Joop

Bummer, Witte Huis wil geen Death Star bouwen

  •  
12-01-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
deathstar.jpg
Petitie met ruim 34 duizend handtekeningen genegeerd
De natte droom van Star Wars-fans in Amerika is in duigen gevallen. Er komt geen levensechte Death Star. Het Witte Huis geeft geen gehoor aan een petitie die vraagt om het ruimtevaartuig uit de legendarische filmreeks te bouwen.
Op het moment van schrijven stonden onder de petitie al 34435 handtekeningen. De Amerikaanse overheid wilde daarom het verzoek niet al te lichtvaardig van de hand wijzen. Er kwam een uiterst serieuze respons. 
Het Witte huis geeft drie redenen waarom de Death Star er niet gaat komen: – Het kost ongeveer 850.000.000.000.000.000 dollar
– Het Witte huis staat niet achter het opblazen van planeten
– Maar bovenal: Iedereen kent de zwakke plek van de Death Star al. Een eenmansruimtevaartuig is in staat om de kunstmatige maan uit te schakelen

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (14)

Lejoo
Lejoo12 jan. 2013 - 13:27

Koopje toch? Gooi een paar platina muntjes van een biljoen stuk! http://925.nl/archief/2013/01/04/nee-echt-een-platina-munt-van-1-biljoen

Michiel Online
Michiel Online12 jan. 2013 - 13:27

meanwhile in Africa...

HanvanderHorst1
HanvanderHorst112 jan. 2013 - 13:27

Dat stuk van die Paul Shawcross, daar kunnen de spin doctors van Den Haag een punt aan zuigen.

Moogle
Moogle12 jan. 2013 - 13:27

afleidingsmanouvre van waar ze wel mee bezig zijn met hun ruimteprojecten

Patrick Faas
Patrick Faas12 jan. 2013 - 13:27

Hoe spreek je dat bedrag uit? 250 biljard? 250 quadrillion? Zo zien we maar weer hoe snel fantasie serieuze cultuur kan worden. Star Trek is ook zo’n cult geworden. Er bestaan zelfs Amerikaanse kinderen die Klingon als eerste taal leren van hun ouders (vaders). Op cynische Europeanen komt het mal over, maar laten we blij zijn dat Amerikanen de ruimte in willen. Steun aan wetenschappelijk onderzoek komt de vooruitgang ten goede, Bijbelstompen (Bible thumping) niet. Laat Amerikanen hun inspiratie maar uit scifi halen, in plaats van uit de Bijbel. En om scifi schrijven, beste Jopers, hebben we alleen een laptopje met internetaansluiting nodig. Bouw aan de toekomst. Schrijf scifi.

Nescio2
Nescio212 jan. 2013 - 13:27

Maar goed dat Obama nu president is... onder Bush was na die petitie dat ding vast en zeker wel gebouwd! ; )

[verwijderd]
[verwijderd]12 jan. 2013 - 13:27

Keynes had het vast een geweldig project gevonden.

1 Reactie
Crunchy Frog
Crunchy Frog12 jan. 2013 - 13:27

Voor geldsmijterij van dit formaat moet je eerder bij Reagan zijn.

harryo2
harryo212 jan. 2013 - 13:27

Als die vierendertigduizend voorstanders even snel vijfentwintig miljoen dollar per persoon op tafel leggen kan het feest meteen beginnen.

1 Reactie
harryo2
harryo212 jan. 2013 - 13:27

Een klein foutje (het scheelt maar één letter), maar wat een verschil. Die vijfentig miljoen voor dat feestje moet natuurlijk met een miljard worden vermenigvuldigd. De inleg per persoon komt daarmee op vijfentwintig biljoen. Een rekenfoutje. Mijn rekenfoutje.

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods12 jan. 2013 - 13:27

++ - Het Witte huis staat niet achter het opblazen van planeten - Maar bovenal: Iedereen kent de zwakke plek van de Death Star al. Een eenmansruimtevaartuig is in staat om de kunstmatige maan uit te schakelen ++ >> LOL! :-D

1 Reactie
Crunchy Frog
Crunchy Frog12 jan. 2013 - 13:27

In de oorspronkelijke tekst (de link in het artikel) is hij zelfs nog fijner geformuleerd: "- The construction of the Death Star has been estimated to cost more than $850,000,000,000,000,000. We're working hard to reduce the deficit, not expand it. - The Administration does not support blowing up planets. - Why would we spend countless taxpayer dollars on a Death Star with a fundamental flaw that can be exploited by a one-man starship?" En even verder: "We are living in the future! Enjoy it. Or better yet, help build it by pursuing a career in a science, technology, engineering or math-related field. If you do [...], the Force will be with us! Remember, the Death Star's power to destroy a planet, or even a whole star system, is insignificant next to the power of the Force." Dit Witte Huis heeft in ieder geval gevoel voor humor.

[verwijderd]
[verwijderd]12 jan. 2013 - 13:27

Tof dat Obama er nog serieus en met humor antwoordt. Hij is vast ook fan van de Star Wars films en toont zich hier weer eens van zijn grappige kant. Sommige Star Wars fans zijn kennelijk zo extreem in hun fanschap dat ze niet langer genoegen willen nemen met speelgoed lightsables. Of zou het ook van hun kant ook als grap bedoeld zijn?

1 Reactie
olavl
olavl12 jan. 2013 - 13:27

Het antwoord komt niet van Obama zelf maar van een medewerker van het Witte Huis. De naam staat er zelfs bij, het is ene Paul Shawcross. Het is een goed geschreven antwoord, dat wel. En natuurlijk was die hele petitie maar een grap, dat dat nog uitgelegd moet worden... Niemand wil werkelijk een Death Star. Deze petitie was vooral bedoeld om die petitiewebsite "We the People" van het Witte Huis een beetje belachelijk te maken. Want die site wordt gezien als een slecht doordacht platform. Heel serieuze petities die daar worden ingediend en die op grote steun kunnen rekenen worden soms door de regering afgedaan met een antwoord van drie regels. Volkomen onzinnige petities (zoals voor het bouwen van een Death Star) krijgen daarentegen onredelijk veel aandacht. Veel Amerikanen zien dat "We the People" ook als een zoethoudertje, een bliksemafleider. Een voorbeeld van schijndemocratie. Het creëert de illusie van inspraak terwijl de politici toch gewoon hun eigen plan blijven trekken.