Joop

Brooklyn Bridge bezet

  •    •  
03-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Occupy_Everything.jpg
Na Occupy Wallstreet, nu Occupy Everything
Meer dan 700 demonstranten werden afgelopen weekend gearresteerd toen ze de Brooklyn Bridge in New York bezetten. De actie was onderdeel van de beweging Occupy Wallstreet, die nu ruim twee weken probeert om op Wallstreet een protest op de been te krijgen tegen de eigenlijke verantwoordelijken voor de wereldwijde financiële crisis, de banken en beurshandelaren.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (28)

Bakoe
Bakoe3 okt. 2011 - 15:15

http://www.livestream.com/globalrevolution Hier kan je het volgen, en reageren. Geef ze een een applaus.

pentamethoxytrifenylcarbinol
pentamethoxytrifenylcarbinol3 okt. 2011 - 15:15

De Occupy Wallstreet beweging heeft niet als hoofddoel zich te verzetten tegen "de eigenlijke verantwoordelijken voor de wereldwijde financiële crisis, de banken en beurshandelaren", dat is slechts wat Joop.nl ervan maakt. In het officiële persbericht (http://www.adbusters.org/blogs/adbusters-blog/occupywallstreet.html) wordt de daadwerkelijke reden voor het protest uiteengezet. De beweging verzet zich tegen de invloed van grote bedrijven op de Amerikaanse politiek (vermeend corporatisme), de crisis en de banken worden niet eens in het bericht genoemd. Aan de andere kant wordt het protest wel degelijk gekaapt door mensen met dergelijke emoties, maar het is zeker niet de reden waarom deze beweging is opgezet.

Bakoe
Bakoe3 okt. 2011 - 15:15

Maar natuurlijk, banken bedienen zich niet van corporatisme. Het eerste wat je hoort is kick the FED, en move to wallstreet. Nice try.

ColorHugo949
ColorHugo9493 okt. 2011 - 15:15

Vaag filmpje, vage teksten. Als deze protestactie met Wallstreet te maken heeft, mist deze actie duidelijke communicatie wat mij betreft. De vrijheid van financiële markten en het leven op risisco, krediet en garantie van de gemeenschap, door banken en overheden kent zijn grenzen, zelfs in de USA. Als het daar om gaat steun ik deze bewustwordingsactie van harte!

Addergebroed
Addergebroed3 okt. 2011 - 15:15

hou vol jongens we zijn trots op jullie jullie strijd is onze strijd van Antarctica tot groenland van Japan tot Noordpolderzijl

1 Reactie
elgringo2
elgringo23 okt. 2011 - 15:15

Speak for yourself...

sam tosha
sam tosha3 okt. 2011 - 15:15

Gaan we dit hier ook doen, graag? Hoewel ik me afvraag of de stasies in de politiestaat die Nederland nu is, niet even asociaal en agressief te keer zullen gaan als tegen de krakers afgelopen zaterdag. Man die mochten er vrijelijk op los meppen en schoppen.

1 Reactie
Addergebroed
Addergebroed3 okt. 2011 - 15:15

ja ik heb het gelezen demonstreren tegenwoordig moet je ook al met doodsverachting doen in dit land

[verwijderd]
[verwijderd]3 okt. 2011 - 15:15

En de hardwerkende Amerikaan die naar zijn of haar werk wil gaan maar dwars zitten. Goed bezig...NOT!

3 Reacties
Addergebroed
Addergebroed3 okt. 2011 - 15:15

lees je toch even in knul wist je dat de werkeloosheid in de VS momenteel op een historisch hoogtepunt is ?! Dus meer als in die legendarische jaren '30 14,3 % van de bevolking van de VS leeft op voedselbonnen en bijna een kwart van de kinderen.

Bakoe
Bakoe3 okt. 2011 - 15:15

OMG de hardwerkende Amerikaan. Daar bedoel je zeker de schlemiel mee die 3 baantjes heeft en nog zijn ziektekosten premie niet kan betalen. Word eens wakker man, of wil je dat ook je kinderen en je kleinkinderen behoren tot de 99% die dagelijks gemanipuleerd worden. De wereld staat op een kantelpunt, en die mensen die daar op die brug staan werken mee om het de goede kant op te laten gaan. Laat de wereld van morgen niet die wereld van die 1% zijn.

Zjenny
Zjenny3 okt. 2011 - 15:15

Ik zie op het videootje prototypes van hardwerkende Amerikanen en netjes en vaak goed opgeleid...maar wel zonder werk heel vaak en dik en diep in de schulden meestal. zelf hun studie moeten betalen weet je wel?? Echte waarde versus virtuele nullen en enen die als "waarde" van de Bank? is.

[verwijderd]
[verwijderd]3 okt. 2011 - 15:15

Ik vind het echt top wat deze mensen doen. Eigelijk zou iedereen mee moeten doen, in alle steden,staten, landen en continenten. De gehele mensheid die zich tegen het kapitalisme afzet en op deze wijze een resource gebaseerde samenleving afdwingen. Ik denk dat dit ook de enige vredige manier is om het kapitalisme achter ons te laten. Hoe dan ook gaat kapitalisme onderuit door zijn inherente zelf ondermijnende eigenschappen zoals o.a. het uitgangspunt dat resources onuitputtelijk zijn. De vraag is/was echter, gebeurd dit middels een oorlog of in algehele concensus en saamhorigheid.... Het zou zomaar kunnen dat we hier een poging zien van dat laatste.... Ik heb kippevel in ieder geval...

1 Reactie
Bakoe
Bakoe3 okt. 2011 - 15:15

/Ik vind het echt top wat deze mensen doen. Eigelijk zou iedereen mee moeten doen, in alle steden,staten, landen en continenten/ Het is al een tijdje aan de gang, in Griekenland, Spanje, Frankrijk, en de VS. Alleen zwijgt de MSM. Daar kunnen we wel wat redenen voor verzinnen. Dus, kom ook, en plaats het linkje op zoveel mogelijk sites waar je komt.

schrijverazazel
schrijverazazel3 okt. 2011 - 15:15

In Amsterdam gaat het ook gebeuren zet deze link op je twitter of facebook en ga 15 0ktober naar amsterdam om twaalf uur begint de bezetting! https://www.facebook.com/event.php?eid=255019801209596

5 Reacties
Bakoe
Bakoe3 okt. 2011 - 15:15

Ik ben erbij :-)

Addergebroed
Addergebroed3 okt. 2011 - 15:15

sorry te ver weg en wegens jarenlang rechts beleid tevens platzak waarom moeten die dingen altijd in die saaie randstad zijn? waarom niet zwolle ofzo ? is voor de meeste nederlanders een uur met de trein behalve voor PVV-ers/Limburgers maar die komen toch niet

marnixDeWitt
marnixDeWitt3 okt. 2011 - 15:15

Tks for the link!

Yegussa
Yegussa3 okt. 2011 - 15:15

"In Amsterdam gaat het ook gebeuren zet deze link op je twitter of facebook en ga 15 0ktober naar amsterdam om twaalf uur begint de bezetting! https://www.facebook.com/event.php?eid=255019801209596" Ja lekker zeg, moet je eerst even een facebookaccount aanmaken, zodat ieder bedrijf en inlichtingendienst je gangen op internet in de gaten kan houden.

geenrijm2
geenrijm23 okt. 2011 - 15:15

Den Haag

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa3 okt. 2011 - 15:15

Het Arabische volk liet zien de vrijheid en mensenrechten op straat ligt. Maar wie gaat nu Amerika aanklagen als demonstranten worden beknuppelt?!

2 Reacties
denmol
denmol3 okt. 2011 - 15:15

Het Internationale Gerechtshof in Den Haag?

JoopSchouten
JoopSchouten3 okt. 2011 - 15:15

Arabische volkeren. Hoop ik.

Winston2
Winston23 okt. 2011 - 15:15

Natuurlijk verdient deze volksbeweging onze steun. Randgroepliberalen als Aert zien in het volk enkel de crimineel die krijgt wat hij verdient als de politieknuppel op haar neerdaalt... Armzalig. Maar goed; alle normale mensen zien de opstand gelukkig voor wat het is, namelijk een reactie op de structurele onrechtvaardigheid die de basis is van de markteconomie. Het is niet gek dat het volk boos is. Maar... "the powers that be" zijn zeer succesvol in het richten van die woede op de verkeerde tegenstanders. Nog steeds hoor ik teveel geluiden die met de machthebbers mee praten. Ook hier op Joop.nl en ook bij de protesten in Amerika. Hier wordt nog steeds te vaak beweerd dat de oplossing voor Europese problemen gevonden zal worden in overdracht van nog meer macht en bevoegdheid aan de EU, meer Europa en vooral de Euro moet overeind blijven... Anderen hoor ik zeggen dat een wereldmunt zo'n slecht idee nog niet is... Alle voorstellen tot meer éénwording in de wereld worden gekoppeld aan een markteconomie die geen éénheid duldt. De EU is er om de markt vrijer te maken, net als de Euro en alle andere voorstellen voor nog meer omvattender munteenheden. Begrijp dat nu eens. Europa is geen bevrijding van het volk, biedt niet meer democratie voor het volk, maar het tegenovergestelde. Bij de Amerikanen hoor ik inderdaad, erg hoopvol stemmend, dat de FED eruit geschopt moet worden omdat die alleen maar faciliteren in de overdracht van mega-bedragen naar de rijksten ten koste van de armsten. Maar... de FED wordt daarbij uitgemaakt voor *communistisch* en *socialistisch*... De FED zou een vrije werking van de markt teveel in de weg staan. Daar verwijt men de FED juist een te grote mate van regulering van de markten, althans een groot deel van de demonstranten. En dat terwijl de waarheid die iedereen die het wil zien in de ogen staart juist is dat het de markt zelf is die verantwoordelijk is voor het bestaan van een FED. Mensen, we gaan geen eenheid, geen vrede, geen gezondheid en geen duurzaamheid halen uit een economie die tot in de haarvaten doordrongen is van concurrentie, strijd, twist en verspilling. Bij de column van Han schreef ik al dat de steun aan Griekenland en andere landen een wassen neus en een grote leugen is. Van steun is geen sprake, enkel van nog meer leningen en nog draconischer maatregelen die enkel het hardwerkende volk zullen treffen. Denk er even over na: als er eisen worden gesteld aan het verlenen van hulp, dan is dat geen hulp, dan is dat ordinaire *handel*. En handel heeft tot doel *winst* te maken voor de ene partij ten koste van de andere partij. Hou alsjeblieft op te spreken over hulp, tenzij je bedoelt het helpen van de wal in de sloot, de regen in de drup. Opstand is goed. De wens voor een nieuwe richting is goed. Maar zoek die nieuwe richting alsjeblieft niet in doctrines die hebben bewezen niet te werken.

2 Reacties
Opinius
Opinius3 okt. 2011 - 15:15

citaat "Opstand is goed. De wens voor een nieuwe richting is goed. Maar zoek die nieuwe richting alsjeblieft niet in doctrines die hebben bewezen niet te werken. : dat klopt ,maar waar ligt de oplossing dan wel Winston ? en als deze er zou zijn helder en klaar,..hoe krijgt men hem verwezenlijkt voor alle mensen ,ofwel hoe krijgt men hem van de grond ,door wat en wie ? Dat precies alles bij elkaar houdt mij koorstachtig meer bezig. los van de onrust en het feit van (De opstand en de bezettingen alom die nu intussen een logisch gevolg zijn uit de jarenlange corruptie die steeds meer doorzien werd en wordt. waar voorbeeld nu doet volgen.) de rapen worden steeds gaarder,duidelijk is hoe alles daarin terecht is gekomen ,maar hoe kom je er uit ? Daarover ontdek ik nergens een richting ,laat staan plausibele duidelijkheid.

Rokvok
Rokvok3 okt. 2011 - 15:15

"En dat terwijl de waarheid die iedereen die het wil zien in de ogen staart juist is dat het de markt zelf is die verantwoordelijk is voor het bestaan van een FED." Waarom is dat zo? Het zijn toch echt progressieve Republikeinen (in de lijn van T. Roosevelt) geweest die de FED hebben ingesteld. Natuurlijk is de FED compleet gekaapt door de grote banken maar het is ooit bedacht om te kunnen ingrijpen in de economie ('socialisme' zouden de amerikanen zeggen).

Bakoe
Bakoe3 okt. 2011 - 15:15

Winston, iedere omwenteling moet zijn richting zien te vijnden, en dat mensen verward zijn is niet erg. Het gelijk is namelijk iets geheel persoonlijks. En waar ze gelijk in hebben, de FED is verweven met de Amerikaanse partijen, en het is corporatisme tot op het bot. Heel positief is dat mensen verandering willen, omdat ze zien dat het zo niet verder kan. Steun ze, want wat de toekomst brengt is nu niet te overzien, maar ze weten wel wat ze niet willen.

1 Reactie
Winston2
Winston23 okt. 2011 - 15:15

"Het gelijk is namelijk iets geheel persoonlijks." Nee, daar maak ik bezwaar tegen. Het gelijk is niet alleen iets persoonlijks; dit is precies het begin van het nihilisme waarvoor Rob riemen niet zo lang geleden nog waarschuwde. Door te stellen dat elke waarheid een persoonlijke is wordt het bestaan van een echte, gedeelde waarheid ontkend. Je ontkent het bestaan van een gemeenschappelijk speelveld, namelijk de echte wereld waarop we onze echte levens leiden. Er zijn wel waarheden die voor iedereen geldt; juist het willen waarmaken van al die persoonlijke waarheden heeft geleidt tot de totaal versnipperde en verdeelde maatschappij die we nu hebben. Het is een van de fundamenten waarop het compleet doorgedraaide individualisme is gestoeld; ook al is het niet DE waarheid, het is MIJN waarheid, en die zal ik realiseren ook... En als je al zou willen vasthouden aan het persoonlijke, individualistische karakter van "het gelijk". dan zou je in ieder geval moeten kunnen zien wat "het ongelijk" is. Dat de markt en het zogenaamde mechanisme van vraag, aanbod en winst en het daaruit resulterende zogenaamde marktevenwicht allemaal niet werkt zou duidelijk moeten zijn.