Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Broederliefde passeert Frans Bauer en laat zien wat Nederland écht is

  •  
03-09-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
82 keer bekeken
  •  
Columnist, rapper en ex-docent Massih Hutak hield bij De Nieuws BV een gloedvol betoog over Broederliefde, de Rotterdamse hiphop-formatie die nu al 13 weken op nummer 1 staat met hun Nederlandstalige album HWPO II (Hard Work Pays Off 2). Daarmee hebben ze het record van Frans Bauer met zijn ‘Ons Geluk’ verbroken. Dat gaat om veel meer dan een hitnotering, houdt Hutak de luisteraars voor, het bewijst het succes van de multiculturele samenleving. Hij refereert aan het uiterst succesvolle optreden van de multi-etnische band op LowLands (zie onder):
“Mensen van allerlei verschillende culturen, geloven en geuren en kleuren staan liefdevol verbroederd te schreeuwen dat je ze niet moet schreeuwen, in het Surinaams. Dat is míjn Nederland. En dat is het Nederland van broederliefde met de kleine b. Dus nogmaals meneer de President Mark Rutte, zo vrolijk als u stond te zingen en te dansen in het stadion bij De Toppers, met een strikje om uw nek, mag ik u uitnodigen om minstens zo vrolijk met mij naar een concert van Broederliefde te gaan en schouder aan schouder te zingen en te dansen en samen trots te zijn op het échte Nederland, waar u leider van mag zijn.
Over het goedmaken van fouten gesproken, dit is de ideale kans om de fouten die u heeft gemaakt door de multiculturele samenleving volledig te negeren en constant te bezuinigen op de kunst- en cultuursector, om die grove fouten in een klap goed te maken. Broederliefde is het bewijs van het slagen van de moderne samenleving en het bewijs hoe belangrijk muziekonderwijs is en het bewijs hoe u met uw kabinet vierkant en trots achter jonge kunstenaars moet staan.”
Zaterdag verscheen op YouTube deze mix van de grootste hits van Broederliefde en Bauer
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.