Joop

Britten weren Iraanse zender Press TV van de buis

  •    •  
21-01-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
86 keer bekeken
  •  
press_tv_300.jpg
Omstreden zender betaalde boete voor verboden interview niet
De Britse mediawaakhond Ofcom heeft de uitzendlicentie ingetrokken van de Iraanse internationale tv-zender Press TV. Reden voor de intrekking is dat de zender direct vanuit Iran wordt geleid terwijl de licentie was afgegeven aan de Britse vestiging.
Volgens de wet moet de licentie in handen zijn van degene die beslist wat er op de zender te zien is. Bovendien kreeg Press TV vorig jaar een boete opgelegd van 100.000 pond omdat het een interview uitzond met een in Iran gevangen zittende journalist van Newsweek. Dat vraaggesprek zou onder dwang zijn afgenomen, de zender ontkent dat.
Aan de Engelstalige Press TV werkt een keur van bekende Britten mee, waaronder de oud-burgemeester van Londen Ken Livingstone. In Nederland werd Press TV bekend omdat de islam-expert Tariq Ramadan er voor werkte. Dat dienstverband was voor de Erasmus universiteit reden hem te ontslaan. Press TV was te ontvangen via de satellietzender BSkyB.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (13)

HanvanderHorst1
HanvanderHorst121 jan. 2012 - 13:16

Voor abonnees van Canaldigitaal (met een schotel) heeft het Britse besluit geen gevolgen. Press TV is gewoon te ontvangen op kanaal 90.

MichelReiziger
MichelReiziger21 jan. 2012 - 13:16

Diegene die geinteresseerd zijn in de volgende Arabische lente raad ik aan om het volgende stukje eens te bekijken (Al Jazeera - Sir John Frost over the World) en het boek van John Bradley te lezen "After the Arab Spring" Hij was de eerste Arabbist die de Arabische lente voorspeldde in 2008. http://aje.me/xNK56c

Waterbeer
Waterbeer21 jan. 2012 - 13:16

Anti-Iraanse hetze zal Europese crisis vergroten : http://www.depers.nl/economie/625236/Griekenland-spil-bij-olieboycot-tegen-Iran.html

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa21 jan. 2012 - 13:16

Geliojk kappen gelijk monieken: Ahmadinajade geeft geen toengang aan de onafhankkelijke journalisten tot Iran, moet hij alles in het Westen kunnen uitkotsen? Weg met die handel? dat Ge-Ahmadinajde en zijn lopende witlof heiligen die naast hem zitten.

Waterbeer
Waterbeer21 jan. 2012 - 13:16

Gewoon weer een stapje in de aanloop om Iran aan te vallen . Press TV heeft nogal een handje er van om de andere kant van het verhaal te vertellen en dat is natuurlijk niet de bedoeling als je je bevolking rijp wil maken voor de zoveelste verwoestende oorlog op basis van leugens en bedrog!

2 Reacties
FransLenaen
FransLenaen21 jan. 2012 - 13:16

Een aanval op Iran is politiek en financieel volstrekt onhaalbaar. Die aanval komt er niet.

MichelReiziger
MichelReiziger21 jan. 2012 - 13:16

De VS (ook wel Amerikastan) zal nooit akkoord gaan met een 'all out' war tegen Iran. Bovendien zal zo'n oorlog een enorme slechte invloed hebben op de relatie met Rusland, verschillende Zuid amerikaanse landen en meest belangrijk, verschillende landen in het midden-oosten. Reken ook maar dat er nauwelijks interesse is in een mogelijk oorlog met Iran vanuit Europa. De enige reden kan zijn een afsluitng van de golf, zoals eerder gedreigd door Iran. Maar Iran zal wel heel dom zijn om zich zover te laten manipuleren...blijft bij dreigementjes. VS zal doorgaan met het beinvloeden van de binnenlandse politiek in Iran. Een mogelijke regime val van Syria zal hier ook zeker aan kunnen bijdragen.

[verwijderd]
[verwijderd]21 jan. 2012 - 13:16

Terecht dat het verboden is.

1 Reactie
dino_radja
dino_radja21 jan. 2012 - 13:16

lang leve de censuur! We kunnen natuurlijk niet hebben dat mensen informatie uit een andere dan de officieel goedgekeurde bron krijgen.

[verwijderd]
[verwijderd]21 jan. 2012 - 13:16

Waarom zou Iran niet mogen uitzenden over de grens. Nederland zendt toch ook radio uit over Iran en Voice of America toch ook?

1 Reactie
Mashti
Mashti21 jan. 2012 - 13:16

Press TV is niet van Iran, maar van Iraanse regime. Een regime dat met alle mogelijke manieren de informatiestromen tegen houdt. Het gaat hier ook niet over het uitzenden maar om hun kantor en uitzendlicentie in England. Geef Iraanse regime ook kantor aan anderen? Nee!

ockham
ockham21 jan. 2012 - 13:16

Kan me voorstellen dat de Britten het Iraanse nieuws willen blokkeren. Buitengewoon boeiende zender, kijk er altijd met veel belangstelling naar, net als Russia Today. Uitstekende tegenwicht voor de westerse propaganda. 'The truth emerges from the clash of opinions'.

1 Reactie
Mashti
Mashti21 jan. 2012 - 13:16

"Uitstekende tegenwicht voor de westerse propaganda." Waarom zou je alleen propaganda's willen volgen? En wat is zo boeiend aan ayatollahs propaganda?