Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Brussel waarschuwt: Hoofd buigen voor BBB en stikstofaanpak vertragen wordt niet geaccepteerd

  •  
30-03-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
7711 keer bekeken
  •  
ANP-465185858

De Europese Commissie heeft het Nederlandse kabinet gewaarschuwd dat het op de lange baan schuiven van de stikstofaanpak niet zal worden geaccepteerd. Dat heeft Eurocommissaris Virginijus Sinkevičius per brief laten weten aan stikstofminister Christianne van der Wal (VVD). Dat meldt RTL Nieuws dat inzage heeft in de brief.

Dat de Europese Commissie uitgerekend nu zo’n brief stuurt is niet toevallig. Het heeft vermoedelijk te maken met de grote winst van de BoerBurgerPartij in de Provinciale Statenverkiezingen, een partij die fel gekant is tegen stikstofmaatregelen, het verminderen van de uitstoot ver naar achteren wil schuiven en heeft gezegd gedwongen uitkoop van boeren niet te accepteren.

Hoewel de uitkomst van de afgelopen verkiezingen niets van doen heeft met het kabinetsbeleid en de invloed in de Eerste Kamer nog moet blijken, lijkt de Europese Commissie vast voor te sorteren op een eventuele ruk naar boerenrechts door het kabinet-Rutte. Volgens Sinkevičius is het “essentieel” dat Nederland het verminderen van de stikstofuitstoot voortzet en zal de commissie erop blijven toezien dat dit gebeurt.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.