Joop

Britse politicus verdacht van aanranding poseert met cocaïne en verzint bizarre smoes

  •    •  
03-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1988 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2022-04-03 om 15.04.45

De Britse conservatieve parlementariër wordt onderzocht door een commissie die zich bezighoudt met beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag. Uit foto’s, geluidsopnamen en tekstberichten zou blijken dat David Warburton meerdere vrouwen heeft lastiggevallen. Daarnaast is er een foto opgedoken waarop Warburton lijkt te poseren met enkele lijnen cocaïne. Zelf heeft hij daar een wel heel bijzondere verklaring voor. 

Op de foto is Warburton te zien, zittend aan een tafel, een vuist onder zijn kin. Op de tafel zelf ligt wat lijkt op een omgedraaide ovenschaal met daarop wit poeder, een deel daarvan in keurige lijntjes geharkt. Cocaïne, zou elk weldenkend mens en ook de onderzoekscommissie denken. Maar volgens Warburton houdt hij er simpelweg de ongebruikelijke gewoonte op na om roos van zijn hoofdhuid in de keuken te verzamelen en te etaleren. 

De cocaïne-foto zou zijn genomen in het huis van een vrouw die het slachtoffer is geworden van aanranding. Ze zou dronken zijn geweest toen Warburton met haar mee naar huis ging, maar eenmaal ontnuchterd wilde ze niet meer alleen met hem zijn. De Sunday Times meldt dat de vrouw daarop naar de slaapkamer ging, waarna Warburton zich aan haar vergreep. Volgens Britse media zijn er nog meer aanklachten van andere vrouwen. Warburton is geschorst zolang het onderzoek loopt. 

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

Joop15
Joop153 apr. 2022 - 20:15

Lachen als dat roos is heb ik cocaïne op mijn hooft

drs. H.C. Queyncken Tollaert
drs. H.C. Queyncken Tollaert3 apr. 2022 - 18:16

Meneer Warburton heeft een eigenaardig gevoel voor zwarte humor inzake witte lijntjes - ik geloof dat hij hier verwijst naar een tamelijk oude Angelsaksische betiteling van de zware drug cocaïne: 'The Devil's Dandruff' (i.e. de hoofdroos van, of aangeboden door Satan zelf). Humor om te lachen. Net zoals de uitdrukking: 'Bolivian Marching Powder', voor het hetzelfde vergif. Lolligheid van welke aard dan ook ontheft niemand van misdrijven. Dat dat die Warburton (vermoedelijk ernstig in de war) ook maar het geringste baten zal. Rocksterren op leeftijd weten daar alles van. Niet zomaar werden hun werkstukken na langdurige inname steeds meer miserabel. Dat zal niet anders zijn voor de daden van politici her en der (en bankiers, en andere gefortuneerden overal ter wereld). (Ik ga niets zeggen over Colombiaanse wielrenners in de Tour de France-edities van langer geleden - maar er is een bijgedachte aan mijn kant.)

Greendutch
Greendutch3 apr. 2022 - 13:21

hoe komen dit soort personen in een regering terecht? dit kan niet een intelligente man zijn en tóch in het parlement zitten en ook nog dit gedrag vertonen? idioot! maar ja conservatief rechts....zet toch weer aan het denken, die schamen zich niet voor een leugen of wat

2 Reacties
Broma
Broma3 apr. 2022 - 19:34

Dat meen je toch niet echt he Greendutch dat dit soort capriolen alleen door rechts worden uitgehaald??

adriek
adriek4 apr. 2022 - 10:38

Framing is een belangrijke vaardigheid Broma, langzaam maar zeker begint het kunstje ter linkerzijde (ook) voet aan de grond te krijgen. Als je bij elk negatief bericht fijntjes vermeldt dat dat gedrag 'typisch rechts' is krijgt het uiteindelijk een plekje in de hoofden van de kiezers. Waar of niet doet er niet toe (feiten zijn tenslotte ook maar meningen), het blijkt te werken, dus wen er maar aan.