Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Britse politicus verdacht van aanranding poseert met cocaïne en verzint bizarre smoes

  •  
03-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2067 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2022-04-03 om 15.04.45

De Britse conservatieve parlementariër wordt onderzocht door een commissie die zich bezighoudt met beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag. Uit foto’s, geluidsopnamen en tekstberichten zou blijken dat David Warburton meerdere vrouwen heeft lastiggevallen. Daarnaast is er een foto opgedoken waarop Warburton lijkt te poseren met enkele lijnen cocaïne. Zelf heeft hij daar een wel heel bijzondere verklaring voor. 

Op de foto is Warburton te zien, zittend aan een tafel, een vuist onder zijn kin. Op de tafel zelf ligt wat lijkt op een omgedraaide ovenschaal met daarop wit poeder, een deel daarvan in keurige lijntjes geharkt. Cocaïne, zou elk weldenkend mens en ook de onderzoekscommissie denken. Maar volgens Warburton houdt hij er simpelweg de ongebruikelijke gewoonte op na om roos van zijn hoofdhuid in de keuken te verzamelen en te etaleren. 

De cocaïne-foto zou zijn genomen in het huis van een vrouw die het slachtoffer is geworden van aanranding. Ze zou dronken zijn geweest toen Warburton met haar mee naar huis ging, maar eenmaal ontnuchterd wilde ze niet meer alleen met hem zijn. De Sunday Times meldt dat de vrouw daarop naar de slaapkamer ging, waarna Warburton zich aan haar vergreep. Volgens Britse media zijn er nog meer aanklachten van andere vrouwen. Warburton is geschorst zolang het onderzoek loopt. 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.