Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Boeren blokkeren wegen en bedreigen minister, politie bekeurt filmende automobilisten

Lange files door acties tegen stikstofbeleid... Boeren rijden met giertanks natuurgebied in
Joop

Bruidswinkel ontroert met etalagepop in rolstoel

  •  
11-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rolstoel
De Britse Beth Wilson – die zelf een rolstoel gebruikt – was blij verrast toen ze deze week langs de etalage van een bruidswinkel kwam en voor het eerst in haar leven een etalagepop in een rolstoel zag. Wilson zei op Twitter dat het weliswaar niet bijzonder hoort te zijn, maar dat dit de eerste keer was dat ze een beperking vertegenwoordigd zag in een etalage:
De foto maakt veel los bij lotgenoten, zoals twitteraar Sarah Rose :
"Als recent verloofde rolstoelgebruiker ben ik tot tranen geroerd… Ik heb het kijken naar trouwjurken steeds uitgesteld, omdat ik bang ben dat de hele ‘Say yes to the dress’-ervaring mij niet gegund is in mijn rolstoel. De inclusiviteit hier is fanatastisch, maar tegelijkertijd vind ik het verdrietig dat ik er zo geshockeerd door ben."
RTL Nieuws sprak de Nederlandse rolstoelgebruiker Karina van de Werf die hier nog nooit zoiets zag in de etalages:
"Ik heb dat nog nooit gezien en het mag echt wel een keer gebeuren. Een paspop in een rolstoel zou ervoor kunnen zorgen dat wij niet zo raar worden aangekeken in een winkel. Dat het gewoon wordt. Sowieso zijn veel kledingwinkels niet ingesteld op rolstoelgebruikers. Alleen in de Primark heb ik ruimte genoeg. De andere pashokjes zijn vaak niet groot genoeg. Dan neem ik het dus maar mee naar huis, maar moet ik het vaak terugbrengen, want we hebben vaak net andere maten dan lopers."
Afbeelding: screenshot Twitter

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar