Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Brokkenpiloten van het CDA: Hugo de Jonge wankelt en Wopke Hoekstra glijdt uit

  •  
06-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1372 keer bekeken
  •  
kee jole 56454

Opwinding tijdens Kee & Van Jole. Tijdens het leveren van commentaar moet Peter Kee een oog gericht houden op zijn mobiel. Daar komen berichten op binnen over Hugo de Jonge. De Tweede Kamer ontvangt tijdens de uitzending de correspondentie van Hugo de Jonge over de omstreden deal met pandemieprofiteur Sywert van Lienden.

Hugo de Jonge blijkt ook gebruik te hebben gemaakt van zijn privémail om zaken te doen omdat hij de overheidsmail vanwege de beveiliging “te gebruiksonvriendelijk” vond. Van Jole: “Dat is alsof de directeur van het Rijksmuseum zegt dat hij de alarminstallatie te veel gedoe vindt en de sleutel van de achterdeur gewoon onder de mat legt.”

Daarna gaat het over Hoekstra. Kee schetst hoezeer de CDA-leider zelfs in het zeer rechtse kamp, waar hij graag bij wil horen, in ongenade is geraakt. Van Jole vraagt zich af of na het debat van vrijdag waarin hij niets bleek te weten nog wel serieus genomen wordt door zijn EU-collega’s. “Denk dat ze eerder met de minister van Buitenlandse Zaken van Luxemburg bellen.”

Tegen het einde komt er nog meer informatie binnen over De Jonge. Kee geeft een snelle samenvatting. Van Jole: “Dit gaat exploderen.”

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.