Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Brouwerijen brouwen Oekraïens solidariteitsbier

  •  
02-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
535 keer bekeken
  •  

Brouwerijen verkopen speciaal gebrouwen Oekraïens bier dat ze binnen de kortste keren gemaakt hebben. Toen de Russen het land binnenvielen postte de Oekraïense brouwerij Pravda drie recepten van hun eigen bieren op Facebook en deed een internationale oproep aan brouwerijen over de hele wereld om ze te gaan maken en met de opbrengst de slachtoffers van de oorlog te steunen. Die oproep sloeg aan. In IJsland bijvoorbeeld doen er meer dan twintig ambachtelijke brouwerijen mee met de actie.

Het bier, waaronder een IPA, wordt verkocht in twintig bars verspreid over het land en de opbrengst gaat naar humanitaire projecten, zowel voor Oekraïense vluchtelingen in IJsland als elders. De Pravda brouwerij geeft daarbij de voorkeuren aan, schrijft de Iceland Monitor.

De Pravda brouwerij in Kyiv heeft de werkzaamheden stilgelegd als gevolg van de oorlog, De medewerkers helpen nu bij de verdediging van de stad, schrijft Drinking Business.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.