Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Britse premier May kondigt vervroegde verkiezingen op 8 juni aan

  •  
18-04-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
BRITAIN-POLITICS-VOTE

© 2017-04-18 10:07:12 British Prime Minister Theresa May speaks to the media outside 10 Downing Street in central London on April 18, 2017. British Prime Minister Theresa May has called for an

De Britse premier Theresa May heeft vervroegde verkiezingen aangekondigd op 8 juni. Haar motivatie is om de verdeeldheid die in Westminster heerst te bestrijden. May gaf dinsdag een toespraak op Downing Street.
In haar speech licht May toe waarom zij geen andere optie ziet dan deze.
"(…) Sinds het referendum hebben we sterk leiderschap nodig gehad en sinds ik premier ben heeft de regering dat geleverd. Ondanks de voorspellingen van financieel en economische gevaar hebben we het vertrouwen van consumenten zien stijgen, een record aantal banen verkregen en een boven de verwachtingen economische groei gezien. We verlaten de EU en er is geen weg terug. Voor de toekomst heeft de regering de juiste aanpak om een nieuwe relatie met Europa te vormen. We zullen een Verenigd Koninkrijk hebben dat vrij is om het eigen pad te banen in de wereld. Controle over eigen geld, wetten en grenzen en vrij zal zijn om onderhandelingen met oude vrienden en nieuwe partners wereldwijd te doen. Dit is de juiste aanpak en in de nationale interesse. Maar de andere politieke partijen zijn er tegen. Er is een enorme nationale behoefte aan solidariteit maar er is verdeeldheid. Het land komt samen maar Westminister niet. Labour heeft gedreigd tegen de overeenkomst met EU te stemmen. De Liberale Democraten zeggen de regering en overheidswerkzaamheden tot een halt te zullen roepen. De Schotse Nationale partij zegt tegen wetgeving te stemmen die formeel om uittreding van EU vraagt.In het Huis van Afgevaardigden hebben niet verkozen parlementsleden gezworen ons bij elke stap te bevechten. Zij onderschatten onze vastberadenheid om het gedaan te krijgen. Wat zij doen brengt het werk dat we doen om ons voor te bereiden op Brexit in gevaar en verzwakt onze positie in Europa. Als we nu geen verkiezingen houden zal dit politieke spel doorgaan en de onderhandelingen met de EU blijven bemoeilijken."
We zullen een Verenigd Koninkrijk hebben dat vrij is om het eigen pad te banen in de wereld. Controle over eigen geld, wetten en grenzen en vrij zal zijn om onderhandelingen met oude vrienden en nieuwe partners wereldwijd te doen. Dit is de juiste aanpak en in de nationale interesse. Maar de andere politieke partijen zijn er tegen. Er is een enorme nationale behoefte aan solidariteit maar er is verdeeldheid. Het land komt samen maar Westminister niet.
Labour heeft gedreigd tegen de overeenkomst met EU te stemmen. De Liberale Democraten zeggen de regering en overheidswerkzaamheden tot een halt te zullen roepen. De Schotse Nationale partij zegt tegen wetgeving te stemmen die formeel om uittreding van EU vraagt.In het Huis van Afgevaardigden hebben niet verkozen parlementsleden gezworen ons bij elke stap te bevechten.
Zij onderschatten onze vastberadenheid om het gedaan te krijgen. Wat zij doen brengt het werk dat we doen om ons voor te bereiden op Brexit in gevaar en verzwakt onze positie in Europa. Als we nu geen verkiezingen houden zal dit politieke spel doorgaan en de onderhandelingen met de EU blijven bemoeilijken.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.