Joop

Buitenhof: 'Ebru Umar op lijst Leefbaar Rotterdam'

  •    •  
17-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
100 keer bekeken
  •  
In Buitenhof een discussie tussen Leefbaar Rotterdam-leider Joost Eerdmans en DENK-fractievoorzitter Tunahan Kuzu. Bij de aftrap van het gesprek stelde presentator Paul Witteman dat het gerucht de ronde doet dat columnist Ebru Umar op de lijst van Leefbaar Rotterdam voor de gemeenteraadsverkiezingen staat. De kandidatenlijst wordt komende dinsdag gepresenteerd. Eerdmans wil de kandidaatstelling bevestigen noch ontkennen. “Ik zit niet in de kandidatencommissie. Maar het is wel een kanjer.”
Leefbaar Rotterdam gaat voor de verkiezingen een samenwerking aan met Forum voor Democratie. Voor die laatste partij is in Amsterdam ex-GeenStijl columnist Annabel Nanninga lijsttrekker.
DENK doet ook mee in Rotterdam en presenteert de kandidatenlijst begin volgend jaar.
Update: Umar reageert via Twitter op het gerucht.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (53)

Hanvander Horst
Hanvander Horst19 dec. 2017 - 7:38

Met zijn kwaadaardige en ongefundeerde kritiek deed Joost Eerdmans veel om Turkse Rotterdammers in de armen van Kuzu te drijven. En waarschijnlijk ook de nodige moslims van andere komaf. Dat is ook de bedoeling want zijn partij spint garen bij etnisch conflict en het uitdiepen van cultuurkloven. Een stevige Denk fractie in de Rotterdamse Raad zou hem wel aanstaan want dan kan hij het bestuurlijk falen van zijn partij begraven in allerlei schreeuwdebatten met een hoge symboolwaarde. Lekker schelden op het winkelbestand in de Beijerlandselaan terwijl Rotterdam de armste stad van Nederland blijft en je dat mooi buiten het debat kunt houden.

inlogger
inlogger18 dec. 2017 - 7:50

En toen Kuzu de zin "moord op Palestijnen" uitsprak, was de discussie afgelopen.

1 Reactie
Gare Raap
Gare Raap18 dec. 2017 - 17:15

Omdat de meeste mensen in dit land daarvan weg wensen te kijken of het zelfs wensen te verdedigen.

Paul250371
Paul25037117 dec. 2017 - 22:54

Alles wat Eerdmans positief zegt over Turken / buitenlanders in deze reportage (Nederlands paspoort doet er niet toe) liegt hij. Pathologische leugenaar was een terechte opmerking. Voeg daar wat mij betreft ook hypocriete xenofoob bij.

Hilterman
Hilterman17 dec. 2017 - 21:15

Ik wens Leefbaar Rotterdam veel succes na het inlijven van Ebru Umar. Het zal de partij ongetwijfeld veel stemmen van Turkse Nederlanders opleveren.

WillemdeGroot
WillemdeGroot17 dec. 2017 - 20:56

Het is allemaal zo diep triest. Het gaat weer over de poppetjes. Zijn ze gehaaid, welbespraakt, dat soort stempels. Dames en heren, het gaat om waar ze voor zeggen te staan, de programma's voor de gemeenteraadsverkiezingen, van hun partijen. Welke kant ze met de gemeente op willen, hoe ze dat denken te concretiseren. Staan ze er voor de kwetsbaren, of willen ze ook gemeentelijk de gegoeden voortrekken? Gemeentelijke belastingen, terugdringen werkeloosheid, Jeugdzorg, gemeentelijk milieu, bestemmingsplannen, verbinden of tegen elkaar uitspelen van bevolkingsgroepen en al dat andere beleid waar de gemeente over gaat. Daar hoort het over te gaan.

Jan met de Pet3
Jan met de Pet317 dec. 2017 - 19:59

Kuzu wordt de hele tijd in de hoek gedrukt alsof hij zich voor iets zou moeten verantwoorden en daar maakt die wolf in schaapskleren maar al te graag gebruik van, terwijl hij zo bang is voor diens argumenten dat hij Kuzu nooit laat uitspreken. Helaas grijpt Witteman daarbij onvoldoende in.

1 Reactie
joloe
joloe18 dec. 2017 - 9:56

Hij laat Kuzu nooit uitspreken, Ik heb het programma met Witenman ook gezien en ik vind dat Wittenman het altijd aardig in de hand had,maar nu met die Kuzu was hij de regie volkomen kwijt. Wat een irritante spreker is die man met een bord voor zijn hooft zo groot als een flatgebouw en maar aan het woord blijven geen andwoorden op vragen geven altijd weg kruipen achter een waterval van woorden maar antwoord geven ho maar.

geronimo3
geronimo317 dec. 2017 - 19:34

Het gesprek tussen Eerdmans en Kuzu werd nooit een gesprek want men liet elkaar niet uitpraten, zeer slecht ook de leiding van Witteman, maar ja ik heb met beide politieke leiders niks en de presentator is het een zelfde gevoel wat mij overheerst, Buitenhof vandaag was daardoor minder interessant maar dat kwam o,a, door Witteman.

simpson_jr
simpson_jr17 dec. 2017 - 17:21

Het zal me niet verbazen als Ebru als eerste punt verplichte sterilisatie van arme 010-ers aankaart.

1 Reactie
doron
doron18 dec. 2017 - 20:35

Bart, Wat wil jij nu eigenlijk zeggen?

Jhonathan
Jhonathan17 dec. 2017 - 16:41

Kuzu kwam niet echt goed uit deze TV-discussie. Uiteindelijk kwam hij niet verder dan de ander maar voor pathologische leugenaar uit te maken, zonder daar enige reden voor te hebben.

[verwijderd]
[verwijderd]17 dec. 2017 - 16:17

--- Dit bericht is verwijderd —

3 Reacties
Joe Speedboot
Joe Speedboot17 dec. 2017 - 17:12

'Dappere en welbespraakte dames, die ik hoog aansla.' Bij jou ligt de lat wel heel erg laag!

Paul250371
Paul25037117 dec. 2017 - 22:47

Een vrouw die vluchtelingen Dobbernegers noemt en een andere vrouw die nul medelijden heeft met mensen die verzuipen sla jij hoog aan? Annabel weet trouwens niet wat sla is.

Piet de Geus
Piet de Geus18 dec. 2017 - 2:11

"Dappere en welbespraakte dames, die ik hoog aansla." Waarmee je jezelf wel erg laag positioneert.

Poezenmens
Poezenmens17 dec. 2017 - 16:13

“In Buitenhof een discussie tussen Leefbaar Rotterdam-leider Joost Eerdmans en DENK-fractievoorzitter Tunahan Kuzu.” Ik hou het op een kakofonie van geluiden. Hebben we een voorproefje meegemaakt van een raadsvergadering van een stad met de grootste haven van Europa en 5e grootste haven van de wereld? Gezelli!

Jan Modaal2
Jan Modaal217 dec. 2017 - 15:26

Interessante discussie tussen DENK en Leefbaar Rotterdam met als toetje nog de kolencentrales. En wat blijft er hangen bij de populisten? Onbevestigd AVROTROS · BNNVARA · VPRO ''nieuws'''over Umar.

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai17 dec. 2017 - 15:09

Joost Eerdmans versus DENK-fractievoorzitter Tunahan Kuzu, afgezien waar een ieders sympathie ligt, de plek waar de klappen vielen in Buitenhof was overduidelijk Tunahan Kuzu. De coalitie op plaatselijk niveau van Leefbaar en Forum voor Democratie is denk ik een slimme formule. Het zou me niet verbazen als de twee goed gaan scoren. Ebru Umar en Annabel Nanninga zijn sterke vrouwen of je het met ze eens bent of niet. Ze zijn beide behoorlijk controversieel en Amsterdam en "misschien" Rotterdam kunnen het nodige vuurwerk verwachten. De opmerking van Eerdmans dat de Turkse gemeenschap moet worden losgeweekt van de bemoeienis van Turkije, is er een die ik wel begrijp. Het ondemocratisch gehalte van de Turkse overheid is zeker iets waar onze democratie vrij van wil zijn.

1 Reactie
hansdetorenkraai
hansdetorenkraai17 dec. 2017 - 23:37

Ja geachte Gerriedevrij 17 december 2017 at 19:14 U en ik begrijpen dat. Maar of de Turkse gemeenschap er net zo over denkt betwijfel ik ten sterkste. En vanuit die invalshoek is een kritische houding tegen de invloed van Tunahan Kuzu en zijn kompanen niet onverstandig.

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*17 dec. 2017 - 14:44

In Rotterdam vechten extreem rechts Nederland blijkbaar de tent uit, op weg naar de komende gemeenteraadsverkiezingen, ook tussen extreem rechts en Denk, maar weet ik al wie ik sowieso eenmalig mijn stem moet geven in Amsterdam, a.s. maart, met name aan Sylvana Simons, puur als statement, gezien alle zeer nare gebeurtennisen rondom ZP tot nu toe!. Wat een circus is de lokale politiek blijkbaar aan het worden hé, met zulke 100% onsympathieke kandidaten zoals Ebru Umar en Annabel Naningga. Ze zijn beide in eerste instantie toch zeer ordinaire viswijven, wat mij betreft, wat betreft hun talloze zeer onaangename uitspraken tot nu toe, hahaha. :)

3 Reacties
C1953
C195317 dec. 2017 - 16:56

@Peace..etc@ ....wie ik sowieso eenmalig mijn stem moet geven in Amsterdam, a.s. maart, met name aan Sylvana Simons, puur als statement, gezien alle zeer nare gebeurtennisen rondom ZP tot nu toe!. Wat een circus is de lokale politiek blijkbaar aan het worden hé, Inderdaad .........

Frans de Bakker
Frans de Bakker17 dec. 2017 - 16:58

Takes one to know one

Jhonathan
Jhonathan17 dec. 2017 - 18:53

@ PeaceLoveNamasteuitMokum 17 december 2017 at 15:44, De kiezers van de PVV bestaan ook voor een groot gedeelte uit van die 'statement-stemmers'. Het is de meest verkeerde reden die je maar kunt bedenken om op een partij te stemmen.

karimpie
karimpie17 dec. 2017 - 13:33

Ebru Umar, zal het hopelijk begaan als de Sylvana Simons van DENK...maar ik snap het wel, met de hete adem van FvD en PVV in de nek, dat (on)Leefbaar met schreeuwtypes als Ebru probeert niet overlopen te worden. Overigens jammer dan Kuzu Eerdmans niet uitdaagde om zelf naar de KvK te gaan om vervolgens een Hollandse groentezaak te openen aan de Beierlandselaan...;)

1 Reactie
karimpie
karimpie18 dec. 2017 - 9:08

Gerrie, dat je daar intrapt.... Een stem naar de onLeefbaren betekent een stem minder voor FvD of PVV, een stem voor de PVV betekent een stem minder voor de onLeefbaren of FvD, etc

tempest
tempest17 dec. 2017 - 12:27

Hebben ze denk ik wel een goede mee, past bij wat ik van Leefbaar Rotterdam heb mee gekregen. Ben benieuwd hoe dat uitpakt, Amsterdam en Rotterdam worden in ieder geval interressant bij de verkiezingen.

JohnVKR
JohnVKR17 dec. 2017 - 12:23

Ebru Umar, de dame van onze hoogstaande, superieure Nederlandse normen en waarden. De dame die scheldt, vloekt, de hele wereld voor rotte vis uitmaakt. Ja, daar wordt de Rotterdamse politiek echt beter van. Je hoeft tegenwoordig blijkbaar geen geciviliseerd, beschaafd, fatsoenlijk gedrag te vertonen om de politiek in te kunnen. Ooit wilde ze voor de VVD de politiek in, maar daar vonden ze haar niet geschikt. Dat pleit dan toch wel weer voor de VVD.

7 Reacties
Nanno Zeegers
Nanno Zeegers17 dec. 2017 - 14:07

Een vrouw met een grote mond. Ja daar houdt men niet van in groepen met een achtergrond van t.a.v. vooral vrouwen e.a. groepen structureel opressieve culturele en religieuze achtergrond. Die leert men dan liefst een lesje. Zoals te zien hoe men dan ook (hier) vergenoegd reageerde toen het in dergelijke cultuur en religie gepokt en gemazelde Turkse regime dat praktiseerde. "Progressief" Nederland is niet meer wat het ooit geweest is toen vrouwen, ook vrouwen in de politiek, niet hard genoeg tekeer gingen en mochten gaan tegen de toen nog vooral orthodox christelijke cultuur en religie die in eigen kring en daarbuiten domineerde.

LaBou
LaBou 17 dec. 2017 - 15:37

Of het is tekenend voor het niveau van Umar.

Nanno Zeegers
Nanno Zeegers17 dec. 2017 - 19:55

Politici zoals bijvoorbeeld Eberhard van der Laan, Jan Marijnissen, Jan Schäfer e.a. stonden behalve hun politieke vermogen er ook om bekend dat ze soms grof tekeer gingen en daarbij konden vloeken als een bootwerker. Ik heb daar nooit een probleem mee gehad en zie het niet als een indicatie voor het niveau van een politicus en dan zeker ook niet onderscheiden naar sekse. U blijkbaar wel?

JohnVKR
JohnVKR17 dec. 2017 - 19:57

@Nanno Zeegers. Allereerst heeft Rotterdam een rechts gemeentebestuur waar alleen mannen inzitten, met Leefbaar Rotterdam als grootste partij. Dat zegt alles over wat rechts Nederland van vrouwen vindt: goed genoeg als stemvee, maar zodra het op besturen aankomt, ho maar. Verder gaat het niet om de vraag of iemand assertief mag zijn. Graag! Het gaat erom dat je dit op een beschaafde manier doet. Kwetsen, beledigen.schelden, vloeken, hoort wat mij betreft niet thuis in de politiek. Of je nu een man bent, een vrouw, of iets daar tussenin.

bakkwast
bakkwast17 dec. 2017 - 20:11

ze moet aan de burka! toch?

Paul250371
Paul25037117 dec. 2017 - 23:02

ik vind vrouwen die brutaal zijn en assertief zijn ook vaak leuk. Mannen ook. Het is jammer dat er zoveel bagger bij Annabel en Ebru Braun uitkomt.

Katwezel
Katwezel18 dec. 2017 - 8:30

Ondanks dat ik het voor het merendeel politiek niet met haar eens, vindt ik Ebru Umar een absolute heldin van het het vrije woord, die ondanks dat ze al jaren voor rotte vis wordt uitgemaakt en bedreigd wordt, pal blijft staan voor haar principes. Ze neemt een duidelijk standpunt in tegen ongelijkheid, tegen religieuze indoctrinatie, voor integratie, en tegen bemoeienis van de Turkse staat. Dat is in een mijn ogen een standpunt dat progressief links -misschien iets genuanceerder dan Ebru- naar mijn mening ook zou moet hebben, maar te weinig durft in te nemen. Uit een van haar columns: "De Turken die bij mijn ouders over de vloer kwamen, waren het allemaal met elkaar eens: ‘Ebru doet het goed’. Smalend luisterde ik als student naar hun ‘complimenten’. Sukkels vond ik ze. Want als Ebru het zo goed doet, waarom zorg je er dan niet voor dat je eigen kinderen het ook goed doen? Het antwoord op de nooit gestelde vraag was simpel: dan zouden zij hun kinderen óók tot Nederlanders moeten opvoeden – net als mijn ouders gedaan hebben. Hoe haal je het in je hoofd om je kind kansen te ontnemen? Hoe haal je het in je hoofd om je kinderen bij te brengenn dat jij een geloof aanhangt dat je beter maakt dan diegenen met wie je in een land leeft, werkt en bevriend bent? Hoe haal je het in je hoofd om te eisen dat de maatschappij zich maar aan jou, migrant en minderheid, aanpast in plaats van andersom? " Nederland heeft meer Ebru's nodig, niet minder.

Gare Raap
Gare Raap17 dec. 2017 - 12:19

Ebru, Nanninga, het is niet alleen dat ze rechts zijn, ze zijn ook zo ontzettend onsympathiek. Wat voor zieke geesten stemmen er op dergelijke karakters?

10 Reacties
Davy ????
Davy ????17 dec. 2017 - 13:10

U VIND ze ontzettend onsympathiek wil niet zeggen dat ze dat ook zijn en mensen die eventueel op hun gaan stemmen zieke geesten noemen...

De Nieuwe Realist
De Nieuwe Realist17 dec. 2017 - 13:53

Gelukkig is Kuzu erg sympathiek!

Gare Raap
Gare Raap17 dec. 2017 - 14:52

Oh ja Davy, zo'n Nanninga bv met haar anti-semitische tweets, nota bene tijdens de dodenhenking, haar "dobberneger" etc. maken haar een walgelijk mens. Je bent een zieke geest als je op zo iemand stemt.

Da Silva
Da Silva17 dec. 2017 - 15:34

Zijn er ook mensen aan de rechterzijde die je wel sympathiek vind ?

DaanOuwens
DaanOuwens17 dec. 2017 - 16:12

@ Davy Jij schrijft: U VIND ze ontzettend onsympathiek wil niet zeggen dat ze dat ook zijn en mensen die eventueel op hun gaan stemmen zieke geesten noemen… Er is een verschil tussen een mening en een feit. Nanninga bedacht de term "dobbernegers" voor mensen die verdrinken in de middenlandsezee. Dan is onsympathiek een omschrijving die veel en veel te vriendelijk is. Dat is dus geen mening maar een feit. Mensen die stemmen op een politicus omdat die dergelijke uitspraken doet mag je best zieke geesten noemen. Ook daarmee doe je de werkelijkheid zeker geen geweld aan. Maar andere kwalificaties zijn ook denkbaar.

Gare Raap
Gare Raap17 dec. 2017 - 17:18

Da Silva, weinig maar dit sort types spannen wel de kroon.

Davy ????
Davy ????17 dec. 2017 - 21:01

@Gare Raap Maakt het nog steeds uw mening en geen feit. En jammer dat je zo makkelijk over anderen oordeelt zonder hun motieven / mening waarom ze eventueel op Nanninga zouden stemmen. @DaanOuwens Zeggen dat iets een feit is maakt het geen feit. Mensen labelen en in hokjes stoppen, heeft niet mijn voorkeur. Ik vind iemand die een half jaar een homoseksuele vluchteling in huis nam behoorlijk sympathiek. Maar dat is mijn mening.

DaanOuwens
DaanOuwens18 dec. 2017 - 8:43

@ Davy Jij schrijft: Zeggen dat iets een feit is maakt het geen feit. Dat klopt. Maar een feit is dat Nanninga term Dobbernegers verzon voor gekleurde mensen die verdrinken. Een feit is dat als je op een dergelijk politica stemt je normen en waarden blijkbaar overeenkomen met dat soort uitspraken. Dat zijn geen meningen maar dat zijn feiten. Of zij een homofiele vluchteling is huis nam is geen feit maar een verhaal. Persoonlijk geloof ik er helemaal niets van.

Haastig
Haastig18 dec. 2017 - 20:48

DaanOuwens 18 december 2017 at 09:43 Natuurlijk geloof je het niet, dat strookt niet met je hokjes-geest, waarin mensen alleen kunnen zijn en handelen naar jouw label. Ik heb haar eens horen zeggen dat ze het woord bedacht omdat ze de vriendelijke, eufemistische bewoordingen van een verschrikkelijk verschijnsel zat was: vandaar een verschrikkelijke, extreem duidelijke, bewoording voor een verschrikkelijk gebeuren.

Da Silva
Da Silva18 dec. 2017 - 23:56

DaanOuwens Dat jij niet geloofd dat ze wel een asielzoeker in huis heeft genomen zegt meer over jou dan over Nanninga .

DeRedeMist
DeRedeMist17 dec. 2017 - 11:30

En met deze kandidaat wordt Rotterdam opnieuw een stukje minder leefbaar.

6 Reacties
De Nieuwe Realist
De Nieuwe Realist17 dec. 2017 - 11:56

En waar maakt u dat uit op?

DaanOuwens
DaanOuwens17 dec. 2017 - 12:04

@ DeRedeMist Jij schrijft: En met deze kandidaat wordt Rotterdam opnieuw een stukje minder leefbaar. Wel nee, dat maakt allemaal geen bal uit. Het huidige college heeft 4 jaar een hartvochtig dom beleid gevoerd. 20.000 Rotterdamse werklozen produceren 5 sollicitaties per week in opdracht van de leefbaar wethouder Struijvenberg. Moet je eens denken hoeveel dat er per jaar zijn en je weet waarom werkgevers in Rotterdam en omgeving soms niet eens meer reageren op sollicitaties. Overigens dit is geen incident je kan een telefoonboek vullen met missers van dit college. Ik geloof niet dat het veel slechter kan dan wat dit college heeft gepresteerd. Dus wat mij betreft mag Wilders ook in de gemeenteraad gaan zitten. In ieder geval is de kans groot dat 30% tot 40% van de Rotterdamse kiezers extreem rechts kiezen. Daarnaast 10% tot 15 % op Denk, dus zeer behoudend islamitisch. Het effect daarvan, het beleid waar deze partijen voor staan, op de Rotterdamse samenleving zal per definitie negatief zijn, maar dat is kennelijk wat de bevolking wil. In die zin is het wel een aardig experiment als je wil weten wat extreme polarisatie oplevert.

Davy ????
Davy ????17 dec. 2017 - 13:13

Aannames zijn de moeder van alle blunders

DeRedeMist
DeRedeMist17 dec. 2017 - 17:59

[Wel nee, dat maakt allemaal geen bal uit. ] Dat kun jij niet beoordelen, leefbaarheid is een persoonlijk waardeoordeel, niet een objectief meetbaar gegeven.

geronimo3
geronimo317 dec. 2017 - 19:42

@Daan Ouwens, Vermoedelijk denk ik dat uw aannames dichtbij de werkelijkheid liggen, en Denk die zo achter Erdogan lopen, daar moet ik zelf dan weer niks van hebben,Rotterdam gaat voor Rechts tot zeer Rechts en indien je een andere mening daar hebt, dan behoor je tot een kleine groep, triest vind ik dat.

DaanOuwens
DaanOuwens18 dec. 2017 - 8:39

@ DeRedeMist Jij schrijft: Dat kun jij niet beoordelen, leefbaarheid is een persoonlijk waardeoordeel, Een beetje domme zin van je. Als leefbaarheid een persoonlijk waarde oordeel is kan ik het persoonlijk prima beoordelen. Lijkt mij dat jij de rede mist.