinkt graag, soms meer dan ik goed voor hem vindt. Maar hij is geen enkele keer lastig gevallen door mensen bij hem uit de buurt. In de Schilderswijk in Den Haag kom ik regelmatig. Mijn nicht woont er, vandaar, ik vind het overdag een heerlijke wijk. Vooral de markt is een waar feest, maar ik ben dan ook culinair ingesteld. Het is er echter niet helemaal veilig, 's nachts. Je moet op je hoede zijn. Je kan zomaar overvallen worden of gemolesteerd. Dus niet alleen onveilig voor homo's, maar eigenlijk voor iedereen. De criminaliteitscijfers zijn heel erg hoog, vooral geweldsmisdrijven vinden heel veel plaats..

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks8 aug. 2019 - 21:17

@Djahe Fijn voor je zoon, ik heb er persoonlijk heel andere ervaringen. Mijn littekens zijn helaas niet allen psychisch.

Jonkheer
Jonkheer 9 aug. 2019 - 6:29

@Satya - Toch knap hoe je je diepgewortelde afkeer voor Baudet en Wilders weet te etaleren in een reactie op een onderwerp dat helemaal niet over hen gaat... Sterker, ik meen dat beide heren zich juist sterk maken voor het feit dat je homo moet kunnen zijn, zonder daar je bang hoeft te zijn voor iemand die daar aanstoot aan neemt vanwege zijn culturele achtergrond. On topic: samen met de ophef op die Hongaarse Coca Cola poster bewijst dit incident maar weer eens hoe belangrijk het is dat we ons mondial blijven inzetten voor een veilige wereld voor iedereen.

4Vier!
4Vier!9 aug. 2019 - 6:52

Satya 8 augustus 2019 at 17:14 “Verschrikkelijk. Ik vraag me wel af waarom je dat in India doet” Wat bedoel je? Betalen of iemand in elkaar slaan?

poeslief
poeslief9 aug. 2019 - 10:44

@Lieve Satya India is geen Nederlandse provincie of rijksdeel. Ze kennen daar Baudet en Wilders niet, en kunnen ook hun stem niet op hen uitbrengen. Alvast een fijn weekend gewenst.

MountEverest
MountEverest9 aug. 2019 - 13:00

"Het is er echter niet helemaal veilig, ’s nachts. Je moet op je hoede zijn. Je kan zomaar overvallen worden of gemolesteerd. Dus niet alleen onveilig voor homo’s, maar eigenlijk voor iedereen. De criminaliteitscijfers zijn heel erg hoog, vooral geweldsmisdrijven vinden heel veel plaats.. " Het lijkt Zweden wel.

MountEverest
MountEverest9 aug. 2019 - 13:04

"Makelaars in Den Haag (Nederland) raden homo’s en lesbo’s af om een huis te kopen in bepaalde wijken, vanwege grote risico’s voor hun veiligheid. Ook de realiteit anno 2019." Dit was 20 jaar geleden al het geval in de Diamantbuurt in Mokum. Jongelui die toen een homostel terroriseerden en inbraken pleegden zijn voor een deel toegetreden tot de Mocromafia. Een deel van hen is inmiddels al uit het leven weggerukt.

Karingin
Karingin8 aug. 2019 - 15:01

Jezus.

3 Reacties
Hemk
Hemk8 aug. 2019 - 15:29

Die heeft inderdaad veel te cerantwoordwn wat betreft homofobie, maar gezien india is er een redelijke kans dat homofobe ideeën niet van hem komen.

Starter2
Starter28 aug. 2019 - 19:12

Jezus niet, wel de gasten die uit zijn naam handelen.

Salama.
Salama.9 aug. 2019 - 7:24

Mohammed.